Quantcast

Maja i Meda

K aja

Ističe se
Poruka
2.828
Negde s proleća 2006. ostali smo bez ijedne mačke, a pošto kuća bez dlaka i nije kuća - raspisan je konkurs za 2 mačeta. Zove me kuma i pita da li hoću jednog dugodlakog mačorčića? Ja, naravno, hoću i uskoro stiže prinova, ali nije ni dugodlako ni muško.
Stigla je Njeno Veličanstvo MAJA.Imala je tako simpatičnu facu, a krzno vrlo gusto i mekano kao svila. Morala je sve da vidi i zna, svugde je stizala, sa svime se igrala, penjala se uz dugačke zavese, jurila loptice... sve je radila, ali joj je i dalje bilo dosadno.Posle dva dana stigla je i mala siva sestrica. Bila je vrlo prijateljski raspoložena, ali je Maja već prisvojila celu kuću i posesivno joj otimala igračke (kao da je već godinama ovde, a ne dva dana!). Ipak, želja za društvom je nadvladala i njih dve su postale prave sestre. Na žalost, malu macu su posle mesec dana ubila kola.
Onda smo navatali neku mačkicu iz kontejnera, pa je i nju je nekako prihvatilaNa žalost, i ova je stradala, a mi više nismo imali snage da pokušavamo. Maja je ostala sama.Postala je prava kućna maza. Spavala je sa nama, gledala TV (i malo lovila divlje zveri...).A onda je počeo opstruktivni brinhitis; sita se naprimala boca, veterinar je stalno dolazio, 4 dana sam joj špricom davala vodu i mleko da ne umre - ali se izvukla.
Tako je prošlo njeno detinjstvo - bez mačijeg društva za igranje i uz mnogo tuge.
 

K aja

Ističe se
Poruka
2.828
Prošla je i Nova godina, moja cica je i dalje bila glavna carica u kući. Nakako u isto vreme kad i Maja, u kuću se doselila i moja bolesna mama. Njih dve su se ubrzo slizale "ko dve mačke", pa je baba plakala kad je maca bila bolesna, a ova je opet stalno sedela pored babe i čekala da je ova hrani iz ruke. Uglavnom, mačkica se lepo ugojila.Posle je došao i prošao februar, a mi smo primetili da mladoj dami raste stomak!11. aprila rodili su se MEDA i SIVKO. Bili su vrlo lepi i krupni, ali novopečena mama potpuno zbenavljena. Srećom, ja sam iskusna mačija mama pa je sve prošlo kao po loju.
Evo bebica, tamniji je Medo (ima neku široku glavu i male, primaknute oči pa liči na medvedića) a svetliji Sivko.

 

K aja

Ističe se
Poruka
2.828
Bebice su rasle, a mama Maja presrećna. Ponovo je podetinjila jer je imala s kim da se igra. Uostalom, i ona je imala tek jednu godinu! Evo gospođice na vrh kuhinje i baš neće da siđe!Uskoro su i klinci počeli da se zanimaju za svet oko sebe. U životu se nisam toliko smejala kao kad sam slikala ovu slikicu. Meda je oduvek bio pravi maneken, a ovaj put je hteo dobro da osmotri i mene i aparat, čak se i odupro šapicom o policu, samo što je sve bilo jaaaaaako visoko za njega, a on se toliko istezao da se prevrnuo na leđa!Evo njih dvojice kako hoće da budu fini, uprepodobili se i sede kao anđeli nebeski (jedno 10 sekundi....).Sivka je teško slikati, on nema vremena da sedi mirno kad umesto toga može da se juri.Zato sa Medom nema frke - on će da sedi i pozira kao Badelov maneken!


Uskoro su dorasli dovoljno zadave čak i jednu strašnu zver: gazdinu papuču.
A posle uspešnog lova, veliki lovci moraju i da dremnu.
 

K aja

Ističe se
Poruka
2.828
Klinci su bili veseli i lepi. Maja se stalno igrala sa njima, donosila u kuću žive miševe i vrapce, vodila ih po dvorištu, bašti ali i na ulicu, učila ih kako se penje po drveću i sakriva u travi... Bila je prava posvećena mama, srećna kao nikad pre.Na žalost, ovo je poslednja slika sa Sivkom. Negde polovinom avgusta ubila su ga kola.


Maja je opet krenula u duge šetnje po komšiluku i obilazak svoje teritorije.
Meda je ostajao sam pa se uglavnom družio sa nama.Septembar i oktobar smo nas dvoje uglavnom preležali. Ja sam se oporavljala od teške operacije, a on mi je od sveg srca pomagao. Postao je neverovatna maza. Mislim da je negde u to vreme naučio i da "govori". Nas dvoje se i dan-danas siti "izmjaučemo" a ovi moji crkavaju od smeha. Ako on spava a neko samo prođe pored njega, Meda mjaukne da ga pozdravi. Ako taj ne reaguje, Meda ponavlja sve dok se ovaj ne upristoji i lepo mu odgovori na pozdrav (maženjem i pričanjem). Sve po bontonu!
 

K aja

Ističe se
Poruka
2.828
Evo nas u novembru, Meda ima oko 7 meseci. Veoma je veliki, repina ogromna, bogami ni glava ne zaostaje. Sad ga zovemo Mazuljko i Kezuljko (zbog pričanja). Ulizica je, kao i uvek.


Pošto je stalno visio sa mnom, počela je da ga fascinira tekuća voda. Nije bilo šanse da perem sudove bez njega, on je sedeo na sudoperi i pomagao. Posle je prešao u kupatilo pa i tamo dobro prostudirao vodovodni sistem. Ponekad je spavao u bideu, sve u nadi da će voda samo da poteče...


Maja ga je prilično izbegavala, pošto je i dalje sisao a bio je skoro veći od nje. Ali, majka kao majka, često je i popustila, lizala ga je, igrala se s njim, a kad je bila kod kuće zajedno su spavali.U punom zdravlju i veselju opet smo čekali Novu Godinu, pa je komisija pažljivo ispitala prase:

 

LJILJA MMM

Zaslužan član
Poruka
104.554
Bože, kako su lepi............i slatki......i medeni.......i divni........i veseli......oduševljena sam. Način na koji govoriš o macama je...........kao moj kad govorim o psima......zato te razumem.......čekamo nastavak :heart:
 

donamileva

Buduća legenda
Poruka
30.644
e pa stvar je očigledno u tom zanju dorade
ja takođe koristim (koristila sam pošto je pre par dana crko, by the way isplate li se uopšte popravke aparata) canon
nijedan aparat nema takve boje....
 

K aja

Ističe se
Poruka
2.828
U januaru 2008. smo uživali i pomalo učili kuvanje...


U februaru je bio, pa februar (mačiji mesec), Maja je tražila momke a Meda je išao sa njom da gleda, uči i smeta mami...
Posle je mama bila trudna i nervozna pa se Medonja zabavljao sam.
A onda je došao april i ponovo bebice!
Da ih predstavim:
ovo je lepotica Macana


Sivko, uvek fin, čist i dostojanstven


I glavna faca Gagi, frajer kakav se retko rađa...
 

*~Anti~*

Poznat
Poruka
7.272
Što su lepe šare ovih mačića... ja sam mislio da će naši biti bar malo šareni, crno-beli naravno....

Čekam nastavak, i priče i lepe fotografije, ali ovo do sada prikazano je fantastično. :D
 

K aja

Ističe se
Poruka
2.828
Ovde su slikani u kupatilu, gde ih je mama preselila, pa sam morala pod hitno da im sagradim novi kamp.Ali čim su lepo prohodali, sami su se vratili u dnevnu sobu, pa su dobili i svoj mali mačiji tepih.A ovo je kolektivno pijenje mleka: SVI su morali da piju istovremeno, i to iz istog tanjira!Nekako su se najlepše slagali Gagi i Macana.


 

K aja

Ističe se
Poruka
2.828
Pošto je Gagi bio najzanimljiviji, njegovih slika ima ubedljivo najviše.


Evo ovde kako pokušava da se uvali Medi.


Kad niko drugi nije hteo - on se igrao sam.
Pa malo i sa nama


Često je i pomagao:
"Gle kako je neko ostavio - sad ću ja to da pospremim!"Posle toga treba i lično doterivanje, počevši od musave gazdarice


A onda i sebe


Ako i nije savršeno, nema veze, mama će da udari završni sjaj


I posle ovolikog napora - šta bi drugo sledilo nego dremka!
 

K aja

Ističe se
Poruka
2.828
Macana je bila i vesela i umiljata, pa se sa svima lepo slagala.


Evo je sa mamom


Sa Gagijem pod omiljenom stolicom


A Meda ju je prosto obožavao. Nije umeo da se igra sa klincima, ali nije skidao pogled sa Macane, a kad bi ona došla da legne pored njega - sav bi se raspilavio od miline!


 

K aja

Ističe se
Poruka
2.828
I Sivko je bio veseljak, ali je voleo i da se sam poigra.

Voleo je loptice


I da se pomaziAli njegov vlastiti izum je bio mačiji skejt.
Prvo je probao ovako, ali je bilo jako nezgodno voziti na slepo


Onda je usavršio patent pa je vožnja bila supeeeeer! Prednjim šapicama se upravlja a zadnjima juri punom paromI na kraju uvek ono standardno "Hoću malo kod tebe"
 

K aja

Ističe se
Poruka
2.828
I Meda je pokušavao da se igra sa klincima, ali je bio malo preveliki za njihov "dvorac", tj. posle se jedva izvukao... A oni su bili više šokirani nego oduševljeni. 

K aja

Ističe se
Poruka
2.828
Pošto su klinci napunili 10 nedelja, otišli su u nove porodice.
Maja i Meda su opet ostali sami. Bilo im je vrlo neobično, a bogami i nama. Kuća tiha, pusta, ovo dvoje su se uglavnom igrali napolju...Sve dok nije zahladnelo, pa je postalo lepše na krevetu.


 

Top
  Blokirali ste reklame
Dragi prijatelju, nemojte da blokirate reklame - isključite Ad Blocker na Forumu, jer će tako mesto vaših susreta na Krstarici ostati besplatno za korišćenje.