Лукашенко на литургији прозвао земље због мера против короне

комшија

Stara legenda
Banovan
Poruka
95.841
1587321416500.png

Лукашенко на литургији прозвао земље због мера против короне

Председник Белорусије Александар Лукашенко посетио је цркву поводом Ускрса по старом, јулијанском календару, где је критиковао мере забране изласка грађана напоље које су пореметиле верску прославу усред пандемије коронавируса.

1587321471900.png

20:12 19.04.2020.

– Уопште не одобравам то што су људе спречили да иду у цркве – рекао је Лукашенко, а пренела је државна агенција Белта, али не прецизирајући кога је тачно критиковао.

У многим земљама верници нису могли да оду у цркве и храмове на васкршњу литургију због мера забране кретања. Али, у Белорусији је била потпуно другачија слика – цркве су биле отворене, док је поглавар православне цркве, митрополит Павел, препоручио верницима да остану код куће.

Знате мој став: ове врсте вируса имамо сваке године – истакао је председник Лукашенко из цркве једног манастира у близини Минска.

У пратњи сина Николаја, шеф државе који није носио маску, запалио је свећу и разговарао са верницима, саопштила је његова служба за штампу.

– Шта год да се догађало у нашој историји, нико никада није успео да откаже, сакрије или забрани овај празник. Увек сам био у цркви и увек ћу тако радити – рекао је он говорећи у манастиру који је током совјетске власти био деценијама затворен.

Шта год да се догађало у нашој историји, нико никада није успео да откаже, сакрије или забрани овај празник. Увек сам био у цркви и увек ћу тако радити

Од почетка пандемије, Александар Лукашенко је оспоравао озбиљност новог коронавируса.

Белорусија, земља са девет милиона становника и више од 4.000 случајева контаминације, једина је у Европи која није отказала првенство у фудбалу. Током Ускрса, који више од 260 милиона православаца слави данас, верске службе су одржане иза затворених врата уз преносе на интернету или телевизији, а у Русији је председник Владимир Путин одлучио да Ускрс прослави не излазећи из службене резиденције. link

Браво за друга Лукашенка! Сада се јасно види које је суверен, а ко је чедо глобалиста. У Циркусу Корoнa све маске су пале!

Председник Белорусије Александар Лукашенко посетио је цркву поводом Ускрса по старом, јулијанском календару
Грешка у корацима.

Датум Васкрса нема никакве везе са старим јулијанским календаром. Објасни нам онда како Грци, Румуни и Бугари, који користе рефомисани јулијански календар по Миланковићу, славе на исти дан као и ми?!

Знаш ли Комшо како се датум Васкрса уопште рачуна? : )

Ma јок бре, откуд, чекам вас из Хрватске и Босне да ми објасните.
Смири се, попиј чашу воде, причаћемо касније о мом пореклу.

Како се рачуна датум Васкрса?

A овако је код наказне глобалистичке марионете пореклом из Бугојна:

ПРОГОН ВЕРНИКА! Вучићева полиција привела 14 људи који су кренули у манастир!
18:49 19.04.2020.
Припадници министарства унутрашњих послова јутрос од пола 9 до пола 10 су показали на делу како функционише прогон верника СПЦ од стране режима Александра Вучића. https://srbin.info/drustvo/progon-v...-privela-14-ljudi-koji-su-krenuli-u-manastir/

1587325489600.png

Председник Белорусије Александар Лукашенко посетио је на Ускрс са сином један од храмова у Минској области и том приликом поручио да, иако влада пандемија вируса корона, не треба верницима затварати врата цркава.

Вести 17:03 19.04.2020

Председник Белорусије Александар Лукашенко посетио је на Ускрс са сином један од храмова у Минској области и том приликом поручио да, иако влада пандемија вируса корона, не треба верницима затварати врата цркава.
Он је и пре Ускрса најавио да цркве и храмови неће бити затворени и да ће и сам ићи у цркву јер то налаже традиција.
За разлику од Божића он, како каже, на Ускрс посећује мале цркве обично изван главног града.
„Шта год да се дешавало у нашој историји нико није могао да затвори, прикрије, забрани овај празник. Ја сам увек долазио и долазићу у храм. Ма какве биле околности, то је нешто свето. То је мој животни принцип. Желим да се и ви руководите добрим и светлим принципима. И тада ће Он (Бог) то видети и помоћи“, рекао је Лукашенко.
Каже и да не подржава оне који затварају врата храмова.
„Знате мој став: такве вирусе преживљавамо сваке године“, додао је он.
У Белорусији од вируса корона оболело је, према подацима од петка, 4.779 људи, а преминуло је 45.

1587326091400.png

KORONA BJEŽI KAD JE PREDSJEDNIK NA LEDU

Uskrs i Cvijeti ispred crkvi, dok publika Lukašenka bodri u dvorani

1587326152600.png

12. april 2020,

Hokejaška ekipa predsjednika Bjelorusije Aleksandra Lukašenka pobjednik je 13. izdanja Reubličke amatarske lige u hokeju, pošto je i u revanšu finbala bila bola od ekiope oblasti Minska 8:4 (2:3, 1: 1, 5:0).

Prvi meč Lukašenkova ekipa dobila je rezultatom 7:3

Tako je Lukašenkova ekipa 11 put osvojila nagradu Predsjedničkog sportskog kluba. Lukašenko je u revanšu finala upisao asistenciju, baš kao i njegov sion Nikolaj, koji je drugi najkorisniji igrač lige sa 8 golova i devet asitencija. Najbolji igrač je Lukašenkov kapiten Oleg Antonjenko sa sedam golova i 12 asistencija.

Utakmica je pred brojnom publikom odigrana u Ledenom dvorcu u danu kada je Lukašenkoo donio odluku da se zbog opasnosti od korona virusa proslave Uskrsa po gregorijanskom kalendaru i pravoslovane Cvijeti proslavljaju ispred crkvi.

Back