Mađarski pasoš - iskustva

Drug Droid

Buduća legenda
Poruka
47.674
Ne, samo sam hteo da pojasnim par stvari:

- Oficijelno, "uzimanje mađarskog pasoša" ne postoji kao kategorija, mogućnost je tu, službeno, isključivo za Mađare van Mađarske, kao birokratska prečica da ostvare pravo na mađarsko državljanstvo koje im je bilo uskraćeno ranije, iz političkih razloga.

- Znam ja vrlo dobro zašto Srbi (zlo)upotrebljavaju ovu mogućnost: mađarski pasoš == EU pasoš, znaš to i ti.

- Sem Mađara kao nacionalne manjine u Srbiji, niko od Srba koji pokušavaju da dobiju mađarsko državljanstvo se ne oseća ni 1% kao Mađar. Ergo, zloupotreba.

- Poenta je da to vrlo dobro znaju i mađarski činovnici, pa me ne čudi da jedan ili drugi činovnik nije baš oduševljen time.

Sasvim je sigurno da ova akcija Mađarske i Bugarske nije tu da usreći Srbe koji bi da pale za Austriju, Nemačku ili Švedsku. Ali, kao i obično, sopstveni interesi su uvek na prvom mestu, kako njihovi, tako i interesi onih koji bi da pale. Da se razumemo - velikim delom opravdano, naravno.

Ništa - Srbi će i dalje pokušavati da dođu do EU pasoša, makar za to morali da se izdaju kao Mađari, Bugari ili Marsovci, čim se ukaže neka "šema".

Samo, smatram da je malkice licemerno osuđivati mađarske činovnike kad nisu oduševljeni očiglednim neMađarima koji se za ove potrebe izdaju kao šatro Mađari, kada je jasno da se ova mogućnost zloupotrebljava. Ono, ja te malo varam, ti znaš da te ja varam pa se ljutiš, a onda se ja bogznakako iznenadim što se ti ljutiš i protestvujem protiv toga ;) Smehotresna olimpijada.

OK je sve to samo ovo nije tema politika nego koje seme postoje da se dobije pasos :D Tako da .. otvori temu na politici da raspravljamo o tome.

Mada i ovde je tema umrla tako da i nije bitno......
 

Em.

Buduća legenda
Poruka
26.500
molim nekog da mi sto pre odgovori na ovo moje pitanje od Juce
jako mi je bitno da mi sto pre kazete


U kojem Tesco-u u Segedinu u kojoj ulici se mogu produziti Madjarski pasosi?
Piše da je trajno zatvoreno

Szeged (Rókusi körút) - ZÁRVA!​

Tájékoztatjuk Tisztelt Ügyfeleinket, hogy a Szeged, Rókusi körút 42-64. sz. alatt (Tesco) működő kormányablak - technikai okból - véglegesen bezárt. Ügyintézésre Szegeden a Rákóczi tér 1., a Szőregi út 80. (CBA NOVA) és a Kereskedő köz 5/A-B. sz. alatti kormányablakokban állnak szíves rendelkezésükre.
Tu imaš napisane ostale 3 adrese u Segedinu gde možeš da podneseš prijavu za izdavanje novog pasoša.
 
Da biste mogli da kreirate nove teme, trajno koristite svoje ime i ne pogađate stalno slike - kliknite ovde da se registrujete.

Top
  Blokirali ste reklame
Dragi prijatelju, nemojte da blokirate reklame - isključite Ad Blocker na Forumu, jer će tako mesto vaših susreta na Krstarici ostati besplatno za korišćenje.