Maloprodajni objekat- gotov proizvod...pomoc

Maki0712

Početnik
Poruka
16
Otvaramo maloprodajni objekat. Prodavali bi nas proizvod. Odakle da krenem ... nista ne znam :( i nemam koga da pitam sem Vas... Vodim samo magacin repromaterijala, sada treba da otvorim i magacin proizvodnje, m.got.proizvoda... pa da vodim klasu 9...uf... Ako neko ima iskustva i Vremena da mi napise malo detaljnije odakle da krenem ,kako da vodim, knjizim.... Bila bi vrlo zahvalna !

:dash:

pa da vodim klasu 9...uf

:dash:

Kakva klasa 9??!?!? Je l ti uopste znas cemu sluzi klasa 9? Na bazi pitanja koja postavljas ovde na forumu i na osnovu toga koliko ne mozes da apsorbujes odgovore i objasnjenja, zaista ti iz najbolje namere predlazem da se okanes tog posla koji si preuzela na sebe, jer je to prevelika odgovornost, a ti ne mozes da je niti ispratis niti podrzis. U prvi mah sam mislila da si tek svrseni srednjoskolac srednje ekonomske skole, a sada primecujem da ti blage veze nemas niti sa tom strukom niti sa poslovanjem uopste. Kao sto je vec pomenuto, batali ti to, angazujte profesionalno lice, jer ces napraviti vise stete no koristi. Cuj... klasa 9 za novi maloprodajni objekat :)))

Ma ona misli da proizvodnju vodi na klasi 9, jer bi se u maloprodajnom objektu prodavali njihovi proizvodi.
U svakom slučaju, pitanja su nemušta iz čega se vidi da se materija ne poznaje, odgovori takodje, mnogo detalja fali a kaže da ima knjigovodju t:think:e dadosmo savet još na početku....profesionalac i kraj priče. On će napraviti sistem firme, svakom podeliti zaduženja u skladu sa poslom i svi podaci njemu idu na knjiženje....i to je to.

Svašta.:eek:..zar ti misliš da bi ti neko odgovarao na ovoj temi ko nije stručan? Zar misliš da bi agroinženjer ili lekar došli da ti ovde pišu?
Ja sam profi knjigovodja dušo. Već 20 godina sam privatnik a 30 sam u posli, ceo radni vek.I da, radim proizvodnju što ne rade sve knjigovodje. Dakle, ja sam ona osoba koja ume da ti odgovori i želi da pomogne, zato sam se i javila, ali samo ako ti umeš da postaviš pitanje.Na moje pitanje ti odgovaraš kao da nisi ni postavila prethodno.
Pitanja i odgovori su ti su ti za mene nemušti, upravo zato što znam o čemu pričam.
Ako želiš, umesto što se vredjaš bez ikakvog razloga, napiši post koji je jasan i precizan i ima detalje....da li firma već postoji, kako je registrovana, šta radi, da li imate knjigovodju (kažeš da ga imate), kakva je proizvodnja itd.
Ako imate knjigovodju, nema potrebe da ti radiš klasu 9 jer je to posao knjigovodje....i tu je kraj svake diskusije. Čak i da želiš da radiš to, čak i da moraš da radiš to, to je suludo jer se NIKAD ne radi samo klasa 9.....pre nje, u kontnom planu postoji još 8 klasa ispred i sve one RADI UVEK stručno lice.
Niko ovde nema vremena da iz tebe izvlači reči dok se ti duriš....već smo ti to rekli i to nas dve.

Ljiljo odgovor se nije odnosio na vas.. Nego na doticnu Jeja... nije joj prvi put da odgovara na moje pitanje ovako, a vidi se da nemam pojma- lepo ste joj napisali da mislim da vodim proizvodnju na klasi 9 jer bi se nasi proizvodi prodavali u maloprodajnom objektu ( tako glasi pitanje )...
Snacicu se ...
Doticna Jejaecc je imala dovoljno strpljenja da ti objasni trgovanje hartijama od vrednosti kada su svi mislili da si kompletno beznadezan slucaj u racunovodstvu i nisu hteli da se upustaju u diskusiju sa jednom najobicnijom neznalicom (sada vidim i zasto, izgleda da imas bas tradiciju gluposti na ovom forumu). Radi lakseg uvida u profil doticne http://forum.krstarica.com/showthread.php/573603-AKCIJE-postupak-knjizenja-HITNO :)))
Jako je zalosno da neko ko nema blage veze sa racunovodstvom i knjigovodstvom bude ovako bezobrazan, ali izgleda da neznanje, bezobrazluk i prostota idu zajedno. Umesto sto dijagnostikujes ljude ovde na forumu, pametnije bi ti bilo da upises neki kurs knjigovodstva i savladas osnove knjizenja - sto je i produktivnije i rentabilnije kako za tebe tako i za tog koji te je angazovao (da mu nisam u kozi ni jedan jedini minut).
Koliko nemam pojma svedoce razna priznanja i clanstva u profesionalnim organizacijama ovog tipa, jedna od njih je ACCA, ove nacionalne necu pominjati.
Dakle, da rezimiram: dete, prostackim ponasanjem neces postici nista. Edukuj se, umesto sto tumaras ovde po forumu vredjajuci ljude koji su ti vec izlazili u susret. Poziv za prijateljstvo koji sam prihvatila, povuci, kako ne bih ja trosila vreme na brisanje (jer je, zaista, sumanuto imati dijagnostikovanju osobu za prijatelja, makar i ovako "virtuelno"). Svesna sam cinjenice da istina pogadja, ali to nije razlog za vredjanjem... No, verbalnim deliktima posezu ljudi koji ne poznaju drugi nacin, sto ponovo govori o ogranicenosti osobe koja upucuje uvrede.
P.S. Umalo da zaboravim :) Krajnje prijateljski savet: idi igraj se u pesku, a posao prepusti profesionalcima (ovo govorim iz razloga jer mi je muka vise kvazi knjigovodja (frizerki, medicinskih sestara, elektrotehnicara, i ostali obrazovni profili razliciti od ekonomske struke) koji uzimaju hleba ljudima koji su se za to skolovali, a koji isto tako nece u sebe dodatno da uloze u smislu prekvalifikacije (sto povlaci sa sobom dodatno vreme i novac) nego ad hock spopadaju ljude gde i kako stignu). Uzmi neku knjigu procitaj, umesto da ovde savetujes ljude - mozda neces isprva videti rezultate, ali ukoliko se malo potrudis, vredece na dugi rok.
Ovim se iskljucujem iz diskusije, jer sa ovakvim profilom je iluzorno komunicirati, jos manje - izaci mu u susret i pomoci (kao sto onomad jesam).

Back