"Малинцизам" на српски начин - наше идолопоклонство према ЕУ је једно време било смешно, а сада је већ жалосно

pa cekaj zar nisi malocas naveo da si av-ovac u pokusaju? aljeku se nije svidela tvoja knjiga, a nahvalio si ga u poredjenju sa tadicem/kostuinicom?... kao racionalno postavljenog prema zapadnom kolonizatoru?
Човече, нема колонизатора. Само неоколонијализма, који је глобални, неомеђен границама. Кваме Накрумах га је тако назвао и одлично дефинисао.
Неоколонијализам није облик колонијализма, то је оно што је настало када је колонијализам нестао.
Колонијализам је подразумевао да метрополе имају неку одговорност према својим колонијама и њиховим становницима. Плус, већина колонија је била неисплатива. Богатсва су сконцентрисана у малим енклавама. Колонијализам је прескуп, непрактичан и непотребан, и зато је умро.

e jesi smesan!
pazi ovako:
na pitanje o relaciji, funkciji neodredjenosti, ne mozes davati odgovor sa principom neodredjenosti [hajzenberg]

razumes li razliku izmedju principa, i funkcije?
vas dvojica ste neki "umetnici"?

Мукице не могу да се помире са чињеницом да овде влада човек кога виде као *******ог, жавалавог глупана па измишљају колонијализам.
Нема колонијализма, само Вучић и фрустрације и бесови оних који одбијају да се суоче са стварношћу.

Човече, нема колонизатора. Само неоколонијализма, који је глобални, неомеђен границама. Кваме Накрумах га је тако назвао и одлично дефинисао.
Неоколонијализам није облик колонијализма, то је оно што је настало када је колонијализам нестао.
Колонијализам је подразумевао да метрополе имају неку одговорност према својим колонијама и њиховим становницима. Плус, већина колонија је била неисплатива. Богатсва су сконцентрисана у малим енклавама. Колонијализам је прескуп, непрактичан и непотребан, и зато је умро.
vazi se, ajde bez ljutnje, pa razume se da je vreme kolonijalizma proslo.. sta se vredjas odmah? auuu, pa kako je antonic onda antikolonijalan?
Он је умерени антиколонијални националиста,
Мукице не могу да се помире са чињеницом да овде влада човек кога виде као *******ог, жавалавог глупана па измишљају колонијализам.
Нема колонијализма, само Вучић и фрустрације и бесови оних који одбијају да се суоче са стварношћу.
ooo, i to znas? sam si se izlanuo, i sad ces mene da bijes?

eto ti smokisah, on ti persira, a meni dobar antonic, na ciji tekst sam zeleo da cujem komentare
kako tvoje, tako i postavljaca teme @Smorisha

Poslednja izmena:
e jesi smesan!
pazi ovako:
na pitanje o relaciji, funkciji neodredjenosti, ne mozes davati odgovor sa principom neodredjenosti [hajzenberg]

razumes li razliku izmedju principa, i funkcije?
vas dvojica ste neki "umetnici"?
Pokusaj da razumes da marksisti napadaju svako pomisljaj nederminizma, sto je tada kvantna fizika uradila. Tj. bolji izraz je tim drustvenjacima se ucinilo da je to uradila.

Drugarica Mira je zato reagovala. Determinizam je osnova marksizma, kao i hriscanstva.

Marksizam i hriscanstvo imaju jako puno slicnosti.

Niko normalan nece potceniti Vucicevo razumevanje kako se vlada, a i njegovo razumevanje srpskog drustva generalno. Ne bi ta banda mogla toliko da vlada, da ne razumeju srpsko drustvo bolje od protivnika.

Nasa opozicija je dno dna doduse, pa i nema neke teske protivnike.

Sad više nismo kolonija već zemlja Prvog sveta.
Napredujemo dakle.:)
on ti kaze da si umno kolonizavan, idejno bankrotirao, jer ako svi odemo na zapad, opustece istok - idejno, a materijalno, ako je vama dobro, nama u usa jos bolje

opet ti skrecem, paznju: par puta samo kazes sve je pogresno, i uopste se ne osecas duznim da argumentujes; zar ne mozes da razlozis i obrazlozis malo,. sta je to pogresno [najpogresnije] kod antonica?

mislim, ja sam iskreno ocekivao malo vise konstruktivnosti, ali sam sam prvi poceo sa prozivanjem 38

pricas bajke i bljuvotine ako bas moram da se izrazim

What did colonialism do to India?

Colonialism was certainly a far more traumatising experience for colonial subjects than their colonisers. They suffered poverty, malnutrition, disease, cultural upheaval, economic exploitation, political disadvantage, and systematic programmes aimed at creating a sense of social and racial inferiority

What did colonialism do to China?

Through colonization, China's economy was manipulated by the western powers: the economy fiscally grew, but the wellbeing of the Chinese since the funds of the economy was sent directly to America, France, and the British Empire.

What did colonialism do to Africa?

Colonialism made African colonies dependent by introducing a mono- cultural economy for the territories. It also dehumanized African labour force and traders. It forced Africans to work in colonial plantations at very low wages and displaced them from their lands.

Effects on africa…What has colonialism done to Africa?

The policies of colonialism forced the demise of African industry and created a reliance on imported goods from Europe. Had native industry been encouraged and cultivated by the colonizing powers, Africa would probably be in a much better economic and technological position today.

Posle "autošovinizma" dobijamo novi termin "malinicizam".
Ja se ofc ne slažem sa Antonićem maltene ni u čemu, ali volim da čitam njegove tekstove.
Zanimljivi su, nisu glupi, vrlo informativni i široki iako su po mom mišljenju opet vrlo pogrešni.
Да, написао је он једну јако добри Књигу о Покојном Председнику:

1720318712812.png

;)

Gospodin Cirjakovic je verovatno malo popio veceras, pa guta slova.
Зар је то грех што Господин Ћирјаковић понекад воли да попије?

За једног Србина, који није случајни и самопрекнут, антизападни став је "симптом" нормалности и самопоштовања. Не мрзети Запад овде је или "симптом" отуђења или незаинтересованости за неке ствари и проблеме, што је сасвим легитимно.
Да, ,,Србин" који не мрзи Запад, мора мало да се преиспита дал је Србин или не!

Наравно, мислим на политички Запад.

tacno se vidi sa kog broda ludaka sam ja pobegao:
1. je ideal anglo-sionizam. moderni poturcenjak, nosi ga voda amerikanizma
2. je idol tito, sloba, aljek, svejedno mu je, samo da ljubi sliku/ikonu, bezboznik koji ne shvata da je u mulju idolopoklonstva
3. e njemu je samo da posoli prvu dvojicu davljenika, kao intelektualac, ali zaglibio i on u kaljugu, ne moz' i jare i pare, satrven umnom neokolonijalizacijom

tacno se vidi sa kog broda ludaka sam ja pobegao:
1. je ideal anglo-sionizam. moderni poturcenjak, nosi ga voda amerikanizma
2. je idol tito, sloba, aljek, svejedno mu je, samo da ljubi sliku/ikonu, bezboznik koji ne shvata da je u mulju idolopoklonstva
3. e njemu je samo da posoli prvu dvojicu davljenika, kao intelektualac, ali zaglibio i on u kaljugu, ne moz' i jare i pare, satrven umnom neokolonijalizacijom
А који је твој ,,паметни" избор??

А који је твој ,,паметни" избор??
pa ne biram ja uopste, nego gledam da budem medju izabranima, ali ovde ovaj 38-imak, umetnik bi i hriscanstvu da me nauci, kao ti, a sa smorishom i nukl. fizici,... znaci, sto ne ide, brate, ne ide, ogrezli ste bre... jasno zasto sam pobegao od svih vas

pitam lepo za analizu antonica, ali jedan ga pljuje [38], drugi negira [smorisha], a treci bi da bude iznad njega [cira]

pa ebem mu sve, jel zato ova tema? ja tako odbijam da diskutujem.
ili lepo, ili zbogom, bilo ko je mogpo samo da iskopira antonica
d'izvinu ovi na vredjanju, a ti si bot sns-a, aljekov, tebi nema izvinjenja.

Poslednja izmena:
Мислиш да будеш Јахуд, ?? :per:
nisi ti to dobro izucio jevandjelje, uska vrata i uzan put, ribe u mrezi koje se izvuku, pa se onda biraju dobre, a lose bacaju itd [morao bih da ti nadjem, nije ovde tema]
jevreji su bili izabrani, ali sa novim zavetom se opet biraju ljudi, samo sada iz hriscana, ne mislis sigirno da su svi u pravu i da su spaseni jer se deklarisu da su hriscani, a vrsili genocide na primer, spaljivali u srednjem veku itd, prodavali oprostajnice, itd

mnogi ce mi reci u onaj dan ... a ja cu im reci - idite od mene, nikad vas nisam znao
kako to da nisu medju izabranima? tako eto

Poslednja izmena:
Депресивни коментари читалаца. Број случајних Срба на овом форуму је забрињавајуће велики. Надам се да је ситуација у друштву боља.
Društvene mreže su sigurnosni ventil neostvarenih (i neostvarivih) narcisoida kojima je autošovinizam duševna hrana.

Слободан Антонић је сасвим ок за дивљење према Русији
koja si ti slihtara...ccc
daj analiziraj bar 1 pasus, sta si se stis'o, gde je sustinski problem sa antonicem?
e stvarno cu pomisliti da ste inferiorni svi u odnosu na umno kolonizovanog, NEOKOLONIZOVANOG

klimoglavci, od vas sam pobegao takodje

seces se jakova koji se porvao sa bogom?
e ovde ili negiraju boga, ili kazu nema pojma, ili mu podilaze, ili nadilaze, nema jakova da se pohrve sa njim - badava tema otvorena

Poslednja izmena:
Meni je žao što su ga otpustili sa Univerziteta Singidunum.
Jeste napušavao one feministkinje i zelene prozapadne titokomuniste i koga već sve, ali to po meni ne bi trebao da bude razlog za dobijanje otkaza.
Jer ipak je to neka politička borba. To što su mu namestili otkaz je vrlo jadno sa njihove strane i udarac ispod pojasa.

A sećam se da sam čitao onaj njegov blog gde je masovno gownima mazao neke svoje protivnike i uglavnom žene i sit se ismejo.
Možda bi prozapadnim titokomunistima bolje pristajao naslov postkomunističkih titoista?

Za Srbe je EU logičan izbor - geografski položaj, okruženost EU zemljama, sloboda kretanja ljudi i robe, ogromno tržište, ekonomski razvoj itd. iako su šanse za članstvo mizerne ali je zato savez sa zapadnim neprijateljima samoubilački.

Nije to dobro jer je nacionalizam u Srbiji prejak. Potrebno je nacionaliste prevesti na Zapad i liberalizam koliko god je moguće.
Zato ja u Vučiću ipak ne vidim ultimativno zlo. Ne podržavam ofc, ali da je totalno neprihvatljiv i nije jer ima i gore.
Strahopoštovanje, svako, pa i ono koje neki osećaju prema Zapadu možda i jeste dobro, ali isključivo za one koji su predmet nečijeg strahopostovanja.

Back