Luksemburg - obećana zemlja mirnog sna i kvalitetnog života

Milan od Gruze

Buduća legenda
Poruka
45.170
"Alo...?... Ovde Ilija Cvorovic..." :cool:
Realista ili ne, bolje se uveri da nisi usamljena pojava u smisljanju paranoicnih opravdanja za domaci, striktno domaci marifetluk...Jel ti to patriotizam??
Ne, nije... To se zove korupcija. ;) I to je realizam....Po nekom samo tebi jasnom automatizmu kriv ti je onaj ko pokusava da ga uveze na nase tlo, ali nigde ne pominjes one koje na takve stetocinske dilove pristaju iz svog sebicnog interesa....Takvom necemu ja se ne mogu diviti. Drugo su kojekakve internacionalne liberal-kapitalisticke transakcije, ali ovo je bas onaj ogoljeni, domicilni, prizemni, da ne kazem seljacki korupcionizam...Da se razumemo, nismo mi izuzetak, to je jasno. Ima ga svaka zemlja sveta, pogotovo one nerazvijene...Ali onda se vec sa pravom valja zapitati zasto su tako nerazvijene. Pri tom, mi nismo africka kolonija da smo ne znam koliko dugo ubijani u pojam da moramo tako... Mi to sami hocemo. ;) Tj. oni koji to ispod zita tako rade i odlucuju tu o svemu... Ja tu ne krivim "zapad" ili pazi sad: mozda i Istok ????? ;):cool: (Jel zna korupcija za strane sveta...? prema tome dabome...) Ja krivim domacu svest i one kojima je tako potaman. Svoje izleci, pa kod drugog blebeci... ;) :cool: Gde i na koga da se ljutim? Na Rio Tinto sto je takav kakav jeste ???... Ili na domace bilmeze koje se upustaju u kolo s njim?? Nikom nije zabranjeno, neka pokusaju.... :cool: Ali onaj odavde ko ulazi u dil sa njima - e, taj te za*ebo, a ne zapad... Pa nije ceo zapad Rio Tinto! :p Dokle god delis stvari na crno i belo, gde u belo bojis neoprostive stvari, a crne bi da "po-Gruzujes" ili "po-Ruzujes" vise sto je njihov udeo u situaciji prosto da ne bi gledao u domaci pokvarenluk ili jos gore - opravdavao ga, nece biti dobro ni tebi ni tvojima oko tebe. Prosto, mani se vazdan takvog relativizovanja, to sve vodi u tezak skotiluk.. Eto, toliko. Ugodna noc, a mozda i dobro jutro!..
Puno reci , nigde prioriteta. Nemas fokus, skreces s vaznog na nevazno.

Dopire li tebi do mozga uopste sta znaci rec ropstvo?Duznicko ropstvo? Po tvom tekstu se to ne vidi. Ekonomske ubice?
Razvodnjavas temu na ceo zapad a ja ti govorim o agendi globalizma.Zasto se tako uspesno sprovodi bez ikakvog otpora, najpre na tom zapadu? Nikakvih argumenata, sve same uvrede; To jasno svedoci o tvom stavu.
Misli ako imas cim i ako te je uopste briga za svoju zemlju i svoj narod.

Black_star

Elita
Moderator
Poruka
16.438
Puno reci , nigde prioriteta. Nemas fokus, skreces s vaznog na nevazno.

Dopire li tebi do mozga uopste sta znaci rec ropstvo?Duznicko ropstvo? Po tvom tekstu se to ne vidi. Ekonomske ubice?
Razvodnjavas temu na ceo zapad a ja ti govorim o agendi globalizma.Zasto se tako uspesno sprovodi bez ikakvog otpora, najpre na tom zapadu? Nikakvih argumenata, sve same uvrede; To jasno svedoci o tvom stavu.
Misli ako imas cim i ako te je uopste briga za svoju zemlju i svoj narod.
Jedno je misliti, a drugo paranoisati...Misljenje ima temelje, paranoisanje nema.
Stavise, misljenje ima tu srecu da najcesce ne biva svedok toga koliko paranoisanje kopa rupu pod sobom da nadje kakav god cvrsti temelj za svoje naklapanje, dok se skroz naskroz ne zamrlja nicim do golim blatom, obicnom prljavstinom... Drustveno-koristan rad? Postavljanje nekih cevi?? Ni najmanje.
Samo ukopavanje paranoika u sopstvenu rupu... Varas se ako mislis da se tako nesto ne primecuje.. ;) :)
Moje misljenje o globalizmu naci ces na ovom postu, posto si kao i obicno, pretpostavio da nisam uzeo takvu jednu ozbiljnu temu u razmatranje: ;) chao! :cool:
https://forum.krstarica.com/threads/new-now.959884/post-45681827

Milan od Gruze

Buduća legenda
Poruka
45.170
Jedno je misliti, a drugo paranoisati...Misljenje ima temelje, paranoisanje nema.
Stavise, misljenje ima tu srecu da najcesce ne biva svedok toga koliko paranoisanje kopa rupu pod sobom da nadje kakav god cvrsti temelj za svoje naklapanje, dok se skroz naskroz ne zamrlja nicim do golim blatom, obicnom prljavstinom... Drustveno-koristan rad? Postavljanje nekih cevi?? Ni najmanje.
Samo ukopavanje paranoika u sopstvenu rupu... Varas se ako mislis da se tako nesto ne primecuje.. ;) :)
Moje misljenje o globalizmu naci ces na ovom postu, posto si kao i obicno, pretpostavio da nisam uzeo takvu jednu ozbiljnu temu u razmatranje: ;) chao! :cool:
https://forum.krstarica.com/threads/new-now.959884/post-45681827

Jedno je strah bez razloga a drugo kada se razlog ignorise, jer se ne misli glavom nego alavim dupetom.

Cosmopolite

Zaslužan član
Poruka
101.442
Neki se i ugasili bez naslednika, a od drugih postoji samo brend koji se sklapa u nekim tudjim fabrikama , recimo Grundig u Turskoj (nikakve veze vise nema s Nemackom).
Npr Svedski Electrolux je preuzeo AEG sto se tice kucnih aparata.

Pa tako furaju mnoge brendove sada.

BrandsAEG, Electrolux, Electrolux Grand Cuisine, Electrolux Professional, Eureka, Frigidaire, Molteni, Westinghouse, Zanussi.