Lustracija javnih ličnosti - da ili ne?

Mačkoni

Veoma poznat
Poruka
11.175
Ništa nije večno pa ni SNS. Kako se čini, bliži im se kraj i sad se nameće veliko pitanje - šta raditi sa prorežimskim propagandistima? Ja sam za to da im se zabrani javno nastupanje iako nema elemenata krivičnog dela. Kao primer dao bih DJV koji je svesno trovao javni prostor lažima i širenjem mržnje a sve da bi zaštitio režim. Zabranio bih javno delovanje Jovani Jeremić sa PINK-a, Sarapi takođe. Ekipi sa Happy-ja takođe, voditelje, urednike i šoviniste tipa Bokana, Šešelja i njihove klo(v)nove. Ima tu još dosta pojedinaca tipa Karleuše, Lukasa, Bore Čorbe itd koji su prorežimski takođe.

Uveo bih i drakonske kazne za iznošenje laži i kleveta preko medija, u rangu milion i više evra. Pa ko hoće ubuduće da laže, nek bude spreman da zatvori novine / tv.

Šta vi mislite o ovome?

Da bi se izvršila lustracija, mora da postoji neko telo koje je vrši, i da to telo bude sastavljeno od nekih proverenih i poštenih ljudi, da se ne bi pretvorilo u cirkus i političku osvetu.

Apsolutno nemam ideju koji bi to ljudi mogli biti u Srbiji danas.

Lustraciju u Srbiji mogu samo stranci da izvedu. A ne znam ni koji stranci.

Da bi se izvršila lustracija, mora da postoji neko telo koje je vrši, i da to telo bude sastavljeno od nekih proverenih i poštenih ljudi, da se ne bi pretvorilo u cirkus i političku osvetu.

Apsolutno nemam ideju koji bi to ljudi mogli biti u Srbiji danas.

Lustraciju u Srbiji mogu samo stranci da izvedu. A ne znam ni koji stranci.
Stranci naravno! Dovedemo Japance na primer, i damo im odresene ruke.

lustracija je jedan nedemokratski, zapravo čin dosledan autoritarnih režima, sultana, careva i kraljeva gdesu se drugačiji stavovi i mišljenja rešavali sa "pojeo ga mrak", slanjem u zatvor i oduzimanjem svih prava. To smo imali kod nas u istoriji nakon WWII kada su komunisti "sve po zakonu" lustrirali "gomilu narodnih neprijatelja". Dakle, po meni to je ordinarna glupost. Politički prostor se uređuje zakonima ali ne "makartijevskim" jer ako se zalažete za demokratiju to se tako ne radi.
Drugo, Kazne za laži? Uvođenje verbalnog delikta je upravo ono što i Vučić radi. U čemu bi bila razlika između Vučića i nekih sledećih koji bi to isto radili?

Neće Ljuban dozvoliti.

Screenshot_20230601_094403_Pure Browser.jpg

lustracija je jedan nedemokratski, zapravo čin dosledan autoritarnih režima, sultana, careva i kraljeva gdesu se drugačiji stavovi i mišljenja rešavali sa "pojeo ga mrak", slanjem u zatvor i oduzimanjem svih prava. To smo imali kod nas u istoriji nakon WWII kada su komunisti "sve po zakonu" lustrirali "gomilu narodnih neprijatelja". Dakle, po meni to je ordinarna glupost. Politički prostor se uređuje zakonima ali ne "makartijevskim" jer ako se zalažete za demokratiju to se tako ne radi.
Drugo, Kazne za laži? Uvođenje verbalnog delikta je upravo ono što i Vučić radi. U čemu bi bila razlika između Vučića i nekih sledećih koji bi to isto radili?
Ne vidim drugi nacin da se nedemokratski sistem koji je vucic nametnuo promeni iz korena, nego da se lustrira.
Laz je suvise blaga rec za medije koji 365 dana godisnje lazu i truju narod mrznjom (Dezinformer, Alo itd). Po tebi je demokratski i to da dobijaju pare od drzave za tu propagandu i da niko za to ne odgovara? Pa kako drugacije prekinuti to? Da nastave isto to da rade za neku novu vlast?

Lustracija je ponegde u istočnoj Evropi primenjena ali u vrlo skromnom obimu.Primenjena je prema onima koji su na najdrastičniji način kršili ljudska prava tokom postojanja totalitarne komunističke vlasti.U Srbiji komunizam nije bio ni približno toliko omražen kao u Poljskoj ili u DDR.
Nije mi poznato da je igde drugo bilo kakve lustracije.Možda ne bi bilo loše lustrirati teroriste iz vlasti tokom perioda 2000-2012.

Lustracija je ponegde u istočnoj Evropi primenjena ali u vrlo skromnom obimu.Primenjena je prema onima koji su na najdrastičniji način kršili ljudska prava tokom postojanja totalitarne komunističke vlasti.U Srbiji komunizam nije bio ni približno toliko omražen kao u Poljskoj ili u DDR.
Nije mi poznato da je igde drugo bilo kakve lustracije.Možda ne bi bilo loše lustrirati teroristi iz vlasti tokom perioda 2000-2012.
Pa tvoj demokrata vucic je imao 11 godina da to uradi i se se svelo na mucenog Olivera Dulica :) Zanimljivo kako je tebi ovaj vucicev teror sasvim OK a problem su zle demokrate od kojih skoro polovinu imas u vrhu sns danas.

Pa tvoj demokrata vucic je imao 11 godina da to uradi i se se svelo na mucenog Olivera Dulica :) Zanimljivo kako je tebi ovaj vucicev teror sasvim OK a problem su zle demokrate od kojih skoro polovinu imas u vrhu sns danas.
Ne znam od kud tolika sklonost za preterivanje kod korisnika foruma.Nema terora ni diktature u Srbiji.Teror i diktatura postojali su do kraja osamdesetih.

Ne vidim drugi nacin da se nedemokratski sistem koji je vucic nametnuo promeni iz korena, nego da se lustrira.
Laz je suvise blaga rec za medije koji 365 dana godisnje lazu i truju narod mrznjom (Dezinformer, Alo itd). Po tebi je demokratski i to da dobijaju pare od drzave za tu propagandu i da niko za to ne odgovara? Pa kako drugacije prekinuti to? Da nastave isto to da rade za neku novu vlast?
Ustav i zakoni su ti koji trebaju da "kroje sudbinu" ne neke komisije, trustovi mozgova i slične gluposti. U okviru zakona se uređuje i politički prostor tj margine levo i desno koje dozvoljavaju ili zabranjuju neku političku aktivnost i ne treba nam nikakve komisije. Lustracija je najgora vrsta razračunavanja sa političkim protivnikom (mislimda vam je jasno iz naše istorije). Dakle kako za pojedinca, tako i za novine, partije važe zakoni. Regulatrono telo je telo koje izdaje dozvolu za elektronske medije (da li postoji za pisane ne znam) i takva tela postupaju po zakonu a ne po političkim afinitetima.
Dakle, ako je politika neke stranke (u ovom slučaju sns) u dozvoljenim marginama, ne postoji nikakva pravna osnova za kažnjavanje, zabranu te stranke što ne znači da sud ne treba da kaže svoju reč ako postoje malverzacije pojedinaca ali i odgovornost stranke za (biću eksplicitan) kakvu krađu i malverzaciju.

Ustav i zakoni su ti koji trebaju da "kroje sudbinu" ne neke komisije, trustovi mozgova i slične gluposti. U okviru zakona se uređuje i politički prostor tj margine levo i desno koje dozvoljavaju ili zabranjuju neku političku aktivnost i ne treba nam nikakve komisije. Lustracija je najgora vrsta razračunavanja sa političkim protivnikom (mislimda vam je jasno iz naše istorije). Dakle kako za pojedinca, tako i za novine, partije važe zakoni. Regulatrono telo je telo koje izdaje dozvolu za elektronske medije (da li postoji za pisane ne znam) i takva tela postupaju po zakonu a ne po političkim afinitetima.
Dakle, ako je politika neke stranke (u ovom slučaju sns) u dozvoljenim marginama, ne postoji nikakva pravna osnova za kažnjavanje, zabranu te stranke što ne znači da sud ne treba da kaže svoju reč ako postoje malverzacije pojedinaca ali i odgovornost stranke za (biću eksplicitan) kakvu krađu i malverzaciju.
Ti se malo pravis da zivis u Svedskoj ili Norveskoj? Pa jesi li svestan da tuzilastvo ne funkcionise za sve kriminalne afere koje je ova vlast stvorila? Kako isterati sve to na cistac? Drzava je uzurpirana, kriminal je preplavio od najnizeg do najviseg nivoa i ti ces to da resis tako da treba da se primenjuju zakoni?

To objave na TV-u i sve super? :)

Sam predsednik je prekrsio ustav i zakone 100 puta i nikom nista. A za lokalne sns kabadahije se nesto sazna tek kad neko strada.

Sve one koji su radili za interese zapadnog lagera i globalističke internaionale treba privesti pravdi i osuditi na dugogoišnje robije. Pojedince osuditi da omrste štrik kao egzemplar. Lustracija bi morala da važi za one koji suštinski nisu direktno postavljeni i upravljani ali su poklekli pod pritiskom okupatora. Na primer svi bivši pripadnici DSS-a.

Poslednja izmena:
То кад најпре цео Г17 буде седео у затвору, вође Отпора, организатори преврата 2000, њихови хендлери, пола УДБЕ и сви којих можеш да се докопаш до Олбрајтове, Солане и Клинктона. Онда можемо да причамо о овим анонимусима. До тада је то само јефтина замена теза.

Back