"LP Ploca je Predivna Stvar"

VanderGraaf

Primećen član
Poruka
878
Svaka treca subota aprila meseca je "Dan Prodavnica Ploca" (Record Store Day). Odrzava se jos od 2007-e godine, i tog dana se okupljaju umetnici, fanovi LP ploca i na hiljade nezavisnih prodavnica ploca po citavom svetu. Na taj dan se objavljuju i prodaju u radnjama LP ploce specijalno naporavljene za ovaj dogadjaj.
Upravo je objavljeno da je ove godine, Kate Bush ambasador ovog dogadjaja i za ovu priliku ona ce izdati eksluzivnu 10" UV plocu po imenu "Eat the Music" na kojoj ce se naci njene pesme "Lily" i "Big Stripey Lie" iz 1993-e godine.

kate bush.jpg


"Zar nije predivno videti kako ponovno ozivljavanje ploca zatice muzicku industriju kao kompletno iznenadjenje. Mnogi su hteli da ostave ploce u proslosti, ali je fascinirajuce videti kako umetnici i slusaoci okrecu plimu ka drugoj strani. Svidja mi se to. Ogromna cast za mene je da su me pitali da budem ambasador ove godine. Velika privilegija za mene. Ovo je na neki nacin isto kao sto neko voli da cita knjigu na Kindle, ali u isto vreme voli da ima stampanu knjigu", rekla je Kejt Bus.

Sound_Garden_Plaque_Post.jpg


Svake godine ovaj dogadjaj sve vise i vise privlaci paznju i sve vise vraca slusaoce ka gramofonskim plocama. Ljudi se skupljaju u prodavnicama ploca znatizeljni da vide sta je novo. Ove godine u cast ovog dogadjaja, nove ploce objavljuju "The Alan Parsons Project", "Hawkwind", "Todd Rundgreen", "Mike Oldfield", "Roger Waters", "Harmonia, Motorpsyho i mnogi drugi.

kb.jpg

https://recordstoreday.com/
 

Back
Top