Mala pomoc oko ugradnje centralne brave i daljinskog?

Filip Stosic

Početnik
Poruka
12
Evo ovako, posedujem Lanciu ypsilon 1.1 2001. Ona fabricki nema centralnu bravu te sam resio da je ugradim. Poucen predjasnjim iskustvima (ugradjivao sam na jednom starijem autu i sve je islo lagano) bacim se na posao.
I cim sam skinuo tapacir ugledam problem. Kod nje nema onih, hmm kako da ih nazovem, sipkica koje hajde da kazem guraju bravu tj mehanizam brave da se zakljucava vec ona ima sajlu, od te unutrasnje brave pa do spolasnje, i ja sad nemam za sta da zakacim taj motoric. Pokusao sam kod rucice same, ali motoric nema snagu da gura sajlu kroz buzir. Ne znam kako bih to resio, pa bi mi znacio neki savet. Mogu ubaciti slike brave i svega toga, ionako mi je skinut tapacir trenutno.

Ja sam nekada davno na BMW ugrađivao. I oni iznutra (od unutrašnje do vanjske brave) koriste sajlu. Motorić je u originalu spojen direktno na mehanizam zatvaranja (ključanja). Tako pokušaj, nekako polugicom spojiti el. bravu sa mehanikom na vratima. Sajlu ne diraj, jer i da motorić ima snage povući, neće moći pogurati jer se sajla ipak malo savija. Dovoljno da ne uradi posao koji si zamislio.

Back