Mačete i bejzbol palice na utakmici

Manga Hilux

Legenda
Moderator
Poruka
73.497

Skandal: Mačetama i bejzbolkama na vaterpoliste Budućnosti​

VATERPOLO Autor: Svetozar Janičić
1717000242-vaterpolo-750x501.jpg
Foto: Glavni grad POdgorica
U neposrednoj blizi bazena SC "Morača", napadnuti su vaterpolisti Budućnosti od strane NN lica mačetama i bejzbolka, a jedan od njih (vaterpolo reprezentativac) je zadobio teže povrede.

Saopštenje kluba prenosimo u celini:
„28.05.2024. godine u 17:20h u parku koji je u neposrednoj blizini gradskih bazena, a nakon završenog trenažnog procesa, grupa vaterpolista uputila se prema svojim kućama. U tom trenutku bili su napadnuti od strane više NN lica koja su na glavama imali fantomke, u rukama mačete i bejzbol palice.
1716465696-vaterpolo.jpg
VPSCG

Tom prilikom ozbiljne povrede zadobio je perspektivni mladi sportista našeg kluba, vaterpolo reprezentativac mlađih kategorija Crne Gore, nosilac srbne medalje sa Evropskog prvenstva, odigranog 2023. godine u Podgorici, stipendista Ministarstva sporta Crne Gore, koga u ovom klubu krase sve one osobine koje krase vrhunske sportiste, izuzetno miran, vaspitan, odan, radan, dobar drug i odličan đak“.
Ovim putem molimo medije da objave ovo saopštenje i svojim narednim tekstovima utiču na kompletno društvo koje mora stati na put svakom obliku agresivnog ponašanja koje ime za cilj namerno povređivanje i nanošenja bola drugim osobama, bilo psihičkog ili fizičkog“.
Izrade smernice i način podrške i obezbede zaštitu od nasilja. Da prestanemo razmišljati da li naša deca imaju u svom okruženju nekog nasilnika koji pokušava imati nad njima moć. Da ovakav vid fizičkog nasilja može da dovede čak i do uništenja sportske obrazovne ili svake druge karijere. Ne dozvolimo da nam nasilje prekida ispravan put kojim nam idu deca. Ceo slučaj je prijavljen policiji i nadanja smo da će se razotkriti počinioci i kazniti po zakonu“, navodi se u saopštenju Vaterpolo kluba Budućnost.Izvor: Sport Klub
 

Back
Top