Makron pisao Vučiću

ecio94

Domaćin
Poruka
3.342
Nakon skandala oko rasporeda sedenja na ceremoniji u Parizu povodom završetka Prvog svetskog rata i kritike brojnih zvaničnika, francuski predsednik je pisao srpskom predsedniku.

Aleksandar Vučić primio je pismo predsednika Republike Francuske Emanuela Makrona u kome mu se lično zahvalio na prisustvu u Parizu na ceremoniji, kojom je obeležena stogodišnjica primirja u Prvom svetskom ratu.

Makron je u pismu naveo da zna koliko je srpski narod propatio tokom Prvog svetskog rata, podnevši strašne žrtve od više od milion i dve stotine hiljada ljudi, što je činilo gotovo trećinu stanovništva.

"Knedla u grlu zbog rasporeda sedenja"
"Želim da odam priznanje njihovoj borbi na strani saveznica, a posebno Francuske na Solunskom frontu, o kome se ne tako često govori, iako je bio odlučujući za okončanje tog razarajućeg sukoba", navodi se u pismu koje je dostavljeno Kancelariji predednika Republike Srbije.

Makron je napisao da želi da predsednik Aleksandar Vučić i srpski narod budu u potpunosti uvereni u njegova zalaganja da se ukaže čast i oživi ovo sećanje, kao što će to zajedno učiniti prilikom njegove posete Srbiji 5. i 6. decembra ove godine.

"Izražavam želju da obeležavanje bratstva po oružju naših dveju zemalja i žrtve naših vojnika posluže kao osnova za novo zajedničko nastojanje naših dveju država u okviru strateškog parnerstva, kako bismo još više unapredili saradnju, evropske vrednosti i regionalnu stabilnost", istakao je Makron

Zahvalio se na Vučićevom nedavnom pismu u kome mu je ukazao na doprinos Vlade Republike Srbije razvoju nastave francuskog jezika i multilateralne frankofone saradnje.

"Stalno angažovanje Vaše zemlje tokom jedanaest poslednjih godina u svojstvu člana posmatrača Međunarodne organizacije frankofonije (OIF) ušlo je u novu etapu na samitu u Jerevanu u oktobru ove godine, kada ste jednoglasnom odlukom dobili status pridruženog člana. Francuska je podržala ovaj izbor i ja ponavljam našu volju da Vam pomognemo na putu promovisanja francuskog jezika u Srbiji i vrednosti koje su nam zajedničke, na čemu sam Vam veoma zahvalan", rekao je Makron.

"U očekivanju da se sa Vama uskoro ponovo sretnem, molim Vas, gospodine predsedniče, da primite izraze mog dubokog poštovanja", navodi se u pismu Makrona Vučiću.

Raspored stajanja zvanica, šefova država i vlada, na svečanosti u Parizu izazvao je ne malo čuđenje i negodovanje mnogih zvanica, posebno zbog mesta koje je dobio Hašim Tači - odmah iza ruskog predsednika Vladimira Putina i to u dva navrata - na samoj ceremoniji i na Forumu.

Na ceremoniji srpski predsednik se nalazio u redovima s druge strane, nasuprot vodećim svetskim i evropskim liderima.

Ovaj propust je naišao na osudu zvaničnika, a i brojnih Francuza koji su čak slali i pisma izvinjenja Vučiću.
Y3N8aHR0cDovL3N0YXRpYy5tb25kby5ycy9QaWN0dXJlLzc1ODIwMy9qcGVnL01ha3Jvbi5qcGd8NDQxfDF8MXxqcGc=.jpg

Хаха па што се тога тиче могао је да напише "шаљем вам, екселенцијо, сто тисућа кураца из Париза, и вама и српском доприносу у свјетскоме рату" па опет не би био измарширан него дочекан пузећи.

Ovo je ustvari pravo pismo:

"Poštovani predsedniče Republike Srbije,moram da izrazim najiskreniji bol u predelu mog polnog organa zbog rasporeda sedenja na ceremoniji.Toliko ste nebitni i mali da mogu da se popišam po vama kad god hoću,a da vi na to spustite glavu i da sednete u poslednji red iako vam tamo nije mesto.Francuska zna za vaše ogromne žrtve u velikom ratu,ali iskreno nas baš nešto zabole za to.Zato,predsedniče Vučiću,biće mi čast da budem vaš gost i da se opet sa zadovoljstvom popišam po vama i vašem narodu.Srdačno vaš,Emanuel Makron."

Не знам колико је Макрон послао писама, пошто је наложио свом секретару да, као Вучић пензионерима, упути сваком, ко није био задовољан местом
у "публици", да се извињава и шаље "топле поздраве".....па ко како то прими...!?

Сад ће овај изаћи на Пинк пред микрофоне са копијом писма на А4 и да маше пред камерама.

- - - - - - - - - -

А Макрона треба набити на колац свакако.

Не знам колико је Макрон послао писама, пошто је наложио свом секретару да, као Вучић пензионерима, упути сваком, ко није био задовољан местом
у "публици", да се извињава и шаље "топле поздраве".....па ко како то прими...!?

Pa mestom u publici smo samo mi nezadovoljni (Vucic,ne mi).
Pismo u prevodu glasi otprilike:
Znam da je Srbija pre 100 godina bila ponosna,ratnicka zemlja,koja je izgubila ogroman broj ljudi i pomogla da pobedimo u ratu.
I NJIH postujem,i NJIMA duboki naklon.
A danas ste otirac za nas,i zabole me bas gde si sedeo,da li si zadovoljan...Da si se okrenuo i otisao sa svecanosti niko ne bi ni preimetio da te nema.
A zato ja dolazim kod tebe uskoro,podmazi se,i pokazi ko je glavni (ja).
Eto,otprilike tako ide prevod ovog pisma.

Pa mestom u publici smo samo mi nezadovoljni (Vucic,ne mi).
Pismo u prevodu glasi otprilike:
Znam da je Srbija pre 100 godina bila ponosna,ratnicka zemlja,koja je izgubila ogroman broj ljudi i pomogla da pobedimo u ratu.
I NJIH postujem,i NJIMA duboki naklon.
A danas ste otirac za nas,i zabole me bas gde si sedeo,da li si zadovoljan...Da si se okrenuo i otisao sa svecanosti niko ne bi ni preimetio da te nema.
A zato ja dolazim kod tebe uskoro,podmazi se,i pokazi ko je glavni (ja).
Eto,otprilike tako ide prevod ovog pisma.

Zar nije i Tereza Mej bila nezadovoljna rasporedom, pa zato i nije došla? Ne znam gde sam to video, dal je Hamdija to tvitovao, nisam siguran...

Zar nije i Tereza Mej bila nezadovoljna rasporedom, pa zato i nije došla? Ne znam gde sam to video, dal je Hamdija to tvitovao, nisam siguran...

Тачно - то сам и ја прочитао.............
А што се тиче "писма" бисексуалца и едиповца Макрона - нека једе гов*на и он и онај који ће и поред свега примити и нагузити се..........

Pa ona je bila na slavlju u svojoj zemlji,i odavala pocast svojim poginulim...I to je verovatno neki sendvicar iskoristio da napise kako je i ona zaboga bila nezadovoljna mestom u publici.
'Ajte ljudi,ne budite smesni,Mej sigurno ne bi postavili negde u pretposlednju klupu iza kamere...
Dovoljno pokazuje cinjenica da je u centru bila predstavnica Nemacke.ZNaci-sedi se po postovanju drzavnika,a ne po onome sta je drzava uradila u ratu.

Back