M
M.I.R.J.A.N.A.
Gost
STA MISLITE O TRAGICNOM NESTANKU MAJA I INKA?
AKO ZNATE O TOME PISITE...
Donji video pokazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
M.I.R.J.A.N.A.:STA MISLITE O TRAGICNOM NESTANKU MAJA I INKA?
Maje su unistili Tolteci, a Inke španski konkvistadori... Vise o tome u zanimljivim tekstovima na ovom linku http://www.bosnic.com/home.asp?Rubrika=Mistery&Tema=Homei&Podtema=...&Url_kljuc=3654987454M.I.R.J.A.N.A.:STA MISLITE O TRAGICNOM NESTANKU MAJA I INKA?
ma nema tu mnogo da se mudruje. unistili su ih pohlepni spanci. ali nisi ni indijanci bili naivni. pa oni da su doplovili do evrope napravili bi one njihove piramide na svakom koraku i onda bi nam svima pocupali srca, kao sto su radili sa svima ko im nije bio gotivan.
a inace inke su bili carevi, i na neki nacin im zavidim im sto su na svakom koraku imali koku da zvacu. sta mislite kako bi podigli grad sav od kamenja od po par tona na tolikoj visini.
Meni su najfascinantnije Maje, oko 700. godine nove ere, imali su najveću moć, pomno su posmatrali Veneru, i samo kada je Venera bila u određenom položaju tada su kretali u rat, za vreme najveće moći, zauzimali su Jukatan, Gvatemalu, Belize, zatim Honduras i još jedan deo Meksika. Takođe Maje su imale dosta razvijeno pismo, dok u Evropi je još uvek vladao Srednji vek, takođe imale su razvijen kalendar, zanimljivo je da je skoro svaka njihova piramida imala 365. stepenika, što potvrđuje njihovo poznavanje kalendara. Za vreme njihove najveće moći Majama je vladala kraljica šest neba, istoričari na neki način nju i najviše krive za propast Majanske civilizacije, ona je bila prvi vladar koji je prekršio neke običaje i tradiciju. Na kraju Maje su imale svoju sigurnu vlast nad Tikalom, koji kasnije u XVI veku zauzimaju Španci, ali Maja i dan danas ima u Gvatemali i Belizeu. Ispravite me u nečem ako grešim.
Да ли ово значи у Бразилу? Они нису нестали него су се расули по свету као Јевреји. Колонисти су уништили верске објекте, осим оних историјски вреднијих. Тако су нестале и друге царевине и државе; Илири, Келти, Фенићани, Картагинци и многи други. Маје су имале развијено друштво у изолованом поднебљу, и то нас наводи на погрешне замисли да су нестали, из непознатих разлога.
Meni su najfascinantnije Maje, oko 700. godine nove ere, imali su najveću moć, pomno su posmatrali Veneru, i samo kada je Venera bila u određenom položaju tada su kretali u rat, za vreme najveće moći, zauzimali su Jukatan, Gvatemalu, Belize, zatim Honduras i još jedan deo Meksika. Takođe Maje su imale dosta razvijeno pismo, dok u Evropi je još uvek vladao Srednji vek, takođe imale su razvijen kalendar, zanimljivo je da je skoro svaka njihova piramida imala 365. stepenika, što potvrđuje njihovo poznavanje kalendara. Za vreme njihove najveće moći Majama je vladala kraljica šest neba, istoričari na neki način nju i najviše krive za propast Majanske civilizacije, ona je bila prvi vladar koji je prekršio neke običaje i tradiciju. Na kraju Maje su imale svoju sigurnu vlast nad Tikalom, koji kasnije u XVI veku zauzimaju Španci, ali Maja i dan danas ima u Gvatemali i Belizeu. Ispravite me u nečem ako grešim.
kakvo bre razvijeno pismo?
koliko sam JA upoznat , imali su samo neke piktograme!?
moze neka izformacija o tome?
pozz
@Jelenko, nema potrebe za takvim nastupom i rijecnikom...
S vise respekta se obracaj svojim sagovornicima!
I to je neki oblik pisma, isto kao i Egipćani pre 2500. godina p.n.e. ali i pored toga što su bili izolovani od Staroga sveta, oni su bili uspešni astronomi i matematičari... čitaj moj prvi post na ovoj temi i shavtićeš