Mali Nikola od sedam godina kopa za 100 dinara!

Nase je da se tako nesto ne desava.. a ovaj sistem je to generisao.. nije krivica u toj nesrecnoj majci sto ne ume da se 'snadje'.
nego u sistemu koji joj ne daje nikakve sanse...

I u sistemu, svakako. A niko ne pominje oca koji je pobegao od obaveza i ne brine o deci. Ima li ko odgovorniji od njega?
Nego je najlakse udariti na sirotu majku koja ne moze da se snadje.
Slazem se s tobom, ovoj porodici treba pomoci akcijom, a za to vreme naci neko trajnije resenje i svakako primorati oca dece da ih izdrzava, u zakonskom okviru.

I u sistemu, svakako. A niko ne pominje oca koji je pobegao od obaveza i ne brine o deci. Ima li ko odgovorniji od njega?
Nego je najlakse udariti na sirotu majku koja ne moze da se snadje.
Slazem se s tobom, ovoj porodici treba pomoci akcijom, a za to vreme naci neko trajnije resenje i svakako primorati oca dece da ih izdrzava, u zakonskom okviru.

Tacno... i ta vucibatina je odgovorna.. lako je napraviti dete...

Док Никола ради марљиво и стиче радне навике његови вршњаци у Београду и Новом Саду сатима сете испред компјутера и играју игрице.

jeste, tako je
kao i što je tako da mnogi u Beogradu i Novom Sadu nisu hteli da prave decu jer se ne zna šta donosi dan a šta noć
u ovoj vaskolikoj pravednoj i poštenoj Srbiji

p.s. a u Nišu i za drogu imaju

Poslednja izmena:
Najbolje da vidimo gde je pravi problem, a ne da zmurimo na primoravanje dece na rad.

Pa gde je pravi problem? Ko treba da im obezbedi pravo na pristojan zivot? Ja, ti , neko treci, ili sistem? Sta, mislis da njegova majka uziva u tome da gleda kako sin ide na nadnicarenje sa njom?

Ne, zenu jednostavno treba streljati, jer nema gde da ostavi dete. Da ga ostavi kod kuce, i ne daj Boze da se detetu nesto desi, bilo bi "uuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu, kakva majka, isla da se kurwa sa strane :eek: ", da ga je dala u dom jer nema od cega da ga izdrzava opet bi ispala olos, da ga vodi sa sobom na radno mesto "oduzmite joj dete! ". Da izvrsi samoubistvo bilo bi , "kakva bolesna zena, da li je uopste mislila sta ce biti sa detetom? ". Da ga tera da prosi bilo bi "spaljuj to na lomacu" Yhyebi ga, pogresila je sto se rodila u pogresno vreme na pogresnom mestu. I zbog toga je kriva. I treba se kazniti.

Pa gde je pravi problem? Ko treba da im obezbedi pravo na pristojan zivot? Ja, ti , neko treci, ili sistem? Sta, mislis da njegova majka uziva u tome da gleda kako sin ide na nadnicarenje sa njom?

Ne, zenu jednostavno treba streljati, jer nema gde da ostavi dete. Da ga ostavi kod kuce, i ne daj Boze da se detetu nesto desi, bilo bi "uuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu, kakva majka, isla da se kurwa sa strane :eek: ", da ga je dala u dom jer nema od cega da ga izdrzava opet bi ispala olos, da ga vodi sa sobom na radno mesto "oduzmite joj dete! ". Da izvrsi samoubistvo bilo bi , "kakva bolesna zena, da li je uopste mislila sta ce biti sa detetom? ". Da ga tera da prosi bilo bi "spaljuj to na lomacu" Yhyebi ga, pogresila je sto se rodila u pogresno vreme na pogresnom mestu. I zbog toga je kriva. I treba se kazniti.

I najbolje resenje je da se zmuri na primoravanje deteta na rad?

Ne. Najlakse je kukati da je sistem/zivot nepravedan i zmuriti na primoravanje deteta na rad.

Pa ova zena ne kuka, ona mora da radi, jer nema vremena da se zali na drzavu jer zna da niko ko TREBA nece da je saslusa, a verujem da takvi ljudi nemaju vremena za gubljenje, ja mogu da kukam i da kenyam kako mi nista ne valja , jer mogu, imam pun stomak i mogu da se*em po forumima do mile volje, doduse moze i ona da radi to isto, da sedi sa detetom kod kuce, da "prezivljava" (ako uopste prezivi) sa tom socijalnom crkavicom koju prima i da kuka, i da se sa detetom u narucju zali po televiziji kao sto to mnogi i rade, mada razumem i njih, al' ajd'.

E TAD CE SVI DA ZMURE! I TAD SME DA SE ZMURI!

Pa ova zena ne kuka, ona mora da radi, jer nema vremena da se zali na drzavu jer zna da niko ko TREBA nece da je saslusa, a verujem da takvi ljudi nemaju vremena za gubljenje, ja mogu da kukam i da kenyam kako mi nista ne valja , jer mogu, imam pun stomak i mogu da se*em po forumima do mile volje, doduse moze i ona da radi to isto, da sedi sa detetom kod kuce, da "prezivljava" (ako uopste prezivi) sa tom socijalnom crkavicom koju prima i da kuka, i da se sa detetom u narucju zali po televiziji kao sto to mnogi i rade, mada razumem i njih, al' ajd'.

E TAD CE SVI DA ZMURE!

Eto, ti kukas za zenu, ja kukam za njeno dete. Dok se mi raspravimo ko je u pravu, mali je uzeo 100 dinara i otisao na sladoled.

Mnogi su zaboravili da su kao deca radili na imanjima i muško i žensko
Socijalna pomoć je jedno a život na imanju je drugo
sa 10 godina traktor voze

U barem 70% slucajeva na Planeti ( nasoj nasusnoj) deca ne dembelisu, dosadjuju se,kenjkakjuu od jutra do sutra, pate od debljine,
nego pomazu roditeljima. Narocito ako se radi o radovima u polju. Druga je prica i to je za svaku osudu ( ali sa ovim Nikolom to nije
slucaj jer to zapravo u Srbiji i ne postoji) kada u Kolumbiji,Indiji, Africi i jos kojekuda deca rade kao robovi kod nekiih poslodavaca
koji ih zaista iskorascavaju kao robove. Ne shvatam uopste gde je ovde tragedija da decak ide sa majkom u polje? A ako
je majka siromasna ( a sigurno da jeste jer zivi u kraju gde su svi ljudi beskrajno siromasni) neka ode u Crkvu, kod svog paroha,
neka joj oni malo pomognu. A narocito Nikoli.

Ne znam dal' znas.. ali mi smo kao deca u osnovnoj sredinom 80-ih brali visnje na plantazama... skola nas vodila, a zarad je isla u budzet za ekskurziju (u sta cisto sumnjam :D )

I kod mene je bilo tako u skoli. A nismo dobili ni kintu od toga. Bilo je za vreme letnjeg raspusta ,kao neka praksa ( pojma vise ne znam za sta).
Ja nisam htela u poljoprivredu,isla sam da cupkam travu i cistim nekakvo kamenje iz rimskog doba. Uvek sam volela malo neobicne stvari.

Ne, zaista je bolesno ( nema sada zaista veze sa ovim decakom) da u Srbiji ljudi misle da svako dete obavezno mora leti na more,
a zimi na skijanje. I naravno, da nad jednim detetom drhte 17 baba ,deda, tetki i joh kojeko.

I kod mene je bilo tako u skoli. A nismo dobili ni kintu od toga. Bilo je za vreme letnjeg raspusta ,kao neka praksa ( pojma vise ne znam za sta).
Ja nisam htela u poljoprivredu,isla sam da cupkam travu i cistim nekakvo kamenje iz rimskog doba. Uvek sam volela malo neobicne stvari.

Ne, zaista je bolesno ( nema sada zaista veze sa ovim decakom) da u Srbiji ljudi misle da svako dete obavezno mora leti na more,
a zimi na skijanje. I naravno, da nad jednim detetom drhte 17 baba ,deda, tetki i joh kojeko.

Pa i moja deca skupljaju sljive (kad rode)... sin vata krivinu, cerka hoce da radi... i sad neko pametan da mi se nacrta
i da mi kaze da iskoriscavam decu... svasta..

p.s.

Jos ih i platim, zbog motivacije da im predje u naviku..

Nego kako pise u kuriru, bice otvoren ziro racun, pa nije zgoreg da se uplati koliko ko moze...

Uplaticu i ja neku kintu, sigurno da ce i detetu , ali i majci to nesto znaciti.

Ma naravno da dete treba malo i nagraditi, ali ne da mu se pazari ljaptop:D

Savrseno je pogresan taj "pristup" roditelja po kome dete ima srecno detinjstvo samo ako sedi u sobi, dobija stvari koje mu i trebaju i ne trebaju
i ne zna za bilo kakve obaveze.

Uplaticu i ja neku kintu, sigurno da ce i detetu , ali i majci to nesto znaciti.

Ma naravno da dete treba malo i nagraditi, ali ne da mu se pazari ljaptop:D

Savrseno je pogresan taj "pristup" roditelja po kome dete ima srecno detinjstvo samo ako sedi u sobi, dobija stvari koje mu i trebaju i ne trebaju
i ne zna za bilo kakve obaveze.

Mali Nikola: Želeo bih samo udoban krevet

Back