Mačke i hrana .

Mileta iz Talesa

Domaćin
Poruka
3.301
Tema je ovde jer sam primetio da moje mačke
izbegavaju ili neće da jedu neku odredjenu hranu za koju ljudi uobičajeno misle da je u rangu kvalitetnijih ili zdravijih .
Pojedu , mažnjavaju , sve što uglavnom mislimo da je nekvalitetno.
Stara priča da cigani prvo daju hranu mački pa ako je ona pojede onda jedu i oni.
Da li ste primetili šta vaše mačke vole a šta ne vole od hrane koju ljudi konzumiraju .

Mačke ne bi smele da jedu svinjetinu iz nekoliko važnih razloga:

1. Aujeszkijeva bolest: Svinje mogu biti nosioci Aujeszkijevog virusa (pseudo-rabija), koji može biti fatalan za mačke. Iako je virus pod kontrolom u mnogim zemljama, postoji rizik za zdravlje mačke.

2. Sadržaj masti: Svinjetina često ima viši sadržaj masti u poređenju sa drugim vrstama mesa. Prekomerni unos masti može dovesti do probavnih problema, prekomerne težine i drugih zdravstvenih problema.

3. Nedostatak esencijalnih hranljivih materija: Mačke zahtevaju specifičnu hranljivu sastavu u svojoj ishrani, koja uključuje određene aminokiseline, vitamine i minerale. Svinjetina sama po sebi ne može zadovoljiti ove potrebe i može dovesti do neuravnoteženosti.

4. Zagađenja: Svinjetina može sadržati i parazite ili bakterije koje mogu biti štetne za mačke, posebno ako meso nije pravilno kuvano ili obrađeno.

Zbog ovih razloga, preporučuje se da se iz ishrane mačaka izbegava svinjetina i da se koristi posebno formulisana hrana za mačke koja je prilagođena njihovim nutritivnim potrebama.

1. Aujeszkijeva bolest: Svinje mogu biti nosioci Aujeszkijevog virusa (pseudo-rabija), koji može biti fatalan za mačke. Iako je virus pod kontrolom u mnogim zemljama, postoji rizik za zdravlje mačke.

2. Sadržaj masti: Svinjetina često ima viši sadržaj masti u poređenju sa drugim vrstama mesa. Prekomerni unos masti može dovesti do probavnih problema, prekomerne težine i drugih zdravstvenih problema.

3. Nedostatak esencijalnih hranljivih materija: Mačke zahtevaju specifičnu hranljivu sastavu u svojoj ishrani, koja uključuje određene aminokiseline, vitamine i minerale. Svinjetina sama po sebi ne može zadovoljiti ove potrebe i može dovesti do neuravnoteženosti.

4. Zagađenja: Svinjetina može sadržati i parazite ili bakterije koje mogu biti štetne za mačke, posebno ako meso nije pravilno kuvano ili obrađeno.

Zbog ovih razloga, preporučuje se da se iz ishrane mačaka izbegava svinjetina i da se koristi posebno formulisana hrana za mačke koja je prilagođena njihovim nutritivnim potrebama.
Kako ove ulicne macke jedu sve i svasta,pa opet zive dugo.

Ipak u pet sopovima hrana za mačke sadrzi sve vrste mesa sem svinjskog, niti u granulama a ni sveže

Može se čak kupiti hrana sa misijom mesom
Zecetina, ćuretina, teletina, piletina, juneće , riba i morski ostali plodovi , misije ali svinjsko ne
Ma ja sam samo to primetio.Surak ima macke,ali ima kucu i dvoriste,ali ih ni on ne hrani,posebnom hrano.Pogotovo kada su neki godeti,ostaje hrane dosta,a izmedju toga i prasetina.Daje im da jedu sve.macke donose mlade bez problema,zive carski i motaju se oko nogu.Ja sam u stanu i ne drzim maceke,a ni kuce.Ja sam onaj starinski tip.Kuce je da cuva avliju,a macka da lovi miseve.I normalno opet hraniti redovno.

Znači za mačke postoji opasnost a za ljude ne .

Back