Lucidni snovi

Killer Shepherdess

Zainteresovan član
Poruka
137
Kako se lucidni san, tj. san koji možete sanjati i kontrolisati kako želite može doživeti i da li je iko od vas takvo iskustvo imao, ali ne "iznenada", već sa nekim "uputstvom" ili "pripremom", kojom će se lucidni snovi sasvim sigurno događati???

Ja rekoh za natprirodno.
A da je misterija, jeste. Kao što je misterija da puž, koji se kreće livadom misli da je on uvek u centru livade, da se ista oko njega vrti, ili zna da je samo deo te livade, i da se on vrti oko livade...

Misterija, zar ne?
To je osnovna logika puža, zasnovana na njegovoj percepciji...
Ipak, kada bi se psiholozi, sve sa drugim naučnicima dohvatili te teme, razjasnili bi tu misteriju.

Ali -neće!
Zato što to nikome ne treba, i nije interesantno, finansijski ili u bilo kom drugom dobitnom obliku.

I baš zato, što nema koristi od toga, zauvek će ostati -Misterija!

Ja rekoh za natprirodno.
A da je misterija, jeste. Kao što je misterija da puž, koji se kreće livadom misli da je on uvek u centru livade, da se ista oko njega vrti, ili zna da je samo deo te livade, i da se on vrti oko livade...

Misterija, zar ne?
To je osnovna logika puža, zasnovana na njegovoj percepciji...
Ipak, kada bi se psiholozi, sve sa drugim naučnicima dohvatili te teme, razjasnili bi tu misteriju.

Ali -neće!
Zato što to nikome ne treba, i nije interesantno, finansijski ili u bilo kom drugom dobitnom obliku.

I baš zato, što nema koristi od toga, zauvek će ostati -Misterija!

Znaci moze da se otvori tema o puzu i njegovoj percepciji sveta?

Kako se lucidni san, tj. san koji možete sanjati i kontrolisati kako želite može doživeti i da li je iko od vas takvo iskustvo imao, ali ne "iznenada", već sa nekim "uputstvom" ili "pripremom", kojom će se lucidni snovi sasvim sigurno događati???

Najjednostavnije uputstvo ti je tzv provera realnosti. Baš danas sam jednom dečku pričala o tome. Tokom dana treba više puta da proveravaš da li sanjaš (da prepoznaješ da li ti se dešavaju neke iracionalne stvari).
Vremenom, ta navika će ti ući u podvest i samo je pitanje vremena kada ćeš se u samom snu zapitati "Da li sanjam"? Ako tad primetiš neke irealne stvari, velika je verovatnoća da ćeš shvatiti da sanjaš (npr ja primetim da "letim")... i tada je najveća kvaka da nastaviš da spavaš, a da održiš svest o tome da je to san (obično se ljudi brzo probude nakon toga).
Imam dosta iskustva s tim, sfera snova je jako bitna...

Lucidni snovi nemaju nikakve veze sa natprirodnim.
To je u oblasti psihologije.
Mnogi istraživaći rade na tom problemu, koje će uskoro biti naučno defnisan.

Jeste, dosta se radi na tome, no možemo o tome pričati i sa ezoterične tačke gledišta, dosta je misterija vezano za lucidne snove i astralnu projekciju (mnogo toga što verujem neće biti obuhvaćeno naučnim objašnjenjem).

Dakle, ja nisam imao lucidne snove, sem nagoveštaja istog.
Često sam sanjao da lebdim, ali uz veliki napor. I donekle sam mogao usmeravati pravac "leta"
Jel se i to pika u "Lucidne" ???

Poslednja izmena od moderatora:
meni su snovi nekako... cudni.
pre svega, uvek, ali uvek sam u svojim snovima svesna da sanjam. sanjam svake noci, snove prepune emocija, boja, ma svega, skoro da mogu da ih osetim ujitru kad se probudim. i uspevam da kontrolisem svaki ruzan san, u lepim snovima izuzetno uzivam.
ali da ih kontrolisem, tipa "sanjacu ovo ili ono" to mi jos nije poslo za rukom...

pre svega, uvek, ali uvek sam u svojim snovima svesna da sanjam. sanjam svake noci, snove prepune emocija, boja, ma svega, skoro da mogu da ih osetim ujitru kad se probudim. i uspevam da kontrolisem svaki ruzan san, u lepim snovima izuzetno uzivam.
ali da ih kontrolisem, tipa "sanjacu ovo ili ono" to mi jos nije poslo za rukom...

Ako si svesna da sanjaš uvek, ako sanjaš svake noći, onda si na korak od toga i da kontrolišeš sne. To je sledeća faza.
To se zove "programiranje snova", radi se meditacijom pred spavanje, praktično "uranjaš" u sliku u kojoj želiš da odsanjaš. Pa ako bude zainteresovanih, mogu i da opišem kako izgleda ...

Ds li je moguće ovako nešto pročitati od tebe???

Pa ako bude zainteresovanih, mogu i da opišem kako izgleda ...

Ja bih želeo znati... :)

Ja sam negde procitao da ako zelis da dozivis lucidne snove da bi trebao da legnes izmedju 22h i 01h i da lezis na ledjima i zamisljas prostor izmedju obrva (tvojih naravno) ako ti misli odlutaju opet se skoncetrisi na to mesto.Za to vreme ces zaspati i trebo bi da se probudis oko 6h ujutro i odma posle toga da budes budan jedno sat sat i po vremena po mogucstvu da za to vreme citas ili razmisljas o lucidnim snovima. Tada opet legnes i pokusas da zaspis mozda ce to pokusavanje potrajati malo duze ali posle toga ces 100% imati lucidne snove.Neki kazu da su umesto sna tada doziveli astralnu proekciju.

Ja sam negde procitao da ako zelis da dozivis lucidne snove da bi trebao da legnes izmedju 22h i 01h i da lezis na ledjima i zamisljas prostor izmedju obrva (tvojih naravno) ako ti misli odlutaju opet se skoncetrisi na to mesto.Za to vreme ces zaspati i trebo bi da se probudis oko 6h ujutro i odma posle toga da budes budan jedno sat sat i po vremena po mogucstvu da za to vreme citas ili razmisljas o lucidnim snovima. Tada opet legnes i pokusas da zaspis mozda ce to pokusavanje potrajati malo duze ali posle toga ces 100% imati lucidne snove.Neki kazu da su umesto sna tada doziveli astralnu proekciju.

Ovo je račno, ap/lucid senajbolje doživljava ako smo se već pre toga odmorili, moje iskustvo je takvo.
(ap i lucid su po svojoj prirodi ista stvar, inače..)

To3o,možeš probati da programiraš san tako što odabereš okoliš svog sna. To može biti neka slika, npr. Neki koriste Tarot Arkane za mistična putovanja.
Sad stupa na scenu - koliko dobru koncentraciju imaš. Poenta je da dok toneš u san sve vreme održavaš tu sliku na mentalnom ekranu. U zadnjoj fazi ćeš se samo svesno naći u njoj, ili u jednom njenom delu (ne može se oetivati da će san biti potpuno isti kao slika).

Da li ćeš uspeti da kontrolišeš ostatak sna, to zavisi koliko energije imaš, jer inače sve te aktivnosti dosta iscrpljuju. Posle svesnog sanjanja gde se trudimo da kontrolišemo san, najbolje je malo i "obično" da odspavamo ..

Dakle, u suštini, ključ je u našoj koncentraciji; za održavanje i razvijanje nje se može koristiti bilo koja ezoterična tehnika, ima ih pregršt :).

Često mi se dešava da kontrolišem svoje snove, šta će se događati, da prekinem u momentima kada postaje strašno i neprijatno, i da se probudim kada poželim, ali ništa od toga nije unapred isplanirano

Dakle, ja nisam imao lucidne snove, sem nagoveštaja istog.
Često sam sanjao da lebdim, ali uz veliki napor. I donekle sam mogao usmeravati pravac "leta"
Jel se i to pika u "Lucidne" ???

U poslednjih nekoliko godina gotovo u svakom snu sanjam letenje, pravac uvek kontrolišem, kao i momenat kada ću da poletim, dakle sve zavisi od mene. Mnogo dobar i čudan osećaj :)

Ovo je račno, ap/lucid senajbolje doživljava ako smo se već pre toga odmorili, moje iskustvo je takvo.
(ap i lucid su po svojoj prirodi ista stvar, inače..)

To3o,možeš probati da programiraš san tako što odabereš okoliš svog sna. To može biti neka slika, npr. Neki koriste Tarot Arkane za mistična putovanja.
Sad stupa na scenu - koliko dobru koncentraciju imaš. Poenta je da dok toneš u san sve vreme održavaš tu sliku na mentalnom ekranu. U zadnjoj fazi ćeš se samo svesno naći u njoj, ili u jednom njenom delu (ne može se oetivati da će san biti potpuno isti kao slika).

Da li ćeš uspeti da kontrolišeš ostatak sna, to zavisi koliko energije imaš, jer inače sve te aktivnosti dosta iscrpljuju. Posle svesnog sanjanja gde se trudimo da kontrolišemo san, najbolje je malo i "obično" da odspavamo ..

Dakle, u suštini, ključ je u našoj koncentraciji; za održavanje i razvijanje nje se može koristiti bilo koja ezoterična tehnika, ima ih pregršt :).

Ja bih želeo da sanjam jednu osobu...

Ok, ali bih voleo da mi to malo sažetije objasniš i kako bih mogao na najlakši način takav san doživeti, uvek sam sanjao krajnje čudne, da ne kažem glupave "snove", ako se uopšte mogu tako nazvati...

Poslednja izmena:

Back