Makedonci i Srbi najbliži po mnogo čemu

Genetska struktura nema veze s narodima. Narod je društvena kategorija, a ne genetska.
Pa da. Besmisleno je tražiti sličnost ili razlike između nacija po osnovu rezultata genetskih istraživanja. Sasvim drugi procesi su kreirali današnje nacije. U slučaju Balkana, uglavnom bi to bili interesi i projekcija moći velikih evropskih sila. Pa kako se ko snašao i šta je uhvatio. Lepo što ste i vi u Pereciji to shvatili.
Beše valjda onaj vaš Primorac tamo negde 2007 godine, slavodobitno objavio rad u kojem je ovaj naš slovensko-dinarski marker, proglasio za autentično hrvatski gen, koji se ovde dovukao iz Irana. Isti taj kod nas Srba, bio je dokaz za srpsko tursko poreklo, iako se radilo samo o zlonamernom korišćenju različitih nomenklatura.
Sad je dovoljno reći samo da smo što se tiče genetike, slični skoro kao jaje jajetu.

Problem je što neko sa sasvim drugačijim DNK može da ti bude mnogo bliži nego najbliži rođak koji ima vrlo sličan DNK.

U prevodu, naslov teme je "misleading".
Problem je kod onih što taj DNK koriste sa merenje ćune. Genetska istraživanja stanovništva Evrope i sveta, uopšte nisu imala za cilj bilo šta slično, već su trebala biti pomoćni alat istoriji u utvrđivanju migracija i kretanja stanovništva, tamo gde nisu postojali pisani ili materijalni dokazi.
U slučaju Balkana sve kao posledicu imalo dolivanje ulja na vatru. Gomila najluđih nacionalizama i tek zahuktalih šovinizama, istog trenutka je iskočila u lokomotivu. Kada se više nije imalo kud, ušli i mi u voz, tamo negde kod Lapova.

Maкедонци нису ни Бугари, а ни Срби.
Они су посебан народ.
Да није било Турака и Мађара, формирале се 4 јужнословенске државе, апроксимативно у овим групамPogledajte prilog 1671304
Najbolja podela koju sam video,samo sto bi dvojka morala da zahvati levi deo,Krusevac,Kragujevac,Smederevo,Paracin,Bor,Pozarevac.Da me neko pita,sad bih udario takvu podelu

Pa da. Besmisleno je tražiti sličnost ili razlike između nacija po osnovu rezultata genetskih istraživanja. Sasvim drugi procesi su kreirali današnje nacije. U slučaju Balkana, uglavnom bi to bili interesi i projekcija moći velikih evropskih sila. Pa kako se ko snašao i šta je uhvatio. Lepo što ste i vi u Pereciji to shvatili.
Beše valjda onaj vaš Primorac tamo negde 2007 godine, slavodobitno objavio rad u kojem je ovaj naš slovensko-dinarski marker, proglasio za autentično hrvatski gen, koji se ovde dovukao iz Irana. Isti taj kod nas Srba, bio je dokaz za srpsko tursko poreklo, iako se radilo samo o zlonamernom korišćenju različitih nomenklatura.
Sad je dovoljno reći samo da smo što se tiče genetike, slični skoro kao jaje jajetu.
Negdje sam pročitao da su Mađari oko 70% slavenskog porijekla. Čini li ih to manje Mađarima? :kafa:

Polaziš od pretpostavke da su više-manje svi slavenski narodi na Balkanu nekoć bili jedno. Vjerojatno i jesu, ali davno prije dolaska na Balkan i na isti način na koji su Germani (Nijemci, Englezi, Danci, Šveđani...) nekoć bili jedno. Ni manje ni više od toga.

eto od prijatelja tvoga Hana/Kana Aco imaš lajk
nego
tvoj post je čisto trolanje i spinovanje teme
Ево,један Бугарин и један Македонац причају сваког на свом језику,и се разумевају без преводилац.Срби на форуму ништа не би разумели шта причају овим.

Naravno da su najbliži i srpska braća. Razlika i ne postoji jer se odnosi samo na istorijske aspiracije Bugara i Grka prema delu Srba koji su imali dodira sa Egipćanima, tačnije s Mavrima...ali su iz istog roda različito pleme...
Mnogo je Srba i Makedonaca ostalo u Grčkoj, pola Makedonije, ali je to bio isti narod....

Ево,један Бугарин и један Македонац причају сваког на свом језику,и се разумевају без преводилац.Срби на форуму ништа не би разумели шта причају овим.
Pusti Srbe! Makedonci su bliži Bugarima, nego Srbima. To se ne mora posebno dokazivati. :ok:

Maкедонци нису ни Бугари, а ни Срби.
Они су посебан народ.
Да није било Турака и Мађара, формирале се 4 јужнословенске државе, апроксимативно у овим групама

Pogledajte prilog 1671304
1+2 је Бугарска,3+4 је Србија.Договорено?

Srbi ne bi razumeli ni vranjance, ali do njih još niste stigli, samo su oni stizali do vas svaki put kada ste pljačkali Srbiju...

Zavisi odakle su makedonac i bugarin,ne razumem sta si zapeo da ti se prikljuce makedonci kad vidis i sam da ne zele da budu bugari,velika vecina bi radije bili Srbi

nekome se ovo sviđa,,, nekome ne,,,
nekome ide u prilog,,, nekome ne,,,
ipak ovo su zvanični podaci,,,dugi niz godina zataškavani
Niko nije nista zataskavao, sva ova istrazivanja su uvek bila dostupna, samo su tumacenja bila razlicita,
no kad se sve svede- mozemo zakljuciti da su sve nacije mesavine svega i svacega i da su nacije zapravo konstrukt, a da li je neko nekom blizi za koji procenat je skoro irelevantno.

Pa kad se zajebavaju. Da pričaju normalno sve bi ih razumeli.
Bez uvrede, ja braću Čokalije kada slušam, suzdržavam se da ne prasnem u smeh, bez obzira o čemu pričaju. Nadam se da nije tako sa bugarskim.
Inače, nemate vi ništa više pravo na Makedoniju od nas Srba. To je prostor Vizantije, prilično atraktivan, na kome smo i jedni i drugi ostavljali trag i imali aspiracije, u zavisnosti od moći države u tom trenutku.
Da je onaj naš Vuk Karadžić odabrao torlački dijalekt za osnovu srpskog jezika, pola bi mi Bugara do sada pretopili u Srbe. Malo Brena, malo Miroslav, malo luda po tebe. Hrvati bi se međusobno prevodili. Al' eto. Mi hteli da se širimo na Zapad, Švabe nas osujetile, izmislile Hrvate, posvađale nas sa vama oko ovih Torlaka i Makedonaca.
Umesto da smo se lepo kao braća dogovorili. Dve meni, jedna tebi. Pa opet dve meni, jedna tebi.

1+2 је Бугарска,3+4 је Србија.Договорено?
Не.
Број 2 је, нажалост, узрок крвопролића Срба и Бугара од средине 19. века, јер су државе из области 1 и 3 тежиле максимализму.

Уместо тога 1+2+3 као ЈЕДНА ДРЖАВА са регионално постављеним покрајинама, рецимо?

Љубчо је пробугар Македонац.
Причај са Македонцима из Куманова или Скопља/Скопске Црне Горе или запада Македоније. То је неупоредиво ближе српском

Negdje sam pročitao da su Mađari oko 70% slavenskog porijekla. Čini li ih to manje Mađarima? :kafa:

Polaziš od pretpostavke da su više-manje svi slavenski narodi na Balkanu nekoć bili jedno. Vjerojatno i jesu, ali davno prije dolaska na Balkan i na isti način na koji su Germani (Nijemci, Englezi, Danci, Šveđani...) nekoć bili jedno. Ni manje ni više od toga.
Naravno da ne čini. Koga uopšte briga što su orginalni Mađari bili zdepasti, rumeni, kosooki Burjati. Kao narod i nacija, za vrlo ozbiljnom državom su se ostvarili ovde, tako što su se kao vladajući politički sloj nametnuli stanovništvu koje je verovatno imalo slovensku genetiku.
Ne polazim. I oni pre nas su takođe bili fragmentirani na mnoštvo različitih plemena. I njih su tada moćne mediteranske sile tretirale kao kauboji Sijukse i Apače.

Prilep,Negotino...
Неготино већ прича ближе бугарски.
mapa-makedonski-dialekti.jpg

Back