Majka troje dece se UBILA na klinici za eutanaziju da bi kaznila muža. Ostavila oproštajno pismo, dadilje otkrile mučne detalje

Sensei

Master
Moderator
Poruka
72.940
Majka troje dece ubila se u švajcarskoj klinici za eutanaziju kako bi kaznila svog muža, kome je dodeljeno starateljstvo nad decom. Naime, Ketrin Kasenof (54) iz Vestčestera je u maju prošle godine na Fejsbuku objavila da će okončati život jer je njen muž godinama zlostavljao nju i decu, a na kraju je i ostvarila svoj plan.

Kasenof je bila uspešan advokat, a njen muž, Alan Kasenof, takođe se bavio istim poslom. Nakon što je Alan dobio isključivo starateljstvo nad njihove tri ćerke, izgubila je pravo na posete i dijagnostikovan joj je terminalni rak.

https://www.kurir.rs/planeta/4412635/majka-troje-dece-otisla-na-eutanaziju
1720477263154.png
 
Jedan od objavljenih dokumenata potpisao je bivši psihijatar Kolin Bruer, koji je u izveštaju za kliniku za eutanaziju švajcarskog udruženja Pegasos napisao da je Ketrin bila zdrava i "dovoljno razumna" da donese odluku da okonča svoj život. Za razliku od poznatije klinike za eutanaziju Diginitas, koja je namenjena hroničnim i neizlečivim bolesnicima, Pegasos eutanazira i one koji nisu na ivici smrti. Psihijatar je otkrio da je dva puta pokušala da se ubije, a prvobitna eutanazija je bila planirana za oktobar. 2022, ali je odloženo iz administrativnih razloga.

- Uvek je bila veoma mirna, malo bi se naljutila kada bi pričala o mužu. Bila je jasna šta želi da radi i zašto, dijagnoza raka nije bila razlog zbog kojeg je okončala život - rekao je Bruer.
 
Izveštaji navode da se Ketrin pobrinula da deca saznaju za njenu smrt na najbezbolniji mogući način. Međutim, njena usvojena ćerka Ali rekla je da je saznala za eutanaziju iz objave na Fejsbuku na dan njene smrti.

Kasenofovi su usvojili Ali 2009. godine jer njena majka nije mogla da brine o njoj. Posle duge borbe sa lekarima i vantelesne oplodnje, odlučili su da usvoje. Kasnije su potpomognutom reprodukcijom uspeli da dobiju još dve devojčice.

Dadilje tvrde da je Ketrin počela da zlostavlja Ali zato što je usvojena, dok se ona normalno ponašala prema biološkim ćerkama. Kada je Ali još bila beba, dadilja Kim je dobila instrukcije da je drži budnom ceo dan kapanjem vode na njeno čelo. Dobila je ovo uputstvo kako bi Ali mogla da prespava noć posle celog dana bez sna.
 
A sad dodatna zavrzlama...

Otac devojčica je ostao bez posla nakon što je TikToker Robi Harvi, koji se bori za prava žena u nasilnim vezama, objavio njihovu priču na svom profilu. Iako su snimci uklonjeni, dugo su kružili društvenim mrežama i među njegovih 3 miliona pratilaca. Harvi je sa nekoliko klikova odveo oca devojčica u finansijsku i emocionalnu propast.

Alanova tužba navodi da su Harvijevi sledbenici bombardovali advokatsku kancelariju sa više od 7.000 poziva i 500 mejlova u kojima ga optužuju da je razlog zašto je Ketrin sebi oduzela život. Alan je tražio odštetu od 150 miliona dolara, a ranije ove nedelje su se nagodili za neotkriven iznos.
 
Prvo mi pada u oči da je muž dobio starateljstvo nad decom
To uvek treba prvo da padne u oci, jer po pravilu, porodicni sudovi favorizuju majke, osim u slucajeveima kada su iste teski raspadi.

Zena je ocigledno imala neke teske psihicke probleme, i ocigledno je da je sud dobro presudio.
 

Back
Top