Lovačka salata

Manga Hilux

Stara legenda
Moderator
Poruka
77.444
ne brinite nema crnog luka 🤣

Lovačka salata: Najbolji recept za zimnicu, bolju čak i od ajvara​

Donosimo vam najbolji recept za lovačku salatu, koja se sprema jednostavnije od ajvara.
Lovačka salata: Najbolji recept za zimnicu, bolju čak i od ajvara

Foto: Printscreen Youtube/ Moja Kuhinja Tanja

Sastojci:
  • 1 kg paradajza
  • 2 kg paprike
  • 4 glavice luka
  • 1 cela glavica belog luka
  • 500 g šargarepe
  • peršun
  • 100 g šećera
  • 100 g soli
  • 100 ml sirćeta
  • 100 ml ulja
  • 2 lovorova lista
Priprema:

Luk usitniti u secku i sipati u šerpu. Paradajz ispasirati u blenderu, sipati u šerpu sa lukom i uz mešanje kuvati oko pola sata. Papriku iseći na krupnije kockice, a šargarepu na kolutove. U paradajz i luk dodati šargarepu, papriku, usitnjen beli luk, so, šećer, sirće, ulje i lovorov list. Sve lepo promešati i kuvati oko sat, sat i po uz povremeno mešanje. Dodati sitno iseckan peršun i promešati. Puniti u tegle.

ipak ima :hahaha1:

https://stil.kurir.rs/recepti/224648/recept-za-lovacku-salatu

Nisam je nikada pravila. To je moja svekrva pravila i prošle godine je podsetim da ja to volim i napravi jednu turu koje više nemam. Ali vidiš, mogla bih, identična kao na fotki koju si postavio. Nisam sigurna da je stavljala šargarepu ali ja hoću. Samo da ugrabim vremena.

Ova salata, domaći hleb i sir. Pffff!

ne brinite nema crnog luka 🤣

Lovačka salata: Najbolji recept za zimnicu, bolju čak i od ajvara​

Donosimo vam najbolji recept za lovačku salatu, koja se sprema jednostavnije od ajvara.
Lovačka salata: Najbolji recept za zimnicu, bolju čak i od ajvara

Foto: Printscreen Youtube/ Moja Kuhinja Tanja

Sastojci:
  • 1 kg paradajza
  • 2 kg paprike
  • 4 glavice luka
  • 1 cela glavica belog luka
  • 500 g šargarepe
  • peršun
  • 100 g šećera
  • 100 g soli
  • 100 ml sirćeta
  • 100 ml ulja
  • 2 lovorova lista
Priprema:

Luk usitniti u secku i sipati u šerpu. Paradajz ispasirati u blenderu, sipati u šerpu sa lukom i uz mešanje kuvati oko pola sata. Papriku iseći na krupnije kockice, a šargarepu na kolutove. U paradajz i luk dodati šargarepu, papriku, usitnjen beli luk, so, šećer, sirće, ulje i lovorov list. Sve lepo promešati i kuvati oko sat, sat i po uz povremeno mešanje. Dodati sitno iseckan peršun i promešati. Puniti u tegle.

ipak ima :hahaha1:

https://stil.kurir.rs/recepti/224648/recept-za-lovacku-salatu
Mangice, večeras ću da napravim ovu salatu...
Pripazi se ako ne valja!

:vzagrljaj:

Ne znam ga napamet ali to je to otprilike.

Sto se tice paprike pomesaj zutu, crvenu i one male sitne paprike, bas male. Ocistis i ubacis i njih je lepo izgledaju u ovoj salati, pored toga sto su i ukusne.

Sargarepu uzmi sto uzu da kolutovi budu manjeg precnika.

I salji uzorak 😀

Ne znam ga napamet ali to je to otprilike.

Sto se tice paprike pomesaj zutu, crvenu i one male sitne paprike, bas male. Ocistis i ubacis i njih je lepo izgledaju u ovoj salati, pored toga sto su i ukusne.

Sargarepu uzmi sto uzu da kolutovi budu manjeg precnika.

I salji uzorak 😀
Vidim da znaš za tu salatu... Da li je ispravan recept?
ma šalji i hlebac i sirac

Back