Ajde nisam izmislio Ameriku, ali da kazem da je velika razlika kod devojaka kad ih videlite uzivo. U neke se cak da kazem "razocarao" Likusa broji po 500-600 lajkova u proseku na slikama, a uzivo sam je jedva prepoznao, bolj reci zgranuo. Ne kazem da je ruzna bas ali daleko od onoga sto vidim na slikama. Cemu toliko filtriranje i fotosopiranje slika? Sminka cini cudo ali IG jos vise. Islreno neke izgledaju bolje uzivo, ali vecina gore. Retko vidjam zene u opustenom izdanju i evo danas po groblju zene kao da su posle u izlazak a ne na zadusnice.
Meni na IG iskaču isključivo kuvarski recepti, DIY tutorijali, šivenje i novosti o raznim umetnicima koje pratim.
Sestre nisu mogle čudom da se načude činjenici da ih ne pratim uopšte. Ni prijatelje ne propraćam.
U neko doba sam bila profesionalac za šminkanje, čak šminkala žene za posebne prilike i imala dodatnu zaradu, pa znam kako to biva da se od početnog lika napravi nešto sasvim drugo.
Šminkom, ali i fotošopovima želimo da nakalapetimo na sebe malo "glamura" koji se plasira sa medija, tj. po ugledu na "zvezde".
U jednom trenutku je trajna šminka bila bombastičan odgovor na podsmešljive konstatacije tj. pitanje: "Na šta ličiš kad se probudiš(trepavice otpale, maskara i lajner se razmrljali oko očiju-strahota, karmina više nema)?"
Ništa se manje vrednom ne osećam jer imam samo tu olovku za usta u arsenalu za šminkanje od nekog ko na IG ređa fotke sebe samo kada je sve FULL.
Eh, da, dolazimo do zaključka-Ono kako se prezentuju na IG, to je nešto kao: "Vidi sad kako MOGU da izgledam!", ali to je retko nečija svakodnevnica.
Rušimo Sneška bez griže savesti!
Meni su Sneška srušili mnogi KPOP umetnici:u spotu su pod artiljerijom frizure, šminke i odela i koreografije, a onda naprave vlogove kako doručkuju raščupetani u pidžamama i čistih, umivenih lica, i ono... baš su kao "sav normalan svet"! I don't mind it!