MAGNUS CRIMEN ; KNJIGA O USTASKIM ZLOCINIMA.

kajzersoza

Iskusan
Banovan
Poruka
6.833
knjigu je napisao rvatski rimo-katolicki svestenik viktor novak, koji je opisao KLERIKALIZAM u rvatskoj od kraja 19 veka ,do kraja WW2 .
zbog kolicine dokumenata ,kojoj su izvore dali i pripadnici CIA-e poput william-a bundy-a , richard-a henckok-a i sl...knjiga je dospela u zizu javnosti i zbog toga je vatikan odlucio da knjigu ukloni.
knjiga govori o ustaskim zlocinima, ndh, prekrstavanju ,proterivanju civilnog stanovnistva.

rvatski lobisti u SAD i EVROPI pokusavaju knjigu prikazati propagandom ,te zastitu nalaze u VATIKANU ,koji knjigu svrstava u red'' NEPOZELJNIH KNJIGA ''

magnus crimen u prevodu znaci VELIKA OPTUZBA

e, rvati,rvati...:kafa:

Imam knjigu i odlicna je . Tacna , ogromna i mislim da svaki Srbin treba da je dobro prouci .
Viktor Novak je jedan od onih retkih , zbog koga se ipak strecnem kad kazem da su svi hrvati , pre svega hrvati , sto znaci zlikovic i decoubice .

Pročitao sam je nekad davno ali je nemam...ali imam ''priloge za magnum krimen'' ,knjigu Varvarstvo u ime Hristovo autora Dragoljuba Živojinovića i Dejana Lučića...i ona obiluje istorijskim dokumentima....

Knjiga o ustaskim zlocinima??? JEDNA knjiga??? Pa tu nije dovoljna ni cela biblioteka ....

cak i da postoji biblioteka ,rvati bi to digli u vazduh ili bi urlali na sva usta o ugrozenosti njihovih prava, tako bi CNN reagovao ,a potom i NATO ....da bi se i nemacka pridruzila rvati bi morali opet otpevati DANKE DOJCLAND ,a posle da ga prime u zdrelo

cak i da postoji biblioteka ,rvati bi to digli u vazduh ili bi urlali na sva usta o ugrozenosti njihovih prava, tako bi CNN reagovao ,a potom i NATO ....da bi se i nemacka pridruzila rvati bi morali opet otpevati DANKE DOJCLAND ,a posle da ga prime u zdrelo

Zato su Srbi na podrucju Krajine imali i cuvali knjige koje su u vreme Tita bile zabranjene, originali pisani o ustaskim planovima i zlocinima,i to u detalje! Krajem 1960tih,kada sam bio kod dede na Kordunu,citao sam neke,ali kao dete tada, nisam smeo da ih nigde nosim iz kuce,niti da kome pricam o tome.To je bila tajna koju su vecina Srba cuvali,originalni dokumeti o ustaskim zlocinima u II svetskom ratu. Neznam da li je ko dosao do takvih knjiga,ali mozete pitati starije Krajisnike,da li je ko sacuvao sta od tog,da li je mozda doneo u Srbiju.

Ta knjiga objavljena pre 50-60 godina...

Prvu spremljenu dokumentaciju za tu knjigu i daleko obimniju po sadržaju i dokazima spalio je Pavelićev režim negde 1942.g. Jedan deo je Viktor spasio, sačuvao i potkrepio novim činjenicama i dokazima od 1942.g. pa do prvog izdanja knjige.
Inače iako katolički sveštenik bio je u velikoj namilosti od ustaškog režima kao i katoličke crkve sve vreme 2.SR a i kasnije.

Ja je nemam ali vredi je pročitati a pogotovo je preporučujem Srbima.
Ima je na netu i obiluje svim mogućim dokazima i činjenicama.

Poslednja izmena:
Nije Magnus Crimen, nego MagnUM Crimen.
I nije Velika optužba, nego Veliki zločin.

A knjiga je ... što jest'-jest' ... prosto neoboriva ... 1104 strane ... + fenomenalan predgovor Jakova Blaževića.

Predgovor počinje sa citatom Krleže:

"Divide et impera,
Spram stranih i inostranih tuđinskih poteza i shema koje su taj živi,ranjeni organizam(hrvatski)uvijek ponovo razrezivali oštrom britvom svojih interesa,mi smo sveukupnoj našoj inteligenciji govorili,da za hrvatski narod nema drugog rješenja nego da se odredi i koordinira spram ostalih balkanskih naroda,a naročito spram srpskog i da u solidnoj zajednici s njima pristupi preispitivanju svojih takozvanih zapadnjačkih i latinskih kulturnih predrasuda i obmana.

U prvom redu mi smo to govorili našem visokom kleru i gospodi biskupima:vjerujte,gospodo,što hoćete i kako hoćete,ali ne vjerujte,da vam mi vjerujemo da vi vjerujete u interesu našeg naroda.Vi vjerujete u interesu Vatikana,a Vatikan je dosljedan i hladnokrvan neprijatelj našeg naroda
""

Miroslav Krleža "Republika"1947.br II 767.

kajzersoza
knjigu je napisao rvatski rimo-katolicki svestenik viktor novak, koji je opisao KLERIKALIZAM u rvatskoj od kraja 19 veka ,do kraja WW2 .
zbog kolicine dokumenata ,kojoj su izvore dali i pripadnici CIA-e poput william-a bundy-a , richard-a henckok-a i sl...knjiga je dospela u zizu javnosti i zbog toga je vatikan odlucio da knjigu ukloni.
knjiga govori o ustaskim zlocinima, ndh, prekrstavanju ,proterivanju civilnog stanovnistva.

rvatski lobisti u SAD i EVROPI pokusavaju knjigu prikazati propagandom ,te zastitu nalaze u VATIKANU ,koji knjigu svrstava u red'' NEPOZELJNIH KNJIGA ''

"...Срж доктрине Римокатоличке цркве у Краљевини Југославији у том периоду је била:

(а) римокатолички клер треба да има статус државних службеника
(б) држава не може имати никакву контролу над Црквом
(в) Црква има пуно право укључења у политички живот Краљевине
(г) црквена доктрина и религиозно образовање морају да буду део школског програма основних и средњих школа у Краљевини и да
(д) школски програм Римокатоличке цркве мора бити обавезан за децу чији је бар један родитељ римокатолик..."http://sr.wikipedia.org/wiki/Magnum_Crimen

Хм...ових пет ставова Римокатоличке цркве ме подсећају на некога...

Poslednja izmena:
Zato su Srbi na podrucju Krajine imali i cuvali knjige koje su u vreme Tita bile zabranjene, originali pisani o ustaskim planovima i zlocinima,i to u detalje! Krajem 1960tih,kada sam bio kod dede na Kordunu,citao sam neke,ali kao dete tada, nisam smeo da ih nigde nosim iz kuce,niti da kome pricam o tome.To je bila tajna koju su vecina Srba cuvali,originalni dokumeti o ustaskim zlocinima u II svetskom ratu. Neznam da li je ko dosao do takvih knjiga,ali mozete pitati starije Krajisnike,da li je ko sacuvao sta od tog,da li je mozda doneo u Srbiju.

sta to sve vredi ,kad i danas ispred nosa srbije neko ko ima politicki angazman u evropi se cudi ,kako to da srbija nista ne preduzima po pitanju zlocina koje su rvati -krstasi ucinili ...po dokumentaciji imamo sva prava ojaditi rvate ,u odsteti i sl. iako to mrtve nece vratiti....ali zarad pravde i samara rvatskoj koja se vec decenijama sepuri i ku-rci iza velikih. ima dokumenata od kojih se rvati groze ko demoni od svetla ,sve to postoji ali u srbiji NIKAD nije bilo volje da se zlocini rvata do karaja istraze ....DA SE NE BI DIZALA TENZIJA , mos' misliti :dash:

e, rvati,rvati...:kafa:

Ustase su pokusale atentat ,na Viktora Novaka u maju 46' ,kada je zbog skupljanja dokaza bio u Becu . Tada ga je spasila engleska vojna sluzba i zbog toga su se hrvati obratili Vatikanu ,koji je posredstvom tajnih organizacija kao sto su Opus Dei izdejstvovale da se knjiga skloni iz javnosti .
Ono sto je interesantno u celoj prici jeste da Vatikan nije unistio knjigu ,vec samo sklonio iako su se hrvati bunili protiv takvog cina.

kajzersoza

"...Срж доктрине Римокатоличке цркве у Краљевини Југославији у том периоду је била:

(а) римокатолички клер треба да има статус државних службеника
(б) држава не може имати никакву контролу над Црквом
(в) Црква има пуно право укључења у политички живот Краљевине
(г) црквена доктрина и религиозно образовање морају да буду део школског програма основних и средњих школа у Краљевини и да
(д) школски програм Римокатоличке цркве мора бити обавезан за децу чији је бар један родитељ римокатолик..."http://sr.wikipedia.org/wiki/Magnum_Crimen

Хм...ових пет ставова Римокатоличке цркве ме подсећају на некога...

Mislis , Tako nabusit i naredbodavan stav nema bas niko . Pogotovo ne SPC .
Cisto da ne budes u zabludi .

Back