MadlenianuM

VIRGINIJA

Iskusan
Poruka
6.439
Nove predstave u Madlenianumu od 2008 god :D


Kosta Bunushevas

Kosta

Slikarski performans
(Premijera januar 2008 god)

Chudesni svet vidjen kroz oko slikara.Multimedijalni projekat verovatno nasheg najkontraverznijeg vizuelnog umetnika danashnjice,prebachen u scenski izraz koji nikog nece ostaviti ravnodushnim.Zorz Fejdo

Dama iz Maksima

vodvilj

(Premijera april 2008 god)

Komedija zabune iz pera majstora komedije,pisca kultne predstave ''Buba u uhu".Dama iz Maksima okuplja plejadu izvrsnih glumaca koji ce pokushati da zabave i nasmeju publiku na izvrstan nachin koji je vec po malo zaboravljen na pozorishnim daskama Beograda.

Reditelj Slavenko Saletovic.Grigorij Frid


Dnevnik Ane Frank


mono-opera
(Premijera maj 2008 )

Jednochina opera mono-opera uvek prepoznatljivog sadrzaja,napisana za sopran,do sada nikad nije izvodjena na srpskim scenama.Operu je komponovao ruski kompozitor jevrejskog porekla Grigorij Frid.


Vincheno Belini


Kapuleti i Monteki


opera

Sezona 2008/2009 premijera oktobar 2008 )
Miroslav Krleza

Mikelandjelo Buonaroti

(treca drama iz ciklusa Veliki slikari)
(u najavi) :D

Fjord Dostojevski

Braca Karamazovi

(u najavi)
Ana Karenjina :D

Balet na muziku Sergeja Rahmanjinova
(u najavi)
 
MUZIKA ISTOČNOG CARSTVA
koncert Slobodana Trkulje i Balkanopolisa na sceni Madlenianuma


U Madlenianumu će, 29. maja 2009. godine, beogradskoj publici biti predstavljen jedinstven umetnički događaj. Slobodan Trkulja će u okviru svoje turneje po Srbiji premijerno održati koncert pod naslovom ’’Muzika istočnog carstva’’.

Posle uspešne solističke turneje sa koncertom “Muzika sa 15 instrumenata” Slobodan Trkulja će publiku povesti na novo muzičko putovanje – put modernog zvuka istočnog carstva. Ovaj nesvakidašnji spoj vizantijske muzike, srpske tradicije, i muzičkih uticaja naroda od Jermenije i Sirije do Grčke i Srbije, će biti prava poslastica za sve ljubitelje muzike.

Kulturološki i umetnički Srbija je uvek predstavljala teritoriju gde se spajaju Istok i Zapad i samo vrhunski umetnici su u tom spoju mogu da nađu inspiraciju i stvore umetnička dela koja su izuzetno prihvaćena na obe strane.

Svojim mnogobrojnim uspesima u Evropi, modernom interpretacijom tradicionalne muzike ovih prostora Slobodan Trkulja je uspostavio nove standarde u prihvatanju i tretiranju naše muzičke umetnosti.

Slobodan Trkulja i BALKANOPOLIS će publici dočarati originalan spoj muzike istočnog carstva sa modernim aranžmanima koja će se izvoditi uz pomoć tradicionalnih i modernih instrumenata uz pratnju Vizantijskog hora koji predvodi Aleksandar Jovanović, protopsalm manastira Hilandar.i pojac sa Hilandara.

koncert koji definitivno vredi pogledati

http://www.madlenianum.rs/index.php?execute=view_page&module=system&page_id=360
 
maj-jun.jpg
 

Back
Top