Mali trocilindraši - za i protiv

U eu se to odavno gleda po emisiji otrova iz auspuha pa se favorizuju mali motori. E sad auto industrija je to zloupotrebila sa bankama i kreditima pa su napravili trocilindraše koji samo u nekom trenutku zadovolje te norme a inače su srhanje teško za sve ostalo. Troše ko tenkovi, vrište, tresu, rasklimaju se pa pišaju i gutaju ulje i to sve u prvih 100 tkm. Osmislili su oni da trpaju nove motore jednom u par godina taman koliko traje kredit.

Злоупотребљавају и ови "зелени", пошто се ни струја не добија без емитовања угљен-диоксида.
Башка што су аутомобили по 500кг тежи (публика треба да постане свесна те тежине у кривинама), рециклажа батерија је врло тешка...

Мој садашњи троцилиндрични ауто је бржи, безбеднији, приметно мање троши и лакши је за вожњу од старог 4-цилиндричног.

Нико ти више не верује да мање цилиндара троши више.
А такође примећујем да је Хјундаи одрадио добар маркетиншки посао у Хр, ниси први који хвали Хјундаи. Са колико основа је сва та хвала... видећемо.

Злоупотребљавају и ови "зелени", пошто се ни струја не добија без емитовања угљен-диоксида.
Башка што су аутомобили по 500кг тежи (публика треба да постане свесна те тежине у кривинама), рециклажа батерија је врло тешка...

Мој садашњи троцилиндрични ауто је бржи, безбеднији, приметно мање троши и лакши је за вожњу од старог 4-цилиндричног.

А такође примећујем да је Хјундаи одрадио добар маркетиншки посао у Хр, ниси први који хвали Хјундаи. Са колико основа је сва та хвала... видећемо.
Onda su tv i marketing pogubni za tebe i slične. Šta je sledeće krediti, kreme i afrička šljiva? Trocilindrični motor ne može da bude ekonomičan na duge staze, može jedino do 100 tkm ili 5 godina. Ej bre pa ima protivtegove u motoru :lol:

Covek ti lepo napise da je njegovo iskustvo,znaci ima trocilindrasa,bolje nego sa 4 cilindra i ti i dalje drvis a u zivotu si imao dva auta za poslednjih 25 godina.
Eto ja sam imao Polo 1,2 sa 220k km i motor je palio i radio kao sat i nikad nista nije dirano na njemu da ne bi ti slucajno okrenuo pricu na temu menjan motor i ostale gluposti.
Jednostavno je do odrzavanja a evo i slika tog Pola dok evo cekamo da ti okacis sliku tvog bilo kog trocilindrasa sto si imao u zivotu!!!
Sta? Nemas? Pa sta onda pricas?
4.JPG
1.JPG

Poslednja izmena od moderatora:
Mirko neovlašćeni serviser najbolje opisuje polo sa 1.2 trocilindričnim motorom. Čim ga je kupio odma je radio generalku jer se mikser raspo' a bogami je i istrulio. Kupljen od preprodavca kako je pričao Našminkani krš iz uvoza.

Po meni taj 1.2 trocilindraš je najrizičniji motor za kupovinu. Usled velikih vibracija razdrnda radilicu i ležajeve pa okrene ležaj i to je kraj za motor. Tek tako čak je i servisera zayebo w :mrgreen:

Strucnjak gleda internet i zakljucuje sta drugi kazu a drugi mogu itekako da budu placeni da nesto napljuju.
Taj mali 1,2 HTP je jedan jako dobar motor sa lepim karakteristikama i moze da traje dugo ali usled neodrzavanja zna da pukne lanac i da usled toga napravi havariju sto znaci nije do motora nego do vlasnika.
Moj Polo sa 220k km je radio perfektno tako da mani se interneta i pretpostavki a da pritom nisi sam isprobao i osetio na svojoj kozi da ne valja.
Tako lupetas a ja sam licno gledao vise puta 1,2TDI u Polu sa 500k km 2012 godiste pa da ne valja zar bi presao toliko?

Tesko …

Onda su tv i marketing pogubni za tebe i slične. Šta je sledeće krediti, kreme i afrička šljiva? Trocilindrični motor ne može da bude ekonomičan na duge staze, može jedino do 100 tkm ili 5 godina. Ej bre pa ima protivtegove u motoru :lol:
Мораћеш да пружиш доказ, односно своје искуство.
Машта се не рачуна.

Evo ti pa se zabavljaj:

Da li si ti uopste pogledao ovaj klip? Jer on govori sve suprotno od onoga sto ti tvdris. kao i obicno pricas istu pricu bez ikakvih dokaza. Sto se tice te tvoje zavere industrije sa bankama, pa niko te ne udara po usima da uzmes kredit, to je verovatno nemoguce ako si nezaposlen ili veoma tesko za osobu 60+, ali imas izbor izmedju banke i para. nema nikakvih zavera, jednostavno industrija ide ka elektricnim autima, voleli mi to ili ne, to dolazi. nemam iskustva sa trocilindricnim motorima ali cenim iskustva onih kojih ih voze. Mastu ostavite sa strane, posebno ako vam je glavno prevozno sredstvo bicikli ili javni transport.

Marketing budalaštine, nosač motora veličine pola motora kako bi upio EKSTREMNE vibracije koje posle izvesnog vremena razvale ceo motor. Čuj bokte trocilindraš pa morali da mu ubace i plivajući zamajac i dp filter i turbinu :lol: Nemoj da mi trošite vreme nego proučite materiju.

Mirko neovlašćeni serviser najbolje opisuje polo sa 1.2 trocilindričnim motorom. Čim ga je kupio odma je radio generalku jer se mikser raspo' a bogami je i istrulio. Kupljen od preprodavca kako je pričao Našminkani krš iz uvoza.

Po meni taj 1.2 trocilindraš je najrizičniji motor za kupovinu. Usled velikih vibracija razdrnda radilicu i ležajeve pa okrene ležaj i to je kraj za motor. Tek tako čak je i servisera zayebo w :mrgreen:
Pa taj Mirko kupio auto sa engine light on, nije ga ni pogledao, ko zna koliko je kilometara presao, posle generalke vozi 50 000 km bez potrosnje ulja, nigde ne kaze da nije zadovoljan autom ili da ima ikakve vibracije, opet masta radi.

Ma lupeta.
Ne kazem da je zvuk trocilindrasa bezveze i da se treba navici na njega ali trocilindras bolje povlaci a karakteristike su mu cak i bolje.
Bas pre neki dan sretnem starijeg coveka koji vozi Avensis 2013 ali i Corsu C 1.0 i pita, ga jel zadovoljan a on nabaci osmeh na lice i kaze da njemu bolji ne treba. Sluzi a znam da ga vozi vec jedno 5 godina a to je jedan od omrazenih trocilindrasa.
Evo primera kod motocikala.
Ispred mene cetvrocilindrasi Yamahe FZ1 i FZ1000 a ja sam BMW-om sa 2 cilindra. Oni daju gas i deru se za medalju jer ulaze u obrtaje da bi obisli neko vozilo a ja samo gas i nista se ne cujem plus sam u daleko manjim obrtajima a hocu da se zapucam u njih.
Bolje mi povlaci motor daleko nego njihovi na niskim obrtajima.Tako je i sa trocilindrasima jer imao sam jedan Triumph 1200 sa 3 cilindra i extra se pokazao a spomenute vibracije su neprimetne u voznji a samo na leru osetis da korman ima tek tek tu vibraciju.
Zato mario nema pojma jer niti ih je vozio a niti posedovao i pokazuje da nam prezentuje ono sto cita na internetu.Pravi se pametan a sve vise uvidimo da on apsolutno nema nikakvog iskustva.

Marketing budalaštine, nosač motora veličine pola motora kako bi upio EKSTREMNE vibracije koje posle izvesnog vremena razvale ceo motor. Čuj bokte trocilindraš pa morali da mu ubace i plivajući zamajac i dp filter i turbinu :lol: Nemoj da mi trošite vreme nego proučite materiju.
Nisu morali, onaj Polo gore sve to nema, a i sad imaš recimo PSA motore 1,2 bez toga.

Poslednja izmena:
Pa da ali vidiš gde to vodi, nosači motora ko pola motora, plivajući na benzincu, dp filter na benzincu, protutegovi ko glave od osnovca itd. Idu u lošem pravcu jbg ne kažem ja da to ne može da radi nego da nije za duge staze. I tomos je išao dobro pa si menjao karike svako malo.
Očekujem u narednim godinama revolucionarno rešenje - dvotaktne motore i oduševljene forumaše, blogere I trgovce polovnjacima širom sveta :lol:

I na sve te vibracije dodaj LANAC I LANČANIKE :lol:

Back