Majkrosoft obavestio Beogradski centar za bezbednosnu politiku da su bili na meti napada ruskih hakera

Paula

Wignerova Prijateljica
VIP
Poruka
43.891
Ali pazi oni su rekli da ih je majkrosoft obavestio o kome se radi. Ja ne znam da to Windows radi?

Телеметрија вероватно. Ако користиш Дефендер и не искључиш слање података, МС вероватно може да примети да трпиш врло честе нападе/скенирања портова/шта већ

Centar za bezbednosnu politiku meta napada Ruske vojne službe?
Zašto? Ja nisam ni čula za taj centar. Šta će to Rusima?
NVO finansirana od zapada. Kao i sve NVO, predmet su blagog interesovanja kako stranih tako i domaćih obavešajnih službi.
Kažem, "blagog interesovanja" jer NVO i nema nikakvu moć osim da zagovaraju neku politiku.
Ali im dobro dođe da ispadnu žrtve, čime podstiču donatore da im daju više love.
Moguće je da su bili objekat interesovanja Rusa, a moguće je da su potvrdu za to sami tražili od Mikrosofta.

Uglavnom, ništa značajno.

koliko znam iz cistog mira da ms nekog tek tako obavesti da je napadnut je suludo jer koliko ip adresa svakog minuta trpi port scan od strane hakera.

verovatno su posumnjali pa ih pitali. a i taj centar je jaci, os da se bavis ozbiljnim stvarima kao sto je bezbednosns politika, a nemas coveka koji zna da prati ko te hakuje.

images.jpg

Back