Macro fotografija - Photoshop

Na brzinu jedino sto mogu da smislim je da selektujes deo koji neces, izmes inverse i onda blur...

malo jasnije. Napravis mask i oznacis bojom deo koji hoces, desno dugme na njemu i uzmes select, merge ta dva lejera i onda odes na select i inverse..

za 2 min posla onako jadno i bedno

Ako si na to mislio

Poslednja izmena:
jel na ovu foru? blurujes sve, maskiras i obrises obicnom cetkicom ono sta ne zelis da je blurovano

vladobaumaschinen2-1.jpg

Hvala vam svima, nego sam zaboravio da navedem - osim blura:)

Blur mi je prvo pao na pamet, ali ne dobijem željeni efekat, pa me zanimalo da li ima neka alatka namijenjena baš za to.

@NICS
Skapirali su oni;)

Ništa, pokušaću blur, ali u više slojeva, jer fotoaparat ne pravi ovako vidljivu granicu između fokusiranog i nefokusiranog dijela. Znači oko dijela koji se naglašava, niži opacity, a ostatak veći;)

znam sta je macro fotografija, pitanje nije bilo kako da uslika nesto vec da od fotke koja nije macro napravi da lici. Nisam se trudio da nadjem dovoljnu "veliku" sliku, da secem deo vec samo na jednostavnom primeru pokazao kako moze.... da je ta slika dovoljno velike rezolucije, mpgao je uzeti jedan deo, uraditi cut i onda isto ono...

Hvala vam svima, nego sam zaboravio da navedem - osim blura:)

Blur mi je prvo pao na pamet, ali ne dobijem željeni efekat, pa me zanimalo da li ima neka alatka namijenjena baš za to.

@NICS
Skapirali su oni;)

Ništa, pokušaću blur, ali u više slojeva, jer fotoaparat ne pravi ovako vidljivu granicu između fokusiranog i nefokusiranog dijela. Znači oko dijela koji se naglašava, niži opacity, a ostatak veći;)

Pukusaj i da menjas fill opciju, naglasi kontrast zeljenom delu..

Back