lovci na ljudske duše

смета ми и кад поп чита ко је колико дао, али верници инсистирају на томе да им се име спомене и још много других ствари, али како је тако је, тешко је наш народ променити. .

ovo mi je stvarno "Bože sačuvaj"! Gde je tu ono "da ne zna levica šta čini desnica"? I "Primili su platu svoju"?

Bolje da svake nedelje na kraju Liturgije isčitaju za šta su dali novac prikupljen tasom? KOliko siromašnih porodica je dobilo pomoć? itd....

Bolje da svake nedelje na kraju Liturgije isčitaju za šta su dali novac prikupljen tasom? KOliko siromašnih porodica je dobilo pomoć? itd....

Zašto? :dontunderstand:
Dobro delo je samo sebi nagrada, a ovo što predlažeš bi izgledalo kao hvalisanje, nešto krajnje neumesno. :think:
Svakako da ima veliki broj dobrotvornih akcija koje organizuje SPC i njeni vernici, ali koliko sam primetio, do javnosti dospeju, po pravilu samo one iza kojih se kriju razne malverzacije, a koje čine manjinu ukupnog delovanja.

pa ja sam vise onako generalizovao , sto je uvijek najmanje dobra varijanta
cinjenica je da je katolicka crkva bezobrazno bogata
pa eto ona isplata za sudsko poravnanje u americi od 65 miliona prije par godina
to im je jako tesko palo :) hmm da..

pravoslavna zaostaje debelo (spletom istorijsko politickih okolnosti )
ali i dalje su jako jako bogati
evo licni primjer iz suda kojem sam ja prisustvovao
pravoslavna crkva je kao tuzena trebala prosle godine da isplati po presudi 2 miliona eura
uplata je izvrsena na racun tuzioca u roku od 5 dana po pravosnaznosti presude..
a to je bio samo jedan postupak

to mi je nekako nespojivo sa idejom siromastva i odricanja

sa ovim ostalim sto si napisao se slazem
poz :)

pravoslavna je mnoooooooooooogo cisca crkva to istorija tvrdi

Original postavio kennedy_bakircioglu
pa ja sam vise onako generalizovao , sto je uvijek najmanje dobra varijanta
cinjenica je da je katolicka crkva bezobrazno bogata
pa eto ona isplata za sudsko poravnanje u americi od 65 miliona prije par godina
to im je jako tesko palo hmm da..

pravoslavna zaostaje debelo (spletom istorijsko politickih okolnosti )
ali i dalje su jako jako bogati
evo licni primjer iz suda kojem sam ja prisustvovao
pravoslavna crkva je kao tuzena trebala prosle godine da isplati po presudi 2 miliona eura
uplata je izvrsena na racun tuzioca u roku od 5 dana po pravosnaznosti presude..
a to je bio samo jedan postupak

to mi je nekako nespojivo sa idejom siromastva i odricanja

Zbog cega je tuzena pravoslavna crkva? Stvarno me zanima.

ne znam u kom svijetu ti zivis,to je nemoguce... ni jedna crkva nije cista i svaka na neki nacin manipulise itd... ali ja sam pravoslavnom zaista ponosna i smatram da imam razlog za to

i po tom pitanju je smijesno uporediti katol.i pravosl.

Ama nemojte? Sta mi naprica?:eek:

Crkva treba da bude skroz cista, a ne cistija od tamo neke "najprljavije" ili kako god, crkve!:roll::roll::evil:

Misterije onozemaljskog, tajni rituali sa žrtvovanjima, seks, naše skrivene želje kao i najdublje fantazije koje nam razdiru dušu su plodno tlo na kome sekte grade svoj kredibilitet postojanja. Žene postaju Mesaline u tim ritualima a muškarci čuvari Hada. Jedni i drugi obožavaju zmije i enterijere jarkih i prezasićenih boja gde dominira apsolutno svetogrđe. To je Rajski vrt za neiskusne, naivne i zabludele. Razlikuju se samo po stepenu ispoljavanju nabrojanog pa se tako i rangiraju. Novac je prisutan kod svih kao osnovni i jedini pokretač njihove egzistencije. Moć dolazi dosta kasnije sa omasovljenjem članstva.

Zašto? :dontunderstand:
Dobro delo je samo sebi nagrada, a ovo što predlažeš bi izgledalo kao hvalisanje, nešto krajnje neumesno. :think:
Svakako da ima veliki broj dobrotvornih akcija koje organizuje SPC i njeni vernici, ali koliko sam primetio, do javnosti dospeju, po pravilu samo one iza kojih se kriju razne malverzacije, a koje čine manjinu ukupnog delovanja.

знам да мислиш на чињење добрих дела у тајност. али, овде се не ради о добрим делима појединца него о извештавању заједнице на шта је потрошен "заједнички" новац.

Ama nemojte? Sta mi naprica?:eek:

Crkva treba da bude skroz cista, a ne cistija od tamo neke "najprljavije" ili kako god, crkve!:roll::roll::evil:

procitaj jos jednom NEMOGUCEEEE znaci nema nigdje na svijetu...pa ni kod nas... kontas? ne ti a?

ona je takva institucija da je suvise cesto dolazila u kontakt sa politikom i nije ostala cista i nemoguce je i .
vazno je da je vjera ljudi cista a boravak u crkvi nije toliko vazan

Back