Pitam se kako razmisljamo u pogledu raspodele dobiti - poslodavac/radnik?
Donji video pokazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Pitam se kako razmisljamo u pogledu raspodele dobiti - poslodavac/radnik?
Sto nebih razmisljao?Nema ti sta da razmisljas o raspodeli dobiti sa poslodavcem. On je ulozio kapital u prostor, opremu, pocetne zive pare... i to je kapitalizam. Ne ocekujes valjda da cete da delite dobit pola-pola?
Placa te onoliko koliko vredi tvoj rad na trzistu rada.ako se tebi ne svidja ides dalje a on uzima drugog.
Sto nebih razmisljao?
Jesi ti razmisljao? nije lose pola pola recimo - Miskovic bi bio srecan da mu ostaje koliko daje na plate.
\Cini mi se da ovih dana ima sve manje..............
Ne razumem..........Zar o tome neko treba da razmislja?
Tvoje kao radnika je da radis, i da ne zabadas nos u tudja posla...
Njegovo kao poslodavca je da tebi obezbedi uslove za rad, da te plati po dogovoru.
Sta tebe briga koliko poslodavac zaradjuje?
Zavisi kako se uzme.....ja sam poslodavcu jedne godine direktno svojom idejom i radom uterao u džep 100.000 evra.
On mi nije rekao ni hvala, i nije mi isplatio ni jedan evro preko plate.
Ja prešao u drugu firmu i sada dobijam tri puta veću platu, a on je ostao bez 100.000 evra godišnje, dobija ih novi (pametniji) gazda.
Ko je tu onda lud ?
Nije svako sposoban da vodi svoj posao.
Mada mislim da i radnici trebaju da budu zadovoljni.
Onda i fima radi bolje.........
Ja mislim da to bas i nije tako.....
Radnici, ako su zadovoljni, uglavnom ne rade kako treba(tako tipicno za nase podneblje)......
Ko misli da dobija malo taj otvori sopstveni posao i svu zaradu zadrzi sebi.
Ko misli da dobija malo taj otvori sopstveni posao i svu zaradu zadrzi sebi.
A šta ako si stručnjak za neki posao, a nemaš para da otvoriš sopstvenu firmu.
I šta vredi gazdi što ima para, kad ne zna to da radi. Što ne zaposli svoju babu i ljubavnicu ?
Mora MENE, nema drugog izbora, a nemam ni ja ....
A da mi objasniš zašto me je onda gazda ove godine MOLIO da se vratim ponovo kod njega u Grčku.
Dosadio mi posao menadžera u njegovoj turističkoj agenciji....Iako je sa njim bilo sve OK, jednostavno mi je dosadila ta vrsta posla.
Vratim se nazad i počnem da radim opet za jednu stranu firmu kao editor njihovih desetak websajtova (što mi je bio pre toga hobi).
Prođe jedna sezone i on me panično zove da se vratim i povećava platu sa dotadašnjih 1100 na 1500. Ja odbijem. Prođe nekoliko dana on zove i ponudi mi da za iste pare radim samo dva sata ujutro i dva uveče. BUKVALNO me je molio i rekao da ne može već godinu dana da nađe nekog tako kvalitetnog radnika. Davao je i oglase...
NISU svi ljudi jednaki kao što si ti veliki gazda umislio. Potrebno je malo i psihologije, pa da svima bude dobro.Potrebno je pre svega biti ČOVEK ! Obostrano ....