Malo pomoci ako nije problem..

svedjanka

Početnik
Poruka
34
Naime, sinoc sam imala odnose s momkom. Koristili smo zastitu i on je jednom dosao do kraja sto ja nisam bas primjetila. Omaklo mi. Nastavila sam al sporim tempom. Kondom nije pukao nego je skliznuo. Nije skroz on kaze nego je ostao malo na vrhu. On je izvadio svoj organ iz kondoma i kondom iz mene prstima. Ja sam nekih 4,5 dana pred mens. Sad.. kolike su mi sanse da ostanem trudna?? Ne koristim nikakve pilule. Uzela sam tabletu za dan poslije, Vikela al ja ono ne smijem da popijem nakon svega sto sam procitala na internetu. Ginekolog u gradu ne radi. Nemam koga da zovem. Pricala sam s drugaricom da vidi u drugom gradu imaju li neke druge tablete za dan poslije nemaju i rekla joj da pita apotekarku smijem li ja to popiti ona rekla da smijem, da se ne bojim. Mene je totalno strah. Sta mislite vi???

Naime, sinoc sam imala odnose s momkom. Koristili smo zastitu i on je jednom dosao do kraja sto ja nisam bas primjetila. Omaklo mi. Nastavila sam al sporim tempom. Kondom nije pukao nego je skliznuo. Nije skroz on kaze nego je ostao malo na vrhu. On je izvadio svoj organ iz kondoma i kondom iz mene prstima. Ja sam nekih 4,5 dana pred mens. Sad.. kolike su mi sanse da ostanem trudna?? Ne koristim nikakve pilule. Uzela sam tabletu za dan poslije, Vikela al ja ono ne smijem da popijem nakon svega sto sam procitala na internetu. Ginekolog u gradu ne radi. Nemam koga da zovem. Pricala sam s drugaricom da vidi u drugom gradu imaju li neke druge tablete za dan poslije nemaju i rekla joj da pita apotekarku smijem li ja to popiti ona rekla da smijem, da se ne bojim. Mene je totalno strah. Sta mislite vi???

Posle ebanja nema kajanja, kaze jedna stara narodna. :mrgreen:

A sad ozbiljno...koliko kapiram ti zivis u Stokholmu. I nema koga da nazoves? Imate samo jednog ginekologa u citavom gradu? Ili sam ja nesto pobrkao. :eek:
Inace, sanse da zatrudnis su ti male, ako je bilo tako kako si ti opisala.

Inace sam u STHLM, a sad sam kuci u Bosni. I zivim u malom gradicu. Ima jos jedan ginekolog u bolnici al ne smijem otici tamo, znaju mi svi kevu i odma bi je zvali i rekli, a ja joj za ovo jos nisam rekla. Cijeli dan nisam jela, muka mi je i glava me boli. Za kajanje, brate ja se ne kajem... svidjamo se jedno drugom i zajedno smo. Njega panika drma isto. Tabletu ne smijem popiti nakon sto sam procitala sve o nuspojavama. Neke su zaglavile vanmatericnu trudnocu i na operacionom stolu da vade jajovode zbog Vikele. Ja ne bih da rizikujem, a sta cu kad cu da crknem ako je popijem.. zeznut cu se psihicki. Tableta je mnogo jaka i stetna. Znaci bilo je tako kako sam opisala. Za divno cudo ja nisam skapirala da je on dosao do kraja. Znam da je potrebna dovoljna kolicina sperme i dovoljno duboko da bude. E sad ne znam dal sam u plodnim danima il nisam kad ne znam koji mi je najkraci ciklus izmedju dva perioda. Oko 17og obicno dobijem, dva tri dana plus minus .. a sad kako sam uznemirena sigurno ce mi kasniti.

I da.. redovne su mi mens. Svaki mjesec oko 17og. E sad kad promijenim klimu nekad zna da kasni, nekad da porani al inace ok sam s tim. Ja najradije ne bih da rizikujem al Vikelu kad vidim zlo mi. Zvala drugaricu u drugi grad da vidim imaju li tamo neke druge, kad nemaju .. a apotekarka joj rekla da uzmem ako sam vec imala rizican odnos da mi nece biti nista. Inace nemam problema sa tabletama al ove me strah. Samo da je vidim preznojim se.

Ako nikako ne planiras da rodis, a ipak ima sanse da ostanes trudna - svakako je bolje da popijes tabletu nego da abortiras, zar ne?

I da.. redovne su mi mens. Svaki mjesec oko 17og. E sad kad promijenim klimu nekad zna da kasni, nekad da porani al inace ok sam s tim. Ja najradije ne bih da rizikujem al Vikelu kad vidim zlo mi. Zvala drugaricu u drugi grad da vidim imaju li tamo neke druge, kad nemaju .. a apotekarka joj rekla da uzmem ako sam vec imala rizican odnos da mi nece biti nista. Inace nemam problema sa tabletama al ove me strah. Samo da je vidim preznojim se.

vidi ako su ti menstruacije redovne inače, plodni dani su ti znači bili pre dve nedelje. šanse da sad ostaneš trudna su toliko male da skoro i nema šanse.
ne prave se deca tako lako, i meni se tako desilo pa ništa nije bilo, dobila sam za par dana najnormalnije.

Ako nikako ne planiras da rodis, a ipak ima sanse da ostanes trudna - svakako je bolje da popijes tabletu nego da abortiras, zar ne?

Znam ja, ne bih abortirala ni pod tackom razno. To sam rekla i njemu. Takodje da ne trazim nista od njega sem da mi objasni detaljno jel bio spao skroz il nije. A sta cu u slucaju da i mene zdrmaju te najgore nuspojave?? Procitala sam vec tri slucaja gdje su djevojke zbog Vijeke zaradile vadjenje jajovoda. S obzirom da me nijedno zlo nije promasilo bojim se rizikovati. Bojim se i za svoje zdravlje.

porazgovaraj malo sa tim momkom...
razgovor je resenje za sve, shvatio sam to

Razgovarala sam, on je godinu mladji od mene...23god. Ne zelim mu nikakve obaveze za vrat niti smo mi spremni za to. Rekla sam odma abort ne dolazi u obzir. Sama sve mogu uz pomoc mojih, a znam da mi nece ledja okrenuti. Nego... juhuuu nisam spremna ja psihicki za to. Nikad mi se ovakvo nesto nije desilo. Uvijek pazim. Znaci panika me drma nezapamcena.

Nemoj uzimati tabletu, shanse da si trudna su minimalne. ;)

Ja sam 2x uzimala Vikelu, nisam imala nuspojava prvi put, ali drugi put sam uzela prvi, drugi plodni dan (dakle 5,6 dana nakon prestanka prethodne menstruacije, a onda sam vikelom izazvala ponovo menstruaciju, zamisli koliki je to shok za organizam) i tog mjeseca sam dobila 3x :/
Ne zezaj se, proshli su ti plodni dani, a Vikela nije kafetin.

Poslednja izmena:
Razgovarala sam, on je godinu mladji od mene...23god. Ne zelim mu nikakve obaveze za vrat niti smo mi spremni za to. Rekla sam odma abort ne dolazi u obzir. Sama sve mogu uz pomoc mojih, a znam da mi nece ledja okrenuti. Nego... juhuuu nisam spremna ja psihicki za to. Nikad mi se ovakvo nesto nije desilo. Uvijek pazim. Znaci panika me drma nezapamcena.

nemoj da se nerviraš već sam ti napisala. šanse su mnogo mnogo male baš zato što treba da dobiješ za neki dan.
sad idi uzmi bedoxin ili beviplex da se malo umiriš, nemaš zašto da se brineš. stvarno.

Znam ja, ne bih abortirala ni pod tackom razno. To sam rekla i njemu. Takodje da ne trazim nista od njega sem da mi objasni detaljno jel bio spao skroz il nije. A sta cu u slucaju da i mene zdrmaju te najgore nuspojave?? Procitala sam vec tri slucaja gdje su djevojke zbog Vijeke zaradile vadjenje jajovoda. S obzirom da me nijedno zlo nije promasilo bojim se rizikovati. Bojim se i za svoje zdravlje.

Imas ginekologe i online, ako vec ne smes da odes i raspitas se. Ili pozovi telefonom pa vidi sta ti savetuju.
Svakako nemoj da se hvatas za nesto sto si procitala negde, posto moze da bude totalna glupost..

E bas zato sto znam i nacitala sam se od jutros koliko je to sok za organizam, a ja se trudim maximalno da zivim zdravo. Ne volim tablete svakakve ni kad sam bolesna. Radije zdrmam kilogram mandarina i limuna, ako je recimo neka prehladica u pitanju. Ne bih stvarno da izlazem tijelo tolikom shoku. Eto ni anit-bebi pilule ne pijem. Htjela sam zvati telefonom al kad se ne javlja covjek ni na mobilni ni na kucni, ni na sta. Rado bih se posavjetovala s nekim ginekologom online pa cu probati sad da nadjem. E da, pa kad su inace plodni dani?? Jel to prije menstruacije ili poslije?? Nesto sam zaboravila. A sto je meni muka.. valjda kako nisam jela nista. Imam neke tablete na biljnoj bazi za smirenje. Ne znam dal da sjednem s mamom i pricam al nismo vodile takve teme ranije pa me blam.

Dobro bre, jel ti zezaš nas ovde?
Imaš 24 godine, a ne smeš kod ginekologa u bolnicu zato što će da javi tvojim roditeljima?
Prvo, lekarima je zakonom zabranjeno davati bilo kome informacije o bilo kom pacijentu. Možeš da tužiš lekara koji javi tvojim roditeljima i on bi trebao da izgubi posao zbog odavanja tajne.
Drugo, zar ti koja živiš u Švedskoj sa 24 godine moraš da roditelje držiš u uverenju da si nevina?
Treće, zar ti koja živiš u Švedskoj ne znaš ništa o funkcionisanju reproduktivnih organa, menstrualnom ciklusu, plodnim danima...?

Poslednja izmena:
anti bebi pilule nisu štetne koliko pilule za dan posle.
plodne dane dobijaš kad od dana kad dobiješ oduzmeš dve nedelje, znači tebi su bili pre dve nedelje.
jedi nešto. i pitaj mamu, nisi malo dete i ona će da razume. uzmi bilo šta što ima vitamin B malo da se umiriš :)
popij i šećer i vodu da ti se razbistri malo mozak.

Dobro bre, jel ti zezaš nas ovde?
Imaš 24 godine, a ne smeš kod ginekologa u bolnicu zato što će da javi tvojim roditeljima?
Prvo, lekarima je zakonom zabranjeno davati bilo kome informacije o bilo kom pacijentu. Možeš da tužiš lekara koji javi tvojim roditeljima i on bi trebao da izgubi posao zbog odavanja tajne.
Drugo, zar ti koja živiš u Švedskoj sa 24 godine moraš da roditelje držiš u uverenju da si nevina?
Treće, zar ti koja živiš u Švedskoj ne znaš ništa o plodnim o funkcionisanju reproduktivnih organa, menstrualnom ciklusu, plodnim danima...?

Uh bre polako. Aj jedno po jedno.
Prvo, da imam 24 i idem ginekologu redovno. Svakih pola godine. Gradic u kojem sam je mali, ljudi imaju drugaciji stav razmisljanja i puni su predrasuda. Majku mi poznaju svi u gradu i odma bi bio haos. Ljudi kad cuju takvo nesto odma ti okace zvono QRVA oko vrata i to je to.
U gradu sam gdje se zakon veoma malo prati i svako radi kako im volja. Kapiram ja vasu poentu.. al eto ja vas lijepo zamoljavam da shvatite i vi moju situaciju. Sati prolaze, a ja ne smijem da popijem tabletu. Moje roditelje ne drzim ni u kakvom uvjerenju. Znaju oni da nisam nevina samo je mene sramota da pricam o tome. Za ovo zadnje.. panika mi je i ne funkcionisem bas kako treba zato sam pitala za plodne dane. Dokazalo mi se danas vise puta da ne funkcionisem bas jer sam zabrinuta. Eto tako..

@Dzesika
Znam za anti-bebi pilule nego imam par drugarica koje su redovno pile dugo vremena pa dobile trombozu, a i ako ne moram necu da se kljukam. Imala sam vezu i momka kojem sam vjerovala 2 god i sve je prolazilo glatko. Sad poslije njega nisam toliko aktivna i eto.. sretoh momka, kliknuli smo i eto sta se desi. Stvarno ne pretjerujem, glava mi je ko bubanj, a muka mi. Ne mogu da se odlucim da popijem il ne.

E bas zato sto znam i nacitala sam se od jutros koliko je to sok za organizam, a ja se trudim maximalno da zivim zdravo. Ne volim tablete svakakve ni kad sam bolesna. Radije zdrmam kilogram mandarina i limuna, ako je recimo neka prehladica u pitanju. Ne bih stvarno da izlazem tijelo tolikom shoku. Eto ni anit-bebi pilule ne pijem. Htjela sam zvati telefonom al kad se ne javlja covjek ni na mobilni ni na kucni, ni na sta. Rado bih se posavjetovala s nekim ginekologom online pa cu probati sad da nadjem. E da, pa kad su inace plodni dani?? Jel to prije menstruacije ili poslije?? Nesto sam zaboravila. A sto je meni muka.. valjda kako nisam jela nista. Imam neke tablete na biljnoj bazi za smirenje. Ne znam dal da sjednem s mamom i pricam al nismo vodile takve teme ranije pa me blam.

Ne paniči, dani pred menstruaciju i neposredno posle nje su idealni za 'full sex'.

Uh bre polako. Aj jedno po jedno.
Prvo, da imam 24 i idem ginekologu redovno. Svakih pola godine. Gradic u kojem sam je mali, ljudi imaju drugaciji stav razmisljanja i puni su predrasuda. Majku mi poznaju svi u gradu i odma bi bio haos. Ljudi kad cuju takvo nesto odma ti okace zvono QRVA oko vrata i to je to.
U gradu sam gdje se zakon veoma malo prati i svako radi kako im volja. Kapiram ja vasu poentu.. al eto ja vas lijepo zamoljavam da shvatite i vi moju situaciju. Sati prolaze, a ja ne smijem da popijem tabletu. Moje roditelje ne drzim ni u kakvom uvjerenju. Znaju oni da nisam nevina samo je mene sramota da pricam o tome. Za ovo zadnje.. panika mi je i ne funkcionisem bas kako treba zato sam pitala za plodne dane. Dokazalo mi se danas vise puta da ne funkcionisem bas jer sam zabrinuta. Eto tako..

@Dzesika
Znam za anti-bebi pilule nego imam par drugarica koje su redovno pile dugo vremena pa dobile trombozu, a i ako ne moram necu da se kljukam. Imala sam vezu i momka kojem sam vjerovala 2 god i sve je prolazilo glatko. Sad poslije njega nisam toliko aktivna i eto.. sretoh momka, kliknuli smo i eto sta se desi. Stvarno ne pretjerujem, glava mi je ko bubanj, a muka mi. Ne mogu da se odlucim da popijem il ne.

a slučajno ti te drugarice puše cigarete? :think:
nemoj da uzmeš nema potrebe.

a slučajno ti te drugarice puše cigarete? :think:
nemoj da uzmeš nema potrebe.

Nijedna. Jedna je cak sportski tip totalno. Dosla u skolu i kao sa poslom prica da joj je doktor u ruci nasao trombon. Ja se sledila, ona se smije kaze ma to je od pilula proci ce, a moja strina umrla od toga. :S Nisam htjela da je prepadam, al sam joj rekla da hitno ide doktoru specijalisti ponovo i da rjesava to.

Ja ponekad zapalim, ono uz kafu i s drustvom.. ima li to kakvog efekta na pilulu ako je popijem?? Isto procitah negdje da pilula nije bas djelotvorna na djevojke koje konzumiraju cigarete.

Ajde ovako.
Prvo prestani da kriziras, ima resenje za sve samo je pitanje koje zelis.

Drugo, sanse za trudnocu su u promilima, ali su sanse, i ja se ne bih sa tim igrala.

JR kaze i njoj se desilo pa nije ostala trudna. Ok stoji, ali svaka zena je razlicita, neka na prvu osane trudna, neka iz sezdesetog puta.

Svaka tableta ima nus pojave, i mnogo njih je to koristilo pa ti znas za tri. I odn limuna ljudi umru ili zarade trajne posledice.

Imas 24 god i daj se malo sredi. Nije kraj sveta. Polako bre, ne zelis dete, ok, ali ne igraj se sa promilima. Uzmi tabletu, ja bih na tvom mestu, i to bez razmisljanja , narocito ako ti je prva.
Da budem iskrena nisma bila u toj situaciji da razmisljam (imam spiralu i od srca ti je preporucujem , nemoj da se igras sa tim, ne zelis pilule, ok, stavi spiralu i mirno spavaj a ne da kriziras sada i cupas se za kosu)... moj savet ... popij tabletu i cim se stanje stabilizuje pobrini se da se vise nikada slicna kriza ne desi.

Ne radi to sebi, ne preispituj se koliko duboko je bio kondom i koliko sperme je uslo, dovoljan je jedan mali gad, samo jedan , dovoljno uporan da dodje. I to koji ti je dan, ni to ne igra ulogu. Mnoge zene su ostale trudne dva sata pred mensiz ili dan posle.

Od srca ti savetujem popij je sacuvaj zivce i stavljaj spiralu .

nema. da, pitam jer pušači, žene sa proširenim venama na nogama ne bi trebalo da ih piju.
a ti nemoj da se nerviraš i stresiraš nego pojedi nešto, malo se sredi psihički i sve će da bude u redu.
to što ti kasni kad se nerviraš ili na promenu klime nije ništa nenormalno i ne spada u poremećaje ciklusa,
tako da može da se kaže da imaš sasvim normalno funkcionalan organizam, sad ti 100% nisu plodni dani, ništa od trudnoće.

Back