Lustracija - konstruktivne ideje

zabraniti bavljenje politikom svima koji su to radili u poslednjih 30 godina

Нема кршења устава.

Izborno pravo

Član 52

Svaki punoletan, poslovno sposoban državljanin Republike Srbije ima pravo da bira i da bude biran.

Izborno pravo je opšte i jednako, izbori su slobodni i neposredni, a glasanje je tajno i lično.

Izborno pravo uživa pravnu zaštitu u skladu sa zakonom.
https://www.paragraf.rs/propisi/ustav_republike_srbije.html

Svi koji su bili članovi stranka koje su formirale vladu u poslednjih par decenija bi trebalo lustrirati. Mislim na ljude sa istaknutim funkcijama dobijenim samo na osnovu pripadnosti nekoj stranci.
Da i njihove potomke...imamo sad situaciju da seselj milosevic potomstvo se progurava kao neki podmladak i govori kako njihovi djedovi nisu zločinci i mafijaši nego dobre osecajne dekice

Da i njihove potomke...imamo sad situaciju da seselj milosevic potomstvo se progurava kao neki podmladak i govori kako njihovi djedovi nisu zločinci i mafijaši nego dobre osecajne dekice
Potrebno je medicinsko uverenje da nisi sposoban da se baviš politikom, u tom slučaju.
Čitaj, @Alter_Ego_ je postavio.
Mada, sve je podložno promenama i izmenama.
Odakle bi trebalo da se krene?

Da li je to praktično izvodivo?
“Zabrana bavljenja politikom” - treba prvo definisati na osnovu čega se sprovodi ista?
Politiku vodi svaka šuša po MAXI-ju, pošti, domovima zdravlja
Sve oni imaju sva prava a mi nemamo nikakva
Kad mi dodju takvi, znam i ja šta sledi - pišem izjave direktoru
Žalile se pi***tine na email

A bio jedan matori, stalno dobacivaoniz reda ka kasi da prekrati vreme i kao pujda druge da mu se pridruže te vidi onog, te ja ovakav, te ja onakav...

- A jelte, kad ste tako pametni, koj ste radili u životu?
- Ja sam bio ŠEF C Marketa, ne bi ti meni ni smenu bio
- Ne bi bio ni ti odmah bih zvao UKP da utvrde gde nesrade onolika roba nedelju dana pre nego si nadzidao sprat na kuću i koliko si rodbine ubacio preko nas kojima ne bi ni smenu dao?

Auuu sine...
Eksplozija...

A onda mi dodje neki dekica:
"jao sinko šta me snadje, dade mi baba neki spisak a ja ti ništa nе znam gde šta stoji"
- daj ćale taj spisak ovamo i tu me čekaj da te ne tražim posle busolom
frke-frke
- Hvala ti sinko, rekla baba da će pojede jastuk ako budem uspeo...

Onda jednom zamalo i da nadrljam, ne bi me Dunav oprao...
Jbg izletelo, śta sad, dešava se, ћирилица...

Oduzimanje celokupne imovine izdajnicima zelenašima...vec je to bilo nazalost opet se povampili i to uzeli maha
Pošteno društvo bi se brzo raspalo.
A ovo "nepośteno" hteli neki da sebi to priznaju ili ne - kakvo god da je a POKRETAČKO je.
Ne bi bilo samsung telefona, ne bi bilo laptopiva, ne bi bilo ma ni Switch2 ne bi postojao da kośta malo pośtenije...

Back