Majka mladića poginulog u padu nadstrešnice: Naš sistem nas ubija, neka jednom neko kaže kriv sam

Ma sve to normalno, normalna pojava, treba da se normalizuje jel?
Jbg desava se, pogresi covek.
Nisam rekao da je normalna pojava ali jeste nešto što se dešava i jeste posledica ljudske greške.Dok je ljudi biće i njihovih grešaka.
Nisi ti baš bistar momak :mrgreen:

Nisam rekao da je normalna pojava ali jeste nešto što se dešava i jeste posledica ljudske greške.Dok je ljudi biće i njihovih grešaka.

Ti pokusavas da odbranis nesto sto ne moze da se odbrani tako da me manes sa tim glupostima.Bice za bistrinu da ne valja kod tebe kad branis vodju i pokusavas da normalizujes ivako nesto.
Tvoja bara je mutna a ne moja.

'

Širom sveta dešavaju se kolapsi građevina usled konstrukcione greške.Ne dešavaju se istina svaki dan ali nisu nepoznata pojava.Verovatno nigde u svetu sem u Srba takvi događaji nisu politički događaji.
Da, ali se sa tim nesrecama bave istrazni i pravosudni organi, a ne kao u Srbiji tkz. Predsednik drzave…

Овде је:
1) Влада инвеститор
2) Влада ангажује надзор
3) Влада крије уговоре
4) Влада коруптивнон пумпа цену
5) Влада отвара станицу без прегледа
6) Влада лаже о реконструкцији

Ti kao da hoćeš da kažeš da je vlada kriva
:think: :think: :think:

Nisam rekao da je normalna pojava ali jeste nešto što se dešava i jeste posledica ljudske greške
чуј људске грешке...
тиме покаѕујеш колко си необразован.
код градње објеката постоје архитекте , и штошта, да не биих трошио време иди протумачи закон око изградње и свега тога... видећеђ да је ту све прецизно одређено јер градња јавних објеката и уопште објеката није боћање !

такође ћеш прочитати и шта све ѕахтева реконструкција неког објекта.

овде је до додатног оптерећења дошло ѕбог огромне корупције, а прво што на то указује да је уговор био тајна, па се на крај усаѕнало о цифри од 65 мил евра... само шминкање зграде је коштало 16 мил евра а реални трошкови су 3,5...
али док се вучевићеви и весићеви људи подмире то испадне 16 милиона...

а поента је да ниеј ни рађено по закону о иѕградњи, већ је било сам обитно дас е што више уграде. у новом саду је тоталн ираспад од кад је вучевић дошао на власт... тада је после свог одласка у аманет оставио невиђену корупцију и ТУТУБАНЕ КАКВИХ НГИДЕ НЕМА и лопове, па је директор вода војводине ѕаврши осредњу школу са 23 године!
директор скоро највећег државног предуѕећа у граду ГРАС , је ухапшен по налогу ЕВРОПОЛА као вођа НАРКО КАРТЕЛА...

е колко је таквих кримоса или дунстера попут директора вода војводине учестовало у том тајном уговору ... онда то на крјау није људска грешка већ убиство због корупције и нестручности!

градња ил иреконструкција објекта поготово оваквог где је надстрешница толико тешка и служи као контра тег крову, мора да се одрађује беѕ грешке!

није то боћање твоје...
.Dok je ljudi biće i njihovih grešaka.

Da, ali se sa tim nesrecama bave istrazni i pravosudni organi, a ne kao u Srbiji tkz. Predsednik drzave…
мислим да је доста јел де ?

1736636874646.png

:per:

MJAFT! (Albanian: Enough!) is a non governmental organisation in Albania[1] that aims to raise awareness of the many political and socioeconomic problems facing Albania. MJAFT! grew out of a grassroots effort by students and other volunteers. The organisation is partly funded by the U.S. government

опа, па динку грухоњић преко свог тетка азема власија и његових пајтоса иѕ аљбаније дошао до симболчића за групу СТАВ и студентске протесте :per:

Власт потпуно игнорише жртве Надстрешнице.
Несрећне Фириће малтретира посетама због родбине која је у СНС

https://n1info.rs/vesti/majka-mladi...tem-nas-ubija-neka-jednom-neko-kaze-kriv-sam/

Majka mladića poginulog u padu nadstrešnice: Naš sistem nas ubija, neka jednom neko kaže – kriv sam​

Izvor: N1 Beograd
Dva i po meseca prošla su od tragedije u Novom Sadu, a majka 27-godišnjeg Stefana Hrke, stradalog u padu nadstrešnice, ponavlja isto pitanje - ko je odgovoran? Dijana Hrka u intervjuu za N1 kaže da joj i posle podizanja optužnice deluje kao da se neko štiti. Govorila je i o studentskim protestima i 1. novembru.

Vest o padu nadstrešnice na Železničkoj staniciu Novom Sadu zatekla ju je kod kuće, a kako kaže, prvobitno je pomislila da nije ništa previše opasno i da je reč o običnoj nadstrešnici na stajalištu.
„Došli smo tamo. Ja sam rekla inspektoru da želim da ga vidim. Otišla sam gore, on me je pitao ‘jesi li spremna’, ja sam rekla – da. To je bilo strašno, videti svoje dete tako, ali da ga nisam videla ne bih mogla podneti“, kaže Dijana.
Komentarišući to što su državni zvaničnici prvobitno izjavljivali da nadstrešnica nije rekonstruisana, a nakon toga se saznalo da ipak jeste, ona kaže da su za nju svi krivi.

„Zašto ne rade svi odgovorno svoj posao? Zašto uvek mora nečija strina, baba, tetka, ujak, nebitno rodbinske linije da se vuku? Zašto se takvi ljudi nalaze na pozicijama? Zašto se neko štiti? Nije jasno jedni se štite, jedni se optužuju. Svi su krivi. Za mene su svi krivi. Svi su potpise stavili. Ako ti nećeš da radiš, to je posao. Ako vidiš da je nepravilnost, daj ostavku, daj otkaz. Postoji rešenje za to. Nas država ubija, naš sistem nas ubija. Neka jednom neko kaže ‘kriv sam’. Svi večno nisu krivi, pa nije se ta nadstrešnica radila sama“, kaže Dijana Hrka.

Ono što je pokreće da ipak nastavi dalje je, kako kaže, da sazna ko joj je ubio dete.

„Neću nikad biti mirna. Ja nikad neću imati taj mir u srcu, pola srca već nemam. Ne živim da živim, nego živim da preživim. Imam to drugo dete na koje moram da mislim, ali bih na neki način, da kažem, bila mirnija kad bi znala. Ko ubija našu decu? Ko stoji iza svega toga? Zašto se ne stane jednom na put tom kriminalu? To je kriminal, to je vrsta kriminala. Korupcija i kriminal, to je jedno te isto za mene, jedno bez drugog ne može“, kaže majka Stefana Hrke.

Pita i zašto niko nije reagovao na upozorenja.

„Zašto prave mostove, prave puteve, prave sve… Jel mi sad sutra treba da izađemo i bilo gde, da stanemo i da razmišljamo da li će nešto da nam se sruši ispod nogu, da potonemo, ili će nešto na glavu da nam padne. Ne znam. Strašno. Ne znam šta bih rekla na to“, kaže ona.

Kada je u pitanju protest na Slaviji na kojem je više od 100.000 ljudi 15 minuta ćutalo za poginule u padu nadstrešnice, da joj je sa jedne strane to bilo tužnom, a sa druge lepo.

„Razumećete šta hoću da kažem. Ali kad vi vidite da se ujedini toliko ljudi, ne možete ostati ravnodušni i ne možete da kažete da oni svi žele zlo. Ne žele oni zlo. Niko nije izašao tamo, nije se potukao, nije pravio vandalizam, ništa uradio. Ljudi su izašli, svi su stajali mirno. Zamislite kako je nama bilo kad smo pogledali sve te ljude“, navela je.

Govoreći još o protestima, kaže da i treba da se odvoje studenti od opozicije. „Studenti traže pravdu za žrtve, ali i pravdu za sebe“, navodi, dodajući da su tu i deca sa građevinskog i drugih fakulteta koji znaju šta treba da postoji od dokumentacije.

Kako kaže, milion puta postavlja pitanje – zašto?

„Gde je neko da nam se obrati, da kaže, nego svaki dan manipulacije, svaki dan nešto izmisle, dodaju, oduzmu“, kaže Dijana Hrka, majka dvadesetsedmogodišnjeg Stefana koji je poginuo zajedno sa još 14 ljudi kada se njih obrušila nadstrešnica na Železničkoj stanici u Novom Sadu.

Postavlja i pitanje zašto sva imena nisu na optužnici, zašto se ne kaže ko je radio od firmi iz Srbije i Crne Gore, ko se štiti… „Oni nama decu ne mogu vratiti, ali ja želim da ni jedna majka ovo ne doživi i ne sahrani dete… Ovde je direktno država umešana, ovo nije saobraćajna nesreća“, naglašava.
госпођо правда ће стићи!

мора!

срце се цепа од овога...

а весић опет ослобођен...

вучевић и дање бахат и још нам се подсмева у лице малтене...

госпођо правда ће стићи!

мора!

срце се цепа од овога...

а весић опет ослобођен...

вучевић и дање бахат и још нам се подсмева у лице малтене...
Шта велиш за Вучића?
Јеси видео како са два прста лагано подигне регистратор пун документације о надстрешници

Da li iko traži smjenu Aleksandra Vučića?
Njega ličnono još ne, bar ne organizatori, ali nisu baš s raskida da im se preda vlast da bi eto oni raspisali izbore - Miloš Jovanović za koga inače niko ne bi glasao da je znao da će on te glasove pravo pred noge Đilasu. Isto kao što je i ZAVetnica pre njega Vučiću predala glasove ljudi koji nisu ni pomišljali da podrže njega i SNS. Nije vredno živciranja, biće kako se budu nagodili.

Шта велиш за Вучића?
Јеси видео како са два прста лагано подигне регистратор пун документације о надстрешници
као што и рекох
нешто има због чега не хапси вучевића и весића.

ти ћеш рећи да је то зато јер чува себе да се он не открије као главни...
многи ће то рећи јер им је он крив за све а то је рпактично немогуће.

ја мисли мда је ту посреди нешто друго, нешто против чега не иде. брат ?
е тај је мутан ко дунав.
а кажу нс није вучевићева спрчија коју је тај ћелави контролсиао кримосима и дунстерима , већ иѕа свега је ту андреј...

ето и тап рича о лојалистима. која је пар еџеланс глупост, али ме не чуди.
чак и у тој опцији вучић није у лојалистима а коловођа је малтене андреј...

ово је убиство 15 људи а да ли ће допустит да због вучевића и весића падне у амбис ...

https://n1info.rs/vesti/majka-mladi...tem-nas-ubija-neka-jednom-neko-kaze-kriv-sam/

Majka mladića poginulog u padu nadstrešnice: Naš sistem nas ubija, neka jednom neko kaže – kriv sam

Zašto ne rade svi odgovorno svoj posao? Zašto uvek mora nečija strina, baba, tetka, ujak, nebitno rodbinske linije da se vuku? Zašto se takvi ljudi nalaze na pozicijama? Zašto se neko štiti? Nije jasno jedni se štite, jedni se optužuju. Svi su krivi. Za mene su svi krivi. Svi su potpise stavili. Ako ti nećeš da radiš, to je posao. Ako vidiš da je nepravilnost, daj ostavku, daj otkaz. Postoji rešenje za to. Nas država ubija, naš sistem nas ubija. Neka jednom neko kaže ‘kriv sam’. Svi večno nisu krivi, pa nije se ta nadstrešnica radila sama“, kaže Dijana Hrka.

Dijana je pravilno istakla jedan od najvecih problema na kojima se bazira vlast diktatora Vucica a to je pored sistemske korupcije i primitivni plemenski nepotizam u drzavnim sluzbama. Kao sto je u Indiji vrlo tesko iskoreniti kast sistem tako je i u Srbiji tesko iskoreniti plemensko-rodjacki nepotizam. Jedan od razloga zasto je Kina tako uspesna je da ima sistem koji se bazira na Meritokratiji. Demokratija bez meritokratije nema smisla jer se pretvara u anarhiju gde na pozicije drzave dolaze nestrucni i pohlepni bez ikakvog moralnog integriteta sto je danas slucaj u Srbiji.
:D

Фирићи су сиротиња. А оно двоје монструма из родбине видело прилику да у странци аванзује тако што ће несрећнике убедити да им се ови из власти поново унеређују у живот, овај пут у директном преносу
Ubacili su cak i laznu sns tetku.

A kod tvog Kurtija?
ajde zasto ga napadas, kada je av odmah slagao da nadstresnica nije ni radjena, pa sve do kraja kada je rekao dali smo sve, a kako on zna, jel on cuvao dokumentaciju, kao i snimak sa doljevca? znaci aljek je ukrao dokaze, jer kompromituju njega licno, tj doslo bi se do njega, i zato laze od pocetka do kraja

pominje se taj STARTING, jel to siptarska, kurtijeva kompanija? pa zasto onda njega pominjes?

Majka mladića poginulog u padu nadstrešnice: Naš sistem nas ubija, neka jednom neko kaže – kriv sam​

Izvor: N1 Beograd
Dva i po meseca prošla su od tragedije u Novom Sadu, a majka 27-godišnjeg Stefana Hrke, stradalog u padu nadstrešnice, ponavlja isto pitanje - ko je odgovoran? Dijana Hrka u intervjuu za N1 kaže da joj i posle podizanja optužnice deluje kao da se neko štiti. Govorila je i o studentskim protestima i 1. novembru.

Vest o padu nadstrešnice na Železničkoj staniciu Novom Sadu zatekla ju je kod kuće, a kako kaže, prvobitno je pomislila da nije ništa previše opasno i da je reč o običnoj nadstrešnici na stajalištu.
„Došli smo tamo. Ja sam rekla inspektoru da želim da ga vidim. Otišla sam gore, on me je pitao ‘jesi li spremna’, ja sam rekla – da. To je bilo strašno, videti svoje dete tako, ali da ga nisam videla ne bih mogla podneti“, kaže Dijana.
Komentarišući to što su državni zvaničnici prvobitno izjavljivali da nadstrešnica nije rekonstruisana, a nakon toga se saznalo da ipak jeste, ona kaže da su za nju svi krivi.

„Zašto ne rade svi odgovorno svoj posao? Zašto uvek mora nečija strina, baba, tetka, ujak, nebitno rodbinske linije da se vuku? Zašto se takvi ljudi nalaze na pozicijama? Zašto se neko štiti? Nije jasno jedni se štite, jedni se optužuju. Svi su krivi. Za mene su svi krivi. Svi su potpise stavili. Ako ti nećeš da radiš, to je posao. Ako vidiš da je nepravilnost, daj ostavku, daj otkaz. Postoji rešenje za to. Nas država ubija, naš sistem nas ubija. Neka jednom neko kaže ‘kriv sam’. Svi večno nisu krivi, pa nije se ta nadstrešnica radila sama“, kaže Dijana Hrka.

Ono što je pokreće da ipak nastavi dalje je, kako kaže, da sazna ko joj je ubio dete.

„Neću nikad biti mirna. Ja nikad neću imati taj mir u srcu, pola srca već nemam. Ne živim da živim, nego živim da preživim. Imam to drugo dete na koje moram da mislim, ali bih na neki način, da kažem, bila mirnija kad bi znala. Ko ubija našu decu? Ko stoji iza svega toga? Zašto se ne stane jednom na put tom kriminalu? To je kriminal, to je vrsta kriminala. Korupcija i kriminal, to je jedno te isto za mene, jedno bez drugog ne može“, kaže majka Stefana Hrke.

Pita i zašto niko nije reagovao na upozorenja.

„Zašto prave mostove, prave puteve, prave sve… Jel mi sad sutra treba da izađemo i bilo gde, da stanemo i da razmišljamo da li će nešto da nam se sruši ispod nogu, da potonemo, ili će nešto na glavu da nam padne. Ne znam. Strašno. Ne znam šta bih rekla na to“, kaže ona.

Kada je u pitanju protest na Slaviji na kojem je više od 100.000 ljudi 15 minuta ćutalo za poginule u padu nadstrešnice, da joj je sa jedne strane to bilo tužnom, a sa druge lepo.

„Razumećete šta hoću da kažem. Ali kad vi vidite da se ujedini toliko ljudi, ne možete ostati ravnodušni i ne možete da kažete da oni svi žele zlo. Ne žele oni zlo. Niko nije izašao tamo, nije se potukao, nije pravio vandalizam, ništa uradio. Ljudi su izašli, svi su stajali mirno. Zamislite kako je nama bilo kad smo pogledali sve te ljude“, navela je.

Govoreći još o protestima, kaže da i treba da se odvoje studenti od opozicije. „Studenti traže pravdu za žrtve, ali i pravdu za sebe“, navodi, dodajući da su tu i deca sa građevinskog i drugih fakulteta koji znaju šta treba da postoji od dokumentacije.

Kako kaže, milion puta postavlja pitanje – zašto?

„Gde je neko da nam se obrati, da kaže, nego svaki dan manipulacije, svaki dan nešto izmisle, dodaju, oduzmu“, kaže Dijana Hrka, majka dvadesetsedmogodišnjeg Stefana koji je poginuo zajedno sa još 14 ljudi kada se njih obrušila nadstrešnica na Železničkoj stanici u Novom Sadu.

Postavlja i pitanje zašto sva imena nisu na optužnici, zašto se ne kaže ko je radio od firmi iz Srbije i Crne Gore, ko se štiti… „Oni nama decu ne mogu vratiti, ali ja želim da ni jedna majka ovo ne doživi i ne sahrani dete… Ovde je direktno država umešana, ovo nije saobraćajna nesreća“, naglašava.
@Casual Observer

Je li to pijan komentarises ili samo nisi normalan kad se kezečiš na tekst majke koja je izgubila sina u nesreci.

👎🏼

Šta se to tada desilo s Reganom? Jel smenjen? A i on je bio veoma nepopularan kod dela ljudi.,
ti se mnogo pravis glup
jel regan otvarao taj hotel, jel pricao nije ni renoviran itd? znaci vucic se sam upleo od tvrdnje da nije ni radjena nadstresnica, pa imamo svedocenje robijasice da je bio sastanak i da se vesic dogovorio sa vucicem da on sve vodi

jel ima negde da je regan vodio gradnju, renoviranje tog hotela,tj, da je zaduzio svog coveka kao av vesica?

Back