Make up, fotosop, instagram slike/ realnost

Ružan finansijski

Primećen član
Poruka
697
Ajde nisam izmislio Ameriku, ali da kazem da je velika razlika kod devojaka kad ih videlite uzivo. U neke se cak da kazem "razocarao" Likusa broji po 500-600 lajkova u proseku na slikama, a uzivo sam je jedva prepoznao, bolj reci zgranuo. Ne kazem da je ruzna bas ali daleko od onoga sto vidim na slikama. Cemu toliko filtriranje i fotosopiranje slika? Sminka cini cudo ali IG jos vise. Islreno neke izgledaju bolje uzivo, ali vecina gore. Retko vidjam zene u opustenom izdanju i evo danas po groblju zene kao da su posle u izlazak a ne na zadusnice.

Ne ali bukvalno legned sa jednom a probudis se sa drugom
Šta je tema? Šminka ili fotošop? Srpkinje su se uvek preterano šminkale, nešto kao Turkinje. Čak se i u poslovnom okruženju smatra da nisi dovoljno pristojna za sastanak ako nisi stavila nešto na facu, što je, kako sam čula, za Francuskinje nezamislivo. Ali ovde je to kulturološki normativ.
Fotošop je realnost društvenih mreža, svi se provlače kroz filtere jer sramota da se vidi bora i bla bla. Ne znam kako je kod muškaraca, mlađi verovatno rade isto što i žene, šminka i fotošop.

Šta je tema? Šminka ili fotošop? Srpkinje su se uvek preterano šminkale, nešto kao Turkinje. Čak se i u poslovnom okruženju smatra da nisi dovoljno pristojna za sastanak ako nisi stavila nešto na facu, što je, kako sam čula, za Francuskinje nezamislivo. Ali ovde je to kulturološki normativ.
Fotošop je realnost društvenih mreža, svi se provlače kroz filtere jer sramota da se vidi bora i bla bla. Ne znam kako je kod muškaraca, mlađi verovatno rade isto što i žene, šminka i fotošop.
Jedno je sminka ali ako se ne pretera. Instagram da ne pricam vecina druge osobe. Ja jos se ne napalih u prodavnici, busu, na ulici a na instagramu ne znam kojoj pre da lajkujem 😉

Sminka moze, to je zenski simbol, prirodno lepa ce biti jos lepsa sa sminkom cinjenica, ali cemu instagram fotosopiranje da kazem manje lepih devojaka? Moj drug masturbirao redovno i bas se palio na jednu a kad je video uzivo u opustenom izdanju ubedacio se, ne zbog nje nego kao u fazonu i ja ovoj poklanjao toliku paznju. Najbolje kod takvih slika gledati tagovane slike i spontane, naravno da ne izgleda kao na profilnoj

Sminka moze, to je zenski simbol, prirodno lepa ce biti jos lepsa sa sminkom cinjenica, ali cemu instagram fotosopiranje da kazem manje lepih devojaka? Moj drug masturbirao redovno i bas se palio na jednu a kad je video uzivo u opustenom izdanju ubedacio se, ne zbog nje nego kao u fazonu i ja ovoj poklanjao toliku paznju. Najbolje kod takvih slika gledati tagovane slike i spontane, naravno da ne izgleda kao na profilnoj
Nije šminka ženski simbol, svako ko izađe na televizor mora da nosi tešku scensku šminku zbog reflektora, nego ne želite vi ženu koja izgleda prirodno. Vaše prirodno je obavezna šminka, depilacija naravno, utegnutost i ako može da je odradila par estetskih korekcija, posebno u predelu poprsja.

Nije šminka ženski simbol, svako ko izađe na televizor mora da nosi tešku scensku šminku zbog reflektora, nego ne želite vi ženu koja izgleda prirodno. Vaše prirodno je obavezna šminka, depilacija naravno, utegnutost i ako može da je odradila par estetskih korekcija, posebno u predelu poprsja.
Zena treba da se ulepsava, ali ne da preteruje. Sve je ok osim osim silikona i pacijih usta

Ne ovo sam parafrizirao malo 😃 Znam ja da vecina ne izgleda tako u reali
Ali nekako se nadaš da možda ipak izgledaju i da će jedna preljepotica kliknuti na tvoj pivski stomak i nikad obrijane pazuhe, obrve momčila krajišnika i intelekt prosečnog ispijača piva ispred zadruge. Ne kažem da si ti takav, ali postoji često ta diskrepanca između realnosti i velikih očekivanja međ muškim svetom.

Ajde nisam izmislio Ameriku, ali da kazem da je velika razlika kod devojaka kad ih videlite uzivo. U neke se cak da kazem "razocarao" Likusa broji po 500-600 lajkova u proseku na slikama, a uzivo sam je jedva prepoznao, bolj reci zgranuo. Ne kazem da je ruzna bas ali daleko od onoga sto vidim na slikama. Cemu toliko filtriranje i fotosopiranje slika? Sminka cini cudo ali IG jos vise. Islreno neke izgledaju bolje uzivo, ali vecina gore. Retko vidjam zene u opustenom izdanju i evo danas po groblju zene kao da su posle u izlazak a ne na zadusnice.
Meni na IG iskaču isključivo kuvarski recepti, DIY tutorijali, šivenje i novosti o raznim umetnicima koje pratim.
Sestre nisu mogle čudom da se načude činjenici da ih ne pratim uopšte. Ni prijatelje ne propraćam.
U neko doba sam bila profesionalac za šminkanje, čak šminkala žene za posebne prilike i imala dodatnu zaradu, pa znam kako to biva da se od početnog lika napravi nešto sasvim drugo.
Šminkom, ali i fotošopovima želimo da nakalapetimo na sebe malo "glamura" koji se plasira sa medija, tj. po ugledu na "zvezde".

U jednom trenutku je trajna šminka bila bombastičan odgovor na podsmešljive konstatacije tj. pitanje: "Na šta ličiš kad se probudiš(trepavice otpale, maskara i lajner se razmrljali oko očiju-strahota, karmina više nema)?"
Ništa se manje vrednom ne osećam jer imam samo tu olovku za usta u arsenalu za šminkanje od nekog ko na IG ređa fotke sebe samo kada je sve FULL.
Eh, da, dolazimo do zaključka-Ono kako se prezentuju na IG, to je nešto kao: "Vidi sad kako MOGU da izgledam!", ali to je retko nečija svakodnevnica.
Rušimo Sneška bez griže savesti!
Meni su Sneška srušili mnogi KPOP umetnici:u spotu su pod artiljerijom frizure, šminke i odela i koreografije, a onda naprave vlogove kako doručkuju raščupetani u pidžamama i čistih, umivenih lica, i ono... baš su kao "sav normalan svet"! I don't mind it!

ce cuve famo fim i golovo?

Back