Magicka sve što niste znali a nemate koga da pitate

Mord

Aktivan član
Poruka
1.090
Magija - Teorija Bez Prakse za Početnike deo I

„Ono što možete doživeti kroz magiju je ograničeno samo vašom maštom.“
„Kako doživljavate magičan rezultat je ograničeno samo raspoloživim sredstvima manifestacije.“

Mnogi se interesuju za Magiju ali je veoma površno prilaze i misle da ako rade po babskom receptu isečeš jabuku crnim nožem i bacaš koščice kada ideš na intervju za dobijanje posla i izgovaraš neku bajalicu i slične bajke da će ti se to ostvariti. „Uzmi gaće tvoga neprijatelja zakopaj ih u sveže iskopan grob i triput pljuni i izgovori reči bajalice: „Neka komšiji crkne krava.““ Da će se to odmah i ispuniti. E pa neće. Da je Magija jednostavna ljudi bi se već istrebili i ne bi trebalo oružije. Kroz tekst videćete da magija može biti sredstvo za Spiritualan Razvoj jer morate preispitati sebe "šta želiš čemu li se nadaš." Najviše volem Mađiju dok ne radi. Kada počne da radi tada se zabrinem. :mrgreen::zper::per:

Da bi Madjija bila efikasna potrebno je znati ono što se zove Ključevi Više i Visoke Magije a to je kako, zašto, zbog čega se nešto radi to su jednostavno tajne Magijskog zanata. Iako možete da imate tačan postupak nekog magijskog rituala bez poznavanja Ključeva neće biti efekta. Treba početi prvo od ispravne definicije šta je magija?

Magija je tradicionalna nauka o tajnama prirode koju su nam preneli magovi. Tačnije to je metoda, postupak za izazivanje promene u svesti kao i promena u svetu materijalne kreacije u skladu sa našom voljom.

„Čini što je volja tvoja i to neka ti je jedini zakon.“ Pod uslovom da ste ostvarili odgovarajuće uslove.

Šta to znači? Ako želite da položite ispit i radite ritual za desetku a niste učili teško da ćete položiti jer nijeste stvorili uslove za uspeh. Ako učite i radite ritual možete izvući pitanja na koje znate odlično i dobijete 10 iako ostatak nemate pojima. E sada šta će kazati pacijent pa umesto bubrega izvadite jetru jer to ne znate a imate 10 na ispitu???? To nije problem Magije.

Upozorenje budite veoma pažljivi šta tražite od Magije jer možete biti toliko nesrećni da to i NE-dobijete.

Zato je toliko važno poznavanje Ključeva Visoke Magije da bi se moglo uspeti u magiji kao poznavanje saobraćajnih znakova i pravila saobraćaja da bi se vozilo.
Kada imate Ključeve onda znate da je opasno raditi ritual za dobijanje novca kao takvog jer se može desiti da imate sudar i postanete bogalj i da vam na konto toga osiguranje isplati veliku sumu….

Zato se radi ritual za posao koji će vam doneti novac. Na primer želite sedmicu na lootou. Prvo je potrebno videti da li ste jedan od srećnijih tipova koji mogu da ubodu 4 ili 5 ili ste maler koji ne može da ubode ni kamen u bubregu. U tom slučaju će vam biti potrebno više energije da se uloži da bi ste uspeli pa tako valja raditi ritual da se dobije za početak 4 ili 5. Pa kada se to ostvari onda ritual da se dobije 6 pa posle 7 – BINGO. Naravno to može biti i vremenski zahtevno i da potraje. Za sve što želite da dobijete mora se platiti određena cena. Poznavanje Ključeva Visoke Magije pomaže vam da ta cena ne bude previsoka.

Magija se obično deli (može i na Praktičnu i Ezoteričnu) na Belu, Sivu i Crnu odnosno na Nižu Magiju koja se bavi ovozemaljskim stvarima – bajanjem bacanjem kletvi, urokljivim okom i ostalom seljačkom magijom , Višu Magiju koja se bavi Spiritualnim Razvojem i duhovnim dobicima prizivanjem duhova, enohijanska magija i sl, i Visoku Magiju koja se bavi Velikim Delom Spoznaja i Razgovor sa svojim Svetim Andjelom Čuvarom takozvana Abramelin Magija i Theurgijom koja se bavi Spoznajom i Jedinstvo sa Božanstvom.

Naravno sve je to relativno i sve te oblasti prožimaju jednu u rusku salatu. Kako gore tako i dole. Za obavljanje magije najvažnija je privatnost, izolovanost (dvostruki život za porodične) tako da put magije može biti samački za adepta koji teži najvišim ciljevima. Bez ovoga nema postignuća u magiji. Ovo je samo pojednostavljeno obaveštenje...

Ovo je Magija bez upliva Entiteta za dobijanje nečeg takozvana Psihička Magija koja je preduslov čak i za ovu „drugu“ Magiju. Ako koristite rituale za prizivanje Entiteta da bi ste ostvarili materijalnu dobit to postaje sasvim duga priča. Svrha vežbanja psihičke magije, kabalističkog krsta, srednjeg stuba je da oslobodite magiju iz sebe samoga a ne da je dozivate iz nekoga spoljašnjeg izvora.

Magija i kako dobiti rezultat iz nje​

„Ono što možete doživeti kroz magiju je ograničeno samo vašom maštom.“
„Kako doživljavate magičan rezultat je ograničeno samo raspoloživim sredstvima manifestacije.“


I dame i gospodjo magijaši kako ide praktikovanje magije? Možda ste našli neku knjigu sa bajalicama i pokušali da je upotrebite i videli da to ne radi kako bi rekao jedan moj omiljeni magijski pisac u knjizi High Magick:

„It’s more the case that spell books don’t work if you lack the proper understanding of how magick works and you haven’t committed yourself to some crucial foundational practices. Unless you can direct raw power into spells, those books are worthless.“

" It takes a personal connection to the forces of the universe to make magick work.
No matter how perfectly you execute a spell technically, if you do not have an energetic connection on some level, little will happen. Most spells are designed to help you with that energetic connection, but they are not foolproof. Unfortunately people think spell books are keys that allow you to have “power” without doing any of the spiritual preparation to truly make effective life changes."

Sada je pitanje da li znate šta je „raw power“ (struja) i kako je propustiti kroz vašu Magiju??? Ne znate nema ni uspeha. Ili čitate tekstove o magiji i počnete da praktikujete recimo Planetarnu Magiju i kažete, kako ste praktikovali jedno mesec dana rituale i zaključili da je to djubre, da to ništa ne valja. "Ja sam počeo od kraja od finalnog proizvoda kako je onaj nazovi učitelj „mag“ rekao i ništa. Sve to što je pričao je bilo šranje ništa mu (tačnije MI) to ne radi. Sva ta njegova mađija je đubre ništa on ne zna! ŠRANJEEEEEE!"

Ja pročitam i kažem da ste 100% u pravu i da je to zaista džubre kako ste URADILI. Zato što niste posedovali Ključeve Visoke Magije, znali biste da iako se počinje od kraja, proizvod se pravi od početka. Pa biste tako prvo koristili planetarne rituale da dozovete njene siline da vas magnetizuju i da Vi sami dođete u sklad, harmoničan odnos sa njenim silinama. Pa tek kada osetite na fizičkom nivou da ste primili njihov „blagoslov“ tek tada možete preći na onaj kraj što ste prvo uradili i dobili potreban efekat.

Ako posedujete Univerzalni Ključ možete otvoriti više različitih vrata sa istim sistemom brave. Tako u Srednjem Stubu prvo prizivate siline Gevuraha ili kod Planetarne Magije Mars pa kada se magnetizujete i USKLADITE sa njima onda je praktično možete upotrebiti da razvijete hrabrost, odlučnost, čvrstinu svesti, uništite strah i aksioznost i ono što je u domenu Marsa i Gevuraha jer im je silina zajednička.

Ja sam tako potrošio celu zimu na Gevurah. Sada upotreba silina Gevuraha ide automatski spontano i bez ikakvog napora samo stavim u mašinu koji finalni proizvod želim da dobijem to jest razvijem (hrabrost, odlučnost, čvrstinu svesti, uništite strah i aksioznost, depresiju…..).

Isto tako sada mi je lakše da u Planetarnom Sistemu lakše dozovem siline Marsa nego onaj bez ikakve pripreme koji je tek počeo sa vežbom. Sada sam počeo sa Tifaretom i radim kao i svaki početnik koji je tek počeo da radi na sklapanju automobila. Ne može da se meri sa radnikom koji ga sklapa već deset godina primera radi. Potrebno je vreme i praksa.

Ako ste gledali onaj film Egipatski Bogovi videli ste kako se Horus penje na onu visoku planinu gde se nalazi onaj Sunčani Prsten da bi se obratio bogu Ra. Zar ga Ra ne bi čuo i da je dole u njegovoj onoj rupi u kojoj je bio? Čuo bi ga ali bi slabo mario. Morao je da se digne iz te rupe i učini napor volje i želje i snage (penjanje na planinu) da bi se Ra-u obratio kroz Sunčani Prsten (metoda magije) i Ra prihvatio njegovu molbu. To je simbolizam, veoma dubok ako možete da ga vidite i da ga nadjete u svemu ne samo u ovom filmu. Ako nađete Ključ Visoke Magije i primenite ga u vašoj magiji dobićete i traženi efekat. Što je veći napor veći je i efekat. Metodi Magije samo služe da pojačaju taj efekat. Čista fizika na magijski način. Jednostavno zar ne? Kao kada se ide nogu pred nogu.

Magija vam je kao rešavanje onih Koana u Zen budizmu. Vi možete da date "kolače" monahu da vam da odgovor na određeni Koan; ALI nije važan odgovor već je važno stanje svesti koje je iznedrilo odgovor na određeni Koan. A to ne možete kupiti niti kolačima niti suvim zlatom. Morate da uložite svoj sopstveni napor da nađete Ključ kojim možete uspešno otvoriti vrata Magije. Ne može drugačije.

"Knjige bajalica su sjajne, ja ih posedujem puno, ali to seže samo dotle. Možete da je uzmete i napravite čaroliju za nešto, ali bez snage i svesti da je vešto primenite, vaša čarolija ima samo male šanse da postignete željeni rezultat. Čak i ako vaša čarolija deluje, da li znate kako da upravljate rezultatom i nadovežete se na njega? Uspeh u čarobnjaštvu ima više od pukog izvođenja rituala koji ste pronašli u knjizi." 

Mord

Aktivan član
Poruka
1.090
Ima ali može biti zahtevno ima i boljih načina za zaradjivanje. Pisao sam ja na drugom mestu o Magiji novca ali su to previše složeni rituali da bi ih pisao ovde. Ovde je data bejbi magija zasnovana na Redu Zlatne Zore i hermetičkih učenja tek da se vidi o čemu se radi da začinimo ladan Forum i to je sve. Ovo je Temelj ako se ovo ne razume neće raditi ni ostala magija o novcu, Haos Mađija, Arbatel, Enohijanska Magija itd.

Psihička Magija - i njeni principi

Da bi se uspelo u sistemu Psihičke Magije potrebno je vežbati vaše glavno oruđe a to je psiha - svest. Vežbe koncentracije i vizualizacije će znatno olakšati uspešnost u ritualima magije kao i pomoć ritmičko disanje, od onih koji tek počinju bez ikakve pripreme. Osnovni princip od koga se počinje je da su naše spoljašnje okolnosti odraz našeg unutrašnjeg stanja i da ćemo promenom našeg unutarnjeg stanja izmenuti spoljašnje okolnosti a ne obrnuto.

Hermetizam potiče od grčke reči Hermes Trismegistos (Tri puta najveći Hermes) koji je helenizovani naziv za boga Totha osnivača tajnih nauka i magije i hermetizma. On je taj koji je učio "drevene" magijskoj umetnosti. Najpoznatija je njegova reč: „Kako gore tako i dole!“ i obrnuto što znači:

Kako je vašoj psihičkoj slici, tako je i u realnom životu! Odnosno obrnuto! Misaona slika koju formirate kroz napor kreativne imaginacije pripada višim planovima egzistencije, planu misli. Otuda „Gore“. Fizički plan je najgrublji, najdonji otuda „Dole“.

Ako želite da ostvarite neku okolnost u materijalnom, svakidašnjem životu, morate je prvo formirati u svom duhovnom oku; oštru, jasnu psihičku sliku željene okolnosti. U trenutku kada ste je formirali u imaginaciji ta okolnost već postoji, ali u svetu misli! Ukoliko je energetsko punjenje te slike dovoljno veliko ona će se tokom vremena realizovati. Preći će sa mentalnog plana na materijalni plan. Psihičke slike su elektromagnetske tvorevine. One su stvarne.

Sada jedan malo drugačiji pristup Magiji u kojoj gore navedeni principi kao i oni opisani u Hermetičkoj Vudu Magiji važe ali je pogled na Magiju „malo“ drugačiji. Jednostavno ovo je nadogradnja na prethodnu teoriju i praksu…..

Magiju delimo na Praktičnu i Ezoteričnu.

Praktična se bavi u potpunosti korišćenjem moći podsvesti u dostizanju stvarnih fizičkih rezultata kao što su pevećati priliv novca, bolje zdravlje ili čak nova kuća.

Ezoterična Magija se bavi proučavanjem magije same po sebi, otkrivanjem unutrašnjih istina i razumevanje načina kako funkcioniše kreacija.

U Praktičnoj Magiji Inicijacija znači jednostavno ZAPOČINJANJE. Pa da započnemo…….Jedan od najvećih problema sa kojim se suočava budući okultista je pokušaj da se otkrije razlika između „ispravnog“ i „pogrešnog“ načina u pogledu magijskih tehnika. Vi možete dobiti različite vrste ritual koje je neko napisao ali ako nemate „ključeve“ finese kako se oni radi biće bezvredan u vašim rukama. Masonski Rituali su vam najspektakularniji za gledanje i izvođenje sve sa opremom i ceremonijom pa opet ništa se ne postiže na magijskom planu. To je kao da vežbate Taj Či Čuan. Ako nemate ko da vam objasni unutrašnji rad dok izvodite pokret on (Taj Či Čuan) je šupalj ko i igra naš fudbalske reprezentacije u Rusiji.

Nema ga svrhe vežbati; i jedan koji sam prezentovao onako kako su ga „stručnjaci“ eksperti sa decenijama staža u magiji dali, ali ga ja tako ne radim jer su „sklopili delove“ tako da mašina radi ali umesto da izbacuje finalan proizvod on tu uzima sirovinu, a finalan proizvod izbacuje tamo gde treba da uzima sirovinu.

Pogrešna praksa
Postoje iljade knjiga o okultizmu. Neko je možda pročitao i probao neku bajalicu ili primetio da su pune protivurečnosti u izlaganju ideja i doživeo neuspeh. Zašto? Zato što ste dobili pogrešne informacije! Magija je individualni proces različite osobe imaju različito viđenje iste stvari. Pri podučavanju magije učitelj ukazuje na put tako što će izložiti osnovne činjenice a učenik mora da nadogradi te činjenice i da proizvede svoj sopstveni sistem koji će funkcionisti.
Iako oboje koristimo Vudu magiju opisanu u prošlom postu i iste reči molitve mi ga ustvari različito obavljamo.

Istinska praksa magije leži u pronalaženju sopstvenog puta u okviru univerzalnih zakona i nema drugog načina.

Ovo je osnovni razlog zbog kojega rituali drugih ljudi nemaju nikakvu stvarnu vrednost za učenika.
Njih je stvorio učenik za svoju sopstvenu upotrebu i to na osnovu sopstvenog razumevanja univerzalnih principa i besmisleno bi bilo imitirati ih.

Magijsko zavaravanje

Većina stvari koje su napisane o okultizmu zasnovane su na bezrazložnim verovanjima. Glavni problem su:
1. Prihvatanje bez preispitivanja;
2. Tradicionalna verovanja;
3. Praznoverje;

Nikada ne prihvatajte koncept bez preispitivanja verodostojnosti tog koncepta ili njegovog izvora. Najvažnija reč je Zašto!? Tradicija vezivanje sebe za neki ideal koji potiče iz prošlosti. Ko mi garantuje da je on tačan i istinit? Laž neće postati istina zato što pola čovečanstva veruje u to!

Praznoverje je bezrazložni strah da ukoliko nešto ne činite ritual neće uspeti. To znači da iako ne možete nabaviti sveće u boji (vudu magija) koristite bele dok ih ne nabavite u boji. Boja nije ništa drugo do simbol koji predstavlja nešto. Crvena sveća na Jugu predstavlja Vatru što pomaže da se um lakše "veže" za simbol i pusti "struju". Ako li sam dobro objasnio.

Univerzalna energija

Kada radite ritual vi koristite jednu naročitu vrstu univerzalne energije koja se izliva iz izvora koji nikada ne presušuje. Vaš podsvesni um je u stalnom kontaktu sa ovim energijama i on upravlja tom energijom u skladu sa vašim željama. On ne zna za ograničenja, prepreke niti za reč "nemoguće". Zašto onda moji rituali ne funkcionišu ako posedujem ovu moć!??

Odgovor je da li razumete kako radi podsvesni um? On reaguje na misao – namerno razmišljanje usmereno ka nekom cilju. Svakodnevne lepršave misli sanjarenje i NADAM SE, se ignorišu u podsvesnom umu. Još gore vezuju se i to u negativnom vidu koji se zove NEUSPEH. Ako i nadam se su smrt za magiju; najveći neprijatelji podsvesnom umu. Samo solidne misli uspevaju da se probiju i kada se to dogodi onda podsvest sprovodi vašu želju bez ikakvog daljnjeg napora sa vaše strane. Da bi se stvorio takav tip razmišljanja mi moramo da verujemo u ono što pokušavamo da postignemo – podsvest će tada prihvatiti uputstva koja joj se daju i sprovoditi ih.

Ovo je glavni razlog za neuspeh u bavljenju magijom a bogami i u ostalom.. NADATI SE I ŽELETI i već je neuspeh tu. „Do or do not. There is no try!“

Jedino se pozitivne i potvrđujuće misli računaju – TOTALNO VEROVANJE.

E sada tu još dolazi ono što sam pričao o teoriji o psihičkoj magiji u Vudu lekcijama jer to takođe utiče na podsvest i predstavlja dodatak ovome što je još važnije AKO ispustite i jedan od tih elemenata „delova celine“ gubite sve i ritual je neuspešan.

Sve vezano za privatnost važi i ovde kao i za opremu. Jedino ovde su potrebne 4 sveće koje stoje po obodu kruga na četiri strane sveta u nivou centralne sveće koja stoji u centru vašeg oltara mogu biti bele ili u boji. Što se više unesete u simbolizam rezultati će biti bolji. Tako prekrivač može biti u raznovrsnim bojama u zavisnosti sa planetama kojima radite ili energije koje prizivate. Zeleno za Veneru, Saturn crna, Mars Crvena… Na podu ukoliko je trajan Hram možete imati neku šaru simbol u krugu i slično…. To je teorija a praksa? :mrgreen::mrgreen::mrgreen::zper::per:
 

Mord

Aktivan član
Poruka
1.090
Qabalistic Cross
Ispravan pristup

Sva efektivna magija počiva na tri stuba: IMAGINACIJA, EMOCIJA I OSEĆANJA. Sve ostalo pokreti, simboli, oprema su tu samo da koncentrišu ova tri elementa u jednu tačku – rezultat. A rezultat je samo važan. Ako nedostaje jedan od ovih tri elementa nedostaju sva tri.

Od ovih tri EMOCIJA je moć koja vodi sav šou. Tačnije STRAST (passion) je moć koja se krije iza magije. Strast koja dolazi iz unutrašnje čežnje (desire) koja povezuje Vas sa onim šta želite da prizovete. Arakanum; Zapali sebe molitvom i Prizivaj često.

Strast za konekcijom je ono što kreira link između adepta i onoga što priziva. Emocija kreira kanal između njih kroz koji energija i znanje može da teče između njih. Što je jača emocija jača je veza, i manje se gubi energije na druge misli i distrakciju….

IMAGINACIJA obezbedjuje medijum (jedno otvaranje prema medijumu) kroz koji magika proizvodi rezultate. Kada adept projicira sliku simbola u svoju okolinu, stvara se prošireni magični prostor u kome astralna svetlost postaje uslovljena u skladu sa simbolom. Područje postaje privlačnije tipovima aktivirane moći, ugodnije za magična bića koja imaju prirodu predstavljenu simbolom. Svijet moći i svijet maga tada se ukrštaju, čineći interakciju mogućom.

OSEĆANJE je poslednji stub i ključ ka uspehu u magici. Da biste stvorili uslove kakve želite, morate u sebi stvoriti osećanje i osećaj da su stvari koje ste stvorili svojom maštom stvarne i da je cilj operacije već postignut. U magičnom univerzumu, kada se svim svojim bićem ponašate kao da je nešto već stvarno, ono postaje stvarno. Taj osećaj stvarnosti je okidač zbog kojeg se simbol pretvara iz mašte u astralno svetlo.

Ovaj ključ za magiju je jednostavno rečeno, ali u praksi izgleda da predstavlja najviše poteškoća većini ljudi……..

Da bi magija bila uspešna, EMOCIJA mora gurnuti vezu prema magičnom univerzumu, IMAGINACIJA mora da je usmeri ka željenom cilju, a OSEĆANJE mora potvrditi stvarnost onoga što se traži. Potpuni uspeh neće doći iz prvog pokušaja; za neke ljude, čak ni pedesetog. Potrebno je vreme da se um uslovi u pravilnom izvođenju ovih praksi. Ali jednom kada se postigne jedan uspeh, slede dodatni uspesi u češćim intervalima.

Kabalistički Krst je prva vežba na ovom putu kojom se započinje uspostavljane veze sa višim sopstvom koja prethodi bilo kojim ritualm Pentagrama, Heksagrama a i šire. Ovde je dat POTPUNI postupak sa svim detaljima jer malo koja knjiga opisuje detalje već daje samo čisto informativno. Ako se tako vežba nema nikakvog efekta pa vežbali vi hiljadu godina. Ovde je dat potpun opis a nešto od informacija ima u prethodnim postovima da se ne bi ovde ponavljalo. Istraživanje, istraživanje i istraživanje informacija iz više izvora da bi se sklopila cela slika.

Kabalistički Krst

Stanite u sredini kruga, stopala zajedno, ruke pored tela sa strane, okrenuti prema istoku. Zamislite da počinjete da rastete sve više i više. Glava vam probija tavanicu i polako ulazi u oblake i tako rastete sve više u Stratosferu u tamu kosmosa dok stojite na planeti ona postaje sve manja i manja kao fudbalska lopta. Možete koristiti nekoliko reči prilikom rasta iz molitve…. „ Ustajem. Penjem se visoko. Koračam nebeskim svodom Nuit. Podižem svetlosni plamen svetlošću svoga oka…. Kada ste dovoljno narasli i gledate u tamu prostora potrebno je da vidite kako se Sfera Svetlosti zgušnjava iznad temena vaše glave. Tada fizički dižete ruke sa strane dok se dlanovi ne spoje iznad temena vaše glave. Tada vibrirate reč naglas “Atah.” TEBI.

Kako kažete „Atah“, zamislite snop svetlosti koji se spušta s neba (kovitluje se u sferu iz Energije i Siline Univerzuma) i formira sferu ili kupolu sjajne bele svetlosti, dužine oko 20 centimetara, iznad glave.

Napomena: Gde god da se pominje užarena sfera, stupac ili linija, ona bi trebalo da izgleda kao neonska svetlost, prozirna ili prozračna sa svakom tačkom svoje unutrašnje svetlosti koja zrači. Vaše telo bi trebalo da bude savršeno “transparentno” za sve ove slike; to jest, linije i stupac trebali bi proći kroz vaše tijelo a da ga na bilo koji način ne ometaju.

Tada ruke sa spojenim dlanovima spuštate na grudi ispred vas ne razdvajajući dlanove i prste.

Dok se vaš gest kreće prema dole, zamislite stub bele svetlosti debljine oko 9 cm, koji se spušta iz sfere kroz središte tela istom brzinom (kao da ste gestom „crtali“ stupac). Osetite da je stub ispunjen vibrirajućom energijom koja uspostavlja simpatičnu vibraciju u vašem telu gde god da prođe.

Zamislite da se stupac svetlosti spušta u zemlju (praktično ona je lopta na kojoj stojite jer ste se uvećali u svojoj imaginaciji) ispod vaših stopala. Jednom tamo se usidri na mestu i formira još jednu sferu svetlosti; ova sfera počinje tamno crvenom bojom, ali brzo postaje svetlija i belija, jer u nju ulazi više energije.

Vibrirajte „Malhut.“ Vibracija mora pogoditi i biti u mestu sfere koja se vizualizuje u ovom slučaju u tabanima stopala. To važi za sve sfere i vibracije.

Dodirnite desnu ruku tačnije rame u nivou vašeg srca i vibrirajte „ve-Gevurah."

Zamislite malu sferu svetlosti gde dodirujete. Pomerite ruke horizontalno do levog ramena i vibrirajte „ve-Gedulah.“

Dok pomerate ruku, zamislite da se još jedna linija bele svetlosti horizontalno prati kroz centar vašeg tela, presijecajući vertikalni stub oko mjesta na kojem vam je srce. Kad linija dosegne levu ruku, zamislite još jednu malu kuglu svetlosti koja se tamo formira. Zatim zamislite protok energije napred-nazad između njih. Osjetite tu energiju kako prolazi kroz vaše tijelo i započinje proizvoditi trnce u tvom srcu.

Znači trebalo bi biti dve paralelne trake kao u sabraćaju jednom ide energija levo-desno a desno-levo se vraća između Sefirota na levom i desnom ramenu.

Napravite krug u smeru kazaljke na satu 6 puta oko vašeg srca. Prekrstite ruke na grudima u vidu slova „X.“ Vibrirajte „le Olam.“

Čim završite ovaj krug, zamislite veliku ružičastu ružu koja cveta u njemu (vaše srce), sa stabljikom na preseku horizontalnih i vertikalnih linija krsta. Osjetite pokrete njenih latica u svom srcu dok se otvara. Kad se potpuno otvori, zamislite da se ružičasti sjaj koji se emituje iz njega u svim pravcima. Ovo sjaj se širi sve dok u potpunosti ne obuhvati krst i vaše telo.

Vibrirajte „Amen.“

Zamislite da se smanjujete i ponovo vraćate u vašu početnu veličinu tela. Neka gornje vizualizacije izblede. Ne pokušavajte da ih "izbrišete", samo prestanite da obraćate pažnju na njihovo održavanje. Ako i dalje postoje bez vašeg napora, to je u redu. Ako nestanu, i to je u redu.

Spustite ruke na bok, opustite se koliko god možete dok stojite ravno i odvojite nekoliko trenutaka da procijenite i osjetite sve što ste do sada vizualizirali. Trebalo bi da stvorite u sebi osećaj zadovoljstva zbog učinjenog do sada i radost zbog rezultata.

Sada dolazi ono pravo. Emocije, Imaginacija, Osećanje. Ta tri elementa moraju prožeti ovu vežbu da bi se dobio ikakav efekat. Znači vežbanje mora biti dinamičko i aktivno kao Quasar koji, burst, praska materiju i plazmu iz sebe i postaje najsjajniji objekat u galaksiji.


 

Mord

Aktivan član
Poruka
1.090
Srednji Stub
Maleni ritual Kabalističke Magije sa velikom benefitom!
Ovo je veoma potentan ritual sličan Kundalini Jogi ali obrnut. Kod joge ide se od dole ka gore, a kod SS ide se od gore na dole i zasnovan je na srednjem stubu kabalističkog Drveta Života.

Drvo Života ima 10 Sefirota plus jedan skriveni Daat. Takozvani bezdan koji se mora preći da bi se dospelo do prva tri najuzvišenija. Ja se neću zadržati na Kabali i njenoj teoriji jer postoje mnoštvo knjiga i na našem serbskom jeziku koje objašnjavaju teoriju ali praksu to samo može naći ćorava koka koja potrefi po neko zrno. Lično sam se prvi put upozno ovu vežbu u knjizi Srednji Stub od Izraela Regardijea ali je za moj ukus previše tehnički i apstraktno napisana da radeći po njoj nema šanse da uspete.

Puno pisaca objašnjava tehničko izvodjenje SS ali niko čemu on služi i zašta se može upotrebiti jer je jedino REZULTAT važan a ne njihovo mlaćenje prazne slame.

On se radi stojeći a može sedeći u poziciju egipatskih bogova lako se može naći i videti na slikama, jedino valja vezati kajšem butine jer kolena moraju biti spojena.

Ono što je VAŽNO moraju se znati principi psihičke magije objašnjeni u prethodnim postovima jer oni čine unutrašnji rad i vežbu efikasnom. Vežba se mora izvoditi na dinamičan način jer: “Pošto nijesi ni studen ni vruć izbljuvat ću te iz usta svojih!“ Ovo je vrlo važno.

Dok tako sedite zamislite… Kada kažem zamislite ta reč sadrži u sebe vizualizaciju, identifikaciju, emociju (tugu, radost, ljubav mržnju.. sve što imate i što može da gori) znači poznavanje Ključeva Psihičke Magije. Ako imate jedan imate sve ako nemate jedan nemate ništa. Dajte svoj pečat ritualu i on će postati efikasan.

Znači zamislite kako se BELA bezbojna svetlost celog univerzuma kovitla u Sferu (ne kuglu svetlosti to je velika greška) koja se mateijalizuje iznad vaše glave i sabija na veličinu fudbalske lopte. To je Keter prva Sefira. Nalazi se malo iznad temena odnosi se na viši Duh još uvek ne inkarniran unutar čoveka, koji motri odozgo tihi posmatrač. On je za svakog od nas izvor inspiracije i slobode i prosvećenosti. On je život sam.

Tada valja vibrirati njegovo bogo ime. EHIH( Eijej Ašer Eijej). Moj dodatak je a to radim sa svim sefirotima da tom prilikom zamišljam da taj Sefirot explodira kao Supernova obasjavajući celokupno moje telo zatim se smiruje na položaju u kome se nalazi. Vibriranje ide naglas a može i u sebi dok se ne steknu uslovi da se izgovore naglas. Vibrirajte nekoliko puta Ime koje se mora rasprsnuti, treperiti u datoj Sefiri. Ako je na tabanu tamo se mora osećati vibracija. Vežba usavršava i to je pravilo za sve Sefirote da ne bih stalno ponavljao. Dok vibrirate ime takođe zamislite prirodu Sefire i njen odnos sa vama to važi za sve Sefirote takođe. Ako nisu jasne proučavajte Drvo života ima par teoretskih knjiga o njima i na naškom jeziku koji vam mogu pružiti dalji uvid.

Provedite nekoliko minuta za svaku Sefiru oko 5 minuta. Sad vidite kako se svetlosni zrak spušta iz Ketera u Sefiru DAAT koja se nalazi 5 cm iznad grkljana. Daat je senovita Sefira koja se razvija tokom evoluiranja sa učenjem i ovladavanjem našim mentalnim i emocijonalnim sklonostima i smeštena je na potiljak. Njena boja je lavando-plava (u prvo vreme možete ih vizualizovati sve u belom široke 10cm). Smatra se da je simbolička spona samo-potaknuta i samo-zasnovana, između višeg Duha sa jedne strane i svesnog sopstva koje se odnosi na grupu karakteristika svrstanih oko Tifareta sa druge strane. Daat na SS spaja više sposobnosti sa egom Ketera sa Tifaretom.

Bogo ime za DAAT je JHVH ELOHIM (JodHeVauHe Elohim).

Spuštate svetlost iz Daata u solarni pleksus gde se nalazi centar zlatne Sefire TIFARET( Lepota) Njeno bogo ime je JodHeVauHeh Eloah v-Daat.

Spuštate svetlost u predelu genitalija gde se nalazi Sefira Yesod boja ljubičasta a bogo-ime Šadai El-Hai.

Ako sedite svetlost se spušta iz Yesoda tako pod uglom između nogu do tabana koje predstavlja centar Malkutha. Boja zagasito smeđa ili crna ko ugalj. Tačnije boja je mešavina više boja kao na videu dole. Bogo ime Adonai Ha-Aretz.

Kada ste aktivirali centre onda sledi cirkulacija svetlosti unutar aure i to sa IZDISAJEM svetlost izlazi iz Ketera i pod lukom preko vašeg levog ramena spušta se i ulazi u Malkut. Kada UDIŠETE svetlost izlazi iz Malkuta desno preko vašeg desnog ramena ulazi u Keter i to se ponavlja više puta. Kada ste to uradili sada dok IZDIŠETE svetlost se spušta iz Ketera preko vaših grudi kolena u Malkut dok kada UDIŠETE svetlost izlazi iz Malkuta penje se preko vaših leđa uz kičmu i ulazi u Keter. Posle serije od nekoliko kruženja završavate u Malkutu.

Tada zamislite da svetlost izlazi iz Malkutove desne strane i obmotava levo stopalo pa desno u vidu spirale (Tehnika Mumije) obavija celo telo penjući se do temena gde se rasipa u vidu fontane i sliva po auri sa svih strana do Malkuta. Znači zamislite auru da je u vidu jajeta i tako po njoj vodite svetlost. Znači udahnite i vodite spiralu do struka i tada izdišite vodeći spiralu do temena i tehnike fontane i tako nekoliko puta.

E sada dolazi ono najvažnije PRAKSA. Ako želite da ostvarite nešto na materijalnom planu zamilite da cela vaša aura zrači mešanom svetlošću Malkuta dok vi sedite unutar njenog centra i prostire se neograničeno u svemir. Vibrirajte bogo ime Malkuta dok kao i kod rituala za želju kod Vudu magije to se može primenuti i ovde ali bez loa HuDua, samo univerzalni principi da ne bih ponavljao. Ili ako želite da budete obožavani na radnom mestu „kao bog“ ili protivu mobinga, koristit ćete Tifaret (Sefira solarnih bogova Hrista, Ra, Heliosa…. znači Lepota).

Ako li želite da budete omiljeni kod cica ili neke posebno cice, nekog zadovoljstva itd. Upotrebit ćete Sefiru Necah (Sefira Venere boginje zadovoljstva i ljubavi) boja smaragdno zelena bogo ime JHVH Tzabaoth.

Ili hoćete da budete dasa, mačo men super men, jer vam nedostaje hrabrosti, odlučnosti, stidljivi ste, nije strašno lek postoji, koristit ćete Sefiru Geburah (Sefira Marsa boga rata) boja crvena bogo ime Elohim Gibor. Itd ovo je samo fragment šta se SVE može postići ovim malenim ritualom.

Znače praktično vam je sve isto kao i kod HuDu magije (Psihička Magija) samo na kabalistički način. Što znači da ih uporedo možete raditi, različiti rituali sa istim ciljem. Ne možete da omanete. Jednostavno sredstvo samorazvića ako imate prave „ključeve“ magije. Uspeh leži u nijansama.

Znači morate posedovati Ključeve Psihičke Magije i njih upotrebiti u praksi. Znači hoćete hrabrost odlučnost to morate projektovati kroz Sefiru Geburaha iako ne posedujete te osobine na materijalnom planu. Morate raditi kao da one već jesu ostvarene kao da ste lav? NE! Već kao da ste Zmaj koji bljuje Oganj i Sumpor. Inače ako vežbate mlako takav će i biti rezultat. Zato je važno imati celu sliku koja je sastavljena iz više delova. Ako ispustite jedan deo slike nema uspeha. MORATE SE ZAPALITI "MOLITVOM." To jest vežbom. Morate se predati Sefiri i pustiti da ona GORI iz i kroz vas. Ne može drugačije.
 

Mord

Aktivan član
Poruka
1.090
Haos Magija
Od milošte nazvana Kaotična Magija. Kaos madija je najpraktičnija i pojednostavljena verzija puta ka promeni realnosti u skladu sa vašim željama i pravom voljom. Ne postoji ništa tako šlatko kao učinini mađiju i gledati kako ona radi. Haos magija nije izazivanje haosa magijom kako bi se iz njenog imena dalo zaključiti. Radi se o preuređivanju vaše stvarnosti, i usmeravajući život onako kako želite.

Chaos Magick je okultna tehnologija koja stavlja naglasak na pojednostavljenje, fleksibilna uverenja, emocionalnu transmutaciju i rezultate. Ako ne radi, to nije magija. Ako ste naučili iz prethodnih postova šta je struja i „raw power“ e to vam je potrebno za kaos madjiju – pustite da emocije vode vašu magiju.

Magija čini vaše namere mnogo stvarnijim. Ako imate nameru, to se može manifestovati. To je moć. Uverite se da ste spremni za ovoliko zabave i toliko moći. Može vam promeniti život. Magija haosa nije samo izmišljanje stvari. Magija haosa može da se odnosi na uzimanje delova iz jednog sistema i delova iz drugog. Ali, u najboljem slučaju, ova magija se odnosi na lično istraživanje i duboku vezu sa realnošću same magije.

Za Kaos mađiju je važno pojednostavljenje. Ne trebaju vam krugovi, štapovi i ostala pomagala. Magija može da funkcioniše kada je suština sve što je ostalo.
Chaos Magick brine o gestovima, a ne o alatima. Pristup Haos magiji je da sva mađija radi. Ako koristite bajalice iz Harija Potera one mogu da rada. Naravno ako u to verujete da je to stvarnost barem za vas.

Problem je verovanje. Ako koristite sisteme magije u koje se veruje imaćete jače dejstvo od magije nego koristiti Harija Potera jer svi znaju da je bajka. Magija je stvarna i tako morate da joj pristupite. „Do or do not. There is no try.“ Ako ne verujete u ovo onda zaboravite ovo. Madjija nije experimenat. Ako joj tako pristupite popit ćete poraz.

Odlučite sada da ćete se baviti magijom, kao delom svog života, jer funkcioniše. Uzmite to u svoj život kao stvarnost. Eksperimentisaćete i naći ćete šta vam najbolje odgovara, ali eksperimentisanje u Haos Magici znači isprobavanje novih stvari sa hrabrošću i očekivanjem, umesto da merite i testirate tačno kao naučnik. Dobićete prilično jasnu predstavu o tome šta najbolje radi za vas, bez fokusiranja na rasuđivanje. Posle nekoliko nedelja možda ćete voleti magiju sigila, a možda i ne. Biće zaista jasno da li to radi za vas, ili da je to pomalo razočaranje. Nema potrebe da ga testirate i procenjujete. Samo ćeš znati.

Hajde da uradimo malo mađije. Ključ magije nije vera. To je emocija. Sve one stvari o kojima čitate na poleđini knjiga o magiji. Novac, ljubav, uticaj, moć. Kada stavite emocije u svoju magiju, ona može učiniti sve ove stvari (ako znate kako). Ovo važi čak i za tradicionalniju magiju. Ako pozoveš anđela i zatražiš pomoć, pogodi kako ga usmeravaš. Sa emocijama. Pogodi šta čini anđela da najbolje odgovori na tvoje potrebe. Emocija. Bilo da koristite tradicionalnu magiju da biste kontaktirali stvarne entitete u koje verujete ili samo prolazite kroz magične pokrete jer želite rezultat, emocije koje menjate tokom rituala stvaraju vaš rezultat.

Ovo je alhemija. Uzimate jedno osećanje i pretvarate ga u drugo. Stvarnost se tada modifikuje kako bi zadovoljila vaše emocije. Započnimo sa Sigil Mađijom. Ovde ću se pozabaviti više teorijskim delom za koji mislim da je potrebniji od samoga crtanja imate dobru knjigu Practical Sigil Magic - Frater U. D. Koji objašnjava tehničko crtanje sigila ali ne sviđa mi se teorijsko objašnjenje. Ova teorija ovde iz Haos magije je bolja i praktičnija i za ostalu Psihičku Magiju.

Tradicionalna mađija ima pristup problemu tako što napišete pozitivnu tvrdnju. Umesto „Neću da budem siromašan.“ Oni kažu:“Hoću da budem bogat.“ I to promenite u sadašnjem vremenu „Ja sam bogat.“ Problem sa ovim je što je ovo smješno jer nije ubedljivo. Vi znate da nijeste bogati i da je bajato pretvarati se da jeste. Zvuči lažno.

Ovo je alternativa. Sve što uradite je da formulišete rezultat kao pitanje o nečemu što se jednom dogodilo. Ova tako suptilna promena transformiše magiju.
Ako želite da nađete novac za kupovinu novog klavira, napisali biste: „Kako sam došao da posedujem ovaj prelepi klavir?“

• To je pitanje na koje nikada ne pokušavate da odgovorite.
• To je pitanje koje pretpostavlja da je rezultat već postignut.
• To je pitanje koje potvrđuje osećaj čuđenja i uvažavanja koji osećate zbog ovog rezultata.


„Kako sam naučio da kontrolišem svoj bes?“
„Zašto sam tako opušten u društvenim situacijama?“
„Zašto je moj šef ovih dana tako ljubazan prema meni?“
„Kako je moja prodaja postala tako visoka ove godine?“


Univerzum će odgovoriti na pitanje tako što će promeniti stvarnost tako da odgovara emociji pitanja. Nekako se pretvarate da ste u ovom trenutku postigli svoj cilj i razmišljate o čudu rezultata sa prijatnom zahvalnošću. Ne pokušavate da odgovorite na pitanje.

Da li ste se ikada našli u nekom neverovatnom gradu, ili sa neverovatnom osobom, i pomislite: „Kako sam, dođavola, završio ovde?“ Osećaj je nešto poput: „Ovo je tako divno.Vau.’ To je dobro mesto za biti, osećati se divno i gledati unazad sa prijatnom nevericom. Ni za trenutak ne pokušavate da odgovorite na pitanje. Postavljate pitanje samo da biste izrazili radost. Stavite to u svoju magiju i vaša magija će raditi.

Pre nego što kreirate sigil, posao broj jedan je pronaći metu – rezultat koji želite, nešto što bi se zapravo moglo promeniti, a da to nije ludo neverovatno čudo. To bi trebalo da bude nešto što nije verovatno da se desi bez magije, ali to ne bi trebalo da bude nešto nečuveno teško.

Kada primenite magiju na oblast svog života koja bi se mogla promeniti, magija će učiniti taj mali pritisak za vas. Recimo da želite da kupite taj klavir. Budite kreativni i pogledajte sve načine na koje biste mogli da nabavite klavir i utvrdite koji se od njih osećaju dobro. Ono što verovatno ne želite je da vam magija pruži dodatni prekovremeni rad na poslu u pokušaju da vam da dodatni novac. To bi bilo loše. Verovatno takođe ne želite zajam ili povećanje kreditnog limita. To bi izgledalo lažno. Želite da platite za taj klavir i ponesete ga kući sa osećanjem da je zaista vaš. U redu, to je emocija na koju se morate fokusirati. Ne brinete ni malo o tome odakle će novac doći ili kako ćete ga dobiti. Ali razmislite o tome kako želite da se osećate kada to dobijete. Vi se brinete o zadovoljstvo što ste dobili klavir na način koji vam odgovara. Razmislite kako bi ste se osećali.

Nemojte postati rešavač problema. Ne upravljate magijom niti joj govorite gde da dobije novac. Razmišljate koji bi rezultat bio dobar. Videti da je isporučeno na vaša vrata, potpuno isplaćeno... to je dobar osećaj. Vi kategorički ne pokušavate da rešite problem odakle novac dolazi. Vi samo opipavate rezultat da biste bili sigurni da ćete pronaći onaj koji vam odgovara. Nije važno kako će se to dogoditi. Samo dobijte rezultat koji se čini ispravnim. Ovo je tako, tako lako. Potrebno je oko pet sekundi.

Nemojte odmah preći na velike stvari. Razmislite o maloj stvari koju zaista želite da promenite; nešto što je moguće, ali nad čim nemate direktnu kontrolu. Izbegavajte novac za sada.

Drugi deo je fizičko kreiranje sigila iz date rečenice. Možete i zaboravite na pretvaranje slova u crtež. Slova vam uopšte ne trebaju. Umesto toga, izgovarate svoje pitanje naglas, dok pomerate olovku po komadu papira. Zatim tu škrabotinu pokušate da „umetnički“ doterate da izgleda kao sigil. Neko voli da ga zaokruži jer čini da se oseća univerzalnim, ali sadržajnim, kao i da izgleda malo magičnije od crteža.

Sigil je način sumiranja vaše magijske namere u vizuelnom obliku. Osetite pitanje. Kažite glasno. Nacrtajte nešto. Prečistite ga. Spremni ste za magiju. U stvari, već ste uradili neku magiju. Primetite da ste izveli emocionalnu alhemiju, i to bez napora. Imali ste problem (ili cilj koji ste želeli) prema kojem ste se osećali na jedan način, a onda kada ste sebi postavili pitanje o svom rezultatu u prošlom vremenu, emocija se promenila. Čin kreiranja sigila znači da magija već buja. Jednom kada kreirate svoj sigil, tradicionalni pristup je da ga ispalite u ponor haosa, šta god to značilo. U praksi, vi gledate u sigil kada ste u veoma uzbuđenom stanju, ili u alternativnom stanju svesti. Ovo stanje se često naziva gnoza, a najčešći metod za postizanje gnoze je šeks (primedba autora). Bacite pogled na sigil u vrhuncu "gnoze." U tom trenutku ekstaze „ispijete“ sliku u svoj um, a onda odbacite sigil i zaboravite na njega. Barem tako stručnjaci kažu ali se ovo stanje može postići i drugim načinima Srednji Stub je jedan od njih.

Znači ako je želja materijalne prirode uđete na kraju vježbe SS u Malkut postignete izmenjeno stanje svesti i "zapalite" vaš Sigil. Ali takva je madjija zato sam kazao da je važno poznavanje Ključeva Više Magije da biste napravili modifikaciju vaše magije i dobili rezultat. Znači znati kako obezbediti Gnozu izmenjeno stanje svesti. Metoda koja će delovati za vas.

Ako trenutku gnoze dodate emociju, magija je daleko jača.

I ono što je veličanstveno znati je da će svaka emocija pomoći. Ne mora biti pozitivan, čista ili na bilo koji način povezan sa vašim ciljem. Emocija, u ovom slučaju, je isto kao dolivanje ulja na vatru. To je sirova moć. Ne morate da transmutirate emociju; samo osećaš.

Dozvolite sebi da se vratite u normalnost u sporoj, sanjivoj lenjoj izmaglici seksualnog naknadnog sjaja, baš kao što biste to uradili. Izbegavajte da gledate u sigil. Nakon trenutka gnoze, u redu je videti sliku – univerzum se neće srušiti ako to učinite – ali zaista ne želite da sada razmišljate o tome. Ostavite to po strani, jer je sada u vama. Možete baciti sigil. Zaboravite na magiju najbolje što možete. Ne morate da silite sebe da to izbacite iz uma, ali magija je gotova, pa nastavite dalje.
 

Mord

Aktivan član
Poruka
1.090

Biće pentagram posle ovoga

Abramelin Magija

LIBER SAMEK

Spoznaja i Razgovor sa Svojim Svetim Andjelom Čuvarom

Ko je katolik njega su učili kad je bio „bebica“ da postoji Jezuška Andjelčić Čuvar kojeg ima svaki čevek jedino ga nijesu naučili kako mu se pravilno moliti da bi ga prizvao i spoznao. Ovo je metoda Evokacijskog tipa; prizivanje „spolja“ Abramelin Magije koja služi za Spoznaju i Razgovor sa svojim Andjelom Čuvarom. Kada ga spoznate možete razgovarati sa njim „licem u lice.“ To je krajnja tačka zapadne hermetičke prakse kakva je Zlatna Zora.

Najpoznatiji je Aiwass od Aljistera Kroulija. Koga interesuje Theurgija ona se može modifikovati da bude Invokacijskog tipa prizivanje „iznutra“ tako da bude mnogo efikasnija od onoga mlakoga Oče Naš pogotovu za one koji nemaju oca ni na zemlji ni na nebu. Znači može se prilagoditi vašem Božanstvu da se ono priziva…….. Kako – lako.

Ovde je data Tradicionalna Molitva. Postoji knjiga na naškom koju je pisao Goran Savaran Liber Samek koja je predivan primer kako važi ono pravilo „puno kazano a ništa rečeno.“ Takođe knjiga je divan primer našeg motoa kako mi Siti volemo da kažemo:“Znanje je moć a pravi Siti ne dele moć.“ Autor je napisao debelu knjigu u kojoj kaže da ne zna zašto se nemušte reči nazivaju „barbarske.“ Tako se nazivaju jer se verovalo da tako govore varvari jer same reči ne liče ninašta potpuno besmislene i čiji je pravi smisao izgubljen u vremenu.

Drugo nije dao kako se te „barbarske“ reči izgovaraju po naški iako je dao rekonstrukciju tih reči koje je potpuno ne bitno za praksu i na kraju priznao da (iako poseduje svo to znanje) nije uspeo da prizove Andjela. WoooW tolko žnanje a rezultat ćorak. To pokazuje da velike reči zvučne reči ubedljive reči koje ljudi upotrebljavaju su samo lepe i obično prazne. „Pas nije dobar što dobro laje a čovek nije mudar zato što vešto govori.“ A ljudi govore samo vešto.

Grešku je počinio zato što je koristio Kroulijevu verziju a ne Tradicionalnu verziju i zato popio neuspeh i odustao. Ono što je tragično je da Aiwass uopšte nije Kroulijev Andjeo Čuvar već je u stvari Mesindžer boga Ra Hoor Kuita; ako se ne varam a i ime je ne bitno može se tačno naći koga zanima; da prenese poruku BOGA u vidu Knjige Zakona.

Kroulija je uvek interesovali ko su tajni i nevidljivi poglavari iza hermetičkih redova kao što je Zlatna Zora i on je modifikovao Tradicionalnu molitvu umesto OO on je stavljao FF i dao različito tumačenje barbarskih reči u skladu sa svojim „ukusom“ i tako privukao Aiwassa. Drugu grešku koju je načinio je ta da nije znao onu predivnu alegoriju koju je rekao Bruce Lee: „Ja sam onaj koji prstom pokazujem na Mesec. Ako gledaš moj prst nećeš videte svu tu nebesku slavu.“ Tako je Krouli umesto da napravi religiju oko boga Ra Hoor Kuita (koji predstavlja nebesku slavu) on je napravio famu oko Aiwassa (prst koji pokazuje Mesec) koji je ništa samo mesindžer. AKO vam VAŠ Andjelčić ne donese spiritualni razvoj i napredak onda je lažan i nije vaš Andjelčić već pokušava da vas zavede zato sve preispitujete i sve kušajte. Aiwass je Krouliju doneo samo jad i bedu nikakav spiritualan napredak……

Tako da svako ko korist njegovu metodu osuđen je na razočarenje. Ovde je data Tradicionalna Molitva sa izgovorom na našem jeziku koju sam uspeo da rekonstruišem zahvaljujući audio zapisu Izraelu Regardijeu koji ju je izgovorio. Tako prva barbarska reč kako se piše je AR ali se izgovara tačnije vibrira AREJN. Njih morate vibrirati kao mantre a ne prosto izgovarati. Ako iza O stoji malo „m“ glas mu dođe ako mantra OM. Ako stoji „h“ to znači da je glas mek ako reč THEN…. Znači molitvu valja naučiti napamet (da, da ja je znam) modifikovati ili upotrebiti za Andjelčića. Ovde je data samo molitva ne i sama metoda jer ima više načina upotrebe pa kako kome odgovara. Poenta da je potrebna privatnost od 12 meseci gde se molitva upotrebljava jedared dnevno drugi mesec dva puta itd. Medjutim to nije potrebno za početak ono što JESTE potrebno je koristiti „row power.“ Dva principa su Prizivaj Često i Zapali Sebe Molitvom to su dva najvažnija principa o kome je pisano.

LIBER SAMEK

Tebe prizivam Nerođeni.
Teba koji si stvorio Nebo i Zemlju.
Tebe koji si stvorio Noć i Dan.
Tebe koji si stvorio Tamu i Svetlost.
Ti si Asar un-Nefer. Ejsar An Neha (Sam sebe usavršio) koga nijedan čovek nikada nije video.
Ti si IA-BESZ. Ija Besz (Istina u materiji)
Ti si IA-APOPHRASZ Ija Apofraz (Istina u kretanju)
Ti si odelio Pravedno od Nepravednog.
Ti si sačinio Muško i Žensko.
Ti si proizveo Semenje i Plod.
Uobličio si ljude da vole jedni druge i da mrze jedni druge.

Ja sam tvoj prorok xxxxxxx (Vaše magijsko ime) kome si posredovao svoje misterije Ceremonije magije svetla. (ovo se modifikuje).

Ti si proizveo vlagu i suvoću i ono što hrani sav stvoreni život. Čuj me Ti jer ja sam Anđeo PTAH-APOFRASZ-RAa to je Tvoje istinito ime posredovano prorocima Sunca. (ovo se modifikuje).

Vazduh istok

Čuje Me;
AREJN, THIAOm, RhAJBET, A-TELI-BER-SET, A, BEjLAThAM, ABEJU, EjBEJU, FI-TITA-ZOEJ, IBEJ, ThIAOm.
Čuj me i učini sve duhove podložne meni; tako da svaki duh neba i etra na zemlji i pod zemljom na suvom tlu i u vodi; kovitlajućeg vazduha i plamtećeg ognja da svaka basma i bič božiji meni poslušni budu.

Vatra jug

Ja te prizivam užasni i nevidljivi Bože koji nastanjuješ prazninu duha.
AR-O-GO-GO-RU-ABRAOm, SOTAU, MUDORIOm, PhALARThAOm, O-O-O, AjEjPEJ, nerođeni.

Čuj me i učini sve duhove podložne meni; tako da svaki duh neba i etra na zemlji i pod zemljom na suvom tlu i u vodi; kovitlajućeg vazduha i plamtećeg ognja da svaka basma i bič božiji meni poslušni budu.

Voda zapad

Čuj me;
RU-ABRA-IAO, MARIODOM, BABALON-BAL-BIN-ABAOTh, ASALONAJ, AFEN-IAO, I, FOThETh, ABRASAKS, AjEOOU, IŠUREj, moćni i nerođeni.

Čuj me i učini sve duhove podložne meni; tako da svaki duh neba i etra na zemlji i pod zemljom na suvom tlu i u vodi; kovitlajućeg vazduha i plamtećeg ognja da svaka basma i bič božiji meni poslušni budu.

Zemlja sever

Ja te prizivam;
MA, BARAIOm, IOEL, KOThAM, AThORI-BAL-Om, ABRAOTh.

Čuj me i učini sve duhove podložne meni; tako da svaki duh neba i etra na zemlji i pod zemljom na suvom tlu i u vodi; kovitlajućeg vazduha i plamtećeg ognja da svaka basma i bič božiji meni poslušni budu.

Duh

Čuj me;
AOTh, ABAOTh, BAS-OUMGN, ISAK, SA-BA-OT.

To je Gospodar Bogova.
To je Gospodar Univerzuma.
To je Onaj koga se Vetrovi boje.
To je onaj koji je stvorivši Glas Svojom zapovešću Gospod svih stvari; Kralj,Vladar i Pomagač.

Čuj me i učini sve duhove podložne meni; tako da svaki duh neba i etra na zemlji i pod zemljom na suvom tlu i u vodi; kovitlajućeg vazduha i plamtećeg ognja da svaka basma i bič božiji meni poslušni budu.

Duh

Čuj me;
IEOU, PEUREJ, IOU, PEUREJ, IAOTh, IAEjOm, IOOU, ABRAS-AKS, SABRIAM, O-O, U-U, ASALONAJ, EjDEj, EjDU, ENGELOS TON ThION, ANLALA, LAJ, GAIJA, AjEPEj, DIAThARNA ThORUN (Gle izliv semena besmrtnosti).

Ja sam On! Nerođeni duh sa vidom u nogama jak i besmrtan oganj!
Ja sam On! Istina!
Ja sam OnI Koji mrzi što se zlo čini u svetu!
Ja sam On! Koji seva i grmi!
Ja sam On! Iz koga izvire Pljusak Života Zemlje!
Ja sam ON! Čija usta uvek plamte!
Ja sam On! Oploditelj i Manifestator u Svetlosti!
Ja sam On! Dražest Svetova!

„Srce ovijeno zmijom je moje ime!“


Prikaži i sledi me i učini sve duhove podložne meni; tako da svaki duh neba i etra na zemlji i pod zemljom na suvom tlu i u vodi; kovitlajućeg vazduha i plamtećeg ognja da svaka basma i bič božiji meni poslušni budu.

IAO SABAO
Takve su Reči! 

Mord

Aktivan član
Poruka
1.090
Ritual Pentagrama - Teorija i Praksa

Najteže u magiji je naći, prave ključeve. Većina pisca daju samo go ritual ali ključeve vešto skrivaju tako da praktično nikada ne otkrivaju tajnu. Dok učenik radeći go ritual ne postiže nikakv rezultat. Jednostavno nešto tu fali. Takav je slučaj sa RP osnovnim ritualom praktične magije. Pisci daju samo tehniku izvođenja sa šturim objašnjenjem i ostave učenika na cedilu a neki od njih su i sami na cedilu. Pa tako imamo (Donald Michael Kraig - Modern Magic) koji zagovara Izvođenje Malolog Terajućeg Rituala Pentagrama (MTRP) koji se tobože može se uraditi za desetak minuta (treba pola sata minimum bez Kabalističkog Krsta da bi se uradio kako treba) a onda priznaje kako i posle ’iljadu godina izvođenja i dalje vidi „astralne zmije“ kako gmižu po njegovoj sobi!? Ko je ovde lud a ko zbunjen?

Teorija koja se krije iza MTRP je teorija hermetizma da je sve sastavljeno od 4 elemenata Vatra, Voda, Vazduh, Zemlja koji deluju u fizičkom svetu. Ali Magija ne radi sa fizičkim elementima već njihovi Astralnim prototipovima iz kojih nastaju fizički elementi. To je kao u Alhemiji ne možete zlato dobiti iz olova već rude olova. Najbolji opis izvođenja Rituala Pentagrama je dao Benjamin Rowe ali se ja u potpunosti ne slažem sa njim. Dobar opis je dao i pisac Damien u knjizi High Magick.

Lično nisam naša ni jedno valjano objašnjenje zašto uopšte treba raditi MTRP a i gorepomenuti pisac pokazuje u stvari kako je on potpuno besmislen AKO se radi onako kako on to radi, ali SVI se hvataju za njega kao da je to sva magija.

Ono što je impresivno da su ustanju da napišu hiljade strana bezvrednog teksta a ništa da kažu nešto konkretno – vredno. Puno kazano a ništa rečeno. Pa malo odavde pa malo odande da bi se komletirala slika.

Medjutim družeći se sa nekima uvideo sam vrednost MTP da nekome može da koristi da bi očistio svest i prostor od negativnih uticaja kojima je izložen. Ali se on mora VEOMA DOBRO razumeti e moji Ključevi Visoke Magije da bi bio efikasan baš zato što je veoma zamršena njegova upotreba…Razumevanje Rituala Pentagrama kako radi omogućava vam da kreirate sopstveni ritual koji će imati efekta.

Svaki ritual započinje vežbom Kabalistički Krst koja omogućava da vaša operacija bude u skladu sa višim Višim Sopstvom – Genijem, ALI i da se on razvije. Teorija je ne bitna ali valja ga raditi ISPRAVNO kao što je opisano u prethodnim postovima.

Postoje tako složeni i pipavi rituali Pentagrama i Heksagrama da je potrebno puno radno vreme da bi se oni obavili. Međutim od tolike šume gubi se pogled na drvo i još gore, na stazu koja vodi kroz šumu. Neke škole kao Zlatna Zora crtaju pentagram drugačije da bi imali još dva pentagrama za Duh sa dve varijante pasivni i aktivni i prizivajući i terajući. Nema objašnjenja kako Duh može biti Pasivan ili Aktivan???? Zapetljavajući se u praznoj teoriji koja ničemu ne vodi i ne daje rezultate i samo komplikuje ritual. Ovde je data varijanta; kao i Benjamin Rowe svoju; (i theurgijski red Aorum Solis) da krećeš od elementa u smeru kazaljke na satu za njegovo prizivanje i suprotno kazaljke na satu za njegovo teranje. Tako da imaš samo dva Duha. Prizivajući i Terajući.

Izvodjenje rituala nije uklesano u kamenu već zavisi od vašega razumevanja i modifikacije i ako date svoj pečat ritualu on će imati rezultat.

Ritual Pentagrama

Postoje različita objašnjenja za njegovo tačno i „netačno“ izvođenje. Postoje različite interpretacije zašto se uzima elemenat Zemlja iako je logično da ide elemenat Duha. Jer ti od tačke Duha izvodiš teranje ili prizivanje. Duh vlada nad elementima. Golden Down izvodi teranje od tačke Duha prema tački Zemlja ako se dobro sećam. Logično je da Prizivanje ide u skladu sa kazaljkom na satu od elementa koji se tera, a Teranje obrnuto od kazaljke na satu. Ako se teraju svi elementi onda bi trebalo da počinje od Duha obrnuto kazaljke na satu i Prizivanje u skladu sa kazaljkom na satu. Ako teraš Elemenat Zemlje onda počinješ od tačke Elementa Zemlje i ideš obrnuto od kazaljke na satu i završavaš na Elementu Zemlje. Regardijevo objašnjenje nije ni malo ubedljivo zašto se to koristi u Golden Down. Aorum Solis metoda je mnogo bolja, čistija, logičnija. Na vama je da izaberete koja vama odgovara.

Vlada velika konfuzija izmedju stručnjaka o njegovom izvodjenju. Meni lično dati RP poznajući principe ima nekoliko problema. Prvo crtanje pentagrama na svakoj strani sveta je ništa drugo do postavljanje ključa u bravu. Konstruktovanje Telezmatičkih Arhanđela su oni koji se nalaze iza „vrata“ koji ti trebaju dati to što se traži pročišćenje ili prizivanje datog elementa dok Znak Ulazećeg prati Znak Elementa „otvara vrata“ što znači da se to mora obaviti sa svakim arhanđelom na sve četiri strane sveta. Za „zatvaranje vrata“ u smislu prestajanja emisije elementa koristim Znak Tišine ali desnom rukom. Svrha je da moraš prestati da primaš (ili teraš) element da bi prešao na drugi element. Bez toga ti na istoku primaš elemenat vazduha i okrećeš se jugu da bi primio elemenat vatre što je za mene kontraproduktivno jer se tada mešaju a ne smeju. Mešanje ide na kraju kada izgovoriš reči:

„Ispred mene Rafael, iza mene Gabriel,sa moje desne strane stoji Mihael a sa moje leve strane Aurijel. Oko mene plamti pentagram a u stubu stoji zvezda sa šest krakova.“

Tada samo konstatuješ njihovu prisutnost i njihovo zajedničko dejstvovanje mešanje elemenata sa elementom Duh na vrhu. Morate naći svoju varijantu ne može drugačije.

Znak Ulazećeg se izvodi stopala su spojena desnom nogom se iskorači malo napred ispred leve noge; ruke su na grudima u obliku slova „X“ i prilikom iskoraka ispruže pravo (kao da gurate kola samo) dlanovi gledaju dole glava je malo pognuta napred.

Znak Tišine je kada se vraćate iz Znaka Ulazećeg vraćate desnu nogu kod leve i kažiprst desne ruke stavite na usne – kao što bist pokazali ćuti bre.


Međutim kada završiš krug i kada rečima: „Ispred mene Rafael iza mene Gabriel, sa moje desne strane Mihael a sa moje leve strane Uriel..“ Tada sva 4 elementa zrače u vidu sinteze kod prizivanja spolja ka unutra a kod teranja iznutra ka spolja.

Na vama je da nađete varijantu koja vama odgovara a ne slepo sledite ono što je rekao neko pa makar on imao i 40+ godina staža u magiji. Dole su pentagrami elemenata sa svojom bojom kako se vizualizuju sa svojim bogo imenima koja se vibriraju kao i ona Mihael, Uriel itd. Izgovor je dat po naškom jeziku.

Slike elemenata morate dati sebi sama. Ja to ne mogu učiniti za vas. Morate istraživati materiju. Pričam napamet. Za vazduh neka planina gde se oseća vazduh, za vodu neko more, za zemlju neka šuma, za vatru neki vulkan i tako. Ja koristim nešto drugo i nije primenljivo za profane.

Znači ovo je moje teorijsko objašnjenje Rituala Pentagrama. Na vama je da napravite vašu varijantu.

Mali Ritual Pentagrama​

Ne zaboravite na Emocije, Osećanje, Imaginacije, „row power“ bez upotrebe toga ritual će biti šupalj i džaba ga radite. Na počeku i na kraju UVEK se radi Kabalistički Krst. Ovde je dat tradicionalni metod ali to nije MOJ metod. Ovo je "bejbi" metod.

Tradicionalna Metoda

Stojite u centru kruga okrenut istoku. Nacrtaj veliki Pentagram koristi se Terajući Pentagram Duha svetlo plave boje kao i traka koja ih povezuje. Znači počinjete od one strane kao na slici gde su naznačeni elementi. Kod prizivanja idete kao skazaljka na satu a za teranje obrnuto od kazaljke na satu. Koristi bodež ili wand ili kažiprst.. Probodi ga u sredini vibrirajući YHVH (Yod He Vau He). Dok vibriraš ime zamisli unutar pentagrama otvoren prozor koji vodi u Kraljevstvo Vazduha. Iza prozora zamisl kako bi za tebe zemlja vazduha izgledala beskrajno u datom pravcu.…..Oseti to. Oseti kako hladan vetar duva kroz taj pentagram u tvoj krug i duva kroz tebe odnoseći nečist vazduh tvoje prirode i zamenjuje ga čistim. Osećaj ovaj vetar sve dok se ne osetiš čistim i ispunjenim snagom Vazduha. Ako Teraš onda sledeće osećaš kako se vazduh vraća kroz pentagram nazad potom zatvaraš prozor. To je princip za sve strane sveta.

Idi kružno u smeru kazaljke na satu do juga; dok se krećeš moraš instrumentom kojim crtaš pentagram vući svetlosnu traku svetlo plave boje od centra pentagrama na istoku ka jugu sve do mesta odakle počinješ da praviš pentagram tako da kada završiš svi pentagrami su povezani zajedno svetlosnom niti koja nije prava ali povezuje i zajedno povezuju sva četiri pentagrama. Iscrtaj Pentagram pobodi ga u sredinu i vibriraj ADNI (Ahdoh-ney). Prozor u penagramu vodi do Kraljevstva Vatre. Zamisli kako ti drago.

Kada je ideja čvrsto uspostavljena oseti vatru kako ulazi u krug i čini da izgara svaka nečistota u tebi…. Sve isto kao i sa vazduhom. Idi u smeru kazaljke na satu praveći i vukući svetleću traku sve do zapada gde ponovo neprekidajući iscrtavaš pentagram bodeš ga po sredini i vibriraš EHIH (Eijeh). Zamisli prozor u pentagramu koji vodi do Kraljevstva Vode. Zatim kao i pre samo sada bivaš pročišćen vodom. Ideš sada do severa vučeš traku svetlosti i praviš Pentagram bodeš ga po sredini i vibriraš AGLA (Ahgalah). Sve isto jedino što se pažnja ovde posvećuje na plodnosti zemlje i životu skrivenom u tami zemlje. Zamisli kako moć zemlje ulazi u tvoj krug i čini da sva tvoja nečistoće postaje inertna i teška i otpada sa tebe i zamenjuje se sa čistom zemljinom silom.

Ponovo ideš u skladu kazaljke na satu vukući traku svetlosti sve do istoka do centra pentagrama. Pokušaj da osetiš sva četiri elementa zajedno. Reci:

„Ispred mene Rafael, iza mene Gabriel,sa moje desne strane stoji Mihael a sa moje leve strane Aurijel…….“

Imena Anđela se moraju vibrirati. Oni se vizualiziraju kada se izgovore svaki u svojoj četvrtini. Za izgled se snađite sami. Svaki treba da je u odori svog elementa držeći elementalna oruđa. Rafael u žutoj tunici i odoru kao u ikoni primer može da izgleda mač, Gabrijel u plavom pehar sa vodom, Mihael u crvenom koplje Auriel zelenoj recimo štit. Moraju biti kao živi trodimenzionalni a ne slike koji vam pomažu u vašem radu….Na žalost ne koristim arhanđele u svom radu već neke druge telezmatičke slike tako da vam ne mogu pomoći u ovome… Raširenih ruku u obliku krsta izgovorite: „……..Oko mene plamti pentagram!“

Znači ide cela rečenica. Ovako:

„Ispred mene Rafael, iza mene Gabriel,sa moje desne strane stoji Mihael a sa moje leve strane Aurijel. Oko mene plamti pentagram a u stubu stoji zvezda sa šest krakova.“

Vidite sva četiri pentagrama kako svi zajedno blješte oko vas i kako se vaše telo obavija peti pentagram DUHA. Pokušajte osetiti sebe kao Duh povezan sa četiri elementa ali i iznad njih. Film Peti Elemenat (Brus Wilis) je pravljen po ovome ritualu. Reci:“…a u stubu sija zvezda sa šest krakova!“ Vrhunac mora biti u trijumfu i potpunom uspehu Evokaciji četiri elemenata; i heksagram širine vašeg kruga kako sija iznad vas. Zraci moći zrače iz svakog kraka napolje. Eh kako su reči teške a dela laka. Opusti se u mirnoći otvoren prema spoljašnjim uticajima, slušaj ih sa svojim umom telom aurom. Ne čini ništa, ne misli na ništa…… oseti….. Završi sa Kabalističkim Krstom.

Naravno postoji varijanta Regardijeva gde ide:" Ispred mene pentagram a iza mene zvezda sa 6 krakova." Pri čemu se vizualizuje pentagram na prsima a isprepletani heksagram na ledjima. Znači valja naći sopstvenu varijantu koja će imati dejstva za vas.
 

SalomooN

Ističe se
Poruka
2.040
seal-of-solomon-symbolism-1024x1024.png
 

Mord

Aktivan član
Poruka
1.090

Puštanje Stroja u Rad​

I dame i gospodjo forumaši kako ide praktikovanje madjije? Sve ovo pisanije o magiji je bejbi magija. Sve je ovo Svetla Magija i jedina cena koju je potrebno platiti je vaše vreme, želja i napor koji treba uložiti da biste od nje dobili rezultat. Magija vam daje mogućnost da ta cena ne bude previsoka za ono što želite.

Jednom kada počnete da doživljavate magiju, nikada više nećete videti život na isti način.

Pošto vidim da teoriju držite u malom prstu vreme je da predjemo malo na praksu. Kako se to znanje praktično upotrebljava da biste poboljšali vaš kvalitet života ako to želite.

Cilj ovog pisanija je da vam pruži priliku da iskusite magiju koja se nalazi u vama. Ovi rituali i prakse su samo smernice - mesto za početak. Ne možete da radite magiju da biste uticali na nekog drugog a da ne promenite sebe prvo. Da biste upotrebili rituale potrebno je prvo da se malo energetizirat i magnetizujete određenim silinama.

Sedite i opustite se kao džak žita kada stavite na zemlju. Znači centar vaše gravitacije iz glave spustite na oko 7 cm ispod pupka i počnite da tonete u zemlju kao da je živi pesak i zatim počnite da praktikujete ritmičko disanje. Ovo je tradicionalna varijante. Princip je ovako 4 otkucaja srca udišete vazduh 4 otkucaja zadržite vazduh, 4 otkucaja izdišete i 4 odkucaja ponovo zadržite bez vazdušno stanje. Klasično joga disanje Pranajama. Naravno vreme otkucaja može biti više ili manje možete čak vremenom da otkrjete i druge kombinacije koje vam odgovaraju. Lično udah i zadržavanje vazduha je jedan takt izdah i zadržavanje bez vazduha je drugi takta to je moja vrsta ritmičkog disanja.

Dok radite udisaj zamislite da sa svakim udahom upijate energiju Univerzuma u vas dok izdisanjem je vraćate nazad. Zamislite da ste šuplji. Varijacija vježbe je da sa svakim udisajem je da se punite energijom Univerzuma i da je sabijate dok vam je izdisaj prazan. Pazite vi sabijate energiju, NE VRŠITE KOMPRESIJU VAZDUHA. Morate osećati pritisak energije u vama kao sabijenu vodenu paru i da zračite kao radijator toplotom u okolini. Recimo ova tehnika se može primenuti u Hermetičkom Vudu pre nego što trljate ruke i kažete: „Evo moga poklona za vas…“ da bi ste pojačali „snagu“ loa Hudu-a.

Kada je pritisak narastao dovoljno radite obrnuto sa svakim izdahom vi polako ispuštate iz vas energiju sve dok se ne varatite u ravnotežu. Kada uznapredujete može te je otpustiti jednim izdahom. Primena ove tehnike je da kada sabijete tu sada bio-energiju pošaljete ovu energiju u bolno mjesto i vidite kako se „povreda“ oporavlja i obnavlja vremeno. Džozef Marfi u akciji ko je čitao njegovu knjigu Moć Podsvesti. :D Klasična upotreba kao u bioenergetici samo vi delujete sami na sebe. Osetite to.

Istu tehniku modifikovanu možete primeniti na objekat prsten ili ključ i pretvorite ih u amajliju ako poznajete teoriju koja je opisana u prethodnim postovima.

Sledeća tehnika je energetizovanje pomoću Sunca i Meseca. To su dva nebeska tela koja direktno i indirektno utiču na život. Vježba se može raditi čak iako se Mjesec i Sunce ne vide znači u potpunom mraku. Važno je i raditi kada se ta dva tjela vide. Svakodnevno najbolje ujutro kada Sunce tek izlazi barem stručnjaci to kažu ja lično najviše volim oko podneva ili kasnije kada je Sunce najače. :heart: To ujutro mi deluje mlako. :mrgreen:

Stanite okrenuti Suncu naravno žmurite ali svojim unutrašnjim okom gledate Sunce i osećate njegovu vrelinu i energiju koju zrači na vas. Opustite se ko onaj džak pšenice ali stojeći. Tehnika preuzeta iz knjige High Magic mada sam je ja našao i na drugom mestu.

Udahnite kao i u prošloj vježbi ali ovoga puta ispunjavate se sunčanom energijom. Dok udišete vi se punite sunčevom energjom kao balon vazduhom. Zadržite dah i osetite kako zračite svom tom sunčanom zlatnom energijom celim telom kao Sunce. Dok izdišete osetite kako zlatna energija penje i izlazi pod pritiskom iz vaših grudi i lica napolje. Zadržite disanje posle izdisaja i osećate kako energija puni i cirkuliše vašom Aurom. Vježbi možete dodati elemenat kako vas sunčeva energija oslobađa negativnih utisaka dana i problema i sl. Dok mesečevom energijom privlačite sve pozitivne stvari kao magnetom. Psihička Madjija na delu. Ako osetite da je pritisak energije NE vazduha prevelik možete ga otpustiti sa svakim izdisajem dok se ne vratite u stanje ravnoteže. Lično volim da kombinujem udisaj i zadržavanje kao jedan takt a izdisaj i neudisanje kao drugi takt. Vi nađite vašu varijantu.

Obratite pažnju na osećaj da ste okruženi ovom sunčevom energijom. I tako u krug. Kada završite pljesnite rukama kao mali ritual da ste se vratili u normalno stanje svesti i idite za vašim biznisom.

Kod Meseca je tehnika ista samo je energija Meseca siva i hladna. Znači Sunce mu dođe električni fluid širenje, Mesec magnetički Fluid skupljanje. Kao dva pola na magnetu. Praktikovanje Astrologije u živoj praksi. :mrgreen: :heart:

Sledeći na putu je vaše Više Biće. Možete koristiti Solomonovu molitvu koja vam može pomoći da se duhovno uznesete a možete i bez nje. Zamislite u sebi tamu i kako iz te tame javlja iskra svetlosti koja postaje sve veća i postaje jaka bela svetlost koja svetluca i pulsira i dopire sa nekog mesta duboko u vama - iz vaše psihe – i preplavljuje svaki vaš deo kako fizičkog tako i mentalnog tjela i zrači sa cele površine vašeg tjela. Šireći se oko vas tako da ste u svim pravcima okruženi jajastim oblikom blistave i žive beline. Taj sjaj se zove vaše Više Biće i to će vam trebati u nastavku.

Sedite, relaksirajte se kao džak žita dišite ritmički i vizualizujte neki cilj i tu sliku stavite u beli krug sa crnim obodom, centar kruga koji je beo kao platno za crtanje ništa posebno. Znači beo krug mora da obuhvata ono što želite.

Sada se napunite vašim Višim Bićem. Dobivenu svetlost je sada potrebno da prebacite u vizualizovan predmet u centru beloga kruga ili situaciju ili šta već ste stavili. Znači zamislite kako iz grudi svetlost prelazi na predmet i kako se vi udaljujete malo od njega stvarate razdaljinu i vi se praznite a predmet se puni i postaje sve sjajniji i sjajniji ali sjaj njegove svetlosti NE IZLAZI van oboda kruga. Recite:

Svetlošću svoga višeg bića ja punim sliku koja treba da se realizuje za mene u materijalnom svetu.

Zadržite sliku ispunjenu svetlošću jošte neko vreme za vreme ritmičkog disanja pa pustite da polako izbledi. Tehniku punjenja radite samo jedared dnevno. Ponavljajte svaki dan dok vam se želja ne ispuni. Kada se ispuni zahvalite svom Višem Biću.

Tehnika Zvezde

Ovo je druga tehnika u kome svetlost Višeg Bića nije potrebna. Sve radite kao i prethodno vizualizujete svoj cilj. Uzmite crtež sa zvezdom gledajte u srce na vrhu kraka zvezde i razmišljajte o vašoj želji. Okrenite da Vaga bude na vrhu zvezde i recite ali ne ko mlakonja već u skladu sa principima Psihičke Magije:

Blagosloveni zakoni univerzuma.

Korišćenjem zakona univerzuma postićićete da ne budete „žrtva šansi.“ Okrenite sada zvezdu da rog izobilja bude na vrhu recite:

Blagosloveno je njegovo beskonačno izobilje.

Zaokrenite da ptica u letu bude na vrhu. Ptica leti prema vama. Nikada ne postavljajte vremenska ograničenja za projekat i nikada ne specifirajte materijalni izvor snabdevanja, ali želite da tokovi idu razumnom brzinom.

Blagoslovena bila brzina kojom će sve biti iskovano.

Ne želite da niko bude oštećen ispunjenju vaše želje. Okrenite krak sa Suncem na vrhu i recite:

Blagosloveno je ukupno dobro u kome će sve biti postignuto. Sunce podjednako obasjava i pravedne i nepravedne.

Zavrtite krug još jedared da se Sunce nadje na vrhu i recite:

Blagoslovljena je moja želja za tim i sada je ispunjena.

Sve što treba da radite je da izvodite Tehniku Zvezde mirno i svakoga dana u isto vreme ili približno i da ćutite o vašem radu. Tajnost je bitna.

Materijalni svet je najteži svet za delovanje zbog inercije stvari. Da biste izazvali trajnu promenu u Svetu Materijalne Kreacije morate ojačati svoj astralni svet duhovno, da stvorite pritisak koji će podstaktnuti delovanje u materijalnom svetu. Ćutati znači zadržati integritet ne samo operacije već i svog samopoštovanja. Morate krenuti od nečega da biste koristili ovaj metod. Pomnožite bilo koji broj nečim dobićete nešto. Pomnožite neki broj nulom i dobitćete ništa.
 

Mord

Aktivan član
Poruka
1.090
Arbatel Magija

Deo I
Ovde je data metoda kontaktiranja Olimpijskih Duhova ali ne tradicionalno gde se duhovi prizivaju u punoj materijalnosti. Već je data metoda u skladu sa pravilima Haos Magije što je lakše ali je zato njihova moć umanjena. Naravno za ove ljubavnike mogu tražiti od Hagita sve u vezi ljubavnih stvari, avanturicu partnera i slično.

E sada pošto su oni planetarni entiteti setićete se ko je pratio prošla izlaganja da u radu sa planetarnim silinama valja se magnetizovati da bi bio u skladu sa prirodom planetarne siline. Tako bi valjalo i ovde da bi se pojačao efekat i stekla bliskost sa izabranim entitetom. Entiteti imaju svoju volju i na to treba da obratite pažnju. Kao što vidite kada imate Ključeve Više Mađije kockice počinju da se slažu sve bolje i bolje.

Temelj većine magije je proces u kome se traži nadprirodna pomoć duhova. I ako ste dovoljno mudri da tražite prave stvari na pravi način možete dobro proći sa ovom magijom tačnije vrstom magije.

Pod „pravim stvarima“ mislim na stvari koje su verovatne, ali malo verovatne bez magije. Ne kontaktirate duha i ne tražite pomoć za stvari koje će se verovatno dogoditi bez vaše magičke intervencije. I ne tražite od duhova ono što nije u njihovoj nadležnosti. Ne možete tražiti od duha hrabrost ako je u njegovom domenu ljubav. Kao i Sefiroti svaki alat ima svoju namenu i to je to. Ne tražite nemoguće stvari već samo one koje su malo izvana vašeg domašaja. Sve ono što sam pričao za Psihičku magiju važi i ovde.

Znači izaberite pravu magiju sa potpunom posvećenošću „give yourself“ i pustite magiju da radi svoj posao dok vi radite svoj.
Medjutim kod rada sa entitetima vi MORATE da ga dozovete ka vama iz Sveta Iza pomoću date metode i on mora da se odazove svojim prisustvom bez toga nema rezultata.

Da biste dobili pomoć duhova obično se preporučuju ove stvari da se moraju uraditi:

Očistite ili ispovedite i proterajte zlo sa mesta gde radite.

U mnogim tradicijama ovo je glavni deo magije. Postite, perete se i izvinjavate se sve dok ne osetite da ste možda vredni, a provodite sate šaljući duhove da biste bili sigurni da vas ne povređuju psihički izazivači problema. Dobre vesti! Moderna magija je ovo učinila super brzim. Ne morate čak ni da se tuširate. Malo mentalne pripreme može pomoći, ali može biti zaista jednostavno.

Preuzmi magijski autoritet.

To se može učiniti traženjem Božje dozvole ili nekim drugim trikom. Izgovaranje božanskih imena i dovođenje u pravo stanje uma često je dovoljno da vas duh shvati ozbiljno.

Privucite pažnju duha.

Recite neke magične reči ili uradite neke magične radnje da biste naveli duh da sluša. Možete koristiti znak duha da biste brže i lakše ostvarili kontakt.
Reci duhu šta želiš. Govorite jasno i recite šta želite. Pojačajte ovo emocionalnom transmutacijom, što znači da svojim osećanjima kažete duhu šta želite.

Napravite ponudu.

U ovom trenutku možete ponuditi neku vrstu plaćanja. Ovo može biti ponuda - piće, cvetni dim (tamjan!) ili malo hrane. Takođe se možete žrtvovati ili obećati. "Ostaviću pušenje ako mi date novac koji tražim." Ta vrsta žrtve. Odustani od zavisnosti ili zadovoljstva. Neki duhovi to vole jer vas to zapravo košta i pokazuje da mislite ono što kažete. Takođe možete obećati da ćete širiti glas o njihovim dobrim delima; demoni posebno vole popularnost. Ali, ako dođete do suštine onoga što navodim ovde možete učiniti ponudu jednostavnom. Ponudite zahvalnost, uživanje ili zadovoljstvo rezultatima. Možete ponuditi više ako želite, ali većinu vremena vaša osećanja će biti ključ koji otključava magiju. Takođe se nudite da uradite svoj deo posla. Duhovi se bave natprirodnim, ali ako želite da se stvari dese, morate da radite i obične stvari. Ako želite unapređenje, bolje je da radite više!

Aksiom!

Ako ne pomogneš sebi niti ti Bog može pomoći niti Djavao odmoći jer si samome sebi najveći neprijatelj.

Vrati se u normalu.


Pustite duh da ode i uradi svoje. Magija sada radi na nekom drugom planu, tako da nastavite sa stvarnim životom i pustite duha da radi paranormalnu stvarnost za vas. To činite tako što ćete zaboraviti na magiju, i tako što ćete imati zauzet i produktivan život.

Olympic Chaos Magick.

Prvi korak

Duhovi sa kojima ćete raditi su Arathron, Bethor, Pahel, Och, Hagith, Ofiel i Phul.
Izgovor je sledeći Ah-rah-thorn, Beth-orr, Fah-leg, Owe-h, Ah-gith, Oh-fi-el, Ful.
Izaberite mesto privatno bez uznemiravanja drugih ljudi izaberite Duha.

ARATHRON

Arathron je povezan sa moćima Saturna i može:
Zaustavite nešto u pokretu, bilo da je to osoba, projekat ili ideja.
Uništite bogatstvo neprijatelja.
Otkrijte skrivene izvore novca.
Završite projekat (svoj ili nečiji drugi).
Vežite osobu.


BETHOR

Bethor je povezan sa moćima Jupitera i može:
Dajte vam veliko dostojanstvo.
Privucite novac izdaleka.
Učinite da izgledate vredni onima na koje naiđete.
Povećajte sreću kada ste u sukobu.
Povećajte svoj autoritet nad drugima.
Pomoć u izlečenju sebe.


PHALEG

Faleg je povezan sa moćima Marsa i može:
Borite se protiv bolesti energično.
Uvalite strah u neprijatelja.
Porazite napore neprijatelja.
Pomozite vam da lukavo odgovorite na napade.
Privucite druge mirnim autoritetom.
Oslabiti konkurenciju.


OCH

Och je povezan sa moćima Sunca i može:
Pomozite vam da otkrijete svoje prave želje.
Inspirišite kreativni rad.
Pronađite nove ideje vezane za posao.
Donesite toplinu nežnog lečenja.
Poboljšajte svoju reputaciju.
Omogućite vam da radite u miru.


HAGITH

Hagith je povezana sa moćima Venere i može:
Poboljšajte seksualno izražavanje.
Promenite mišljenje onoga do koga vam je stalo.
Privucite one koji vam mogu pomoći.
Privući ljubav.
Privucite prijateljstvo.
Da se ljubavnici rastanu.


OPHIEL

Ophiel je povezan sa moćima Merkura i može:
Poboljšajte umetnički izraz.
Poboljšajte trgovinu.
Olakšajte psihičku patnju.
Omogućite dobru komunikaciju.
Širi priču.
Pomozite da govorite jasno.


PHUL

Phul je povezan sa moćima Meseca i može:
Poboljšajte magiju.
Poboljšajte intuiciju.
Usporite protok vremena.
Neka drugi sanja o tebi.
Olakšajte anksioznost i strah.
Stvorite seksualnu privlačnost.
 

Mord

Aktivan član
Poruka
1.090
Arbatel Magija

Deo II
Kada kažem „pomoć u izlečenju sebe“, da li to znači da možete izlečiti fizičku bolest koju imate ili to znači da izlečite svoje unutrašnje ja? To može značiti šta god želite da znači. Kada sam ovo zapisao, mislio sam da se koristi za samoizlečenje tako da obično možete biti fleksibilni u tumačenju značenja. To je magija haosa, a ne ceremonijalni ritual.

Znači valjalo bi da proučavate i tradicionalnu Arbatel Magiju i šta ona kaže za svakoga duha koje su njegove sposobnost znači vreme i iskustvo. Šta znači svaka planeta koje su njene sposobnosti. Zaboravite na fizičke planete u Planetarnoj Magiji su siline klasifikovane astrološki i dodeljeni atributi i nazivi i dodeljeni su duhovi koji vladaju tim silinama otuda i imena planeta znači čista klasifikacija ništa drugo.

Drugi korak Confess Ispovedanje "greha"

Obožavm seriju Igra Prjestola i uvek se setim one monahinje kada stalno spominje rječ Confess e ovde se to očekuje od vas da priznate svoje „grehove.“ Kada su grehovi u pitanju odmah se setim Orvelove 1984 ali filma gde se onaj ispoveda javno na ekranu da svi vide koje je sve „grehove“ počinio a od kojih ni 99% nije ni video. To bi bilo dobro naučiti napamet pa kada neko traži da se ispovjedite a vi mu izrecitujete tu „molitvu“ iz Orvelove 1984. Obožavam je.

Ovo je magija haosa, tako da je na vama kako ćete se baviti ovim, ali moj metod je da razmišljam o svojim problemima – svojoj krivici, stvarima zbog kojih se osećam loše trenutno, danas, i bilo čemu drugom što me još uvek muči od pre mnogo godina. Ostavljam svoje magične ciljeve po strani i provedem minut ili dva osećajući se kao šranje o svemu. Onda pomislim koliko sam glupo sićušan kada pomislim na ovu ulicu (jer ovde ima mnogo ljudi koji pati – mogu samo da pogledam kroz prozor i vidim im to na licu), a onda pomislim koliko sam mali u poređenju ovom gradu, pa ovoj zemlji, pa ovoj planeti. A onda, razmišljam o milijardama zvezda i čitavom prostoru i vremenu, i uhvatim taj usrani osećaj i samo kažem, 'Hvala ti Univerzumu što si preuzeo moje nevolje', i nekako se ponašam kao da predajem svoje srce – fizički pomeram ruke napred – i gotovo.

Umesto „Univerzum“ možete reći Bog, EE-AH-OH-EH ili bilo koje drugo božansko ime koje vam padne na pamet.

Ali zarad rituala koji ćete uraditi, odvojite malo vremena da se oslobodite svojih nevolja, bola i žaljenja.

Korak tri.

Ovde se radi o autoritetu, a ne o energiji. Možete koristiti magičnu energiju haosa pre, tokom ili posle ovog rituala, ali moć o kojoj govorim je moć komandovanja. Anđeli, demoni i ostali – možda vole dobre manire, o da – ali najbolje reaguju kada razgovarate s njima kao da imate pravo da razgovarate s njima. Ako ih molite, oni će se zapitati zašto mislite da uopšte imate pravo da pitate. Ali, imajte osećaj autoriteta i možete dobiti odgovor. Imate moć i autoritet da im kažete šta želite. Može se osećati neprijatno kada naređujete anđelu jer ne znate šta bi se moglo dogoditi sledeći put kada pređete put, ali možete mi verovati kada kažem da ćete bolje magičiti ako preuzmete neki autoritet. U trenutku kada kažete: „Snagom EE-AH-OH-EH“, duhovi sede i obraćaju pažnju. Nije važno što niste proverili kod Boga da vidite da li je ovo u redu. Kažete da je to od Boga u redu jer imate slobodnu volju, a to je dovoljan autoritet.

Postoji mnogo varijacija, ali za ovaj ritual sam se odlučio na ovo:

„U ime ADD-OH-NIGH, SHAH-DYE i EH-AH-YEAH, pozivam na ________.“

Crta misli na ime Duha naravno. Pogledajte na sigil duha u centru trougla gde se nalazi duhov potpis to je VAŽNO.

Poziv autoriteta je tako kratak i lagan da nema mnogo moći osim ako to ne kažete kako mislite i ponašate se kao da vam je Bog (ili Univerzum ili šta god želite) dao ovu moć, a vi ste govoreći to ponosno. Neka magične reči vibriraju, tako da možete osetiti reč u grudima. „Zapali sebe molitvom.“

Korak četiri.

Nazvali ste ime duha kada ste dali autoritet, ali ne postoji ništa kao ponavljanje. Izgovorite ime duha dok gledate u sigil; tri puta je dovoljno, a zatim sedite u miru dok ne osetite prisustvo duha. Izgovori njegovo ime nekoliko puta i oni slušaju. Izgovorite to isto kao što ste izgovorili božanstvenu moć, rečju koja je toliko duboka i moćna da je zaista osećate u svojim grudima. Možda ćete se osećati ludo, ili ćete možda osetiti da se nešto menja kako duh postane prisutan – hladnoća, toplina, pritisak u vazduhu. To nije važno da li ne vidite duh ili ako ne osećate ništa magično. Uradite ono što je napisano, a zatim šta god da se desi ili ne dogodi, pređite na stvar tako što ćete preduzeti sledeći korak.

Korak pet.

Držite oči na sigil bez buljenja samo ga držite na oku i kažite duhu šta želite. Budite jasni. Ispričajte priču. Počnite sa imenom duha i recite vašu želju sa emocijama setite se Psihičke Magije šta tamo piše. Počnite sa problemom, osetite problem. Završite sa rešenjem i kako se to oseća.

„Hagith, ne poznajem nikoga ko bi mi pomogao da razvijem svoj posao. Hagith, molim te da mi privučeš one koji mogu pomoći da moj posao procvjeta.“

Započnite svaku rečenicu imenom duha da biste jasno pokazali da se obraćate duhu. Kada izgovorite prvu rečenicu, osetite problem. Nemam prijatelje da mi pomognu… Oseti! Dok izgovarate drugu rečenicu, zamislite da vam je Hagith pomogao da pronađete prijatelje koji će vam pomoći u poslu. To će vas naterati da osetite nešto. Oseti! U redu je smejati se u ovom trenutku. Plakati takođe.

Dve rečenice su dovoljne. Ako počnete da raspravljate o tome ko je kriv i kako je do toga došlo i na različite načine to može da se reši, neće proći. Neka bude kratko; pretvarajte se da koristite Tvitter. Imate jednu priliku da iznesete svoju poentu, zato je učinite i osetite. Osetite promenu koju želite da se desi i nemojte joj se radovati, ili ćete taj osećaj nade zapečatiti u svoju budućnost, što znači da ćete se i dalje nadati mesecima od sada. Oseti se kao da se već dogodilo. Da, ovo zahteva malo mašte, ali to je ono što vam treba za magiju. Vaše emocije ne moraju biti ultrarealne i mega-moćne. Dašak emocije je dovoljno goriva za vatru.

Zapamtite budite konkretni. Pazite šta tražite od mađije jer možete biti toliko nesretni da to i (ne) dobijete. To važi za svu magiju želja. Ako želite da budete nenadmašni a ne kažete u čemu može se desiti da postanete nenadmašni u mlaćenju prazne slame na primer ili čišćenju gradskih ulica…..

Korak šest. Ponuda

Neki kažu da ne morate ništa da nudite. Ponekad, međutim, da bi duh obratio pažnju na fizički svet, može biti divna stvar ponuditi nešto fizičko. Jel tako? Možda biste želeli da date duhu tortu ili pivo. Kako dati tortu nečemu čega nema? Možete napraviti oltar, staviti par sveća tamo sa tortom, a zatim ga baciti u kantu dan kasnije pod pretpostavkom da se duh napunio. Ako vam ovo zapali vatru, nastavite. Međutim, neki ljudi se jednostavno ne osećaju u redu da rade ovakve stvari, a da duhovima ne daju nešto za jelo. Ako želiš, samo napred. U magiji haosa treba da budete inventivni, što znači da ako želite da znate pravila za ovo, nema ih. Izmislite svoje. Možete jesti tortu i pretvarati se da je čin jela vaša ponuda. Ili ga ostavite na tanjiru i pretpostavite da će anđeo u nekom trenutku sići da zagrize, ili čak da ga baci u vatru. Izmisli nešto.

Ono što je bolje da se žrtvuje ili dati neku vrstu obećanja. Ako se radi sa demonima, ovo bi moglo biti povoljnije. „Daj mi ovo i reći ću desetoro ljudi da tvoja magija funkcioniše.” Za anđeoska bića, ili duhove kao što su olimpijski duhovi, obećaću naviku, misao ili raspoloženje koje želim da promenim. Ne mora da menja život, ali ipak promena. Što ga čini pobedničkim. Ako ste pušač, nemojte nuditi da prestanete pušiti samo da biste dobili sastanak sa cicom ili 100 evrića. Previše je teško i nećete se držati toga. Ponudite nešto drugo. Ove nedelje sam zaista ljut na loše vozače, pa ću odustati od toga. Kažem duhu: „Hagith, žrtvujem svoj bes na loše vozače.“ Da li je potrebno više detalja? Ne. Znam šta mislim, tako da Hagith zna šta mislim. Neka bude jednostavno, a onda se držite svoje strane pogodbe. Taj vozač gura u vašu traku, bolje da se smejete. Zašto bi Hagith brinuo o ovoj žrtvi? Ja sigurno ne znam, ali ovaj čin žrtvovanja je nešto na šta gotovo svaki duh reaguje.

Zatim postoji dobra stara zahvalnost. Zvuči jadno i čini da se osećate kao da bi trebalo da budete dole u prodavnici kristala i kupujete tamjane i dugine bandane, ali zahvalnost potvrđuje dogovor. Možete ga ponuditi unapred osećajući zahvalnost za pomoć duha. Još se ništa nije dogodilo, pa se pretvaraš. Možete to samo da osetite ili možete da kažete, direktno, „Uzmite moju zahvalnost za život i za rezultat koji mi donosite.“ I, ako ikada ponovo poželite da radite sa duhom, osetite zahvalnost, veliku zahvalnost, kada dobiti svoj rezultat.

Korak sedam.

Kada ste završili dajte duhu dozvolu za odlazak. Napravite mali ritual i držitega se uvek. Tada se polijte hladnom vodom, otvorite prozor izadjite napolje. Zaboravite na magiju i dopustite sebi da budete iznenadjeni.

Neka magija se radi jedared neka više puta. Ako vam se jednom učini da to nije dovoljno, uradite to nekoliko puta, ali nemojte stalno da gnjavite duh istim zahtevom. Ako se osećate kao da to radite dovoljno dobro da iznesete svoju poentu, onda ste gotovi, bilo da su to tri dana ili dvadeset. Tako je kada radite sa Entitetima oni imaju svoju volju da izvrše ili ne izvrše vaš zahtev i Amin.

Prestani da postavljaš pitanja. Prestanite da brinete zašto to neće raditi. Izaberite duh koji će vam doneti nešto što želite i uradite magiju.
 

Mord

Aktivan član
Poruka
1.090
Magija Novca

Kako zaraditi novac pomoću magije

I konačno ono što svi čekaju je mađija za sticanje novca zar ne dame i gospodjo forumaši. :zper: Videćete kako se Ključeve Psihičke magije mogu i hoće primenuti i u ovoj vrsti magije ali na jedan viši nivo. I kako mađija bolje pomaže spiritualnom razvoju pojedinca nego bilo kakva psi'ologija. Morate dobro da preispitujete sebe. Šta išteš čemu li se nadaš. Pošto je ovo u domenu ostvarivanja želja videćete da stvari nijesu tako jednostavne kako izgledaju i da „pazite šta tražite od magije jer možete biti toliko nesrećni da to i dobijete.“ Ovde je data samo jedna metoda glavni ritual a ostali….. Znanje je moć a pravi Siti ne dele moć. Zato što madjija nije sport za pasivne gledaoce već se mora ući u rudnik i početi kopati da bi se dijamanti izvukli na svetlost dana. Ne mere drugojačije. A rudarenje je prljav posao, zar ne? :ne: Niko ne želi da se isprlja. :ljutko: Ovo je samo jedan od sistema za sticanje novaca i to onaj "najslabiji." Metoda je na duže staze a ne instant treba vreme.:mrgreen: Lično mislim da je teorija mnogo značajnija jer se ona može primenuti i na druge metode. Samo je nebo granica.

TEORIJA

Magija najbolje funkcioniše kada znate šta želite i kada vas nije briga tačno kada i kako će se vaši rezultati manifestovati. Magija novca zahteva dodatni obrt. Dobićete najbolje rezultate od ove novčane magije ako se fokusirate na prijatne emocije trošenja novca i uživanja u novcu, a ne na emociju primanja novca.

Iako možda sanjate da dobijete veliku količinu novca, to može biti i da nije ono što zaista želite. Želite da potrošite novac. Želite da uživate u onome što novac donosi a ne u samom novcu. Uhvatiti se u koštac sa ovim konceptom je od suštinskog značaja da biste pokrenuli svoje okultno zarađivanje novca.

Umesto da razmišljate o tome koliko novca želite ili kako želite da ga dobijete, morate razmisliti o tome šta biste zapravo radili sa svojim vremenom da imate sav novac o kojem ste ikada sanjali. Novac vam može doneti radost, ali samo kada nađete radosne načine da oslobodite svoj novac. Kada je u pitanju novac, ovo je sve što treba da znate. Šta zapravo želite da radite sa svojim vremenom?

Kada imate novca, kako ćete provoditi svoje vreme na dnevnom nivou? Da možete da kupite šta god želite, šta bi to bilo? Kako biste proveli dan? Gde biste putovali i zašto? Ako možete da odgovorite na ovakva pitanja, onda sam novac nije bitan.

Vi zapravo ne pokušavate da manifestujete novac. Manifestujete način života, sigurnost i zadovoljstvo koje novac može da donese. Možda zvuči kao da nema velike razlike, ali postoji suštinska razlika koju treba istražiti.

Šta bi ste radili da dobijete na lutriji? Kupio bi novi dom, novi auto, čamac i putovanja. Ovo je reakcija, a ne dobro osmišljen odgovor na duboku i istinsku želju. Kada zaronimo malo dublje i postavite pitanje kakav dom žele ljudi i kakav čamac, većina ljudi brzo prizna da ipak ne želi čamac. Neki zaista žele čamac, jer imaju istinski interes za čamce i jedrenje, ali većina ljudi shvata da im je to bio san, a ne stvarna želja. Vidite milionere na TV-u sa čamcima, pa bi trebalo da i vi imate čamac, zar ne? Ne, ne bi trebalo. Ne osim ako volite čamce. Ne radite po principu „video konj da se žaba potkiva pa i on digao nogu.“ Ili beše obrnuto.

Nema ništa lošeg u palati i jahti već samo treba utvrditi da li će vas to i zaista učiniti srećnim ako to budete posedovali. Posedovanje stvari može biti odlična zabava, a kupovina kuće ili automobila iz snova je prava radost, sve dok kupujete nešto što vam odgovara. Lako se uhvatiti u navike želje, koje vas mogu odvesti od vaših istinskih želja. Previše je lako potrošiti mnogo novca, a zatim otkriti da je potrošeno na pogrešan san. Efikasniji pristup i efikasniji magijski pristup je da otkrijete šta vam donosi zadovoljstvo i da se fokusirate na to. Kada novac postane manje važan od zadovoljstva, lakše je manifestovati novac.

Pre nego što počnete sa samim radom manifestacije, treba da razmislite o zadovoljstvu koje bi vam doneo novac. Moraćete da se fokusirate na to kako ćete trošiti novac, a ne samo na osećaj da ste „bogati“.

Ima ljudi koji vole keš flow u manjim iznosima koji u potpunosti zadovoljava njihovu novčanu nezavisnost nego ubijati se da postaneš milijunaš i kada to postaneš ondak umreš bogat i to mislim bukvalno. :pop::pop2::pop3::koto:Umri siromašan a ŽIVI bogat. :vnaocare:

Kako ono kaže moj omiljeni profesor Zec: „Tvoj novac je samo onaj koji uspeš da potrošiš.“ Džaba Gejtsu milijarde kada će ih drugi potrošiti. Novac vam omogućava da činite stvari on je SREDSTVO kao i madjija a ne cilj. Cilj je iskreno zadovoljstvo koje će vam novac omogućiti. Nema ničeg površnog ili neduhovnog u želji za materijalnim dobrima. Ako želite da magija novca funkcioniše, onda morate da uživate u svojoj materijalnoj imovini na ovaj način.

Kada kupujete osnovne stvari, morate biti opušteni u pogledu puštanja novca, a ne da ga čvrsto držite. „Kako došao tako i otišao.“

Budite oprezni kada pokušavate da impresionirate druge novcem, jer to može stati na put magiji. Ako postoji bilo kakva šansa da se osećate krivim zbog uspešne magičke manifestacije - jer se oseća nepravedno primiti bogatstvo - to može zaustaviti tok novca. Da biste dobili novac putem magije, postavljate zahtev za više novca nego što sada imate. Ako imate osećaj krivice zbog novca koji biste dobili tipa: „Kako možeš da jedeš kada ima toliko gladnih u svetu?“ Zaboravite na mađiju Novca vaše delovanje je osudjeno na neuspeh.

Zapamtite da ono što zaista želite su rezultati koje novac može doneti. Uverite se da ne tražite više novca samo zato što pretpostavljate da će vas to učiniti srećnijim. Dodatni novac retko čini ljude srećnijim osim ako ne ispunjava drugu potrebu.

Ako koristite magiju iz ovoga teksta da manifestujete stvari koje želite da radite i osećanja koja želite da osetite, a ne novac koji vam je potreban da biste došli do te tačke, onda će se novac pojaviti.

Ako, na primer, želite da putujete, fokusirajte se na emocije odlaska na taj odmor i zadovoljstvo koje biste dobili na odmoru. Ako vam neko duguje pare ne radite ritual da dobite dug već radite ritual da dobijete osećaj olakšanja da je dug prema vama isplaćen.

Ovde ćete videti kompleksnost koja zahteva poznavanje Ključeva Psihičke Magije koje je potrebno posedovati za ovu vrstu madjije. Ovde se zahteva Alhemija pretvaranja osećaja „ja nemam“ u osećaj „ja imam.“

Tokom rituala za privlačenje više novca, ne fokusirate se samo na emociju posedovanja novca i uživanja u novcu. Umesto toga, počinjete tako što ćete priznati bol iz prošlosti u vezi sa novcem, primetiti svoja trenutna osećanja prema novcu i dozvoliti da se ta osećanja pretvore u nešto prijatnije kako ritual napreduje. Ova transmutacija osećanja nije ništa drugo do čin imaginacije, ali je najmoćnije gorivo za magijski rad. Ako možete da zamislite kako bi bio dobar osećaj da dođe do rezultata i doživite taj trenutak zadovoljstva kao da se već desio, vaša magija će uzeti emociju i manifestovati je kao rezultat u stvarnom svetu. Čin namerne promene vaših emocija pomoću imaginacije, u kombinaciji sa strukturom rituala, stvara magični efekat. Promenom vaših emocija tokom rituala, stvarnost je primorana da dođe na svoje mesto.

Izrael Regardije sekretar Aljistera Kroulija je rekao: „Najlepši rituali su Masonski sve sa opremom, odelima tačnim izgovorom molitvi ali ništa se ne postiže na magijskom planu.“

U nekim slučajevima koristite sećanje da generišete emocije a u drugom slučaju koristite vašu imaginaciju. Nemojte zanemariti ulogu emocija u ovim ritualima. Ako pravilno pratite sva uputstva, ali zanemarite emocionalni rad koji je ugrađen u ritual, nećete dobiti rezultate. Znate šta želite i možete zamisliti kako bi bilo da to imate, a to je ono što vam je potrebno da ova magija funkcioniše.

Ne trudite se da predvidite na koji će se način novac manifestovati to ostavite Entitetima da brinu i ne žudite za rezultatom to može biti pogubno za magiju. Ali kada se desi ne ignorišite da je rezultat dobijenod mađije. Poštujte madjiju to jest Entitete koji su vam doneli rezultat.“ Do or do not. There is no try.“ Je krilatica koja važi u magiji uradite ritual i amen zaboravite na njega. Da bi se nešto manifestovalo potrebno je vreme da magija uradi… Kao što rekoh Svet Materijalne Kreacije je najteži za oblikovanje i potrebni su uslovi da se stvore pre materijalizacije. Bez uslova i mogućnosti nema materijalizacije….. Što manje požurujete madjiju brže će se desiti. I za razliku od života NADATI SE je smrt za magiju. NADA je PORAZ.

Znate šta želite i možete zamisliti kako bi bilo da to imate, a to je ono što vam je potrebno da ova magija funkcioniše. I naravno radite u fizičkom svetu vaš deo. Ako ’oćete da dobijete na lotou kupi brate srećku.

Možda ćete želeti da unesete dodatnu magičnu moć u svoj rad. Kada je u pitanju magija novca, ovo je mudar pristup. Ovaj deo pisanija nudi tehniku koja pomaže da se izgradi magijska energija koja se može koristiti u svim okultnim aktivnostima. Kada se pravilno koristi ova tehnika vas ne iscrpljuje, već dodaje energiju vašem radu bez ikakvog opterećenja, jer crpite energiju iz beskonačnosti. Ovo je samo jedna od metoda Srednji Stub je isto tako efikasan ako znate kako da upotrebite.

Tehnika se zove Svetlost iz Tame.

Odvojite trenutak da postanete svesni svog tela i primetite senzacije koje možete da osetite. Pomerite pažnju na unutrašnjost grudi, ali umesto da „vidite“ organe i kosti, zamislite ogroman prazan prostor u sebi. Kao da gledate u prazan, crni prostor veličine univerzuma. Nemojte ulagati previše truda ili naprezanja da biste ovo zamislili. Dozvolite da se vaša svest o ovoj mračnoj praznini pojavi.

Dok posmatrate ovaj ogroman prazan prostor u svom telu, dozvolite svetlosti da se pojavi unutar prostora. Znači postepeno osvetljavanje tame, kao da ujednačena, bela izmaglica osvetljava ceo prostor. Dozvolite da se ovo osvetli i posvetli, dok ne postane blistavo belo svetlo.

U većini slučajeva, nećete morati da se pretvarate, zamišljate ili prisiljavate da se ovo dogodi. Kada posmatrate tamu u sebi, svetlost će se postepeno pojaviti sama od sebe. Trebalo bi da traje manje od jednog minuta, ali možda će vam trebati i do pet minuta. Ako ne vidite da se svetlost pojavljuje spontano, upotrebite svoju maštu da započnete ovo. Ko je čitao moje postove o madjiji i ovo ga interesuje znaće kako ovo treba pravilno uraditi.

Tu svetlost utisnjujete u talisman na način kako vama odgovara. Način je za svakoga poseban. Ako koristite ritual koji sadrži nekoliko sigila, uverite se da koristite samo mali prasak svetlosti na svakom od njih, tako da imate dovoljno energije za sve njih. Ako nešto ostane raspršite svetlost kao da je magla. Sve ono što je pisano u prethodnim postovima o psihičkoj magiji ide i ovde. Ovo vam pokazuje kako se znanje nadogradjuje iz rituala u ritual.

GLAVNI RITUAL

Ovaj ritual je dizajniran da privuče više novca na stalnoj osnovi. Deluje kao samostalan ritual, ali takođe može dodati snagu svim ostalim novčanim magijama koje izvodite. Radi se 11 dana uzastopce. Dalje se valja raditi na svaka 2-3 meseca ali po 3 dana uzastopce.

Ovaj ritual uključuje ulazak u određeno stanje uma, izgovaranje reči moći, korišćenje emocionalne energije i magične energije, kao i skeniranje očiju preko sigila. Znači prelazite očima preko hebrejskih reči obraćajući pažnju na njihov oblik. Ono što je važno je redosled kojim „čitate reči.“ Znači potrebno je malo prakse ali se ne plašite da ćete aktivirati talisman. Nećete jer za to je potrebno pustiti onu energiju o kojoj sam pisao. Skeniranje ide ovako kao dole na slici.

E sada ne znam zašto sam sve ovo ispričao kada novac nikoga ne interesuje a ovaj ritual ne može da škodi zato su ispušteni važni detalji za njegovo izvodjenje kao i korišćenje andjeoskih imena sve je to viša magija.
 

Mord

Aktivan član
Poruka
1.090
Witchcraft za neupućene

E sada malo ljubavne madjije iz vještičarstva za one koje interesuju ljubavne stvari. Čujem neko pita a gde je ostalo? E pa znanje je moć a pravi Siti ne dele moć. :zper: 😉 :mrgreen: Stručnjaci znaju da je ljubav propadljiva dok je Moć Sile vječna zato se ljubav nesebično daje i kom treba i kom ne treba zabadava dok se Sila Moći čuva sebično za sebe. ❤️‍🔥❤️‍🔥❤️‍🔥

Za one koji se interesuju za vezivanje i ostale ljubavne bajalice koje su efikasne "sto posto" 😎 pod uslovom da poznajete Ključeve Više Magije jer bez njih nećete uspeti a i videćete zašto. Ako radite bez poznavanja teorije i simbolizma doživećete neuspeh i reći ćete sebi:“Ova bajalica je šranje ne radi.“

Samo loser postavlja pitanje: „Gde sam pogrešio?“ The winner kazuje: “ŠTA SAM URADIO PRAVILNO!“ To znači da ako se traži koristi pergament a ti upotrebiš običan papir popićeš neuspeh jer ne poznaješ zašto se traži pergament (Svici Mrtvog Mora, paktovi i ostali sveti tekstovi) i običnog papira čija je namena za crtanje, kopiranje, škrabanje i sl. Znači da prvo moraš da skineš namenu papira i da mu daš novu namenu za magijske operacije. Ako znaš kako. E matematiko… ovaj hteo sam da kažem magijo moja.:zper:

Ako želiš pobjediti ne smeš izgubiti zato je ovo za one koji žele da budu pobednici. Život je borba i lako se gubi zato je tu „umetnost“ da se pobedi ako to želite.

Witchcraft se može definisati kao verovanje da invokacija i neko natprirodno posredovanje može omogućiti ispunjenje nečije želje i witchcraft je sve o moći. Kako je jedna vještica jednom rekla witchcraft je „umetnost samo-promocije.“ Veštičarstvo je nauka o prirodi i njihovim odnosu sa ljudskom svešću.

Da bi ste uspeli u witchcraftu morate biti pozitivni. Negativne misli ili strah da će te izgubiti ono što steknete magijom će negativno uticati na ishod operacije. Nadam se i AKO vode u neuspeh. Pozitivno mišljenje nije dovoljno za uspeh operacije. U witchcraftu vi zalazite u podsvest da bi se povezali sa Univerzalnim Umom koji ulazi u igru prilikom prakse veštičarenja. Ne možete pristupiti ovim moćima ako nemate jaku svest.

Ako imate slab um, ne možete se koncentrisati, ne možete vizualizovati nećete imati mnogo benefita iz vještičarstva. Za svaku bajalicu koju bacite moraćete imati veru i poverenje ubeđenje u njihovu efikasnost.

Za uspeh morate imati četiri sastojka. Moć volje (na osnovu vaše želje). Sama moć volje je neefikasna bez želje, žudnje koja vas prožima, Imaginacija, Vera i Tajnost. Držite u tajnost vašu umetnost imaćete više uspeha nego kada obelodanite svima. Ja sam vještica ja sam vještica. So sweet, you are.

Preliminarni rad

Prvo što morate da uradite jeste da izvršite pročišćavanje sve vaše opreme da im date novu namenu od onih koju su imali. I zaboravite naški sve mora po američki…E sada ko poznaje hermetizam lako ga može kombinovati sa ovim. Kako lako!

Uzmite čašu i u nju uspite so. Držite je sa obe ruke i gledajte u nju i recite sa osećanjem, verom i poverenjem, čvrstinom, e moja Psihička Magijo:

„I Purify and Cleanse Thee. Thou Art Cleansed and Purified Now.“

Stavite je na vaš oltar i pokrite je belim čaršavom 24h.

Drugi dan. Stavite svu svoju opremu na oltar poškropite je onom solju i recite:

„Instruments of My Will, I Cleanse and Purify Thee In the Name of All That is Good and Holy. Thou Shalt Serve My Will with Complete Fidelity, so Cleansed Thou Art Now.“

Sve pokrijte sa belim čaršavom stavite ruke na čaršav i recite: In Thy Purity Protect These Instruments. Purify! Purify! Purify!“ i ostavite 24h.

Znači zapišite ove reči naučite napamet i i izgovorite….. Sada i sami možete da upotrebljavate ljubavne bajalice……

1.Bajalica Vezivanje

Ne koristite je ako to i ne mislite. Ovo je idealna bajalica za one koje poznajete ili želite da vratite.

1. Upalite narandžasto-crvenu sveću.

2. Napišite vaše celo ime na crvenom papiru crvenim mastilom.

3. Napišite ispod vašeg imena puno ime vaše ljubavi. Dok pišete ime naglasite svoju moć nad njime.

4. Napišite datum rođenja svoj pa njegov.

5. Nacrtajte srce tako da u njemu stane sve ono što ste napisali.

6. Sada ponovite sve to još tri puta na istom papiru. Pisanje će graditi vašu psihičku energiju i povećati koncentraciju. Zašto tri puta nije važno za praksu.

7. Preklapajte papir sve više da postane što sitniji. Za to vreme koncentrišite se svim svojim bićem na vašu žudnju. Što manji papir veća će biti vaša mentalna energija..

8. Sada spalite papir u plamenu sveće i recite tri puta:

„Bright is The Flame

Hot is The Fire

Red is The Colour

Of My Desire.“


Ponovite ovo svake noći devet dana uzastopno. Devet je okultni broj „uživanje u plodovima svoga rada.“ Posle devet dana ispuniće vam se želja.

Romska ljubavna bajalica

Za privlačenje partnera bilo muškog bilo ženskog.

1. Kupite nov lonac i crni luk i zeemlju. Očistite ga kako je opisano uvek čistite sve što upotrebljavate. Stavite luk u lonac i malo zemlje da bi nikao lukac.

2. Postavite ruke iznad lonca i recite:

„As this onion grows

As this blossom grows

Let his/her Heart Be

Always Turned to Me.“

3. Izgovori ove reči tri puta i nastavi da izvodiš isti akt dva puta dnevno uveče i ujutro dok ne postane vaš.

Lukac se koristi zato što simboliše ljubavnu žudnju. Ako hoćete da birate izmedju dva partnera koristite dva luka napišite izrezbarite imena na njima pa koji pre nikne biće osoba sa jačom ljubavlju. Sweeeeeeeet.

Da zadržite partnera

Ovo je mali ritual da ljubav ne izbledi kod partnera. Trebaju vam vaši i partnerovi odsečeni nokti pomešani zajedno. Spalite ih u ponoć i recite:

„As the flame burns so is the love between me and him Consummated. Our Destiny is Interwined; The bond between Me and Him is Complete and Everlasting.“

Božanski obred vernosti

Ako mislite da vam partner nije iskren ovaj obred će vam reći istinu.

1. Stavite sliku partnera na oltar. Zatvorite oči i mislite o čemu hoćete da saznate.

2. Upalite mirisni štapić i da stoji uspravno.

3. Ako tamjan ostane užaren i pepeo ne padne za tri minuta onda je dobro ali ako tamjan dim ide tamo vamo ili pepeo padne onda je neistinit.

Vratiti ljubav

Ako želite da vratite dezertirajućeg partnera onda će te u Petak (dan Venere) da pustite malo krv i sa njom na pergamentu (koji se specijalno traži za ovu operaciju) napišite vaše prvo ime i njeno drugo ime. Oko imena nacrtajte kvadrat. Sada ste oformili personalni talisman koj trenutno vezuje vas i vašeg partnera. Sada recite sa onim uživljavanjem i osećanjima opisanim u Vudu Magija da ovde ne ponavljam ali ti principi važe i ovde tri puta recite:

„His fate is Sealed. In this Square He is Mine. He will find no piece until he returns to me.“

Iseci i nosi ga blizu srca sve dok se ne vrati.

Ritual da se ostane trudan???

Smešno da i za to postoji ritual. Ako se ne njanjate nemate ni trudnoću ovo ću preskočiti.

Da se oslobodite dosadnog partnera

E ovo je interesantno. Izvodite ga na treći Utorak u mesecu.

1. Upalite Crnu Sveću. Crno za zlo.

2. Pozvoni malim zvonom tri puta. Da prizove „one“ snage iz sveta „iza.“

3. Na pergamentu nacrtati simbole za Sunce, Mesec, Neptun,Jupiter i Pluton. Imate njihove oznake na netu

4. Izmrljajte pergament sa osam svežih semena pomorandže i upalite pergamen na plamen sveće.

5. Stavite pepeo na vaše čelo razmažite ga, gledajte u plamen tri minuta i vidite u vašem umu kako ljubavnik beži od vas.

6. Izgovorite naglas koliko god možete: „NAI-NO-KAM!!“

7. Sada pripremite devet malih paketića svaki od njih da sadrži malog tog pepela, tri karanfilića, meko sivo perce i malo peska.

8. Stavi paketiće u kovertu i zapečati ih voskom za pečaćenje. Ugasi sveću. „Ugasit ću sveću za tvoju sreću…“ ili beše nesreću… tako nekako ide pesma.

9. Sledećeg dana pošalji prvu kovertu u 3 sata posle podne i tako svaki naredni dan uvek u isto vreme sve ostale koverte. Na kraju će dići ruke od vas.
 

Mord

Aktivan član
Poruka
1.090
Hermetički Vudu - Teorija i Praksa Deo I

Ovde nije predstavljen klasičan haićanski Vudu već hermetički Voodu sistem zasnovan na dve porodice loa Vudua i to loa Hu duhovi Vode i Du duhovi Zemlje koji je sistematizovao hermetista Bakulu Baka upućen u visok stepen tradicionalnog Vudua.

Vudu je sistem za sebe i ne sme se mešati i kombinovati sa drugim sistemima magije ali pošto je deo Psihičke Magije može se uporedo raditi sa drugim sistemima.

Čujem neko pita ima li rituala Vudu Lutke? Ima ali se zove Viši Ritual Vudu Lutke u kojem operater deluje na samog sebe za razliku od Nižeg Rituala Vudu Lutke u kome operater deluje na druge ljude. Ako se znaju principi Više Lutke lako je posle primenuti principe na ritual Niže Lutke.

Vudu je veoma kopleksan filozofsko-religijsko-magijski sistem koji je stvoren na Haitiju i može se svrstati u inicijatičke religije sa izraženom praktično-filozofskim aspektom. HuDu sistem je zasnivan na formuli Tetragramatona po kojoj se odvijaju svi procesi u univerzumi. Tetragramaton predstavlja 4 Sveta Kabale.

1. Početni aktivni princip koji inicira procese i kome odgovara Arhetipski svet ili svet čistih ideja njemu odgovara Elemenat Vazduha.

2. Pasivni princip, nosač početnog aktivnog principa kojem odgovara Kreativni Svet svet pojedinačnih modela proisteklih iz čistih ideja i Elemenat Vatre.

3. Treća faza je spoj prve dve i odgovara joj Formativni svet na kojem modeli počinju da se sažimaju i konkretizuju na putu ka ostvarenju i Elemenat Voda.

4. Četvrta faza u kojoj su sadržane prethodne tri i kojoj odgovara Materijalni svet ili fizički plan konkretnih formi a čiji je Elemenat Zemlja.

Oni koji poznaju Kabalu imaju drugačiju interpretaciju elemenata dodeljenih svetovima pa tako imamo prvi svet:

1. Aziluth-King-wand-Vatra
2. Briah-Queen-cups-Voda
3. Yetzirah-princ-sword-Vazduh
4. Assiah-princeza-pentacles-Zemlja

I različitu teoriju kako elementi deluju, međutim kako svi svetovi imaju sva četiri elementa u sebi nema suprotnosti između ovih teorija već različiti pogled na istu stvar tako da se mnogo ne opterećujete različitim tumačenjima. Važno je shvatiti da u HuDu sistemu operišemo sa poslednja dva Sveta. Loa Hu pripadaju Formativnom svetu i to elementu vode a loa Du pripadaju Materijalnom svetu i elementu zemlja.

Loa znači duhovi koji odgovaraju približno antičkim bogovima oni su ovo je VAŽNO shvatiti; loa Vudua su personifikovane kosmičke snage i inteligencije, uobličene u arhetipskim slojevima Kolektivnog Nesvesnog.

Kolektivno Nesvesno je neka vrsta psihičke matrice u kojom je arhetipskim simbolima zabeleženo celokupno iskustvo ljudske rase i čija je „kopija“ usađena u svakog čoveka. Astralna Svetlost hermetizma je identičan pojam. S toga kada radite sa duhovima vi u stvari stupate u kontakt sa dubokim slojevima Kolektivnog Nesvesnog njegovim snagama – kosmičkim snagama koje potpomažu čovekovu psihičku evoluciju.

U jednoj lekciji se koristi VEVE. To su simboli loa koji imaju ključnu ulogu u Vudu ceremonijama. Ako vas dublje zanima tradicionalni Vudu možete ga proučavati i koristiti u ovome HuDu sistemu. Radi se o crtežima čija je simbolika višeslojna i duboka a skup vevea čini jedinstvenu Svetu Knjigu Vudua. Vevei su psihološke mašine koje transformišu psihičku energiju i kod sledbenika izazivaju izmenjena stanja svesti, potrebnih za uspešno obavljane rituala i magiskih operacija. Oni su takođe i „poziv za loa“ simboli koji privlače kosmičke snage oličene u Vudu duhovima.

Ritual Vudua započinje Ritualom Samoinicijacije. To je „čin uvođenja u tajnu“ ili jednostavno sami sebe uvodite u sistem HuDua. Izražavate želju da se bavite Vudu magijom.

U Ritualu Samoodbrane se govori o odbrani od negativnih uticaja koji se mogu stvoriti - neko ili nešto i kako se odbraniti od njih i slično može se ritual upotrebiti kao i za uopšte dobar uticaj….Privlačite dobre vibracije a loše eliminišete. Samo je nebo granica za vidove primene ovog rituala.

Dodatno objašnjenje za Viši Ritual Lutke. Istu lutku možete koristiti više puta u jednoj seriji sa jednim ciljem lečenje. Pa kada je subjekat izlečen onda je uništavate sledećim malim ritualom. Postavite lutku na vaš oltar i obratite se lutki:

“Ja ti uzimam život. Prahu prah, pepelu pepeo!“

Potom izgovorite svoje ime kojim ste krstili lutku ali unatraške i pretopite lutku jer se ona obično pravi od voska najbolje. Na mestu gde je srce izbušite dublju rupicu u koju kanete par kapi vaše krvi i zatim je zatvorite voskom na lice lutke možete zalepiti vašu malu sličicu lica ko sa lične karte a na glavi zalepite vašu kosu……

PRAKTIČAN RAD

Potrebno je imati oltar neki stočić, komodu i sl. idealno je biti u obliku dvostruke kocke pola metra širine i metar visine. Sa tim što je donja polovina ofarbano u crno a gornja polovina u belo pola metra belo pola metra crno tako da se dobiju dve spojene kocke to je ideal. Zatim čaršav treba biti beo i koriste se sveće u boji i mala čaša sa vodom i posudica za tamjan. Sem komode ili stočića sve ostale stvari moraju biti NOVE i NE SMEJU SE KORISTITI nizašta drugo osim za Vudu. Za drugi sistem magije moraju drugi čaršav i sveće svećnjaci i šta već. To izražava poštovanje, rešenost i nameru. Koliko snage uložite višestruko će vam se vratiti.

Teorija kaže da se Ritual Samoinicijacije radi SAMO JEDANPUT i da se više ne ponavlja dok ostale rituale možete raditi bilo kojim redom ali NEMOJTE U ISTOM DANU RADITI DVA ILI VIŠE RAZLIČITIH RITUALA NITI PONAVLJATI ISTI. Ostavite razmak od najmanje jednog dana a najbolje tri dana kada steknete iskustva.

E sad praksa pošto učenik nije savlada sve tehnike potrebne za uspešno obavljanje rituala valjalo bi Ritual Samoinicijacije ponoviti nekoliko puta dok se ne oseti da si ZAISTA iniciran u HuDu sistem. Vi za sebe odlučite sami.

Postupak paljenja sveća i gašenja se ponavlja i uvek je isti kao i prizivna molitva koje su kratke i valja ih naučiti napamet. Operacija se mora uraditi bez zastajkivanja i grešaka da bi se moglo koncentrisati na struju koju ćemo pustiti i valja uložiti pošteni napor.

Molitve valja izgovoriti glasno personalizujte ih i uložite maksimalnu koncentraciju; prožmite ih sa energijom i emocijama i uživite se u njih. Zato sam rekao da valja Ritual Samoinicijacije valja ipak uraditi više puta sve dok se ne ostvari maximalan efekat ovoga. Valja biti izolovan bez bilo kakve smetnje koje su fatalne za operaciju mislite na hirurgiju u njoj leži Arkanum. „Prizivaj često i zapali sebe molitvom!“ Vodite dnevnik o vežbanju.

Pored praktičnih koristi u svakodnevnom životu ove tehnike predstavljaju i efikasno sredstvo spiritualnog samorazvića. Ulažući ozbiljan trud i stupajući u kontakt sa spiritualnim snagama koje stoje iza HuDu sistema, Vi ćete otvoriti još jedne dveri sopstvenog bića i zakoračiti u jedan odista čudesni svet.

U molitvama se upotrebljava reč „mrtvi“. Nemojte biti gadljivi. To je jednostavno termin, sinonim za one koji više ne borave u ovom svetu materijalne kreacije već žive u onostranom svetu ali mogu da deluju na fizičku ravan.

Izgovorite ovo: „Nema tame u silama mrtvih!“ pa ponovite ovako: „Nema tame u silama mrtvih!“ pa probajte ovako: „NEMA TAME U SILAMA MRTVIH!“ Ako to rečete mlako „Pošto nisi ni studen ni vruć izbljuvat ću te iz usta svojih!“ nema uspeha u nikakvoj magiji.

Ritual Samoinicijacije Opšte napomene

Ritual je jedno od najmoćnijih oruđa psihičke magije i magije uopšte. To je u stvari skup tačno propisanih simboličkih postupaka koji preko svesti i nesvesnog operatora snažno deluju na njega ili na drugu osobu. Način delovanja u principu je isti kao kod magijskih simbola, jer su ritualni postupci su u biti živi simboli kadri da psihičku energiju transformišu i usmere u određenom pravcu.

Nužni preduslov za efikasnost rituala jesu snažna mentalna koncentracija ili misaona usredsređivanje i isto tako snažno emocionalno uživljavanje. Ova dva elementa su osnova svih psihomagijskih operacija. Ta dva činioca su pravi ključevi za prodor na više planove egzistencije po formuli Tetragramatona; koji je neophodan uslov efikasnosti magijskih operacija. Stoga prilikom izvođenja Rituala Samoinicijacije kao i ostalih rituala, morate da uložite napor da postignete što je moguće veću mentalnu koncentraciju i emocionalno uživljavanje.

Morate se maximalno uživeti u čitav postupak i obaviti ga iskreno i predano. Molitve morate izgovoriti sa predanošću i usredsređenoštuću. Vi treba zaista da se posvetite duhovima HuDua koji su personifikovane snage dubokih slojeva vašeg sopstvenog nesvesnog.

Nemojte da vas zbunjuje simbolički sadržaj molitve. One u stvari spadaju u kategoriju verbalnih magijskih formula koje kao i simboli nose energetsko „punjenje“ te su kadre da deluju na svesnu i nesvesnu psihu operatora.

Kada zamišljate o loa to ne mora da bude u vidu konkretnih obličja već da osetite njihovo prisustvo kao snagu sa kojom stupate u kontakt u svom magijskom radu. Ova faza treba da traje 5~6 minuta…..i važna je za sve rituale koje obavljate...

Kada ste jednom (ili više puta) obavili Ritual Samoinicijacije spremni ste da počnete sa praktičnim radom po HuDu sistemom. Time ste stekli jedno delotvorno psihomagijsko oruđe kojim možete efikasno da utičete na sebe i okolnosti koji vas okružuju. Ono takođe može postati sredstvo vašeg spiritualnog razvoja. U kojoj meri ćete ga iskoristiti zavisi samo od vas.

 

Mord

Aktivan član
Poruka
1.090
Hermetički Vudu - Teorija i Praksa Deo II

Ritual Za Ostvarenje Želja


Psihička magija bilo kom sistemu pripadala uvek deluje preko svesti operatora (uključujući i njegovo nesvesno). Stoga je jedna od definicija magije kaže da je magija sposobnost izazivanja promena u svesti po sopstvenoj volji a i promena na fizičkoj ravni. Spoljne okolnosti su samo odraz čovekovog unutrašnjeg stanja. Aspirant menjajući svoja unutrašnja stanja tj. stanja svoje svesti time menja i spoljne okolnosti.

Volja je osnovni činilac psihičke magije. Ona je glavni pokretač koji dovodi do promena u svesti a time i do promena određenih stanja i okolnosti.

Druga definicija magije kaže da je to sredstvo za dostizanje onogo što trenutno nije dostižno. Tu dolazimo do problema dostupnosti želje.

Želite da postanete prešjednik države dok ste običan građanin kako će te to postići? Lako! Ako radite odmah ritual da postanete prešjednik nikada nećete uspeti. Ali ako se učlanite u najaču partiju i radite ritual da budete njen omiljeni član put do ministarskog mesta je veoma kratak. Put od ministra do premijera još kraći a od premijera do prešjednika najkraći. Tu treba uzeti u obzir da se može desiti i ono „Dok nekom ne smrkne drugom ne svane“ izbor je vaš.

Nikada nemojte da vizualizujete ili radite ritual za novac kao takav već pre posao koji će vam doneti novac jer se može desiti da dobijete novac na osnovu smrtnog slučaja od osiguranja ili slično.

Osnovno pravilo je da se borite i na materijalnom planu za ostvarenje svoje želje ritual je tu da pomogne kada mito ne pomaže.

Na ovom mestu bih ubacio jednu priču o našem Djoki i njegovom ritual za ostvarivanje Zlatnog Slema kada je novinarima rekao: „Samo vidim sebe sa peharom u ruci.“ A on popio nesuspeh Medvedev je uzeo pehar. Moje je pitanje uzašto? Koristio je finalan rezultat za vizualizovanje kako magijeske knjige kažu a ipak popio neuspeh? Zato što je učinio kardinalnu grešku. Plehani trofej za kojim je žudeo NIJE bio finalan proizvod nešto drugo je da li znate što? Probajete odgovor je u Spoileru.

Zato što nije vizualizovao Medveda slomljenog, skrhanog i zdrobljenog. To je FINALAN rezultat koji bi mu doneo plehani pehar zato je omanuo. Znači ON je omanuo a ne njegova madjija.


Veoma važan deo je u kome na kraju rituala radite vizualizaciju. Vizualizacija je zamišljanje snagom imaginacije željenog događaja, stanja ili promene. Tim postupkom stvaramo model željenih promena na astromentalnim planovima na kojima se odvija vizualizacija (jer to je misaoni proces praćen emocijama). Stvarna promena koju vizualizujemo izazivamo na višim planovima (i time uzrokujemo njeno ostvarenje na materijalnom planu), treba da je dovoljno jaka kako bi mogla da se materijalizuje. Misaona forma ili emocija je jača tj. što više energije sadrži to joj je vek na astralu duži i time mogućnost njenog ostvarenja na fizičkom planu veća. Stoga vizualizacija mora da zadovolji sledeće uslove:

- Jasna, precizna i živa psihička slika,
- Emocionalno uživljavanje u tu sliku i
- Uložen napor volje.

Na taj način će se misaoni model, psihička slika koju stvarate,
“napuniti“ dovoljnom količinom psihičke energije kako bi mogla
da se „spusti“ na fizički plan odnosno materijalizuje. Različite
vibracije se odbijaju a iste privlače…


Link za skriptu u datoteci.
 

Prilozi

  • Hermetički Vudu.txt
    77 bajtova · Pregleda: 2
Da biste mogli da kreirate nove teme, trajno koristite svoje ime i ne pogađate stalno slike - kliknite ovde da se registrujete.

Top
  Blokirali ste reklame
Dragi prijatelju, nemojte da blokirate reklame - isključite Ad Blocker na Forumu, jer će tako mesto vaših susreta na Krstarici ostati besplatno za korišćenje.