Mala deca na svadbama i u restoranima

Ne sećam se više toliko kad je ćerka bila mala, ali imala je period da kuka, kao i svi, za nečim što nemamo da kupimo. Ja sam sa njom oduvek sve rešavala razgovorom, kao i danas, i zaista su naši razgovori od humora, filozofije, teorije apsurda, do tračeva, ogovaranja i dogovora oko fila
Lepo sam joj objašnjavala da tad nemam i da ćemo kupiti kad budemo imali pare. Razgovor je pomogao jer je ona izrasla u skromnu devojku, koja kad ima ima, kad nema nema, ne pravi pitanje ni oko čega, ni oko hrane, ni oko pomoći u kući
A drugi važan činilac da osoba postane odgovorna i zrela u svojim željama i odnosu prema trošenju je sloboda u izboru
Nikad joj nismo nametali svoju volju kad je malo porasla, ako imam uzela bih ono što ona želi za sebe, a ne ono što mi je jeftinije ili se meni sviđa
Tako se napravio balans između onoga što može i onoga što ne može
Znala je da uvek kad nešto izostane postoji opravdan razlog za to, i nikada nije reč rekla čak ni kada bismo joj nešto uskratili
Vrlo brzo je naučila da se postavi prema instant potrošačkom ludilu, ugledajući se na nas, koji ne nosimo skupe telefone i ne pušimo skupe cigarete
Prosto zna da poštuje vrednost novca na pravi način, nije poput nekih devojaka da mora pošto poto da se pohvali nečim skupim, ali kao što rekoh to je do roditelja
Zahvaljujući mužu je naučila da izabere i nađe kvalitetnu i dobru stvar po povoljnoj ceni, naučila je da rasporedi svoj novac, a opet kada kupuje drugima vrlikodušna je i trudi se da svojim dragim osobama ugodi :heart:

Ja nemam problem da trošim na druge i u tome uživam, ali se to odnosi na osobe koje mi nešto znače.
Uvek ću kupiti poklon dugo razmišljajući šta ta osoba voli i čemu će da se obraduje, a da to uklopim u svoj budžet kako tako.
Ne trošim na ljude koji to ne zaslužuju ali prema pravim prijateljima sam darežljiva i sve ću u kući da iznesem da poslužim što imam.
Nikad nisam bila sebična, meni je lepo da ugodim drugima, i okružim se ljudima koji umeju da cene tu pažnju

Za takve probleme najbolje je da spava sa tobom u krevetu. Umiri ih prisustvo, bolje spavaju.
Samo što se naviknu pa neće posle nazad u krevetac. :mrgreen:
Немам такво искуство. Мој је од почетка спавао крај мене. И сви као па јој, притиснућеш га, угушићеш га... Мени било лакше него да устајем.
Са две године је без проблема прешао у своју собу и спавао сам.
Имали смо проблем касније, када смо прву годину мог факултета провели код мојих, па навикнут да увек буде са неким након селидбе се теже прилагодио да опет спава сам.

I muž i ja smo odgajani u ono vreme kada je podeliti Smoki sa drugarima bilo normalno, za rođendan kod kuće zvati najbliže drugare, a poslužiti ih maksimalno
Ćerki volim da ugađam sada kada je starija, ali nisam uvek u prilici, pa opet smo sve običaje i proslave i putovanja i sve proslavili kako dolikuje, kod kuće naravno uz odabran krug ljudi, ali kao i uvek darežljivo i bogato
Ja sam naučena da delim sa drugima i da budem skromna u svojim željama, tako su me roditelji vaspitali
Sa godinama sam to malo promenila da počnem malo više da mislim na sebe, ali to ide teško, jednom usvojeno vaspitanje iz kuće se teško menja

Немам такво искуство. Мој је од почетка спавао крај мене. И сви као па јој, притиснућеш га, угушићеш га... Мени било лакше него да устајем.
Са две године је без проблема прешао у своју собу и спавао сам.
Имали смо проблем касније, када смо прву годину мог факултета провели код мојих, па навикнут да увек буде са неким након селидбе се теже прилагодио да опет спава сам.
nema sanse, spavam ja ali uvijek je dio mene budan...prepipam ga dosta puta tokom noci, da li se upiskio, pokrijem ga i sl...i uvijek predosjetim do sada i kad je povratio i sad u skorije vrijeme kad se upiski...sto je rijetko, ali jos mu se desi da pishne nocu u gace, mjesecno jednom-dvaput

Ја сам била у болници када је имао 2 месеца. Тада је и престао да сиса :( То ми је најтеже пало. Јесам се ја трудила да сачувам млеко, и сачувала га. Али се он одвикао и није после хтео.
А када се сетим, као луда... У шок соби после операције, једва живу главу извукла, дрен, катетер, она цев кроз нос, инфузија и цедим груди и плачем.
ma daj bolan, kakvo dojenje, to mjesec-dva ako moze, nista bez hemijice :))
gedam obicno sva djeca sitna sto su dojena :))

Mnogi danas salju pozivnice za svadbu sa naznakom bez dece , iz razloga sto ne zele da im deca trce po restoranu,galame i slicno.Nekim roditeljima to nije po volji .

Bio je slucaj pre par godina u jednom beogardskom restoranu gde je za vreme rucka , mala beba koju su roditelji doveli sa sobom , plakala da majka nije mogla da smiri bebu.Gazda restorana je prisao roditeljima i zamolio ih da napuste restoran nakon protesta gostiju.Roditelji su se bunili ali su ipak napustili restoran, opisavsi to kao diskriminaciju.

Da li je to diskriminacija da nas deca omataju u restoranu na rucku ili na svadbi gde su mladenci na prvom mestu a ne smorena dece koja vrište, buše balone,guraju goste i konobara, trče ispod stola i zavlače se svuda, prave vašar, piški im se, kaki im se , spava im se a ne kapiraju šta se dešava jer su mali

Koji je vaš stav vezano za svadbe i restorane: sa ili bez male dece?
Realno, sta ce mala deca na bilo cijem vencanju. Nit je toj deci dobro na takvim skupovima niti odraslima, Jos ako neko ima troje dece, pa ih sve povede, jedna porodica zauzme 5 mesta po npr 28e, :lol: a ti ne pozoves na svoje vencanje nekog od prijatelja sa kojima se druzis samo da bi ispostovao tetku iz batocine...koja ce u toku veceri da mrko gleda goste koji se opiju i vesele jer ti gosti plase njenu anju (4) milicu /6) i malog stefana (1,5) :malav:

Ко је Рамај?
Ciga koji mi iz austrije dovlaci audio tehniku. Lep i pedantan rom, bistar, kulturan, ali nema srece sa zenama. Sa kojom god da se razveo, ostala mu je, tako da u jednom ogromnom dvoristu u zemunu imaju 3 kuce i neku pomocnu zgradu i tamo svi zive zajedno:malav:
Zene ga peljese sve mu evrice izvuku da nekad nema ni za cigare a prava je industrija za pravljenje para :lol:

:lol: Nije mi poznato, ali da zive u takvoj komuni kao sto si je opisao to znam, tako koncentrisani po objektima u jednom dvoristu prepunom zena, decurlije i kucnih ljubimaca. A ortaka cesto zateknem pred radnjom okruzenog Dzipsijima, kojima je taj nas
"Ramaj" vodja grupe, ortak ih predstavlja kao spoljne saradnike firme, logisticku mrezu iz zapadne i srednje Evrope, a oni njega tretiraju kao glavnog distributera i ovlascenog servisera njihovih aparata za ceo Banat.

Back