Magična ostrva u Bosni

Lorelajn

Legenda
Supermoderator
Poruka
65.651
Magična ostrva u Bosni za koja kažu da nemaju konkurenciju u svetu

Ovo čudo prirode predstavlja kulturno-arheološko područje.
Japodski otoci neverovatna su turistička atrakcija Bosne i Hercegovine, smeštena tik uz hrvatsku granicu. Ade povezane drvenim mostićima teritorijalno se graniče s prekrasnim Nacionalnim parkom Una, jednim od tri nacionalna parka u Bosni i Hercegovini.

Taj je park svojim bojama, zvukovima i slikama obeležio zapadni deo Bosne gde se smestio, a zanimljivo je da je samo 40-ak kilometara udaljen od Nacionalnog parka Plitvičkih jezera. Pripada Unsko-koranskoj zaravni i obuhvata doline reka Une i Unce.

Ostrvca kroz koja protiče Una


Pet rečnih ostrvaca, tj. ada nedaleko od Bihaća, u mestu Račić, po lepoti nemaju konkurenciju u svetu. Povezana su drvenim mostićima, a kroz njih protiče, stvarajući kaskade, reka Una, piše Pun kufer.

Sređen turistički centar Japodski otoci sastoji se od uređenog parkinga, restorana ispod kojeg čujete šuštanje reke, beach bar i velikog prostora za kampovanje. U skladu s prirodnom ravnotežom, svi su objekti pretežno drveni, a planirana je i rekonstrukcija japodskog naselja, onakvog kakvo je nekad postojalo na tim prostorima.

Spavajte na drvetu, u luksuznom šatoru, apartmanu ili vikendici

Uz sve lepote koje nude Japodski otoci, posebno oduševljenje i doživljaj stvara smeštaj koji se tamo nudi. Kućica na drvetu koja će vas vratiti u detinjstvo i bajke u kojima ste tada uživali. Osim toga, tu su pravi luksuzni drveni bungalovi, koji će dodati komfor u vaš boravak, a možete poneti i spostveni šator. Možete da spavate i u apartmanima ili vikendicama.

Bezbrižni odmor, slavlja, team building, momačke i devojačke večeri

Japodski otoci idealan su izbor za porodični, romantični, ali i odmor s društvom. Deca se tamo mogu zabavljati u raznim igrama poput fudbala, badmintona ili pravljenja kula u pesku. Odraslima će rafting ili kanu safari na Uni i ostale rečne avanture poslužiti kao dobra sportsko-adrenalinska kombinacija za team building, proslavu rođendana, momačko ili devojačko veče…
 

Back
Top