Magija- realnost ili iluzija?

mislim da ako jako vjerujemo u nesto i ako nesto jako zelimo onda ce nam se to i ispuniti. samo sto ponekad neke stvari moramo malo i pogurati pa tada posezemo za magijom. mozda se previse govori o magiji i pripisuju joj se mnoge stvari ali mislim da prava magija ipak postoji, samo sto ljudi koji se bave pravom magijom ne vole i ne zele o tome puno da pricaju.

Magija- realnost ili iluzija?

Postoje li magija, uroci i slično ili su oni samo stvar puke mašte koima opravdavamo sve loše stvari što nam se dešavaju?

da? a ti si kao osjetila? hehe
mislim da je to glupost. evo nek mi netko dokaže pa makar i loše bilo.
nudim novčanu nagradu
:)))

Ako već znaš odgovor, zašto onda uopšte postavljaš pitanje ?

Malo kontradiktorno, zar ne ?

U rredu je ako ne vjeruje, svatko ima pravo na svoje misljenje, ali pogledaj po netu koliko je ispovjesti ljudi koji su bili pod teskom crnom magijom. Kada se to procita covjek ne moze biti ravnodusan.

Naravno da svako ima pravo na svoje mišljenje, samo ne vidim smisao otvaranja nove teme i postavljanja pitanja unutar iste teme, a posle davanja odgovora na već postavljeno pitanje, što znači da je postavljač teme već imao formiran odgovor na već postavljeno pitanje, što samu temu jednim delom čini besmislenom.

A "ispovesti" imaš raznih, najviše onih komercijalnih, kao i onih koje govore o susretu sa Isusom, koje podrazumevaju padanja u trans javno i slične manifestacije verske industrije, koja se svodi na "šišanje" lakovernih za određen novčani iznos...itd.

Uostalom, naivno je i samo verovanje da će iko ko se ozbiljno bavi magijom ili bilo kojom drugom stvari koja je javno ismevana ikada na jednom forumu dati bilo kakav odgovor ili komentar.

Nisam mislila na te komercijalne ispovjesti. Mislim da smo svi dovoljno pametni da mozemo da razlucimo neke stvari.
Isto tako smatram da je postavljac teme u stvari u velikoj dilemi, da li magija postoji ili ne i da za to sigurno ima debele razloge. Mnogi ne zele priznati postojanje magije dok drugi opet za sve lose u zivotu krive magiju.
Slazem se da nitko ko se ozbiljno bavi magijom nece da davati odgovore po forumima, ali isto tako oni koji posjecuju forume mogu ovdje podijeliti neko svoju iskustvo i barem upozoriti ljude na raznorazne sarlatane.

u biti prihvaćam sve, svačije razmišljanje samo tražim nešto konkretnije.
Mozda i jesam nevjerni Toma, ali do sada me nitko nije uspio uvjeriti u suprotno.
Toliko se pise o magiji, kako je jaka, kako moze ovo, kako moze ono i samo se pitam da li su sve to pusta naklapanja ili stvarno postoje ljudi koji su u stanju uraditi sve ono sto se pise i govori.
znam par osoba koje su silno vjerovale, obratile se nekim "učenim" ljudima za pomoć, al na kraju su ostali potpuno razočarani.

Magija, to su ti samo narodna vjerovanja i priče starih i besposlenih baba i ništa više.
Da išta takvo postoji, već bi sigurno bilo dokazano,a do sada nije dokazano baš ništa u vezi magije, tako da je to obična glupost.
Isto kao i vjerovanje u vile, divove, duhove, vampire, vukodlake i slične nebuloze, narodna predanja koja su opstala većinom u ruralnim sredinama i služe za manipulaciju lakovernim i nepismenim osobama.
Pa šta misliš od čega vračare i gatare žive?
Uzmeš šaku pasulja i eto ti karijere.........

Ma ne znam..pričaju ljudi svašta..recimo, Vudu magija?... daleko im lepa kuća..:mrgreen:
A i kod nas je poznata neka Vlaška magija..kažu da je opasna...

Ja to negde povezujem sa lakovernošću nekih ljudi. Svi imaju probleme neko veće, neko manje
u svakom slučaju svakom je njegov problem bitan i najveći.
Tad se pojavi neka vračara koja iskoristi njihovu lakovernost i ubedi ih da je u pitanju crna magija.
Poveruju ljudi da su žrtve neke magije i osete olakšanje jer su navodno našli krivca za sve njihove probleme
a onda vračara ponovo iskoristi njihovu lakovernost i ubedi ih da im može pomoći kojekakvim bajanjem
koje naplati..i tako..:D..ako ih je uspešno ubedila da im je pomogla, pacijenti će osetiti olakšanje
i naravno poverovati u sve to...tako se niz nastavlja...

Dakle, ne verujem u te stvari ali zazirem...Magija= Manipulacija ljudskom psihom....

Back