Madjarska donela normalan, konzervativan Ustav

RoccoS

Veoma poznat
Poruka
11.405
eto svedoci smo i poneke lepe vesti iz EU, a ovo je svakako jedna od lepsi u poslednje vreme.
mislim da je vreme da i Srbija unese u svoj ustav unese slicne, evropske vrednosti, i time stavi tacku na kontinuirani autogenocid koji se vrsi abortusima kao i da se pederima stavi do znanje gde je granica specijalnih prava koja zahtevaju za sebe.

Mađarska usvojila novi Ustav

Mađarski parlamentarci usvojili su u ponedeljak novi Ustav koji su već u formi predloga žestoko kritikovali opozicija i organizacije za ljudska prava zbog odredbi koje uključuju i zabranu homoseksualnih brakova i zaštitu fetusa kao života od trenutka začeća.

Konzervativni predsednik Viktor Orban rekao je da će novi Ustav omogućiti bivšoj komunističkoj zemlji da završi tranziciju u demokratiju i uvede je u vreme pouzdanih finansija i čiste vlade posle godina skandala.

Finansijski analitičari pozdravili su odredbe koje su usmerene ka spuštanju državnog duga ispod 50 procenata BDP-a sa 80 odsto koliko iznosi trenutno.

Ipak, opozicija i grupe za ljudska prava uključujući i Amnesti internešnal smatraju da su neke druge odredbe pokušaj da se ograniče slobode.

"Upravo smo učestvovali u istorijskom trenutku", rekao je predsednik parlamenta Laslo Kover pošto je usvojen predlog sa 262 glasa za i 44 protiv.

"Novi Ustav je izgrađen na našoj prošlosti i tradicijama ali trazii i nudi odgovore na naše trenutne probleme i gleda napred u budućnost", rekao je Kover.
http://www.slobodnaevropa.org/archive/news/latest/500/500.html?id=9498054

eto svedoci smo i poneke lepe vesti iz EU, a ovo je svakako jedna od lepsi u poslednje vreme.
mislim da je vreme da i Srbija unese u svoj ustav unese slicne, evropske vrednosti, i time stavi tacku na kontinuirani autogenocid koji se vrsi abortusima kao i da se pederima stavi do znanje gde je granica specijalnih prava koja zahtevaju za sebe.

Mađarska usvojila novi Ustav

Mađarski parlamentarci usvojili su u ponedeljak novi Ustav koji su već u formi predloga žestoko kritikovali opozicija i organizacije za ljudska prava zbog odredbi koje uključuju i zabranu homoseksualnih brakova i zaštitu fetusa kao života od trenutka začeća.

Konzervativni predsednik Viktor Orban rekao je da će novi Ustav omogućiti bivšoj komunističkoj zemlji da završi tranziciju u demokratiju i uvede je u vreme pouzdanih finansija i čiste vlade posle godina skandala.

Finansijski analitičari pozdravili su odredbe koje su usmerene ka spuštanju državnog duga ispod 50 procenata BDP-a sa 80 odsto koliko iznosi trenutno.

Ipak, opozicija i grupe za ljudska prava uključujući i Amnesti internešnal smatraju da su neke druge odredbe pokušaj da se ograniče slobode.

"Upravo smo učestvovali u istorijskom trenutku", rekao je predsednik parlamenta Laslo Kover pošto je usvojen predlog sa 262 glasa za i 44 protiv.

"Novi Ustav je izgrađen na našoj prošlosti i tradicijama ali trazii i nudi odgovore na naše trenutne probleme i gleda napred u budućnost", rekao je Kover.
http://www.slobodnaevropa.org/archive/news/latest/500/500.html?id=9498054

Нису ово ЕУ вредности, ово су традиционалне моралне и хумане вредности љуске цивилизације. Ово је СТОП ЕУ назови вредностима. Можда си то и мислио, али си намерно тако написао?

Нису ово ЕУ вредности, ово су традиционалне моралне и хумане вредности љуске цивилизације. Ово је СТОП ЕУ назови вредностима. Можда си то и мислио, али си намерно тако написао?

vidis da su eu, cim su donete u eu zemlji. ali necemo da se svadjamo, ja sam predlazem da ih usvojimo, moze?

EU nema vrednosti.

To su samo LDP i Merkelove gluposti.

Inace ako bi se zabranio abortus otice sve u ilegalu i na kraju nista od toga.

Па шта? Мало ли је тога што је илегално у Србији.
Осим тога ово ће натерати популацију да се озбиљније позабави проблемом нежељене трудноће, ко је писмен увек може да је избегне.
Абортус је штаетан за здравље жене, и то је довољно да буде забрањен.
А ако нека закачи, размислиће да ли да иде на илегални абортус и да ризикује или да донесе на свет један живот више. Нека се 1% определи за ово друго и биће значајно.
Држава треба бенефицијама у виду скраћења стажа за пензију стимулише жене да рађају. Ова мера не би спадала у социјалу, јер више рођених значи и више радника и више пара у пензионом фонду.

Taj Ustav toj deci ne pomaze, vec ih stavlja u corsokak...to bi imalo smisla ako bi taj Ustav propisivao obaveznu pomoc drzave za novorodjene i to ogromnu pomoc. Ovako je vise ucenjivacki.

u svakoj normalnoj drzavi slobodan si da se odreknes deteta ako nisi u stanju da se brines o njemu. deca nisu ni u kakvom corsokaku, vec imaju slobodan izbor da li ce ili nece stupiti u seksualne odnose i da li ce ili nece korisiti kontracepciju. isto kao sto imas dozvolu da vozis kola, pa onda kad napravis sudar i treba da odgovaras onda kukas "e pa vi mene stavljate u corsokak, nisam ovako hteo". sva prava nose sa sobom i odredjenu odgovornost.

Velik deo abortusa nije zbog para.

naravno da nije. ne veliki nego ubedljivo najveci procenat abortusa vrsi se sa razlogom da ce dete negativno uticati na stil zivota koji imaju u glavi. dakle deca se ubijaju iz ciste sujete i samozivosti.

u svakoj normalnoj drzavi slobodan si da se odreknes deteta ako nisi u stanju da se brines o njemu. deca nisu ni u kakvom corsokaku, vec imaju slobodan izbor da li ce ili nece stupiti u seksualne odnose i da li ce ili nece korisiti kontracepciju. isto kao sto imas dozvolu da vozis kola, pa onda kad napravis sudar i treba da odgovaras onda kukas "e pa vi mene stavljate u corsokak, nisam ovako hteo". sva prava nose sa sobom i odredjenu odgovornost.

Ti ocekujes od nekog ko ima 17ili 16 godina da ima odgovornost?? Toj kategoriji stanovnistva mozes da ponudis samo stap i sargarepu, nikako samo zabranu...jer ce se otrgnuti kontroli, ko ce da brine o tom detetu ako ga se roditelji odreknu, kad po sirotistima zive kao u logoru...Ako tako gledamo i Srbija imala slobodan izbor da izabere vlast, pa sada nece da snosi odgovornost i da ceka jos godinu dana...po zakonu...

Ti ocekujes od nekog ko ima 17ili 16 godina da ima odgovornost??

naravno, u americi se tom uzrastu uveliko moze suditi kao odraslim osobama.

Toj kategoriji stanovnistva mozes da ponudis samo stap i sargarepu

pa i ima stap i sargarepu:
- stap: bices kaznjen
- sargarepa: ziveces normalan zivot

inace taj uzrast uopste nije taj na koji otpada najveci broj abortusa vec su u pitanju mladje i sredovecne zene. tako da je ova cela diskusija deplasirana.

naravno, u americi se tom uzrastu uveliko moze suditi kao odraslim osobama.

pa i ima stap i sargarepu:
- stap: bices kaznjen
- sargarepa: ziveces normalan zivot

inace taj uzrast uopste nije taj na koji otpada najveci broj abortusa vec su u pitanju mladje i sredovecne zene. tako da je ova cela diskusija deplasirana.

Amerika je jedna okrutna zemlja gde ne postoji normalan odnos prema porodici generalno, tako da je to deplasiran primer...to sto ti nazivas normalnim zivotom moze biti jedino ako Ustav garantuje finansijsku sigurnost za takve slucajeve, inace je to upropascen zivot i mucenje za dete.
Ako si primetio, ja sam prokomentarisao za klinke, ako nisi zeleo da razdvajas starosne kategorije mogao si da zaobidjes moj post koji je to spomenuo.

Amerika je jedna okrutna zemlja gde ne postoji normalan odnos prema porodici generalno, tako da je to deplasiran primer...to sto ti nazivas normalnim zivotom moze biti jedino ako Ustav garantuje finansijsku sigurnost za takve slucajeve, inace je to upropascen zivot i mucenje za dete.

pa ako je mucenje za dete da mi pobijemo ovu decu po domovima? i decu siromasnih roditelja? da se ne muce jadna? :dash:

Back