M21

W.A.S.P.

Poznat
Poruka
9.005
O ovoj pusci citamo u novinama, gledamo je na televiziji i slusamo kako je strane a i domace jedinice hvale.da li je neko od vas imao priliku da vidi/isproba ovu puku i da li je moguce da ako je dobra i kvalitetna kao sto govore da ce umesto nje opremiti vojsku nekom izraelskom puskom za koju kazu da je losija od nase....
 
Nećemo opremati vojskuizrelskim galilom ne brini... to suspekulacije sa strani onih ljudi koji žele upropastiti našu vojnu industriju i koji gledaju na svoj profit...Primer ti je jevrejčina Labus koji je hteo da pokvari posao još pre uvođena tzv. nulte serije od 500 pušaka...Puška M21 je prošla sva testiranja i uvodi se polako u naoružanje mada polako zbog ograničenih finansijskih sredstava. Prošle godine je bilo proizvedenih negde oko 11.000 tih pušaka, a neznam tačno koliko jih je bilo kupljenih od ministarstva odbrane. Ta tzv. nulta serija je došla u jesen 2004.
 
Baca barutne gasove i nesagorele cestice baruta (kojih ima MNOGO) nazad, neki propust u konstrukciji/proracunu.
Posle duze upotrebe svi lice na Aliju Sirotanovica.
 
I ja sam zagovornik "kupujmo domaće", ali, ruku na srce, M21 nema ništa posebno da ponudi - osrednje rešenje bez ikakve šanse za uspeh.
Što se tiče izraelskog "Tavora" - nisam ni za njega. "Konfekcijsko oružje".
Jedine "IN" puške u svetu su G.36, SIG-550 i FN-2000. Samo, nisu nimalo jeftine. AUG je tu negde (mislim da je ponuđena i nama), ali već pomalo prevaziđena.
 

Back
Top