Mala deca na svadbama i u restoranima

Moji su od prvog dana bili upereni po povesti svuda i na koliko god treba.
Vukli smo ih sa sobom jer smo od onih mutavac koji najbolje funkc kad su djeca sa nama i ne opter babu.
Jedino kasno vecere ja varijanta nije dolazila u obzir. Tad idemo odvojeno, jedno ostaje kuci s snjima.
Bas u neizbj situacijama angazujemo babu.
Zaista nismo imali cmizdrenha histerije i trku po restoranima i svadbama.
Uvijek se gleda da se ispostuje njihovo spavanje i raspored i mozes na kraj svijeta snjima.
Od proslo ljeta smo krenuli i na vikend putovanja s njima, bez ikakvih problema. Govorimo i 3godisnjaku i 5godisnjakinji koji savrseno znaju razliku izmedju apartmana i hotela, kafica i restorana :mrgreen: :lol:

Mnogi danas salju pozivnice za svadbu sa naznakom bez dece , iz razloga sto ne zele da im deca trce po restoranu,galame i slicno.Nekim roditeljima to nije po volji .

Bio je slucaj pre par godina u jednom beogardskom restoranu gde je za vreme rucka , mala beba koju su roditelji doveli sa sobom , plakala da majka nije mogla da smiri bebu.Gazda restorana je prisao roditeljima i zamolio ih da napuste restoran nakon protesta gostiju.Roditelji su se bunili ali su ipak napustili restoran, opisavsi to kao diskriminaciju.

Da li je to diskriminacija da nas deca omataju u restoranu na rucku ili na svadbi gde su mladenci na prvom mestu a ne smorena dece koja vrište, buše balone,guraju goste i konobara, trče ispod stola i zavlače se svuda, prave vašar, piški im se, kaki im se , spava im se a ne kapiraju šta se dešava jer su mali

Koji je vaš stav vezano za svadbe i restorane: sa ili bez male dece?

Bez mene i deteta zajedno:lol:

Ne zbog drugih već zbog deteta. On ide u krevet ranije, buka i dim mu ne trebaju, ta opstenarodna veselja nisu ništa mom srcu drago, prejaka stimulacija koju moj klinja ne voli. Na majku!

U restorane ide i oduvek je išao, sve mirno i udobno podržavam. Građani su kao i svi drugi ali kafane i guzvanjac ni meni nisu za malu decu.
U muzeje, biblioteke, restorane, knjižare, sada u bioskop i pozorište, ide redovno kao i svi ostali. Ima komične fotografije kako sa dve godine stoji ispred umetničke slike sa rukama na ledjima i posmatra, boga pitaj šta posmatra.
Neki moj stav je da mir radja mir, buka buku, svadja svadju...I da deci treba podariti od malih nogu kulturu koju smo nasledili...I koju su oni nasledili.

i da mi dozvole da povedem dete ne bih a i nisam, za taj jedan dan moji roditelji su bili sposobni da je paze,
kad sam na velikom slavlju želim da budem slobodna, bez brige da se nešto desi, opuštena i uživam,
nisu ovo vremena kad se išlo na veselje konjskim kolima i celo pleme krene, natrpaš slame dole, ponjave
pa deca imaju gde da spavaju ako se zaglavi do jutra... a i matorci

Kad je moja ćerka bila beba, nisam nigde ni išla. Kasnije smo je ostavljali sa babom i dedom, a kad je još malo porasla počeli smo da je vodimo. Ali smo je rano vodili po kafićima i ona je bila mirna, a kad se umori pravac kući. Od malih nogu je izlazila sa nama i prosto se ugledala na nas i umela da se ponaša u svakoj prilici, i kao mala i nadalje
Definitivno je do roditelja
Slažem se da se grozim roditelja koji ostave da o deci vode brigu drugi
Sad se klonim male dece, uopšte mi ne prijaju
Pogotovo što većina današnjih mladih roditelja ne zna ni za kakav red

Rodjendani su porodicna slavlja i slave se u kuci uz par dugara i drugarica..
Igraonice koju roditelji iznajmljuju deluju isto..scenografija ista samo se zamene deca
Nista po cemu bi deca pamtila takve rodjendane

И најскромнији станчић бољи је од пластично-мензашке атмосфере по играоницама.
Да напоменем да ми је обичај да се зову СВИ из вртића или разреда веома чудан.
Родитељи слабог имовног стања не могу то да испрате, ја не знам ко то диктира.

Mi smo jednoj drugarici rekli da ne dovodi bebu na svadbu. Nije dosla uopste, uvredila se.
Toliko je insistirala da ce da stavi detetu zastitu za usi, da ce da sedi napolju...
A mogla je da povede majku da cuva decu u hotelu.
Znam tacno da bi uporpastila dan sebi, detetu, njenom muzu i nama svima zajedno, tako da je bolje sto nije dosla.

Шта ли је она мислила, није ми јасно. На шта би то уопште личило.

Mi smo jednoj drugarici rekli da ne dovodi bebu na svadbu. Nije dosla uopste, uvredila se.
Toliko je insistirala da ce da stavi detetu zastitu za usi, da ce da sedi napolju...
A mogla je da povede majku da cuva decu u hotelu.
Znam tacno da bi uporpastila dan sebi, detetu, njenom muzu i nama svima zajedno, tako da je bolje sto nije dosla.
Zasto bi vodila mamu ako je I muz dolazio?

A moram da priznam da mi nije jasno kako se to ostavljaju bebe kod kuće na ceo dan da bi se bilo na svadbi. Fine beogradske svadbe, dva tri sata u restoranu ok.
Ali ove ovde celodnevne, od mladine kuće do mladoženjine pa redom svi običaji.... Ne verujem da neko može da ostavi bebu kod kuće.

A moram da priznam da mi nije jasno kako se to ostavljaju bebe kod kuće na ceo dan da bi se bilo na svadbi. Fine beogradske svadbe, dva tri sata u restoranu ok.
Ali ove ovde celodnevne, od mladine kuće do mladoženjine pa redom svi običaji.... Ne verujem da neko može da ostavi bebu kod kuće.
Зашто не може ако беба не сиса? Не због свадбе, него чега год...
Не кажем да то треба да буде манир, али не мислим ни да је неодговорно некад оставити бебу. Уосталом, треба и да се навикава на друге...

A moram da priznam da mi nije jasno kako se to ostavljaju bebe kod kuće
Pa kako ide u jaslice, to ti je isto zar ne

Ne znam kako se inace ljudi organizuju. Malenu je zet odvezao kuci oko tri, mislim da mu je ostavila mlekce I otisla je malo prije ostalih. Beba nije bila nervozna jer je bila sa tatom, I ti mi je dobar scenario, bolji mnogo nego ostavljanje sa bakama I dekama.

Зашто не може ако беба не сиса? Не због свадбе, него чега год...
Не кажем да то треба да буде манир, али не мислим ни да је неодговорно некад оставити бебу. Уосталом, треба и да се навикава на друге...
Jedno je iskrasti se iz kuće kad beba spava i biti neko vreme van kuće, drugo ispariti na ceo dan i pustiti bebu da plače dok se lumpuje na svadbi.
Meni je to van pameti.

Jedno je iskrasti se iz kuće kad beba spava i biti neko vreme van kuće, drugo ispariti na ceo dan i pustiti bebu da plače dok se lumpuje na svadbi.
Meni je to van pameti.
Па не плаче свака беба. Има и питоме деце. Као циганчићи, хоће и могу да сваким. Мој је рецимо такав био.
Она која не могу без маме, маме ни не треба да их муче. Биће весеља...

Back