Mali praktični saveti koji život znače

Meliot

Ističe se
Poruka
2.055
Na ovoj temi možemo da izbacujemo male korisne savete za svakodnevni život. Neki praktični saveti koje neko od nas zna, a drugi ne znaju, a može nekom da bude od koristi. Nešto možda samo vi znate ili mali broj vas.

Evo ja ću prvi. Prilikom provere ulja u motoru onu šipku što se izlači obrišite ubrusom umesto krpom. Onda nema potrebe da perete krpu posle jedne upotrebe.

Meliot

Ističe se
Poruka
2.055
Kamenac se uspešno skida sokom od limuna, recimo ako neko koristi aparat sa kuvanje vode ili sa sudopere, sa tuša... Isečete limun na kriške i time isitrljate površinu na kojoj ima kamenca, za nekoliko sekundi je sve otišlo. Može da se upotrebi i sirće ali limun lepše miriše.
Može takođe soda bikarbona i limontus pomešano u nekoj flašici sa vodom, stavi se malo da odstoji i posle se skine kamenac.

Meliot

Ističe se
Poruka
2.055
Pošto su sunđer i krpa u sudoperi puni bakterija, a imam ono brzo kuvalo u kome za čas proključa vodu, ja na par dana zagrejem vodu i puno ono lonče proključale vode prospem u sudoperu. Bakterije se inače uništavaju u ključaloj vodi. Tako na neki način dezinfikujem sudoperu i one sunđere u njoj.

*pustinjakinja

Buduća legenda
Poruka
30.856
Ja sam to videla u jednom restoranu u CH da se tako radi pa sam probala i sasvim mi je praktično.

Treba mnogo limuna. Limuntus je dobra i jeftinija zamena. Mešavina sa sodom koju je naveo @Meliot
Može da posluži ostatak ceđenog limuna da se ispolira npr.sudopera...

p.s. ne zameri što sam se baš na tvoj predlog nadovezala, bilo mi zgodno da pokažem da nismo uvek neozbiljni na svaštari :heart: :)

Lily Rose

Ističe se
Poruka
2.483
Treba mnogo limuna. Limuntus je dobra i jeftinija zamena. Mešavina sa sodom koju je naveo @Meliot
Može da posluži ostatak ceđenog limuna da se ispolira npr.sudopera...

p.s. ne zameri što sam se baš na tvoj predlog nadovezala, bilo mi zgodno da pokažem da nismo uvek neozbiljni na svaštari :heart: :)

Meni je mnogo jednostavnije da isečem limun nego da pravim neku mesavinu i limun imam uvek u kući, limontus i sodu bikarbonu bih morala da kupujem specijalno.

p.s. svejedno