Maltezer

Nadam se da je Ena dobro. Puno pozdrava i da nam što pre ozdravi. Ovde kod nas, kod Sava centra nismo za sad naleteli na krpelje. U subotu smo ga drugi put tretirali posle mesec dana i za sada samo nalazim u dlaci one male okrugle čičkove. A i Mrvica je prilično nizak i onda skakuće po travi kao zec. A posle ove kiše verovatno će trava biti veća od njega, i zato mi više volimo beton i asfalt. Moram da vas pitam, čula sam kad je pas tretiran protiv buva, krpelja itd.., da krpelj ne može da se zakači, ako sam se dobro izrazila, ali može da mu bude u dlaci. Da li je to tačno?

Nadam se da je Ena dobro. Puno pozdrava i da nam što pre ozdravi. Ovde kod nas, kod Sava centra nismo za sad naleteli na krpelje. U subotu smo ga drugi put tretirali posle mesec dana i za sada samo nalazim u dlaci one male okrugle čičkove. A i Mrvica je prilično nizak i onda skakuće po travi kao zec. A posle ove kiše verovatno će trava biti veća od njega, i zato mi više volimo beton i asfalt. Moram da vas pitam, čula sam kad je pas tretiran protiv buva, krpelja itd.., da krpelj ne može da se zakači, ako sam se dobro izrazila, ali može da mu bude u dlaci. Da li je to tačno?

Da, ali zavisi i od sredstva, moze da bude u dlaci ali kad pokusa da se zakaci oseca to sredstvop pa tako seta po dlaci trazeci neko drugo mesto

Poslednja izmena:

Mislim da ne smes da verujes u to! Oba moja psa su tretirana Advantixom, epilog znash! Malo se vrati u nazad, iscitaj sta je kamenicvet napisala. Osim toga, po svemu sudeci krpelji su do sada dosta mutirali, tako da nema 100% zashtite uopshte!!!
PREGLEDAJTE SVOJE PSE POSLE SVAKE SETENJE, TO JE JEDINA PRAVA ZASTITA!!!!!
Ako nadjete zakacenog krpelja, skidajte, ako ne znate sami, trazite pomoc i OBAVEZNO posmatrajte pse najmanje jednu sedmicu nakon toga!!
Nisam postavila sliku mog psa ni iz kog drugog razloga nego samo da Vam skrenem paznju s kim i s cim mozete imati posla, sto nikom ne bih pozelela. Mi smo 15 dana u ludilu!!!!

Lavice, opet brzas, ne siri neproverene informacije!:rtfm:

Da, ali zavisi i od sredstva, moze da bude u dlaci ali kad pokusa da se zakaci oseca to sredstvop pa tako seta po dlaci trazeci neko drugo mesto

Ne mogu se složiti sa tom tvrdnjom , mada bih jako volela da si u pravu.
Munja je bio tretiran Frontlajn Combom , koga su mi mnogi preporučili, kao jedno od boljih sredstava, pa smo u tri šetnje skupili ukupno 17 krpelja, od čega je bilo zakačeno čak 9. Ono sto je meni najčudnije je to što su svi sem jednog bili na glavi ili oko vrata i to baš tamo gde sam mu nanela spot-on, koga sam kupila kod moje rođake koja je veterinar, tako da ne sumljam u rok upotrebe. Pre toga smo imali običan Frontlajn i nije bilo krpelja, ali iz dvorišta nije ni izlazio.Juče je moja jetrva našla svom maltezeru krpelja, a izlazio je 3 puta po 5 minuta samo u dvorište da vrši nuždu. On ima kiltiksovu ogrlicu , jer je imao ranije krpelje i kad je bio tretiran adventiksom i frontlajnom.
Gaga je apsolutno u pravu kad kaže da su se krpelji prilagodili svim mogućim sredstvima.Jedino nam ostaje da ih dobro i svakodnevno kontrolišemo i molimo boga da ako ih nađemo da bar nisu zaraženi .

Kako li moju izjavu povezujete sa Frontline?! To je takvo sr**** izvinite na izrazu, ali tako je, znaci sa preparatom koji ja koristim oni su samo setali.

Ja pomenuh 4 različita sredstva(sa kojima sam ja ili moji bližnji imali iskustva) . Samo sam prosto konstatovala, da ni jedan od njih nije 100% siguran (kako sam ja naivno mislila), a ni na kraj pameti mi nije bilo da će se zbog toga neko uvrediti i sa nečim što nisam rekla povezati.
Volela bih da si napisala šta ti to na Tezi koristiš pa joj krpelji samo šetaju, da kupim i ja ?!

Vozdra ekipa, uskoro cu i ja postati aktivni clan ove teme, jer sredinom juna stize i moja mala bebica.
Uuuh, vec sam uzbudjena, i jedva cekam da dodje. Bit ce zenka.
Pozdrav svima. (:

Da li u tvom kraju ima puno krpelja,da li se poznanici sa psima žale da ih je mnogo ili ne? U Beogradu je užas iako su ih kao prskali.
Ja više ne znam šta bih,trenutno razmišljam da joj stavim neki francuski biljni preparat + ogrlicu kad izlazi,ali nisam sigurna na kom principu deluje ogrlica,da li je neophodno nositi je stalno ili može da se skida kad je u kući.:think:

Najbolje svi kod nas u šetnju, jer ih za sad ovde nema. :D I ostali vlasnici kučića u ovom kraju kažu da ih trenutno fala bogu nema. A sad da se malo smejete.
Pita jutros moj muž da li će Mrvica u šetnju. Ja kažem ne može jer nema kabanicu, a pada kiša. Moja ćera onda konstatuje da bi mu trebale i gumene čizmice da ne isprlja nogice tj. šape. I onda smo zaključili da je najbolje rešenje da neko ide ispred njega i da mu postavlja neku podlogu tj. crveni tepih da se ne isprlja.:rotf:

A da, prvi put nam je vet stavio frontline, a sada smo stavili opet kod veta frontline combo. Posle ovog drugog se malo u toku dana češao, ali nije bilo neke burnije reakcije. Opet moram da tražim savet. Počeo pre neki dan da oštri zube na komodi. Šta mogu da stavim ili nalepim da ga sprečim. Inače kupila sam mu jednu lepu varjaču ako mu se baš grize drvo i koristi je ponekad. Pre neki dan pošto je mladi gospodin porastao i počeo da uzima stvari sa stola u dnevnoj sobi,dohvatio staklenu čašu, polomio, ali se srećom nije posekao.

draga uzmi ti onu kosku od preradjene govedje koze u pet shopu ili mu jos bolje daj pravu govedju kost onako suplju, nikako pilecu
A mozes kupiti i dentastix od pedigree ili od trixi-a chipsy light od algi
a kad pocne da grize namestaj onako strogo "ne" i daj mu nesto od navedenog

Kupujete li vi svojim maltezerima stapice od minerala?

E ovako...
Advokat NE STITI od krpelja, to mu pise i u uputstvu !!! (Valjda citate uputstva za preparate koje stavljate na ljubimce!!)
Vise ni Bayerova Kitlix ogrlica, u koju su se kleli mnogi(i koju sam se spremala da kupim za moje) ne "radi". Ljudi su nalazili na par cm od ogrlice krpelje. Inace ne "radi" ni ako se skida ni ako se kvasi.
Ogrlica se ne kombinuje s drugim sredstvima.
Kao sto vec rekoh, stavite nesto od zastite i PREGLEDAJTE pse, nije zashtita, ali mozete preduprediti krpelja da se uhvati.

Goco, prava govedja kost je zakon, nece mu pasti na pamet da bilo sta pipne, eto zabave za neko vreme, pa kad mu ta dojadi,a ti drugu:))

Goco ,Mrvici je dosadno,nema dovoljno aktivnosti,verovatno zato to radi. :lol:
Najbolja je ta šećerna kost što je gaga pominje,nama se nekad zalomi u mesari neka ogromna ali Popi uživa,a kad joj dojadi da je glođe sa jedne strane ona laje da dođe neko da joj je okrene pošto sama ne može. Ja sam joj je stavljala na jednu manju krparicu,pa je onda ona voza po kući,tako što vuče kraj te krpare.:hahaha:
Lavice uzimam joj često te štapiće samo što ih nekad oće nekad neće.(ako ima kosku,štapići je ne zanimaju :zper:)
Kupih danas još jedno sredstvo protiv nametnika: Tyra-x,kaže uništava 100% krpelje,vaške buve,njihove gnjide i jaja...
Ne spada u otrovne materije,nije opasan za ljude i toplokrvne životinje. Vodeni rastvor je i prska se na životinje i ptice a štiti ih 4-6 nedelja. U slučaju odlaska u prirodu gde nije tretirana zelena površina preporučuje se ponovno prskanje kao preventiva. Ne dozvoljava nametnicima da se zakače,već ih ubija pre toga.
Ako ovo ovako radi kao što piše ...:worth:

Poslednja izmena:
Ja Šici od početka stavljam Duowin i do sada sam joj našla ukupno dva krpelja kako usporeno bauljaju kroz dlaku i to oba puta kada je prošlo već više od mesec dana od poslednjeg stavljanja ampule. Ume da uhvati po jednu buvu kada odemo u unutrašnjost u dvorište gde ima puno mačaka. Međutim i ta buva bude na njoj samo pola dana, dan najviše (i onda pređe na mene :) ali to je već druga tema :lol: - na mene hoće).
Kada je trebalo prvi put da joj stavim, nisam znala da ume da izazove alergijsku reakciju kod malih belih pasa (u uputstvu ne piše). Ali ispalo je da Šici ne smeta, tako da sa drugim preparatima nisam ni pokušavala.
Tako je bilo do sada, nadam se da će biti i ubuduće.
E sada, činjenica da ima nekih pasa koji lakše privuku krpelje od drugih (kao i ljudi i komarci npr), ali protiv toga se ne može.

Mada imam utisak da joj je dlaka malo riđkasta na mestu gde se stavlja Duowin i malčice je oštrija (tj nije onako skroz svilenkasta). Ne mora da znači da je to od ampule, ali da napomenem, pošto već pišem.
Ja bih najradije izbegla sve te hemije. I nisam joj ni stavljala ništa od novembra do početka aprila, ali ja nju svaki dan češljam i dosta detaljno pregledam na taj način. Mada ispada da krpelji umeju baš brzo da prenesu bolest, sudeći po Enici. Tako da onda nije nikakva garancija ni da se vrlo brzo primeti i izvadi.. Treba sprečiti da se zakače.

Da li dajete svojim psima kosti? Žive, kuvane, pileća krilca..?
Kao što sam već pomenula, na ovoj temi čini mi se, Šici ima malo kamenca koji je počeo da se pojavljuje i koji smo skinuli ručno kod veterinara.
Širlin najbolji drug koji je stariji od nje 1 godinu, nema gotovo uopšte. Tj na prednjim zubima nema baš ni malo. Ali on često dobije kosti žive, a nekada i kost od pečene krmenadle, krilca itd.
Mene je prilično strah od zaglavljivanja, tako da se do sada nisam usuđivala da joj dajem. Ali ja sama pojedem pola kostiju od krilca, tako da onda nema razloga da njoj nešto fali..

Inače često dobija te štapiće raznoraznih marki.
Kamenicvet, vidim da si ti već napisala da Popi dobija šećernu kost (to je butna juneća kost?). Pretpostavljam da joj daješ živu?
Jel joj daješ još nešto od kostiju?

Ne dajem joj živu, iz prostog razloga što je neće. :dontunderstand:
Skuvam je dobro sa povrćem i piletinom,kost joj dam da glocka,a ostalo joj bude hrana u koju može da se doda i palenta i zamrznu porcije pa ima na duže staze.
Nisam joj davala ni jednu drugu kost i ovu sam jedva odlučila da isprobam,ali eto prošlo je sve ok. Kad njoj dosadi ja je onda prosledim dalje, napuštenim kucama iz komšiluka da je dokrajče. :bye:

Back