Love story -Jedna od najlepših ljubavnih pesama

• Začetnik teme Začetnik teme Nina
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Nina

Zlatna tastatura
Supermoderator
Poruka
374.198
Kažu da je najlepša ljubavna pesma, koja potice iz filma Love story,u kome su igrali Ali MacGraw, Ryan O'Neal

„Love Stori (Vhere Do I Begin)“ je potresna i vanvremenska pesma koja zauzima posebno mesto u srcima mnogih. Pesma je prvi put predstavljena kao instrumentalna tema u filmu Ljubavna priča iz 1970. Njegovu muziku je komponovao Frensis Lai, a tekstove je napisao Karl Sigman. Tekstopisac Karl Sigman dobio je sinopsis scenarija filma i muzički list.

Njegovi početni tekstovi odražavali su perspektivu muškog protagonista, opisujući ženu koja ulazi u njegov život, a zatim iznenada nestaje. Izvršni direktor Paramounta Robert Evans zatražio je prepisivanje, što je dovelo do ikoničke fraze: „Gde da počnem?“ Novi tekstovi su uhvatili suštinu ljubavi, čežnje i gorko-slatkih uspomena. Pesma Ljubavna priča (Gde da počnem) odražava univerzalno iskustvo ljubavi – njene početke, složenost i trajni uticaj. Govori o ljubavi koja prevazilazi vreme, kao drevna priča starija od samog mora. Jednostavna istina o ljubavi prelepo je preneta ovim iskrenim rečima.

Endi Vilijams je snimio novi tekst, čime je pesma zauzela deveto mesto na Bilbordovoj listi Hot 100 i na vrhu liste Easi Listening. Njegova emotivna izrada odjeknula je kod slušalaca, čineći pesmu trajnim klasikom.

Love Stori je dvadeset sedmi studijski album američkog pop pevača Endija Vilijamsa, ovo je bio još jedan u nizu njegovih naslovnih albuma.

Objavljeno: 3. februara 1971. godine

„Love Stori” je dvadeset sedmi studijski album američkog pop pevača Endija Vilijamsa, objavljen 3. februara 1971. Na albumu se nalazi popularna naslovna pesma „(Vhere Do I Begin?) Love Stori”, koja je postala značajan hit. Ova pesma je prvobitno bila tema za film „Love Stori” iz 1970. godine, a komponovao ju je Frensis Lai sa tekstom Karla Sigmana.

Album uključuje mešavinu tradicionalnog popa, vokalnog popa i mekog roka žanrova. Bila je dobro prihvaćena, dostigla je treću poziciju na Billboard Top LP listi i zaradila zlatnu sertifikaciju samo mesec dana nakon objavljivanja. Album je kasnije dobio platinasti sertifikat 1986.

U Velikoj Britaniji, album je objavljen pod naslovom „Home Lovin’ Man“ i nije uključivao naslovnu numeru sa originalnog albuma. Ova verzija za UK je takođe postigla komercijalni uspeh, provevši dve nedelje na prvom mestu britanske liste albuma.

Možda će neko ovo smatrati tužnom ljubavnom pesmom ali James Blunt svojim prelepim glasom dočarava jedan prolazan momenat kada se njegov pogled susreće sa pogledom druge žene u ogromnoj gužvi. To se čini kao ljubav na prvi pogled jer mu se ona osmehnula, a on je već doživljava kao anđela. Međutim, ona je sa drugim muškarcem i on shvata da ne postoji ništa što može učiniti jer nikada neće biti sa njom. Nije kratak opis, ali...

Meni je prelepa i ova pesma

Život je trenutak u svemiru
Kad san nestane
To je usamljenije mesto
Poljubim jutro za rastanak
Ali iznutra, znaš da nikad ne znamo zašto

Put je uzak i dug
Kad se pogledi sretnu
I osećaj je jak
Okrenem se od zida
spotičem se i padam
Ali dajem ti sve

Ja sam zaljubljena žena
I uradila bih sve
Da te uvedem u moj svet
I držati te u sebi
To je pravo koje branim
Iznova i iznova
šta da radim

Sa tobom zauvek moj
U ljubavi nema mere vremena
Sve smo to planirali u startu
Ali ti i ja živimo jedno drugom u srcu
Možda smo daleko od okeana
Osetićeš moju ljubav
Čujem šta kažeš
Nijedna istina nikada nije laž
spotičem se i padam
Ali dajem ti sve

Ja sam zaljubljena žena
I uradila bih sve
Da te uvedem u moj svet
I držati te u sebi
To je pravo koje branim
Iznova i iznova
šta da radim

Ja sam zaljubljena žena
A ja ti pričam
Znaš da znam kako se osećaš
Šta žena može
To je pravo koje branim
Iznova i iznova

Ja sam zaljubljena žena
I uradila bih sve
Da te uvedem u moj svet
I držati te u sebi
To je pravo koje branim
Iznova i iznova...

Kad san nestane
To je usamljenije mesto

Put je uzak i dug
Kad se pogledi sretnu
I osećaj je jak
Okrenem se od zida
spotičem se i padam
Ali dajem ti sve

Ja sam zaljubljena žena
I uradila bih sve
Da te uvedem u moj svet
I držati te u sebi
To je pravo koje branim
Iznova i iznova
šta da radim

Sa tobom zauvek moj
Osetićeš moju ljubav
Čujem šta kažeš
spotičem se i padam
Ali dajem ti sve

Ja sam zaljubljena žena
I uradila bih sve
Da te uvedem u moj svet
I držati te u sebi
To je pravo koje branim
Iznova i iznova
šta da radim

Ja sam zaljubljena žena
A ja ti pričam
Šta žena može
To je pravo koje branim
Iznova i iznova

Ja sam zaljubljena žena
I uradila bih sve
Da te uvedem u moj svet
I držati te u sebi
To je pravo koje branim
Iznova i iznova...
Neprikosnovena Barbara.

Kažu da je najlepša ljubavna pesma, koja potice iz filma Love story,u kome su igrali Ali MacGraw, Ryan O'Neal

„Love Stori (Vhere Do I Begin)“ je potresna i vanvremenska pesma koja zauzima posebno mesto u srcima mnogih. Pesma je prvi put predstavljena kao instrumentalna tema u filmu Ljubavna priča iz 1970. Njegovu muziku je komponovao Frensis Lai, a tekstove je napisao Karl Sigman. Tekstopisac Karl Sigman dobio je sinopsis scenarija filma i muzički list.

Njegovi početni tekstovi odražavali su perspektivu muškog protagonista, opisujući ženu koja ulazi u njegov život, a zatim iznenada nestaje. Izvršni direktor Paramounta Robert Evans zatražio je prepisivanje, što je dovelo do ikoničke fraze: „Gde da počnem?“ Novi tekstovi su uhvatili suštinu ljubavi, čežnje i gorko-slatkih uspomena. Pesma Ljubavna priča (Gde da počnem) odražava univerzalno iskustvo ljubavi – njene početke, složenost i trajni uticaj. Govori o ljubavi koja prevazilazi vreme, kao drevna priča starija od samog mora. Jednostavna istina o ljubavi prelepo je preneta ovim iskrenim rečima.

Endi Vilijams je snimio novi tekst, čime je pesma zauzela deveto mesto na Bilbordovoj listi Hot 100 i na vrhu liste Easi Listening. Njegova emotivna izrada odjeknula je kod slušalaca, čineći pesmu trajnim klasikom.
Нина овај филм, музика, режија, глума су ремек дело.
Ја нисам неко ко много "пада" на филмске љубавне приче јер су јако често "њањаве" али када сам одгледао овај филм остао сам без текста а музика је ма не знам, немам коментар.
Баш си ме погодила овом твојом објавом.

Kad san nestane
To je usamljenije mesto

Put je uzak i dug
Kad se pogledi sretnu
I osećaj je jak
Okrenem se od zida
spotičem se i padam
Ali dajem ti sve

Ja sam zaljubljena žena
I uradila bih sve
Da te uvedem u moj svet
I držati te u sebi
To je pravo koje branim
Iznova i iznova
šta da radim

Sa tobom zauvek moj
Osetićeš moju ljubav
Čujem šta kažeš
spotičem se i padam
Ali dajem ti sve

Ja sam zaljubljena žena
I uradila bih sve
Da te uvedem u moj svet
I držati te u sebi
To je pravo koje branim
Iznova i iznova
šta da radim

Ja sam zaljubljena žena
A ja ti pričam
Šta žena može
To je pravo koje branim
Iznova i iznova

Ja sam zaljubljena žena
I uradila bih sve
Da te uvedem u moj svet
I držati te u sebi
To je pravo koje branim
Iznova i iznova...
Барбара је савршена у својој несавршености.

Back