Mala anketa

Crkvu direktno održava i finansira zlouptreba ljudske vere u Boga, kao što i sam znaš. Vera postoji i izvan crkvi, ali obrnuto ne važi...

Christadelphian:
1.Zašto kada kažem vera
svi misle na crkvu i popove ?
2.Zašto kada kažem biblija svi misle o
onome šta govore popovi iz crkve?
nastaviće se:

Mnogi u startu dizu ruke od vere upravo zbog toga sto poistovezuju veru sa crkvama i popovima.Vrlo je tesko ponekad uzdici se iznad svega toga i odnegovati veru koja je nezavisna od predrasuda vezanih za institucije i svestenstvo.

Biblija je na nekim mestima prilicno nerazumljiva i onda je lakse prepustiti tumacenje nekom "ko se bolje razume" nego uhvatiti se u kostac sa njom.I zaista, kada samo pogledamo koliko raznih tumacenja ima vezanih za jedne te iste tekstove, onda se stvarno tome ne treba cuditi .

Christadelphian:
1.Zašto kada kažem vera
nastaviće se:

Mnogi u startu dizu ruke od vere upravo zbog toga sto poistovezuju veru sa crkvama i popovima.Vrlo je tesko ponekad uzdici se iznad svega toga i odnegovati veru koja je nezavisna od predrasuda vezanih za institucije i svestenstvo.

Biblija je na nekim mestima prilicno nerazumljiva i onda je lakse prepustiti tumacenje nekom "ko se bolje razume" nego uhvatiti se u kostac sa njom.I zaista, kada samo pogledamo koliko raznih tumacenja ima vezanih za jedne te iste tekstove, onda se stvarno tome ne treba cuditi .

itaka.s:
Christadelphian:
1.Zašto kada kažem vera
nastaviće se:

Naravno, jedno su tumačenja na osnovu nekih argumenata i ozbiljnog studija Biblije koje pozdravljamo a drugo je crkvena dogma...

Hvala na odgovorima
Ja ću se nadovezati:
Zato što pobednik bez obzira da li je pravedan ili ne piše istoriju .
Pobedili su jer su od ovoga sveta i bliži su bili ljudskim vlastima i uvek sa njima a daleko od duhovnog . Svoje kompromisne ideje da vladaju izmešali su kako većini odgovoaralo i kupovali su soc. mir. Onaj ko treba popove ne treba Hrista jer onima koji čitaju Pismo znaju zašto . "Crkva" je zloupotrebljen termin i nalazimo se u situaciji u kojoj se nalazimo vernici i željni Hrista prvo moraju poverovati pored "crkvene" nejasne dogme koja ih samo udaljuje od vere . Kada poveruju moraju se probiti kroz razne samozvane "crkve" kada se probiju moraju voditi pravi naučni rad uporedjivajući tumačenja "sekti" kada se nadje zadovoljavajuća opcija morase raditi na sebi , atoga nikad dosta.
Takod daje put stvarno uzak i malo je koji ga nalaze

1.
KAD KAZES VERA,JA NE MISLIM ODMAH NA POPOVE I CRKVE,NEGO NA VERE.JA PRVO POMISLIM NA PAGANIZAM POSTO SAM PAGANIN.

2.
ZASTO UOPSTE SPOMINJES BIBLIJU,KAD JE TO GLUPOST,NE ZBOG POPOVA STO IH CITAJU NA KRSTENJIMA I TIM STVARIMA,NEGO ZBOG SVIH TIH PRICA U NJOJ.

:twisted:

Pbojan:
1.
KAD KAZES VERA,JA NE MISLIM ODMAH NA POPOVE I CRKVE,NEGO NA VERE.JA PRVO POMISLIM NA PAGANIZAM POSTO SAM PAGANIN.

2.
ZASTO UOPSTE SPOMINJES BIBLIJU,KAD JE TO GLUPOST,NE ZBOG POPOVA STO IH CITAJU NA KRSTENJIMA I TIM STVARIMA,NEGO ZBOG SVIH TIH PRICA U NJOJ.

:twisted:

Ako jedan covek u zivotu odluci da sledi biblijske principe, veoma je verovatno da ce izgraditi dobar karakter i biti veoma koristan clan drustva.To je sasvim dovoljno za pocetak da se ospori tvrdnja o glupostima u Bibliji.

Pa i kad neko pomene medicinu,većina pomisli na lekare.Juče sam bila na jednoj sahrani i život mi se smučio zbog sveštenika,načina na koji je održao opelo,licemernog govora na kraju,ponašanje kao da se ludo zabavlja,i obaveznog kupljenja novca.Oni su samo antireklama za veru i nije ni čudo što ljudi ne veruju ili počnu da sumnjaju u ono u šta su verovali.

Back