Majka?

Не.

То није тачно.

Хранитељи треба да буду пристојни људи који раде ПОСАО - ЗАНИМАЊЕ, чување деце и обезбеђивање деци симулације породичног дома, да не би деца живела у дому.

То је сиротињски али поштен посао, а не забава за аристократију.

Хранитељ није усвојитељ.
Ok,...to sve bude i prođe.
Jednom,...dete odraste i shvati "šta"?
Bolnu činjenicu da nema normalne roditelje i da potiče iz sredine, koju svi osuđuju i pljuju. Da su ga odgajali drugi ljudi zbog novca.
Da li si ti svestan, koliki je to teret?
Nisam ni ja,...jer nisam ni socijalni radnik, ni sudija, niti psiholog (bogu hvala).
Ali znam ljude koji su tako odrastali silom prilika. To je "rana" koja zauvek krvari!

"Да ли ти знаш" да никад не треба саговорнику да се обраћаш са "да ли ти знаш"?

Примају двадесетак - двадесет пет хиљада или тако нека цифра. Не знам тачно. Теби је то очигледно професија па знаш, и не видим зашто себе тиме уздижеш.

Не знам како се бира, као што нико ко овде пише не зна, али ти се ето, мени обраћаш. Оно што знам, а сви остали то никако да укапирају, јесте да је поступак сложен и да се бирају квалитетни кандидати, а други су ти који сумњају у њихове квалитете.

Не знам зашто се мени обраћаш кад пишеш, још "да ли ти знаш".
Primaju mnogo vise...ali to je nebitno..
Da su kvalitetni, podlozno diskutovanju
Samo si ostrascen u komentarima, pa mi je za trenutak postalo zanimljivo, da se ubacim u diskusiju...

sad pazi.. ljudi generalno vole da iskacu sa preranim zakljucima i da osudjuju.
video si jedan klip..slazem se da je uzasan ali u sustini ne znas nista o odnosima u porodici.

mozda je ovo prvi put da se ovako nesto desilo, mozemo naci milion razloga za ovo..nijedan razlog ne opravdava ovo ali ako ovakvih incidenata nije bilo ranije i nece ih biti kasnije, da li je pravo resenje odvojiti dete iz porodice?

ovo je mnogo kompleksine od toga da na osnovu jednog snimka osudjujes i oduzimas dete.

negde sam procitao da je instagram te zene pun slika dece sa veoma lepim komentarima i izrazima ljubavi prema deci.

mozda je zena nervno labilna, mozda se dete nehotice zaista uradilo nesto sto je zenu dovelo do totalnog usijanja i gubitka kontrole jer zena stalno prica o nekom zoranu koji je zbog deteta otisao u zatvor..
ne kazem da je to opravdanje daleko bilo, ali pre oduzimanja deteta treba dobro proveriti odnose u samoj porodici i da li postoji sumnja da se ovako nesto ranije desavalo ili da li ce se ponovo desiti..
najlakse je osuditi a da ne znate nista.

i ponavljam..ovo na snimku je uzasno i nema nijedno opravdanje, ali ponavljam, detetu je uvek bolje da zivi u svojoj porodici nego u tudjoj i ovde je najvaznije ispitati kako je doslo do ovog i da li postoji opasnost da se ponovi
Mozda je Zoran pedofil koji je zbog deteta otisao u zatvor.. ako vec nagadjamo.

Pa ako može tako da pukne razlog više sa ne bude s djetetom.
vrlo lose rasudjivanje.
postoje psiholoska savetovalista, postoje posete psiholgu ili psihijatru, pratiti ponasanje zene..najjace da se nekome oduzme dete zato sto je jednom pukao.
treba videti sta je bio okidac, koliko je realno da se ponovi.
ti verovatno spadasi u one koji zatvorenike koji su pusteni na slobodu nikad ne bi zaposlila i dala im mogucnost za normalan zivot.
postoji rehabilitacija..postoji psiholoska provera licnosti.

najlakse je oduzeti a da pri tome ne znas da li je za dete to najbolja stvar..ko zna kome dete moze da upadne i kako ce kasnije prolaziti u zivotu bas zbog te stvari, ali ti mislis da je za dete dobro da bude odvojeno od porodice zbog jednog incidenta.

potrebno je raditi sa majkom i videti kako, zasto je doslo do ovog i da li ce se ponoviti a ne ovako bez ikakvih informacija o dogadjaju da presddjujes samo na osnovu licnog zgrazavanja,.

i ja sam zgrozen snimkom ali to ne znaci da cu odmah lupiti sakom o sto i reci da dete mora da bude oduzeto porodici.
treba mamu kazniti.. poslati je na psiholoska ispitivanja..treba da prodje neku vrstu kazne i posmatranja

alter kaze..hraniteljske porodice se proveravaju i kontorlisu..pa zasto bi onda zeni oduzeli dete kad isto tako mogu i nju da kontrolisu i proveravaju ako prilikom psiholoske analize bude zakljuceno da ne postoji mogucnost ponavljanaj ovakvog incidenta.

Primaju mnogo vise...ali to je nebitno..
Da su kvalitetni, podlozno diskutovanju
Samo si ostrascen u komentarima, pa mi je za trenutak postalo zanimljivo, da se ubacim u diskusiju...

Колико је то "више"?

Кажи цифру.

Можеш ли да кажеш цифру?

Примају по детету двадеестак и нешто хиљада.

Поред тога, Центар финансира то дете, даје се за храну, одећу, обућу, џепарац и остало што детету треба, и хранитељ полаже све рачуне за то.

Реци, колико примају, д авидимо какав си познавалац материје.

Ok,...to sve bude i prođe.
Jednom,...dete odraste i shvati "šta"?
Bolnu činjenicu da nema normalne roditelje i da potiče iz sredine, koju svi osuđuju i pljuju. Da su ga odgajali drugi ljudi zbog novca.
Da li si ti svestan, koliki je to teret?
Nisam ni ja,...jer nisam ni socijalni radnik, ni sudija, niti psiholog (bogu hvala).
Ali znam ljude koji su tako odrastali silom prilika. To je "rana" koja zauvek krvari!

То је хумани ПОСАО.

Бедно плаћен. Хумани послови су ХУМАНИ и изнад осталих занимања.

Шта мислиш, колико има сјебаних породица са лудим родитељима који злостављају своју децу и од њих праве тотално бескорисне чланове друштва?

ја мислим много више него што можемо да видимо или да замислимо.
hranitelj dobija vise od 50.000 od drzave...to je vise nego sto mnogi imaju kao platu..zaista milis da nema tu onih koji samo zele da iskoriste situaciju?

Колико је то "више"?

Кажи цифру.

Можеш ли да кажеш цифру?

Поред тога, Центар финансира то дете, даје се за храну, одећу, обућу, џепарац и остало што детету треба, и хранитељ полаже све рачуне за то.

Veoma veliki poznavalac...
Ne finansira CSR tu uslugu vec ministarstvo ...
Mislim da nije profesionalno iznositi detalje

vrlo lose rasudjivanje.
postoje psiholoska savetovalista, postoje posete psiholgu ili psihijatru, pratiti ponasanje zene..najjace da se nekome oduzme dete zato sto je jednom pukao.
treba videti sta je bio okidac, koliko je realno da se ponovi.
ti verovatno spadasi u one koji zatvorenike koji su pusteni na slobodu nikad ne bi zaposlila i dala im mogucnost za normalan zivot.
postoji rehabilitacija..postoji psiholoska provera licnosti.

najlakse je oduzeti a da pri tome ne znas da li je za dete to najbolja stvar..ko zna kome dete moze da upadne i kako ce kasnije prolaziti u zivotu bas zbog te stvari, ali ti mislis da je za dete dobro da bude odvojeno od porodice zbog jednog incidenta.

potrebno je raditi sa majkom i videti kako, zasto je doslo do ovog i da li ce se ponoviti a ne ovako bez ikakvih informacija o dogadjaju da presddjujes samo na osnovu licnog zgrazavanja,.

i ja sam zgrozen snimkom ali to ne znaci da cu odmah lupiti sakom o sto i reci da dete mora da bude oduzeto porodici.
treba mamu kazniti.. poslati je na psiholoska ispitivanja..treba da prodje neku vrstu kazne i posmatranja

alter kaze..hraniteljske porodice se proveravaju i kontorlisu..pa zasto bi onda zeni oduzeli dete kad isto tako mogu i nju da kontrolisu i proveravaju ako prilikom psiholoske analize bude zakljuceno da ne postoji mogucnost ponavljanaj ovakvog incidenta.
Ne mora da se oduzme za stalno ali mora hitno. Malo li je ubijene djece?

hranitelj dobija vise od 50.000 od drzave...to je vise nego sto mnogi imaju kao platu..zaista milis da nema tu onih koji samo zele da iskoriste situaciju?

Не.

Тај новац се користи за потребе детета. Храна, средстава за хигијену, одећа, обућа, џепарац.

Дете има потребе.

Колико је то "више"?

Кажи цифру.

Можеш ли да кажеш цифру?

rekao sam ti cifru..primanje po deteu je dvadesetak hiljada
na to ide oko 30 hiljada za izdrzavanje deteta..na to ide preko 5 hiljada dzeparca za dete i jos na to idu troskovi prevoza.
saberi.

gde bedno placen..vise od 50.000 mesecno po detetu..
ako neko uzme dva deteta evo ti hiljadarka evrica na tvoja primanja.
Двадесет и нешто хиљада.

Двоје деце, педесетак. Остало иде за потребе детета и сваки рачун се правда Центру.

То је посао. И ти зарађујеш од свог посла.

Али ти имаш паузу у послу.

а посао хранитеља је 24 часа дневно 7 дана недељно.

rekao sam ti cifru..primanje po deteu je dvadesetak hiljada
na to ide oko 30 hiljada za izdrzavanje deteta..na to ide preko 5 hiljada dzeparca za dete i jos na to idu troskovi prevoza.
saberi.

Саберем, и испадне двадесетак хиљада за хранитеља који ради 24 сата дневно 7 дана недељо (додуше, углавном од куће), што је бедно за одговорност коју има.

Двоје деце, педесетак. Остало иде за потребе детета и сваки рачун се правда Центру.
da..da
pravda fiskalnim racunom iz lidla gde jekupio hranu..a ko jede tu hranu?
dokazi to i opravdaj.
mnogo si naivan ili pokusavas da dokazes nedokazivo.

za dete je uvek bolje da zivi u svojoj porodici ako za to postoje uslovi.

Veoma veliki poznavalac...
Ne finansira CSR tu uslugu vec ministarstvo ...
Mislim da nije profesionalno iznositi detalje

Па шта ако финансира министарство под чијом надлежношћу је Центар?

Реци нам, колико примају хранитељи за посао који траје 24 часа дневно.

da..da
pravda fiskalnim racunom iz lidla gde jekupio hranu..a ko jede tu hranu?
dokazi to i opravdaj.
mnogo si naivan ili pokusavas da dokazes nedokazivo.

za dete je uvek bolje da zivi u svojoj porodici ako za to postoje uslovi.

У..јеее...направе шерпу пасуља и хранитељ се огребе за тањир јер је он кувао тај пасуљ.

Да, са фискалним рачунима. то што хранитељ штрпне мало од те сиротиње, не мења ништа.

У..јеее...направе шерпу пасуља и хранитељ се огребе за тањир јер је он кувао тај пасуљ.

Да, са фискалним рачунима. то што хранитељ штрпне мало од те сиротиње, не мења ништа.
nije samo pasulj..gorivo..dokazi koliko si litara benzina postrosio za potrebe deteta
mani se price.
ali mi je drago da vec pocinjes da priznajes da se grebu i o detetov deo.

Back