Mala deca na svadbama i u restoranima

Svadba nije zabava za odrasle nego je svadba,vencanje
Venčanje nije, ali žurka koja sledi (svadbeno veselje) jeste. Ko ima malo dete, a hoće da ispoštuje mladence, moze da ode na vencanje i eventualno da ostane na rucku. Obicno se za takve odvaja prostor. Ali ako u pozivnici piše bez dece onda to treba i poštovati

Mene nisu mnogo vukli po svadbama i hvala im na tome (i hvala babi). Te vrste proslava ne volim ni danas, a kao detetu su mi bile jezive

Мени је једна свадба била супер, рођачка, било је нас пар истог узраста па смо се спрдали около.
Брак није потрајао.

Nije primereno pozivati na svadbu pola porodice.
Zato se svadba ne pravi bilo kako.To treba lepo organizovati.Sektor za decu ,gde ce se i ona lepo zabaviti.
Pa ako bi neko dosao cak i sa bebom; stvar je dobrog domacina da za nju uredi sve sto je potrebno.
Treba imati svest o tome sta su porodicna veselja.

Nije primereno pozivati na svadbu pola porodice.
Zato se svadba ne pravi bilo kako.To treba lepo organizovati.Sektor za decu ,gde ce se i ona lepo zabaviti.
Pa ako bi neko dosao cak i sa bebom; stvar je dobrog domacina da za nju uredi sve sto je potrebno.
Treba imati svest o tome sta su porodicna veselja.

Са бебом се не иде на таква места уопште.

Meni je to treba - ne treba sumanuto. Pod pretpostavkom da smo svi normalni i da niko neće dozvoliti da se deca i gosti muče.

Ako deci prija i ako za domaćina ne predstavljaju dodatni trošak kada su to prijatelji ili dalja familija meni je bitno da se svi uklope i da uživaju i da su opušteni.

Mislim da domaćin treba da naglasi da se povedu deca, ako ne kaže ništa značilo bi da ne treba da se vode. Neka mi je baš glupo kad se naglasi da se ne vode deca.
Tako je moja sestra od strica zvala stričeve i tetke, a mi njene sestre i braća nismo bili dobrodošli, a nismo bili baš deca pa je bilo naglašeno na pozivnici. :)))))

Mnogi danas salju pozivnice za svadbu sa naznakom bez dece , iz razloga sto ne zele da im deca trce po restoranu,galame i slicno.Nekim roditeljima to nije po volji .

Bio je slucaj pre par godina u jednom beogardskom restoranu gde je za vreme rucka , mala beba koju su roditelji doveli sa sobom , plakala da majka nije mogla da smiri bebu.Gazda restorana je prisao roditeljima i zamolio ih da napuste restoran nakon protesta gostiju.Roditelji su se bunili ali su ipak napustili restoran, opisavsi to kao diskriminaciju.

Da li je to diskriminacija da nas deca omataju u restoranu na rucku ili na svadbi gde su mladenci na prvom mestu a ne smorena dece koja vrište, buše balone,guraju goste i konobara, trče ispod stola i zavlače se svuda, prave vašar, piški im se, kaki im se , spava im se a ne kapiraju šta se dešava jer su mali

Koji je vaš stav vezano za svadbe i restorane: sa ili bez male dece?
Prije ce biti da na svadbe djecu ne zovu jer ce klinci u jednom momentu pozeljeti da sjednu, a svaka stolica je € vrijedna:lol:
Jos bi bilo kul organizovati krstenje djeteta bez djeteta, kum kao predstavnik, da dijete ne uznemiri odrasle ako se rasplace.
Za svadbe mislim da je foliranje iz razloga sto meni vise smeta neki znojavi razdrljeni pijani gost nego dijete. Tako da ne bih poslala pozivnicu sa slicnom napomenom ali bih dijete drage volje iskoristila kao izgovor da ne idem.

Mnogi danas salju pozivnice za svadbu sa naznakom bez dece , iz razloga sto ne zele da im deca trce po restoranu,galame i slicno.Nekim roditeljima to nije po volji .

Bio je slucaj pre par godina u jednom beogardskom restoranu gde je za vreme rucka , mala beba koju su roditelji doveli sa sobom , plakala da majka nije mogla da smiri bebu.Gazda restorana je prisao roditeljima i zamolio ih da napuste restoran nakon protesta gostiju.Roditelji su se bunili ali su ipak napustili restoran, opisavsi to kao diskriminaciju.

Da li je to diskriminacija da nas deca omataju u restoranu na rucku ili na svadbi gde su mladenci na prvom mestu a ne smorena dece koja vrište, buše balone,guraju goste i konobara, trče ispod stola i zavlače se svuda, prave vašar, piški im se, kaki im se , spava im se a ne kapiraju šta se dešava jer su mali

Naravno da mladenci imaju pravo da zahtevaju atmosferu bez dečije galame ali onda budi spreman na to da ćeš možda izgubiti određeni deo zvanica jer roditeljima takva politika nije baš po volji i iz protesta ni oni neće hteti da dođu.

Klinci su OK preko dana, ali kad počne baš žurka sa cirkanjem, glasnom muzikom, pušenjem deci tu nije mesto...

Deca nikad nisu problem, problem su pojedini roditelji koji dovedu dete, a onda se ponašaju kao da nemaju decu. Takve likove ne podnosim - oni se ušljemaju, a ja gledam kako se njihovo dete muva oko kablova za instrumente i premirem od straha.

Da rezimiram: ja bih na pozivnici napisala da je program za decu do 18 časova ili nešto slično. Bilo bi mi glupo da mi neki ljudi ne dodju jer nemaju čuvanje za decu, a i OK mi je da bude porodična atmosfera, pa cela fora sa svadbom je baš u tome, zar ne?

I meni. Ali ja sam imala neke bez veze svadbe. Da su mi se drugarice udavale ili neko blizak iz familije išla bih opušteno sa bebom, pa bih tamo improvizovala.

Ма какви, ако хоћу да седим негде на миру и причам са људима нисам луда да водим децу.

Back