Mali Nikola od sedam godina kopa za 100 dinara!

Hajde onda da pokupimo decu iz osnovnih skola i da ih zaposlimo na njivama. Da prekopavaju na +40 za 100 dinara.

Sta mislis o tome?

Jesi idiot, pa ne radi to dječak zato što voli ili zato što mu majka tako kaže, već zato što će biti gladan i smrznut zimi ako ne radi. Volio bi on da ne mora, a voljela bi i njegova majka da ima dovoljno para da dječak ne mora raditi, ali NE MOŽE PREŽIVJETI na taj način. Hajde malo brainstorming.

Na selu radilo se i u naše vreme od rane mladosti. Svaki dan vodio sam stoku na pašnjak u 4 ujutro kako bi u 8 bio u školi itd itd. Sve to medjutim nije nama bilo teško jer smo opravdano gojili nadu kako ćemo školovanjem stići željeno zanimanje i materialno bezbednost. U tadašnjem društvenom sistemu takve nade ispunile su se praktično svima bez obzira na socialne okolnosti. U sadašnjoj EU tek svako deseto dete može se nadati čovjeku vredne budučnosti, a devet od njih lišeni su i nade. Bojim se da je to pravi problem malog Nikole.

Na selu radilo se i u naše vreme od rane mladosti. Svaki dan vodio sam stoku na pašnjak u 4 ujutro kako bi u 8 bio u školi itd itd. Sve to medjutim nije nama bilo teško jer smo opravdano gojili nadu kako ćemo školovanjem stići željeno zanimanje i materialno bezbednost. U tadašnjem društvenom sistemu takve nade ispunile su se praktično svima bez obzira na socialne okolnosti. U sadašnjoj EU tek svako deseto dete može se nadati čovjeku vredne budučnosti, a devet od njih lišeni su i nade. Bojim se da je to pravi problem malog Nikole.

Bas tako... :ok:

Sta je s' tobom? Ne zivim ja u Bugarskoj... zezao sam se da cu da odem tamo :D

Nego reci ti meni o'klen onim sojkama oni Mercedesi, BMW-i i ostala bahata motorizacija od preko 50.000 evra...

kako odakle? kriminal, sasvim prosto....al ne bih ja živeo tim životom, da svako jutro podvirujem pod kola da vidim da nema nekog poklona u vidu bombe....

Kad sam ja bio mali bilo je nešto najnormalnije da mi deca idemo na radnju sa roditeljima.

Danas kopanje sutra seno, posle žetva, pa slamu donesemo, pa onda već druga detelina, pa onda u vinograd, pa skupljaj šljive za rakiju, pa loži kazan, pa narani svinje, pa narani živinu, pa pomuzi kravu, pa tako sve redom.

To što malli ide da prati svoju majku je jako pohvalno i učiniće ga boljim čovekom.
Verujem da će biti dobar domaćin i otac jednog dana, isto kao što verujem da će se zajedno sa bratom dobro brinuti o svojoj majci kad ona ostari i onemoća.

И шта ти је фалило? Ништа. Сећаш се лепих времена и дружења уз песму.Ех, то су били дани..

NIje ni meni nista falilo ( a i dan danas volim tu pesmu, ali na engleskom).

Nego je ovde sada problem malo komplikovaniji. Naime, nema vise toga, sada vlada jedan strasan egoizam, svakome je njegovo dete najvaznije, druga
ga deca ne zanimaju, svejedno da li su gladna, da li se smrzavaju ili nemaju cipele. I to tako, pocevsi od samih roditelja, dece, drustva,politicara, skole, a ja
bih kao i uvek da pomenem i crkvu. Svako gleda samo sebe, svoju decu, svoju avliju, svoje düpe, solidarnost, a ni ta nasa cuvena hriscanska
samilost vise ne postoji. Izgubila se, a mi to nismo ni registrovali i decu vaspitavamo tako da i ona budu egositicna.

NIje ni meni nista falilo ( a i dan danas volim tu pesmu, ali na engleskom).

Nego je ovde sada problem malo komplikovaniji. Naime, nema vise toga, sada vlada jedan strasan egoizam, svakome je njegovo dete najvaznije, druga
ga deca ne zanimaju, svejedno da li su gladna, da li se smrzavaju ili nemaju cipele. I to tako, pocevsi od samih roditelja, dece, drustva,politicara, skole, a ja
bih kao i uvek da pomenem i crkvu. Svako gleda samo sebe, svoju decu, svoju avliju, svoje düpe, solidarnost, a ni ta nasa cuvena hriscanska
samilost vise ne postoji. Izgubila se, a mi to nismo ni registrovali i decu vaspitavamo tako da i ona budu egositicna.

haha, koja naša čuvena hrišćanska...Srbi su preobučeni Pagani, nema tu ni h od hrišćanstva...a i samo hrišćanstvo je licemerno i neodrživo...najgori ljudi koje sam upoznao u životu su se redom deklarisali kao "najveći vernici"....to bi možda bili po broju indulgencija da su katolici

Sta reci....

Dečak Nikola Nikolić (7) iz Blaca okopava i bere voće za malo novca, obrok i staru garderobu. Kako se zimi ne bi smrzli, brat Stefan (15) nadniči za drva

decak-nikola-nikolic-blace-kopa-nadnica-nadnicar-brat-stefan-bere-voce-ma-1342813416-187993.jpg

Mali Nikola sa mamom Milkicom svaki dan vredno radi

nastavak...

Mali Nikola od sedam godina kopa za 100 dinara!
sve ja razumem,nego zasto i DETE da radi!!!Nisam roditelj,ali ja to nikad ne bi dozvolio svom detetu,ma u kakvim g...bio....

sve ja razumem,nego zasto i DETE da radi!!!Nisam roditelj,ali ja to nikad ne bi dozvolio svom detetu,ma u kakvim g...bio....

Ma jel... a šta će da mu fali? Bolje i to, nego da bulji u komp po ceo dan kao većina njegovih vršnjaka. Ovako bar radi nešto korisno i zdravo, a radi samo leti. A i deci je to često zanimljivo. Ja sam jedva čekala da idem sa babom na njivu ili u baštu kad sam bila njegovih godina - bilo mi zanimljivo, kao igra. Ovako će lepo da nauči da radi i da zaradi i da poštuje dinar koji zaradi. A i čisto sumnjam da on radi nešto teško, samo što ovi novinari, kao i obično, naduvaju vest. Msm svakako porodici treba pomoći finansijski, ali ebote pa nije najstrašnija stvar koja mu se mogla desiti to što pomaže mami na njivi. :eek:

Dok mali Nikola kopa ,drugi prave decu ispoda kartona i dobijaju stanove za dz! Tom detetu treba dati stipendiju da se skoluje!

Valjalo bi da ovi ljudi dobiju neku donaciju
ali daj da se ne zavaravamo njihove pare i pare mnogih drugih siromašnih
su zapravo u džepovima udarnih srpskih tajkun industrijalaca
Kada bi se svakom siromašnom pomoglo tajkunima ne bi ostalo ništa tj vratili bi stanje na ono pre tranzicije iz tvog u moj džep

I još nešto, kamo sreće da je ovo problem
Pred nama dolazi vreme sa problemima na koje navikli nismo umiraće se masovno a nećemo biti u ratu

Za dete od deset godina koje ima retku bolest svi ste ćutali
Ovo dete može da se snadje ono za koje ste ćutali - ne može

a biće, mnogo bolesne dece
u prvo vreme će nas obuzimati i tuga i gnev
a posle ćemo oguglati i shvatiti da nas više nema

Poslednja izmena:

Back