Maloletnicka agresija kakva je tu gde ste?

Zauz

Buduća legenda
VIP
Poruka
42.894
Screenshot_20240822-122527_Instagram.jpg

Screenshot_20240822-122539_Instagram.jpg

Prilicno sam bila zatecena dozivevsi da deca unistavaju decija igralista nocu.
Takodje,da su nasilni prema nekom javno.Obicno je bilo vezano za gradove a prosirilo se prilicno od tad.
Sad vidim da toga ima svuda te da pitam,kako je tu gde ste?

Brine me i skupljam srču stakla oko mesta gde znam da mi prolaze omladinci sa biciklama ili se redovno igraju negde. Narod me gleda kao ludu Nastu.
Kontakt nikakav nemam sa delikvencijom jer sam jutarnji tip. Oni tad spavaju, a i ako ih poznajem, meni će da se osmehnu, a đavolasto će sačuvati za kad niko ne vidi.
Nadam se da je svima koje gledam to prolazna faza, ali deca su na tronu... Baš kako je i predviđeno i predskazano. Deca kraljuju i caruju.
Meni su svi lepi i dragi, ali... Vidim da mnogo toga ne valja.
Neka im je sam Bog u pomoći!

Nije nam se svideo model "batina je iz raja izašla". Stručnjaci su rekli da treba na fino pričati sa decom. Pokazati im ljubav i biće dobra.

Pa ništa, idite sad u prak pa popričajte sa njima i pokažite im ljubav ;)
Učitelj me je jednom prutićem udario po dlanu. Majka jednom udarila po turu. Otac jednom šamar.
Zapamtila sam za šta su mi te "batine" bile za ceo život.
Decu ne treba maltretirati fizički, gore je psihički, ali... ni ovo što im se danas daje širom sveta nije dobro.

Učitelj me je jednom prutićem udario po dlanu. Majka jednom udarila po turu. Otac jednom šamar.
Zapamtila sam za šta su mi te "batine" bile za ceo život.
Decu ne treba maltretirati fizički, gore je psihički, ali... ni ovo što im se danas daje širom sveta nije dobro.

Kad te roditelji dobro premlate, pa posle i profesori, to nije fizičko maltretiranje već vaspitanje i dovođenje u red. No dobro, ako stručnjaci kažu da treba drugačije, glupo da im ne verujemo, kakve veze što taj sistem ne daje rezultate ;)

Kad te roditelji dobro premlate, pa posle i profesori, to nije fizičko maltretiranje već vaspitanje i dovođenje u red. No dobro, ako stručnjaci kažu da treba drugačije, glupo da im ne verujemo, kakve veze što taj sistem ne daje rezultate ;)
Izvini, pedagog sam jer sam mogla steći diplomu samo ako kroz pedagogiju razumem decu i u stanju sam da im budem od pomoći, a ne samo nastavnik.
Dete jeste svetinja, treba ga čuvati i paziti, dati mu svu ljubav... ali uz ljubav treba pokazati i mudrost i autoritet, ali autoritet se gradi, nije dobijen samo zvanjem.
Ali, dete se, kao i mi svi, pretvara u ono u šta dugo gleda.
Naša deca gledaju glupe i strašne stvari. Postaju glupa i strašna.
Škole su poprišta, porodice disfunkcionalne... Kako da dete odrasta u čoveka "na mestu" kad ništa nije na mestu?

Kako da det odrasta u čoveka "na mestu" kad ništa nije na mestu?

Tako što ga premlatiš i bude na mestu. Onako kako su to naši roditelji radili. A sada po ovom vašem "čekamo da svet bude na mestu da bi i deca bila na mestu, sistem, dijalog, škola, strpljenje, tolerancija, ljubav...", dobijaćemo samo generacije i generacije agresivnih debila. Inače meni diploma pedagogije ne treba, stručnjak nisam ali oči imam pa vidim šta se dešava. I uvek sam za "seljačka" rešenja koja rade umesto nekih nebeskih koja ne rade ;)

Tako što ga premlatiš i bude na mestu. Onako kako su to naši roditelji radili. A sada po ovom vašem "čekamo da svet bude na mestu da bi i deca bila na mestu, sistem, dijalog, škola, strpljenje, tolerancija, ljubav...", dobijaćemo samo generacije i generacije agresivnih debila. Inače meni diploma pedagogije ne treba, stručnjak nisam ali oči imam pa vidim šta se dešava. I uvek sam za "seljačka" rešenja koja rade umesto nekih nebeskih koja ne rade ;)
Ne, fizički je nedozvoljeno. Možeš dete koštati za ceo život samopoštovanja i želje da te vidi dragim.
Tri puta sam udarena, i sad ko bi probao da me udari-ne bi se dobro proveo, a proizilazi iz deteta koje je 3X u životu udareno.
Škola sam Džona Loka. Njegovo viđenje edukacije deteta mi izaziva ekstatične suze-Da, to je to. Priroda, rajski vrt, sam i svoj... Uči iz viđenog, ne iz knjiga samo. Nauči voleti život, sam i jedinstven.

Pogledajte prilog 1597903

Pogledajte prilog 1597905

Prilicno sam bila zatecena dozivevsi da deca unistavaju decija igralista nocu.
Takodje,da su nasilni prema nekom javno.Obicno je bilo vezano za gradove a prosirilo se prilicno od tad.
Smeta ti Titina jugo-milicija?
Obožavateljica si srpske-policije?
Šuti / ćuti.

Poslednja izmena od moderatora:
Kod delfina je primeceno da posle odrastanja, kad napuste roditelje, mladi delfini 'tinejdzeri' se skupljaju i zajedno idu prave razna s.... pa koji prezivi. Tako, mislim, zasto to isto ne bi bilo sa ljudskim tinejdzerima? Banda jedna maloletna!

(uostalom sta ja imam da se bunim kad sam i ja sam nekad bio u toj istoj situaciji, mali ulicni bandit :) )

Znate ono kad pitaju decu: 'Sta ces da budes kad porastes?'

Ja sam uvek odgovarao - 'oduvek sam hteo da budem bandit ali mi nije dala mama.'

Ajde sad matorci, aktivacija!, malo izadjete da prosetate, malo vaspitavate omladinu u dvoristu....

Deca su danas zanemarena, kukaju za ljubavlju, a da i sama ne znaju... Onda im njihovi dadnu u ruke mobilne, tu digitalnu cuclu, začepe im usta na značajnu ćutnju time, a posle toga oni se uzlarmaju da nadoknade izgubljeno vreme...Začarani krug, jbg, šta ćeš...zato, pazite na decu...

Razmisljao sam zasto u moje vreme se nisu lomila i unistavala igralista....

I setio sam se: Pa nije ih ni bilo.

Kako je to cudno, kad ih nije bilo, svi su zelili da ih imaju,
A sad kako je - kad ih ima - vandalizuju se

Jedna prica iz kraja - namestili nov kos (grad opstina vec ko), posle par dana dosla neka ekipa, razmonitrala kos i maznula ga. Lokalni pop....eli, obisli ceo kraj, nasli kos, razmontirali ga, i vratili nazad i ponovo namontirali gde je bio.

Sad se nekako podrazumeva da postoje igralista

Problem je sto mladi nemaju gde.
Upravo to.
Hoce uvece da se skupljaju a pitanje je gde?
Tacno,bila je igraonica a zatvorena,sad je nova igraonica tu a preskupa za maloletnike.
Ako to nije izlaz u redu,zbog cega se ne raspravi sta i kako moze.
Koji je prostor za mlade tog uzrasta?
Dobro pitanje,zasto ne otvore nesto za decu svuda u ovoj nasoj zemlji.
Tu dolazimo do pitanja imaju li para roditelji za tako nesto.

Iznenadjena sam da ovoga ima u BG,stalno su pricali da nije sigurno.za decu maloletnu napolju.nocu,kako sad ovo.

Upravo to.

Tacno,bila je igraonica a zatvorena,sad je nova igraonica tu a preskupa za maloletnike.
Ako to nije izlaz u redu,zbog cega se ne raspravi sta i kako moze.

Dobro pitanje,zasto ne otvore nesto za decu svuda u ovoj nasoj zemlji.

Tu dolazimo do pitanja imaju li para roditelji za tako nesto.

Iznenadjena sam da ovoga ima u BG,stalno su pricali da nije sigurno.za decu maloletnu napolju.nocu,kako sad ovo.
Imamo rigidan pristup. Igraonica znaci za malu decu, dakle ne tinejdzere.
Obicno to resavaju s tim presiljenim sport pokricem. Kosarkasi tereni. I to govori koliko se malo bavimo tinejdzerima. Sve je to super ali mladima je noc onda kada vežbaju samostalnost. Nema roditekja, nema autoriteta i to je dobro. Pustas ga malo u slobodu. Tinejdzeri ne treba da budu: 8 sati je u krevet.
I tu je problem. Dakle aktivnosti za socijalizaciju, na sport.

Mene roditelji nikad nisu tukli, pa sam ja eto postao bezobrazan :)

Back