Majka Tereza !!!

David Swanson: 45 netočnih tvrdnji iz Obaminog govora na 68. Generalnoj skupštini Ujedinjenih naroda

. Babić
vrijeme objave: Četvrtak - 03. 10. 2013 | 17:00
(6)
Politički aktivist i bloger David Swanson analizirao je Obamino 50-minutno izlaganje na East Riveru na 68. Generalnoj skupštini Ujedinjenih naroda. Za razliku od nas nije slušao poruke upućene Iranu i Siriji, koje su praktično obilježile cijeli govor, nego je bilježio neistinite tvrdnje američkog predsjednika koji se nije ustručavao izgovoriti pred predstavnicima svih svjetskih zemalja i kamerama koje su njegove riječi prenijele diljem svijeta. Swanson je u 50 minuta zabilježio ni manje, ni više, nego 45 Obaminih laži, a one su slijedeće:

1. Na početku svog govora Obama je kritizirao ljude koji sukobe žele riješiti ratom. Očigledno je zaboravio kako je on jedini na cijelom svijetu, sam i napušten od Velike Britanije, pa čak i Francuske, Siriju htio zasuti kišom projektila 'kako bi svima onima koji žele koristiti kemijsko oružje uputio jasnu poruku', misleći pri tom na Bashara Al-Assada za kojega ne postoji niti jedan jedini dokaz da je kriv za napad 21. kolovoza u Istočnoj Ghouti. Protiv Obamine odluke su ustali američki kongresmeni, međunarodna zajednica i sami Amerikanci, a na kraju su sirijsku međunarodnu krizu okončali Vadimir Putin i Sergej Lavrov koji su Johna Kerrya čuli kako govori 'da bi Amerika razmislila o napadu ako Assad uništi kemijsko oružje'. Ruski predsjednik i iskusni hladnoratovski diplomata su u samo nekoliko dana diplomatskim putem spriječili Obamin privatni rat protiv Assada. (Mudri plan Rusije kako SAD-u iz ruku izbiti povod za napad na Siriju: Lavrov zatražio od Damaska stavljanje pod 'međunarodnu kontrolu' i uništenje cijelog kemijskog arsenala, Damask: 'Spremni smo na suradnju')

2. 'Trebala su se dogoditi dva svjetska rata i užasni masakri da bi uspjeli promijeniti naš način razmišljanja', rekao je Barack Obama. 'Čiji način razmišljanja?', pita se David Swanson. Još od dogovora Kellogg – Briand iz 1928. zabranjena je bilo koja vrst ratovanja. Potom Povelja Ujedinjenih naroda opravdava ratove samo i isključivo ako su obrambeni i uz dozvolu UN-a i Vijeća sigurnosti. Dakle radi se o nečijem tuđem 'načinu razmišljanja', američkom sigurno ne.

3. 'Čovječanstvo izlazi iz siromaštva', izjavio je Obama u dijelu govora o svjetskoj gospodarskoj krizi koje je počela prije pet godina. Siromaštvo u svijetu je bilo u porastu još prije no što će Obama ući u politiku, ali se to se tada nije vidjelo u Sjedinjenim Državama s krizom i učincima strogih mjera štednje siromaštvo je zahvatilo čak i bogate zemlje zapada, tako da makroekonomski pokazatelji koji govore o 'izlasku iz recesije' ne govore ništa i ne mogu služiti kao argument za smanjenje siromaštva. (Analiza: Europska Unija u koju ulazimo - nestanak socijalne komponente i eskalacija siromaštva)

4.'Radili smo svi zajedno kako bi izašli ih deset godina ratovanja', rekao je američki predsjednik i zaboravio kako je on jedini zagovarao rat u Siriji, ratovao u Afganistanu i Libiji, odobrio lavinu ubojstava dronovima, rasporedio američke specijalne postrojbe diljem svijeta, uvećao prodaju oružja i ima najveću vojsku na svijetu. (Evolucija imperijalizma i odbrojavanje do kriminalne vojne agresije na Siriju)

5. 'Slijedeće godine će koalicija završiti misiju u Afganistanu i to nakon što smo obavili zadaću i razbili jezgro Al Qaede odgovorne za napad 11. rujna.' Američki ekspert za nacionalnu sigurnost i borbu protiv terorizma Bruce Riedel tvrdi suprotno i kaže 'kako je pritisak kojega su od strane džihadista prošle godine pretrpjele američke trupe znak da je mreža Al Qaede u Afganistanu ojačala, a nikako oslabila'.

6. 'Ograničili smo uporabu dronova', rekao je Obama, dok smo i ovdje u više navrata pisali kako je Obama u odnosu na Geroga W. Busha od dronova napravio ubojito i neselektivno oružje kojima se koristi u Jemenu, Afganistanu, Somaliji, Pakistanu, itd. i da je broj žrtava neusporediv s onima iz Busheve administracije.

7. 'Dronovi služe da se eliminiraju oni koji su prijetnja nacionalnoj sigurnosti SAD-a i gdje je nemoguće te ljude uhititi i privesti pred lice pravde.' Brojni su primjeri stradavanja nevinih, pa čak i djece, a jedan od primjera je ubojstvo 16-godišnjeg Tariqa Azizdea 2011., koji je ubijen u Pakistanu nakon što je sudjelovao u povorci koja je manifestirala upravo protiv uporabe bespilotnih letjelica. (Pakistanski dokumenti otkrivaju: jedna od pet žrtava u napadima američkih dronova je civil)

8. 'Znamo za civilne žrtve.' Podaci o stotinama ubijenih civila u napadima dronovima nikada nisu objavljeni, tvrdi Swanson.

9. 'Mogućnost proliferacije oružja za masovno uništenje je prijetnja miru.' Obama ovim ne želi mir u svijetu ili nadzor nad tim oružjem, smanjenje ili uništenje oružja kao takvog u svim zemljama svijeta, nego samo u onima za koje on odluči da ga ne smiju imati (Izrael naravno nije među njima). Ne zaboravimo da SAD posjeduje najviše oružja za masovno uništenje na svijetu i najveći je izvoznik u cijelom svijetu.

10. 'U Siriji su mirni prosvjedi protiv diktatorskog režima ugušeni represijom i krvoprolićem, a SAD rade na tome da ojača umjerena oporba.' Cijeli svijet zna kako je Amerika u samom početku naoružala oporbu i gurnula je u rat protiv vlade u Damasku.

11. 'Sirijski režim je koristio kemijsko oružje i usmrtio više od tisuću ljudi, od čega na stotine djece.' Čak i kada bi to bilo tako, a sve upućuje da nije, Washington nije pokazao svijetu niti jedan jedini dokaz, a brojni su dokazi koji upućuju kako su za napad odgovorni ekstremisti iz Al Nusra Fronta. 'Sjetimo se samo Colina Powella koji je pokazivao lažne dokaze protiv Sadama Husseina', podsjeća David Swanson. (Analiza: Anti-sirijska zavjera u sve većim problemima - izvješća i dokumenti pobijaju zapadne tvrdnje o odgovornosti sirijskih vlasti za kemijski napad)

12. 'Kako riješiti sukobe na Bliskom Istoku?' Obama ovim želi implicirati kako SAD ne sudjeluju u sukobima u toj regiji, dok je poznato kako podržava i vojno je prisutan u Bahreinu, surađivao s Muslimanskom braćom u Egiptu sve do njihovog pada, Jemenu, Jordanu, Izraelu, itd. i teško je za povjerovati da će se skoro promijeniti američki pristup Bliskom Istoku.

13. 'Kako možemo biti neosjetljivi na činjenicu da djeca stradavaju kao neprijatelji u građanskom ratu otrovana nervnim plinovima?' Ovaj stav se promijenio istog trenutka kada je Rusija reagirala na Kerryevu blef-diplomaciju i kada se otvorila mogućnost za uništenje Assadovog kemijskog arsenala.

14. 'Koja je uloga sile u rješavanju problema i kontroverzi koji prijete stabilnosti u regiji i koji krše sva civilizacijska pravila?' Sila sama po sebi je nespojiva s civilizacijskim normama ponašanja, koje se temelje na izbjegavanju sile i stoga ona ne može imati nikakvu ulogu u rješavanju problema, podsjeća Swanson.

15. 'Međunarodna zajednica mora prisiliti vlade da ne koriste kemijsko oružje.' Opet s izuzetkom Sjedinjenih Država i Izraela.

16. '… kada je na desetine tisuća Iranaca otrovano.' Lijepa gesta Obame koji podsjeća na iračko-iranski sukob i Sadamovo korištenje kemijskog oružja, ali je zaboravio odakle Sadamu dio tog arsenala i tko je sve znao da će ga i kada koristiti. (CIA dokumenti potvrđuju: SAD je podržavao Saddamov kemijski napad protiv Irana)

17. 'Uvreda je za zdrav razum i pomisliti da sirijski režim nije odgovoran za napad.' U ovom dijelu se opet može ponoviti sve gore navedeno oko kemijskog napada u istočnoj Ghouti 21. 08. 2013. i tko bi mogao biti stvarni krivac.

18.'Treba donijeti oštru rezoluciju Vijeća sigurnosti koja će jamčiti da će se Assadov režim pridržavati dogovorenog i mora snositi posljedice ako to ne učini.' Swanson se pita 'kako to da nitko u UN-u ne postavlja pitanje zašto Sjedinjene Države nisu uništile kemijsko oružje u Kentuckyu i Coloradu', a što se prema dogovoru trebalo davno obaviti.

19. 'Ne vjerujem kako vojna sila; bilo unutarnja, bilo vanjska, u Siriji može dovesti do trajnog mira.' I pored toga SAD i 'Prijatelji Sirije' nastavljaju sa slanjem oružja kojim će se nastaviti rat u Siriji.

20. 'Ne vjerujem kako Sjedinjene Države , niti bilo koja druga zemlja, mogu odlučiti tko će voditi Siriju', rekao je Obama , dok je američki državni tajnik John Kerry upravo to naglasio kada je rekao da Amerika mora sačuvati kredibilitet i srušiti Assada. Dakle, Sirijci su ti koji će 'odlučiti' tko će ih voditi, ali samo u okvirima koje dozvoli američka administracija. (Američki ratni stroj toliko se zahuktao da više ne može stati, jer ako stane to je kraj američke globalne dominacije - Analiza izvanredne konferencije Johna Kerrya: 'Moramo kazniti Assada, u pitanju je naš kredibilitet')

21. 'SAD nema nikakvih drugih interesa u Siriji osim blagostanja sirijskog naroda, stabilnosti susjednih zemalja, uništenje kemijskog oružja i jamstvo da Sirija neće postati sigurno utočište za teroriste.' Swanson je na ovu rečenicu rekao da je suprotnost onome što je sam Obama reako, a to je 'kako je slaba Sirija ujedno i slab Iran'.

 
Poslednja izmena:
22. 'Poslati ćemo 340 milijuna dolara pomoći sirijskoj oporbi', rekao je Obama, što je više nego dovoljno za kupnju oružja.

23. 'Moramo svijetu jamčiti slobodan protok energenata kroz Bliski Istok i to bez obzira što SAD sve manje ovise o nafti.' Ovo je netočno, jer samo 40% nafte koja se potroši u SAD-u dolazi iz domaće proizvodnje.

24. 'Kada bude bilo potrebno Ameriku braniti od terorističkih napada, tada ćemo odlučiti koje akcije poduzeti.' Pitanje je kako je to moguće, ako je poznato da su sve dosadašnje američke akcije za posljedicu imale jačanje terorističkih aktivnosti, a ne njihovu eliminaciju.

25.'Vjerujemo kako je korištenje kemijskog oružja u Siriji prijetnja za našu nacionalnu sigurnost…' Kako je moguće to tvrditi nakon što je američki Kongres odbio tu tvrdnju koju, kako podsjeća Swansen, 'ismijava 90% javnosti'.

26. 'Protivimo se razvoju nuklearnog naoružanja na Bliskom istoku, jer bi to moglo uzrokovati utrku u naoružanju na Bliskom Istoku i ugroziti sustav ne-proliferacije na globalnoj razini.' Za Izrael se zna kako posjeduje nuklearno naoružanje, dok za iran nema nikakvih dokaza. Štoviše, same izraelske obavještajne službe izraelskom premijeru dostavljaju podatke o tome kako Iran nema uran obogaćen do te razine da bi mogao napraviti nuklearnu bojevu glavu. ("Nuklearni klub" Bliskog istoka i njegove ekskluzivne članice)

27. 'Duboko smo uvjereni kako je to u našem interesu, ali i Bliskog Istoka, te Sjeverne Afrike i njihovog prosperiteta i budućnosti.' Uz tu 'duboku uvjerenost' Amerika prodaje ogromne količine oružja brutalnim diktaturama i zaljevskim petromonarhijama i dalje ne odustaje od projekta Novog Bliskog Istoka. (Projekt "Novi Bliski Istok" i "balkanizacija" Iraka)

28. 'Irak je dokaz kako se demokracija ne može nametnuti silom.' Ovo bi moglo biti točno, ali pod uvjetom da su Amerikanci u Iraku doista intervenirali radi uvođenja demokracije.

29. 'Iransko nastojanje da dođe do nuklearnog naoružanja…', rekao je Obama, za što, kao što je već rečeno, nema apsolutno nikakvih dokaza.

30. 'Izraelsko-arapski sukob…', što je kolokvijalni izraz za sukob izraelske vlade i ljudi koji se opiru etničkom čišćenju, rekao je Swanson.

31.'Iranska vlada prijeti našem savezniku Izraelu uništenjem.' Iznošenjem niza laži na račun Irana, ta će zemlja sve manje imati volje za pregovore, što je dodatno zakomplicirao sastanak Obama- Netanyahu na kojem je potvrđeno kako je 'vojna opcija protiv Irana i dalje na stolu'. (Obama na sastanku s Netanyahuom: "Vojna opcija protiv Irana i dalje je na stolu")

32 . 'Mi ne tražimo promjenu režima.' John Kerry je pred američkim Kongresom tvrdio upravo suprotno kada je rekao da 'lider koji ubija svoj narod i djecu truje plinom nema legitimitet vladati zemljom'.

33. 'Insistiramo da Iran poštuje svoje međunarodne obveze preuzete iz Ugovora o sprečavanju proliferacije nuklearnog naoružanja i one koje proizlaze iz rezolucija Vijeća sigurnosti Ujedinjenih naroda.' U triu: Iran – SAD – Izrael, izgleda da jedino Iran poštuje preuzete međunarodne obveze, naglašava američki bloger.

34. 'Ohrabreni smo činjenicom što je iranski predsjednik Rohani dobio mandat i što slijedi jedan umjereniji put.' Umjereniji od kojega? Od onoga koji se temelji na lažima o uništenju Izraela i proizvodnji nuklearnog oružja?

35. 'Suverenitet zemalja…', započeo je Obama govoreći o poštivanju državnih suvereniteta u kojem nema mjesta za Palestinu i stvaranje palestinske države.

36. 'Sigurnost Izraela kao židovske i demokratske države…', što je istina samo u prvom slučaju, a kada je riječ o demokraciji ona ne vrijedi za sve jednako (Židove iz Etiopije), a za Palestince uopće. (Diskriminacija u Izraelu nad Židovima iz Etiopije: "kolektiv čiju je reprodukciju potrebno kontrolirati"
Advance.hr: Palestina - pregled vijesti

37. 'Kada je počela mirna tranzicija u Tunisu i Egiptu, odlučili amo podržati one koji su tražili promjene.' Da, ali tek onda kada su skoro svi pripadnici progresivne struje ubijeni, prognani ili utamničeni, tvrdi David Swanson.

38. 'Demokracija podrazumijeva zaštitu prava manjina, vladavinu prava, slobodu govora i okupljanja i jako civilno društvo. To je naš interes danas.' Skoro ništa od toga ne postoji u Americi i u zemljama koje su pod američkom okupacijom. (Slučajevi Snowden-Assange-Manning, odnos američkih snaga sigurnosti prema prosvjednicima u SAD-u, itd. - Occupy Oakland: brutalna upotreba sile nad demonstrantima pokrenula prosvjede solidarnosti diljem SAD-a)

39. 'Mi nećemo odustati od naših temeljnih principa koji su u skladu s našim idealima. To znači da ćemo se protiviti uporabi represije u suzbijanju prosvjeda.' Ovdje je opet potrebno navesti primjer odnosa američke administracije prema pokretu Occupy Wall Street, što u potpunosti pobija ovaj argument.
Advance.hr: Occupy pokret

40. 'Moramo uložiti napore kako bi se spriječili sektaški sukobi koje bez prestanka gledamo u zemljama kao što su Bahrein, Irak i Sirija.' Bahrein je zaboravljen i prepušten samome sebi, na Irak je izvršena agresija i tek nakon dolaska američkih trupa su eskalirale sektaške napetosti, a u Siriji SAD naoružava brojne frakcije koje žele raskomadati zemlju, jer SAD, prema izlaganju Henrya Kissingera, ionako ne priznaje sirijski državni kontinuitet, niti Sirijce kao naciju u pravom smislu riječi. (Henry Kissinger: "Balkanizacija" Sirije kao najbolje rješenje za sirijsku krizu)

41. 'Ukoliko bi došlo do nedostatka leadershipa u svijetu, koja bi zemlja bila spremna preuzeti na sebe tu odgovornost?' Sve kriminalne aktivnosti, bombardiranja i agresije u svijetu bi trebale biti bez super sile koja stoji iza njih i to je potpuno pogrešno pitanje, naglašava Swanson.

42. 'Možda se netko neće složiti, no mislim da su Sjedinjene Američke Države primjer i to stoga što smo pokazali, žrtvujući svoju krv i resurse, da smo podržavali ne samo naše interese, nego i interese drugih.' Ako je riječ u 'humanitarnim vojnim intervencijama', što je nova složenica za agresiju, onda je svaki komentar suvišan, ali se postavlja pitanje što je time dobilo čovječanstvo?

43. 'U Libiji, gdje je Vijeće sigurnosti donijelo odluku o zaštiti civila, SAD se pridružio koaliciji. Zbog onoga što smo učinili, spašeni su brojni životi i jedan tiranin je srušen s vlasti.' Svatko razuman zna da je rezultat vojne intervencije u Libiji posve suprotan i da je NATO savez odgovoran za još više mrtvih, nikako manje. Da se NATO tada nije uključio u rat, posve je izvjesno da bi Gaddafi izvojevao pobjedu nad pobunjenim Libijcima okupljenim oko Nacionalnog vijeća u Benghaziju.

44. 'U Libiji je trajao građanski rat i lila se krv.' U ožujku 2011. je Afrička Unija je imala mirovni plan za Libiju, ali je taj plan blokiran od strane NATO-saveza, koji je potom uveo zonu zabrane leta i počeo s bombardiranjima.

45. 'Suverenitet nikako ne može biti opravdanje tiranima za neometano ubijanje svog stanovništva.' David Swanson se čudi kako to može izgovoriti čovjek koji u ruci drži spisak ljudi i olovkom označava one koje treba likvidirati, što je Obamin način odabira ciljeva za bespilotne letjelice o čemu je pisao i New York Times u članku "Secret Kill List".

Govor američkog predsjednika pred 68. Generalnom skupštinom Ujedinjenih naroda:

http://www.advance.hr/vijesti/david...a-68-generalnoj-skupstini-ujedinjenih-naroda/
 
Majka Terezija, rođena kao Agnesë Gonxhe Bojaxhiu, (Skoplje, 27. 8. 1910. — Calcutta, 5. 9. 1997.), pravim imenom Agnesa Gongea Boiagiu, je bila časna sestra, rođena je u Skoplju u albanskoj katoličkoj porodici, koja je osnovala red Misionarke milosrđa i dobila Nobelovu nagradu za mir 1979. za svoj humanitarni rad. Majka Tereza je zbrinjavala siromašne, bolesne, siročiće i umiruće Kalkute.

Preko 45 godina služila je siromašnima, bolesnima, siročadi i umirućima. Misionarke ljubavi od početne male zajednice s vremenom su prerasle u zajednicu koja broji 5 000 redovnica u oko 600 misija, škola i skloništa u 120 država svijeta. Papa Ivan Pavao II. proglasio je Majku Tereziju blaženom 19. 10. 2003. godine.
President_Reagan_presents_Mother_Teresa_with_the_M  edal_of_Freedom_1985.jpg

Majka Terezija prilikom susreta s nekadašnjima američkim predsjednikom Ronaldom Reaganom i njegovom suprugom prilikom dobivanja "Predsjedničke medalje za slobodu" 1985. godine

Jeste, ona se dala milosrdnom radu sa potlacenim, siromasnim u Indiji. To je i zato je dobila zasluzeno i nobelovu nagradu.

Nego Ona nije uzimala 10% ,niti je na bilo koji nacin uticala na svest ljudi, za nju su svi bili isti, ma koje religije bili....ali moram da priznam da nikada i nigde nije ni na koji nacin pominjala sektu mormoncica.

Jel jutice, sto se ne ugledas na nju, pa da se i ti pomeris iz svoga jada i odes u Indiju.
 
Gde su dokazi ? Wikipédia gde svako pise sta hoce....lololololol
Zna se ko ubija sticenike lopatama, ko uvecava cenu gradjevinskih radova pri obnovi i izgradnji manastira, ko pise pisma da dva Naroda ne mogu da zive zajedno i ko se slika sa oruzijem i poziva na drzavni udar....

Tako je zna se , To su Jamerikanci, ubijaju, sakate, prosipaju Otrov za unistavanje kako ljudi tako i Zelenila, Vrse drzavne udare, pa nekad stabilne drzave i mirne, postaju stecista ubistava, medjusobnog ubijanja....A bome se i slikaju ,pa nam salju slike kako muce zatvorenike, pa nezajebljiva se slika sa Iracaninom,vezanim i sa povezom preko glave ,ono tipa KKK klana ,stim da je kapuljaca potpuno crna i bez proreza za oci. Al je zato jamerikanka, odusevljena sa njegovom spravom za razmnozavanje.

E, izgleda utice, ili ma ko da si ,tebi to nedostaje, Vidim ja.:mrgreen:
 
Odata pošta Majci Terezi: Stotine časnih sestara, monaha i dobrovoljnih humanitarnih radnika prisustvovalo je juče misi posvećenoj 100. godišnjici rođenja Majke Tereze, misionarke koja je za svoja dobročinstva dobila Nobelovu nagradu. Tanjug
 
Ovo i jeste Pravoslavni Forum, sa time što puštaju sataniste ovi koji misle da tako treba.

Ovo nije pravolsavni forum, nego forum za sve vernike i sve nevernike.
Od 1970. godine, međunarodno je prepoznata kao humanitarka i pomoćnica siromašnih i nemoćnih. Dobitnica je Nobelove nagrade za mir 1979., te mnogih drugih međunarodnih nagrada, među kojima se ističu najviše indijsko civilno odličje "Bharat ratna" iz 1980. za njen humanitarni rad, počasno državljanstvo SAD-a, Nagrada Albert Schweitzer itd. Misionarke ljubavi nastavljaju pomagati siromašnima i potrebnima širom svijeta pa tako djeluju i u Hrvatskoj. Majka Terezija više puta boravila je u Hrvatskoj, prvi put još 1928. godine. Župnik njene župe u rodnom Skoplju bio je hrvatski svesenik Franjo Jambreković, koji je utjecao na nju, a u Indiji je surađivala s hrvatskim svećenikom Antom Gabrićem. Skupština grada Zagreba 19. 7. 1990. proglasila ju je počasnom građankom grada Zagreba.
SkopjeMoth_T.jpg

Spomenik Majci Tereziji u Skoplju.
 
Ovo nije pravolsavni forum, nego forum za sve vernike i sve nevernike.
Od 1970. godine, međunarodno je prepoznata kao humanitarka i pomoćnica siromašnih i nemoćnih. Dobitnica je Nobelove nagrade za mir 1979., te mnogih drugih međunarodnih nagrada, među kojima se ističu najviše indijsko civilno odličje "Bharat ratna" iz 1980. za njen humanitarni rad, počasno državljanstvo SAD-a, Nagrada Albert Schweitzer itd. Misionarke ljubavi nastavljaju pomagati siromašnima i potrebnima širom svijeta pa tako djeluju i u Hrvatskoj. Majka Terezija više puta boravila je u Hrvatskoj, prvi put još 1928. godine. Župnik njene župe u rodnom Skoplju bio je hrvatski svesenik Franjo Jambreković, koji je utjecao na nju, a u Indiji je surađivala s hrvatskim svećenikom Antom Gabrićem. Skupština grada Zagreba 19. 7. 1990. proglasila ju je počasnom građankom grada Zagreba.
SkopjeMoth_T.jpg

Spomenik Majci Tereziji u Skoplju.
Poštovanje Majci Terezi.

No koment.

- - - - - - - - - -

Sramota je da sektaši koriste Hriščanske vrline Svetih u svoje satanističke šeme.
 
ne znam stvarno zasto se toliko potencira da je majka tereza dobila nobelovu nagradu za mir osim ako ne treba da se zakljuci
da je po zaslugama jednaka obami. mislim da bi to bila uvreda za majku terezu.
 

Back
Top