Majčica Rusija

oni koji su svesni kojoj grupi naroda pripadaju i koji su svesni ko im je visevekovni neprijatelj tj germani

A jeli zemljak ,a sto ce onda preko 500 000 hiljada Srba u Nemackoj, po tebi oni treba odmah da spakuju kofere i da se vrate, jer su nam "germani visvekovni neprijatelji"..to vazi i za ostale zemlje zapadnog sveta,a po nekim racunicama u tom svetu zivi oko 4 miliona Srba,rasutih od EU,do Amerike,Australije..itd..maltene isto zivi Srba u zemljama koje su nam ,po tvome, "visevekovni neprijatelji" kao i u Srbiji...:dash:

Sva sreca,medjunarodni odnosi i odnosi medju drzavama se baziraju na nekim drugim osnovama,a ne na dogadjanjima iz bliske ili daljne proslosti.:super:

Odlican tekst...:klap::klap:

A jeli zemljak ,a sto ce onda preko 500 000 hiljada Srba u Nemackoj, po tebi oni treba odmah da spakuju kofere i da se vrate, jer su nam "germani visvekovni neprijatelji"..to vazi i za ostale zemlje zapadnog sveta,a po nekim racunicama u tom svetu zivi oko 4 miliona Srba,rasutih od EU,do Amerike,Australije..itd..maltene isto zivi Srba u zemljama koje su nam ,po tvome, "visevekovni neprijatelji" kao i u Srbiji...:dash:

Sva sreca,medjunarodni odnosi i odnosi medju drzavama se baziraju na nekim drugim osnovama,a ne na dogadjanjima iz bliske ili daljne proslosti.:super:

baziraju se na interesu. interes nemacke je da mi ne postojimo,i to sprovode u delo zadnjih 100godina,kada god mogu,i po pitanju bosne,hrvatske,crne gore,makedonije,kosova,a sada i vojvodine i raske i bujanovca.

neki cobani ,budale ,ali ima i za njih leka , produzeni godisnji na kamenitom jadranskom ostrvu :D trebalo bi nase vlasti da se dogovore sa Rvatima da nam iznajme jedno posto se ponovo nakupilo bande ko da je 48 . :think: a treba pomoci tolikim pacijentima ,mislim nisu oni krivi jadni

Cudno, ja ISTO misljenje imam o europejcima koji su ocigledniji debili od Rusofila jer kad te neko bije, ubija, rastura zemlju, podjebava sa Interpolom, ubija ti privredu, ucenjuje te necim sto nije u tvojoj moci da uradis, pravi te pred celim svetom na GENOCIDNU NACIJU i ti si i dalje u stanju zaslepljenosti tim istim karikaturama i jedva cekas da im potrcis u zagrljaj, to moze samo umno poremecen!!
Nit sam neki Rusofil mada volim Ruse a posebno Ruskinje :per: ali oni nas brate bar NISU ubijali, bombardovali, ucenjivali nekakvim zlocincima koje"krijemo" i ne pise knjige za svoje SKOLE u kojima se izjednacavamo sa nacistima i fasistima a u globalu smo genocidna nacija i na tome im HVALA!!
Pozdrav :cool:

Kod nas su rusofili srbi,dakle preko 80% stanovnistva,ostali seoba............

neki cobani ,budale ,ali ima i za njih leka , produzeni godisnji na kamenitom jadranskom ostrvu :D trebalo bi nase vlasti da se dogovore sa Rvatima da nam iznajme jedno posto se ponovo nakupilo bande ko da je 48 . :think: a treba pomoci tolikim pacijentima ,mislim nisu oni krivi jadni

I posle ce tvoji unuci da kukaju kako su mu neki zli komunisti,patriote itd streljali "neduznog" dedu........:thumbdown:

Za vas simpatizere amerike je goli otok taman.............a jos vam neko dopusta da se setkate po gradu i pisukate po netu:dash:

E ***** ti drzavu......:roll:

Poslednja izmena:

a koja su to kola bolja od moskvica ?:evil::evil:

Hahahahaha

A vidite samo na ovom primeru pravi i jedini srpski problem........sipatizeri zapada tj. dokazani olosh,takav olosh kakav nisu ni bili saradnici okupatora u 2 svetskom su u ovoj drzavi sasvim slobodni,dozvoljava im se da iskazuju "misljenje",cak i dopustaju sebi da pljuju po nekom......

Obicno stoka koja je za vreme bombardovanja blejala po Australiji,Nemackoj,Austriji itd obicno slavi one koji su as ubijali.........za njih uvek i jedino-akt veleizdaje i streljanje pred narodom.

Jedino tu nema nikakvog nacionalnog pomiranje i slicnih stvari,resicemo se njih u to budite sigurni :ok:

U odnosu na njih shiptari su nam vekovni prijatelji :ok:

Cudno, ja ISTO misljenje imam o europejcima koji su ocigledniji debili od Rusofila jer kad te neko bije, ubija, rastura zemlju, podjebava sa Interpolom, ubija ti privredu, ucenjuje te necim sto nije u tvojoj moci da uradis, pravi te pred celim svetom na GENOCIDNU NACIJU i ti si i dalje u stanju zaslepljenosti tim istim karikaturama i jedva cekas da im potrcis u zagrljaj, to moze samo umno poremecen!!
Nit sam neki Rusofil mada volim Ruse a posebno Ruskinje :per: ali oni nas brate bar NISU ubijali, bombardovali, ucenjivali nekakvim zlocincima koje"krijemo" i ne pise knjige za svoje SKOLE u kojima se izjednacavamo sa nacistima i fasistima a u globalu smo genocidna nacija i na tome im HVALA!!
Pozdrav :cool:

Ne daj da te debili prave budalom ;)

Rusofili kod srba ne postoje ;)

Simpatizer Rusije u Nemackoj je rusofil,dok je to u Srbiji prirodno stanje stvari.

I europejci se malo razliku od pro amerikanaca,ipak se mora napraviti razlika.

Poslednja izmena:
Kod nas su rusofili srbi,dakle preko 80% stanovnistva,ostali seoba............

I posle ce tvoji unuci da kukaju kako su mu neki zli komunisti,patriote itd streljali "neduznog" dedu........:thumbdown:

Za vas simpatizere amerike je goli otok taman.............a jos vam neko dopusta da se setkate po gradu i pisukate po netu:dash:

E ***** ti drzavu......:roll:

gluposti , to sto se neko ne lozi na Rusiju do imbecilnosti i sto ne izdrksava na bivse KGB agente , ne mora da znaci da mu je USA simpaticna , ko da mora uopste da se lozi na neku stranu zemlju ,bilo koju .

gluposti , to sto se neko ne lozi na Rusiju do imbecilnosti i sto ne izdrksava na bivse KGB agente , ne mora da znaci da mu je USA simpaticna , ko da mora uopste da se lozi na neku stranu zemlju ,bilo koju .

:roll:
Kakva zamena teza. Pa on nije ni govorio o onima koji se jednostavno "ne loze na Rusiju" vec upravo o eksplicitnim anglo i eurofilima - a takvih je u Srbiji prilicno - izmedju ostalih to si i ti.

Ne mora da znaci,ali jeste u vecini slucajeva.......po defaultu.

Ondak i nije neki prestup :mrgreen:

Kao sto znaci da ako neko gotivi Rusiju ne znaci da se idrkava do imbecilnosti itditd,nemoj da se pravis blesav :evil:

Ipak je jedno ne voleti prijatelja,a mnogo gore voleti dushmanina.

Srbija je najvece uspehe u istoriji postigla kad se nije bezrezervno oslanjala na neku od sila, vec koristila njihove interese za ostvarivanje svojih. Kad god su nasi lideri, vodjeni nekakvim glupavim osecanjima, ostavljali drugima da donose odluke u nase ime, mi smo bili na gubitku. Kad se Srbi budu ostavili ljubavi prema Rusiji, SAD, EU i kad stave na papir, podvuku crtu kako izvuci najvecu korist za Srbiju u datim spoljnopolitickim okolnostima, krenuce nam nabolje. Nista nismo naucili od Milosa Obrenovica i Jovana Ristica, a proslo je 150 godina

Ja preporucujem da svi budu svesni kom narudu pripadaju.ko sto je reko onaj......***,kako li se zove........Normalno bi bilo da postoji jedna drzava sa ljudima koji su jedan narod(sto ne znaci da moraju da budu npr samo sloveni u jednoj drzavi,ali vecina).ja sam za ujedijenje istoka u veliku slovensku drzavu,kao sto su na zapadu stvorili EU(to dodje kao drzava,zar ne,ista valuta,zajednica resenja za zajednicke probleme.................).Ipak,u EU ulaze svi narodi,sto njima odgovara,a steti istoku.Poricite do juce,ali svi,od nemacke na zapadu do s .koreje na istoku treba da se stvori slovenska drzava,to nalaze zdrav i normalan razum.

Srbija je najvece uspehe u istoriji postigla kad se nije bezrezervno oslanjala na neku od sila, vec koristila njihove interese za ostvarivanje svojih. Kad god su nasi lideri, vodjeni nekakvim glupavim osecanjima, ostavljali drugima da donose odluke u nase ime, mi smo bili na gubitku. Kad se Srbi budu ostavili ljubavi prema Rusiji, SAD, EU i kad stave na papir, podvuku crtu kako izvuci najvecu korist za Srbiju u datim spoljnopolitickim okolnostima, krenuce nam nabolje. Nista nismo naucili od Milosa Obrenovica i Jovana Ristica, a proslo je 150 godina

Jao sto si ti pametan. Ovoga se niko nije setio.

Jeste to je normalno,ali koliko vidim vecina vas se pravi blesava :dontunderstand:

Koja Srbija :dontunderstand:

Ajde da pricamo o trenutnom stanju pustite te nepostojece drzave iz proslosti tipa kraljevina Jugoslavija,SFRJ,SRJ,SCG I Srbija.......:rtfm:

Kada opet budemo bili Srbija,normalno je da se drizmo sebe,sada to nismo u mogucnosti i svako pametovanje tipa-mozemo sami je smrtna presuda svom narodu........isto kao da smo u 2 svetskom rekli crvenoj armiji-ma neka ne dolazite,mozemo mi sami sjebati nemce :hahaha:

a koja su to kola bolja od moskvica ?:evil::evil:

Bolja su ona,odnosno to je kamion,koju su vozili iz beogradskog konc logora 42,sa zatvorenicima,srbima,jevrejima,a onda stanu na pola puta,nameste cev iz auspuha u unutrasnjost kamiona koji je prepravljen i hermeticki zatvoren,posebnim sistemom,i dok stignu ostane samo da isprazne tela. ti bi vise voleo jednim takvim automobilom,cudom tehnike da se vozis ?

Srbija je centar sveta

Aleksandar DUGIN o Srbima, geopolitici, Balkanu a po najviše o ljubavi razbarušenoj obuzetosti i uzvišenim stamenim kretanjem u čudesno nacionalno i neodređeno.

Ja jako volim Srbiju. To priznanje nije puka formalnost, to je unutrašnja duboko iskrena radost pomešana sa bolom i suzama; tako se voli samo ono što se istinski voli. Ne mogu da staloženo i bez suza pišem ili govorim o srpskoj državi i srpskom narodu, o srpskoj zemlji i srpskoj geopolitici. Skoro o svemu mogu da govorim staloženo i bez suza, samo o tome ne. Vaš pesnik je pisao: “Ja ću dati život, Otadžbino moja, znajući šta dajem i zašto ga dajem…” I ja to znam, prodorno, suvo kao lica srpskih seljaka, ljuto kao ukus šljivovice, vatreno kao pogled srpske njive…

Smatram da je središte sveta u Srbiji. Tajno srce planete je negde kod vas; vi ga čuvate, shvatate koliko bi koštalo da ga izgubite, krvarite, gledate u prazno, trljate zapešća i čuvate…

Geopolitika je suvoparna nauka, operiše s realnostima lišenim poezije. Ali i s te strateške tačke gledišta stožernost Srbije, njena središnjost, njena jedinstvenost među narodima Balkana izbija sa svom očiglednošću. Ko kontroliše Srbiju, kontroliše Balkan; ko kontroliše Balkan, kontroliše ogroman mediteranski strateški region. To je geopolitički aksiom za koji Srbi tako skupo plaćaju u svojoj istoriji.

Rusija je očarana Srbijom. U nečemu smo zadivljujuće slični, podjednako beskrajni, razbarušeni, obuzeti uzvišenim stamenim kretanjem u začuđeno nacionalno neodređeno nešto… Srbi kao i Rusi pate od mističnog rodoljublja: vrednost svoje zemlje doživljavamo kao dragocenu ikonu - ne daj Bože da se delić odlomi, kako bi se samo žalosno unakazio nebeski lik. Naša zemlja je neprikosnovena, sveta. I laćamo se čvrstih slovenskih vena da bismo je, otvorenu, nezaštićenu, pokrivenu maglovitom koprenom raja, zalili našom vrelom supstancom bitka.

Sloveni… Neprecizan pojam. Rusi i Srbi nisu prosto Sloveni; oni su nešto više, mnogo, mnogo više… Poverena nam je tako velika istina, koja još nije izašla na videlo, još se nije oglasila, ali nas iznutra muči i prlji žarkim, vatrenim, krvavim ognjem…

Nikada i nigde nisam video zemlju lepšu od Svete Srbije, nisam video lepše stasite gorde ljude.

Najdublje prožima osećanje svog a drugačijeg, bliskog do bola, i samog po sebi apsolutno dragocenog i vrednog…

Čak i kad bi se to kosilo s geopolitičkim interesima Rusije, morali bismo po sasvim drugačijoj, transcedentnoj logici podržavati Srbe pod bilo kojim okolnostima. Političari dolaze i odlaze, ali one spone kojima su Rusi i Srbi povezani načinjene su nadljudskom, nezemaljskom rukom.

Geopolitika, suvoparna nauka, ne naročito slovenska, potrebna nam je da bismo imali pouzdan objektivan alat, da bismo bolje shvatali toliko nam stranu logiku atlantizma, da bismo jasnije uvideli šta je to Evroazija, naša zajednička civilizacijska matrica.

Vi ste se s atlantizmom suočili kroz natovske bombe. Odoleli ste, niste se predali. To je bila surova lekcija iz geopolitike - razoreni gradovi, unakažena polja, nastradali nedužni ljudi - deca, devojke, starci… A vi ste - Gospode Bože, već po ko zna koji put - sačuvali čast, našu zajedničku evroazijsku čast.

To nije bila zabluda, nisu bile greške vašeg rukovodstva, nije bila istorijska slučajnost. “Novi svetski poredak” je Srbiju, kao i Rusiju, otpisao. Za nas nema mesta u amerikocentričnom svetu, u planovima jednopolarnog globalizma. Jasna i nemilosrdna dijagnoza, nema šta - osuđeni smo na propast. Vi ste već slušali sirene, sledeći smo mi. I niko u Rusiji nije u zabludi u vezi toga. Uništavajući vas, upozoravali su nas, i šire - sve narode na Zemlji koji imaju drskosti da idu svojim sopstvenim istorijskim putem.

Mi ćemo uvek biti sa vama, a vi sa nama. Može se roptati na vlast u Rusiji zbog njene nemoći i bezvoljnosti. Ali, pogledajte: ruski narod ne može da se zauzme ni za sebe samog. Nije on kriv. Mi smo kontuzovani, ali se budimo. I probudićemo se. Vi ste, Srbi, naši živci, i neizdrživo nas boli to što boli vas. Organizam je jedna celina. Čini mi se da je geopolitička jasnost potrebnija Rusima nego Srbima, vi je ionako imate.

Naša budućnost je dovedena u pitanje zlom voljom atlantističkog pola. Preostaju nam otpor, odvažnost, junaštvo. Geopolitička revolucija. Moramo brižljivo tražiti saveznike, promišljati avangardne geopolitičke varijante i scenarije. U složenim smo uslovima, i da bismo pobedili potrebno je da upnemo svu snagu, svu našu pamet, svu našu volju.

Nadam se da će ovi napori doprineti našem zajedničkom preporodu, našem geopolitičkom Vaskrsnuću.

Klanjam se velikom srpskom narodu.

Predgovor za srpsko izdanje knjige "Osnovi geopolitike"

Jeste to je normalno,ali koliko vidim vecina vas se pravi blesava :dontunderstand:

Koja Srbija :dontunderstand:

Ajde da pricamo o trenutnom stanju pustite te nepostojece drzave iz proslosti tipa kraljevina Jugoslavija,SFRJ,SRJ,SCG I Srbija.......:rtfm:

Kada opet budemo bili Srbija,normalno je da se drizmo sebe,sada to nismo u mogucnosti i svako pametovanje tipa-mozemo sami je smrtna presuda svom narodu........isto kao da smo u 2 svetskom rekli crvenoj armiji-ma neka ne dolazite,mozemo mi sami sjebati nemce :hahaha:

Pa o postojecoj drzavi i pricamo. Sta smo sada ako nismo Srbija? Ko kaze da mi mozemo sami - procitaj bolje sta sam pisao. Treba da koristimo interese drugih zarad svojih interesa. Ali prvo treba neki nas `inteligentni` polticar da proceni sta su interesi drugih. Sve sto sam do sada video ovde je da svi zasnivaju svoje razmisljanje na mrznji sveta prema Srbiji, bespogovorne ljubavi prema Rusiji iz nekih sentimentalnih razloga, a o interesima koji se podudaraju ili razmimoilaze niko ne diskutuje niti ima neku ideju. Najlakse je reci samo `volim` ili `mrzim`.

Back