Maltretirali su me kontrolori i komunalci

Svaki posten advokat ce ti reci da ne moze da dobije proces na sudu protiv policajca kada je rec o prekrsaju.
Sud uvek, ali bas uvek, ali bas uvek usvaja rec policajca u prekrsajima poput ovog. To isto vazi i za prekrsaje u saobracaju gde je tvoja rec protiv reci policajca.
Na primer, pocela si prelazak na zeleno koje se u medjuvremenu promenilo na crveno i policajac tvrdi da je prelazak bio na crveno itd.

Svaki posten advokat ce ti reci da ne moze da dobije proces na sudu protiv policajca kada je rec o prekrsaju.
Sud uvek, ali bas uvek, ali bas uvek usvaja rec policajca u prekrsajima poput ovog. To isto vazi i za prekrsaje u saobracaju gde je tvoja rec protiv reci policajca.
Na primer, pocela si prelazak na zeleno koje se u medjuvremenu promenilo na crveno i policajac tvrdi da je prelazak bio na crveno itd.
Ne mogu da razumem tako nešto. Treba da se pomirim s ovim i da prihvatim to?

Mene su juce takodje nahvatali u BG vozu da nisam platio. Posteno sam izvukao licnu kartu, dao jednom od "belih", on je drzao na nekom svom aparaticu, onda rekao da moram da izadjem sa njima, ali kako je bila stanica a ja nisam u istom momentu ustao, ovaj mi je samo vratio licnu i brze-bolje izleteo iz vozila... Sad cekam da vidim da li ce da mi stigne neka poklon cestitka u sanduce i sta ce u njoj da pise... :think:

Pa to, ne znam sad da li mi je "halalio" prekrsaj i pustio me (jos me je i pitao nesto "pa dokle idete" i onda samo izleteo kao metak), ili je memorisao te podatke i sad ce da mi posalju kaznu na kucnu adresu... Javljam cim saznam.

A ovo kroz sta si ti prosla je zaista pravi bezobrazluk, ali pribojavam se da Uraghan verovatno ima pravo, da ce sud pre verovati njima nego tebi.

Pa to, ne znam sad da li mi je "halalio" prekrsaj i pustio me (jos me je i pitao nesto "pa dokle idete" i onda samo izleteo kao metak), ili je memorisao te podatke i sad ce da mi posalju kaznu na kucnu adresu... Javljam cim saznam.

A ovo kroz sta si ti prosla je zaista pravi bezobrazluk, ali pribojavam se da Uraghan verovatno ima pravo, da ce sud pre verovati njima nego tebi.
Nadam se da u Vašem slučaju nije kazna, što se mog slučaja tiče, videću već šta i kako

Lice protiv koga je izdat prekršajni nalog ukoliko ne prihvata svoju odgovornost može nadležnom sudu u roku od osam dana od prijema prekršajnog naloga, lično ili putem pošte, da dostavi potpisan prekršajni nalog, koji pod ovim uslovima predstavlja zahtev za sudsko odlučivanje o prekršajnom nalogu (u daljem tekstu: zahtev za sudsko odlučivanje).
član 174 stav 1 Zakona o prekršajima.

Kad sud donese rešenje o pokretanju postupka, smatra se da odluka o novčanoj kazni iz prekršajnog naloga nije izrečena, osim u slučaju iz člana 175. ovog zakona.
član 174 stav 6 ZoP.

Uvijek uzeti advokata.

Hocu, mislim da je ovakvo ponašanje nedopustivo, opet ne mislim da treba da se vozim bez karte i opet kažem da prevoz placam, osim te nemile situacije
Što se tiče tužbe postoji Vam opcija tužbe za naknadu nematerijalne štete radi duševnih bolova i straha. Međutim predstavljaće Vam problem to što morate dokazati da ste pretrpili štetu a kažete da nemate svjedoke.

strašno je to što ti se desilo....
možda je bilo bolje da si prihvatila kaznu od 2500din nego da se natežeš sa debilima , kada su te već uhvatili bez karte.
ako se već stalno voziš na posao razmisli o mesečnoj karti da bi izbegla ovakve situacije.
Da, uvek idem tuda.
Samo sam htela da je platim na licu mesta, skroz me iznerviralo to što mi je stavila ruku na telefon

Naravno treba uzeti u obzir i ovo:
Ako sud utvrdi da je okrivljeni koji je zahtevao sudsko odlučivanje odgovoran za prekršaj, svojom odlukom će ga obavezati da novčanu kaznu iz prekršajnog naloga plati u punom iznosu kao i da nadoknadi sudske troškove.Ako sud utvrdi da je okrivljeni koji je zahtevao sudsko odlučivanje odgovoran za prekršaj, svojom odlukom će ga obavezati da novčanu kaznu iz prekršajnog naloga plati u punom iznosu kao i da nadoknadi sudske troškove

Ne mogu da razumem tako nešto. Treba da se pomirim s ovim i da prihvatim to?

Nazalost da, ako zelis da prodjes bezbolno.

Za advokate je ovo win-win situacija. Jer i ako izgube i ako dobiju proces dobice svoju nagradu (tako oni zovu naplatu svojih usluga).

Moj savet ti je da tog advokata pitas koliki mu je procenat pobeda u ovakvim slucajevima ako je manji od 100% da ni slucajno ne ulazis u proces. Na stranu sto tvrdim da je vecini, ma kojoj vecini svima, procenat pobeda izmedju 0 - 5% za ovakve slucajeve.

Mozes ali moras da imas svedoke pa makar i lazne

Ali ovde se radi o njihovoj sili a pripisuju je njoj kao da ona moze da ugrozi majmune od po 100 kila,na koji nacin ona njih ometa u radu kad njoj stavljaju ruku na telefon,pa samo da se otela i poslala jebeni sms nista joj ne mogu,to je mogla kad god usput da posalje da nisu primenili siilu i to treba da kaze na sudu

Nemam svedoke koji bi svedočili, dok oni imaju jednu druge, da li to znači da treba da odem i da platim upola cene tu kaznu i da zaboravim sve to?
Ne želim da zaboravim svoje suze, strah i poniženje, ako sudija odluči da sam kriva, platiću i punu cenu, bar ću znati da sam pokušala i neću osećati stid ako ih opet sretnem, q onu ženu sigurno hoću jer smo iz istog mesta.

Za one koji kažu da neću uspeti jedno pitanje, da ste vi sudije kakvu presudu bi vi doneli?
Sudija nema morala radi za drzavu,ja ne bih mogao da sudim to jes ne bi mi dali jer bih bio objektivan jer sam i sam nekad bio kriv nekad ne,ali da je murija s njima zbog para to je ocigledno,za taj novac si mogla da se vozis godinu dana e zato si im kasika u med

Lepo ću reći da sam htela da platim kartu ali mi nisu dozvolili, kada sam htela da izađem ni to mi nisu dozvolili, kao da sam najveći kriminalac su se ponašali, hvatali za vrat , ruku, unosio mi se u facu dok sam pokušala da mu se oduprem.
Da li tako sme da se ponaša komunalni policajac, da li je takvo ponašanje prema zakonu dozvoljeno od nekoga ko taj zakon sprovodi?

Back