Ordinary Player
Iskusan
- Poruka
- 6.038
Evo ovako,kada se slika male rezolucije razvuce ona se deformise,to kapiram,ali kada neku sliku smanjim ona postaje mutna i necitljiva.
Treba mi npr. ova nalepnica dimenzije 2x2cm
kada je sredim ,prilagodim velicinu i prebacim zoom u photoshopu na 30% sto je realna velicina A3 papira slicica mi je mutna (znaci takva ce da bude i kada se odstampa),povecam zoom na 33% vec je cistija,ali u relanosti to vec nije ta dimenzija
Jel gresim u necemu ili postoji neko ogranicenje za koje neznam,tipa koliko sliku odredjene rezolucije smem da smanjim a da ne postane mutna i da ostane citljiva,ako je tako znaci za 2x2cm treba da trazim slicicu 75x75px
jer sve preko toga moram da smanjim i ona se muti
Kad otovrim novi dokument u cs5 ,stavim A3 format papira,rezolucija 300dpi,rgb 16bit color ...i ubacujem slike sredjujem i ostalo,jel to ok
Treba mi npr. ova nalepnica dimenzije 2x2cm
kada je sredim ,prilagodim velicinu i prebacim zoom u photoshopu na 30% sto je realna velicina A3 papira slicica mi je mutna (znaci takva ce da bude i kada se odstampa),povecam zoom na 33% vec je cistija,ali u relanosti to vec nije ta dimenzija
Jel gresim u necemu ili postoji neko ogranicenje za koje neznam,tipa koliko sliku odredjene rezolucije smem da smanjim a da ne postane mutna i da ostane citljiva,ako je tako znaci za 2x2cm treba da trazim slicicu 75x75px
jer sve preko toga moram da smanjim i ona se mutiKad otovrim novi dokument u cs5 ,stavim A3 format papira,rezolucija 300dpi,rgb 16bit color ...i ubacujem slike sredjujem i ostalo,jel to ok