jaoooo... jel si ti ljubomoran ili sta? pusti decka da uzme najbolje sto moze za pare koje ima! 8600 je samo 20e skuplja od 8500 a neuporedivo bolja!! ako je 20e problem, onda neka uzme radeon 2600pro! ona je mnogo bolja varijanta od 8500 (i kao i 8600, ima directx 10 podrsku)- a kosta isto koliko i bogalj 8500!
i ne prosipaj price o burzujskim karticama- kada su sve ove koje mu predlazemo u istom cenovnom rangu sa 8500, a mnogo su bolje! nece on ni sa njima gurati crysis na max, ali ce ga barem odigrati (sa 8500- malo teze)... tvoje price o 5 godina igranja sa x1300 ostavi za nekoga ko ne zna ni za jednog drugog misa osim onog koji cepa sir... i uopste- ne bih se ni raspravljao sa tobom sa obzirom da nemas ni jedan jedini argument. oces da uporedjujemo core clock i memory clock ovih kartica? oces njihovu strukturu da poredimo? oces da bacimo pogled na testove u raznim igrama po netu? ne znam sta dobijas ovime sto radis- jel se osecas bolje ako neko pomisli da znas nesto sto on ne zna? c, c, c... ako nisi siguran ili ne zelis da pomognes- cuti!
kakogod, pisem sve ovo samo da bi decko koji kupuje komp uradio pravu stvar (da ga ne bi zayebao). vidi cairne- raspitaj se o ovome na temi o hardveru, ili jos bolje- idi na forum sveta kompjutera... nadji po netu poredjenja ovih kartica... proveri sam koliko god zelis puta na mestima koja su proverena! uverices se i sam da sam u pravu! 8500 je veliki promasaj- svako ko se i malo razume bi ti preporucio da je izbegnes u sirokom luku (nije 8600 malo bolja od 8500 zato sto je broj malo veci; od 8500 ti je i 7600 bolja kartica!). 8600gt ili 20e jeftinija radeon 2600pro (koja kosta koliko i 8500) su najbolja moguca kupovina za pare koje si spreman da das.
ostatak kompa koji je sasvim u redu [osim sto jos trebas traziti memoriju koja radi na 800Mhz (a ne na 667MHz kao u toj ponudi koju si nasao) jer je bukvalno samo 2-3e skuplja]!
... pogledaj onaj link koji sam ti postavio- sve je na njemu savrseno pojednostavljeno (a sa obzirom da je zalepljen mozes biti siguran da je kvalitetan)!